Hallo allemaal, hierdie weblog van woensdag 24 oktober. Nog even een terugblik op de Hollandse Avond voordat vandaag aan de orde komt. Met een 40 gasten hebben we een geweldige avond gehad. Leny, Arenda, Alie en Angelique hadden een geweldige maaltijd klaargemaakt. Wel pittig want de vlammen schoten hier en daar naar buiten.

Het toetje: ijs met pannenkoeken, pepernoten, speculaas en stroopwafel viel goed in de smaak. Daarna begon uiteraard het zingen en dansen. Wat een stemmen en beweging hebben die mensen. Het was een keigaaf feestje.

Met shackrepair hebben we vandaag weer een supermooie dag gehad. We kwamen aan bij een shack waar als je binnen stond het net leek alsof je naar een sterrenhemel keek. Vol gaten dus. De shack was niet zo heel groot (ongeveer 2,5m x 3,5m) en er woonde een vrouw met 4 kinderen. In de shack stond één tweepersoonsbed en een kastje met een tweepits elektrische kookplaat. Besloten werd om de golfplaten te vervangen door nieuwe en de shack iets groter te maken. Al met al een klus waar we de hele dag mee bezig waren. Bij het leeghalen kwam er ook een oud gammel IKEA-kastje naar buiten. Marion en Henny probeerden deze te repareren maar dat mocht helaas niet lukken. Daarom hebben zij ’s middags een compleet nieuw model ontworpen en gebouwd. Vanaf vandaag is dit model ook bij hen te koop (voor meer informatie kunt u zich richten tot Henny of Marion). Voldaan en een blijde bewoonster achterlatend gingen we aan het einde van de dag terug naar het Onelarona Health Care Center.

Op de bouw komend konden wij direct aan de gang met verder stukadoren waar we gisteren zijn geëindigd, tot onze verbazing mochten we veel grotere stukken ineens bewerken. Ook nu kwam weer de nodige verborgen talenten naar boven. Er werd met veel verve gewerkt aan de wanden. Over verven gesproken. De verfploeg heeft alles wat maar te verven was klaargekregen. Buiten moest nog even een robbertje gevochten worden met de inmiddels beruchte kei die nog steeds in de weg lag. Ze wilden in eerste instantie de kei aan een lange ketting door het hekwerk eruit trekken. Op dringend advies van Erik dat dit ten koste ging van de auto en het hekwerk zagen zij er toch maar vanaf om het op deze wijze te doen. Meestal luisteren ze niet naar ons maar nu wel. Het gat naast de kei werd breder gegraven en met vereende krachten werd deze gekanteld en is inmiddels onder de betonlaag totaal verdwenen. Zo heeft deze kei ons twee dagen beziggehouden.

Met kinderwerk zijn we naar een andere plaats gegaan in de wijk. Het bijbel verhaal verteld van de vier vrienden die de zieke man bij Jezus brachten. Met de kinderen hebben we dat meegespeeld. Daarna hebben we van vuilniszakken jurkjes en shirtjes gemaakt die de kinderen prachtig versierden met stickers, glitters, lintjes, enz. Daar hebben de kinderen en ook de moeders die meededen een prachtige modeshow gelopen. Daarna het spel met de parachute, bellenblaas, nageltjes lakken en natuurlijk zingen. `s Middags hebben we het verhaal van de spin gedaan, gekleurd, met de bal gespeeld. Het was een superfijne, keigave dag, de kinderen hebben genoten en wij nog veel meer.

 

 

 

 

René: Hallo thuisfront. Dit is alweer m’n laatste mogelijkheid voor een kort berichtje. Hier alles prima alleen alweer bijna afscheid nemen en dat doet pijn. Het is zo mooi om hier aan het werk te zijn. ’s Morgens goede gesprekken en overdag lekker met elkaar werken. Zorgen jullie dat het zaterdag thuis netjes is jongens? Groetjes en tot zaterdag.

 

Joop: Lieve Corry en kinderen. Ook nu weer een kort berichtje mijnerzijds en ook een beetje van Esther. We vermaken ons opperbest zoals jullie kunnen lezen. Het werk vordert gestaagen er zijn veel blije mensen. De sfeer is erg goed en zo gaan we langzamerhand weer denken aan onze eigen wereld dat totaalanders is. Groetjes van ons en tot zaterdag.

 

Wilma en Gaatze: Hoi allemaal we genieten nog volop van het werk wat we hier kunnen doen. Wilma is vandaag bij shackrepair geweest. Mooi werk, een moeder met 5 kinderen heel erg blij gemaakt. Gaatze is vandaag bij de bouw geweest. Het werk schiet op maar we krijgen het net niet klaar. De Afrikaanse wijze van bouwen is toch anders dan bij ons. Toch mogen we als gezin hier mooi op terug kijken want met zijn allen hebben we hier toch een steentje aan bij gedragen. Timothy liet nog een foto zien waar Rik en Wietske op staan.  Het moment van afscheid komt dichterbij. We zullen Afrika nu weer los moeten laten maar wij weten dat God hier ook Zijn licht wil laten schijnen. We hebben bijzondere mensen ontmoet waar wij veel van kunnen leren.  Mensen die een vast vertrouwen op God hebben.We hopen jullie zaterdagochtend op Schiphol te ontmoeten. Joepie zegt mama zij mist jullie!!!! Ik ook hoor!!!!! See you! xxxxx Papa en mama

 

Evelien: Beste allemaal, het is alweer bijna het einde van deze indrukwekkende en leerzame reis. Het is nog steeds heel fijn om hier te zijn. Wat hebben wij het in Nederland toch goed, als je al de armoede in de townships ziet. Wat zijn de mensen dankbaar dat we hen helpen. Wat me zo ontzettend bij is gebleven, we hadden een hutje gerepareerd en hadden een klein meisje een barbiepop met borsteltje gegeven, het kind heeft de hele middag de haartjes van de pop zitten kammen. Met zoiets kleins zijn ze al blij. Wat kunnen we daar veel van leren. Groetjes Evelien

 

Lise: Hallo lieverds, ik hoop dat alles goed gaat daar. Vandaag heb ik kinderwerk gedaan en morgen laatste dagje bouw (ff afscheid nemen van m’n vriend Abraham). Morgenmiddag ga we voedselpakketten uitdelen. Ik hoop dat ik nog dat ene meisje (van 2 jaar geleden) kan opsporen. Nou tot over 3 dagen…… en schatje geniet nog ff van je rust, dat is onderhand weer over. Dikke kus van mij. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx @ ZA-broer (Willem) zal ik nog ff wat geks met onze vriend doen?? @ Beste Jannie gefeliciteerd met jullie kleindochter Pien. Van de groep van 2016

 

Jacqueline:  Hier de laatste keer een kort berichtje van mij uit ZA. Morgen is alweer onze laatste werkdag, dan gaan we al inpakken en vrijdag nog langs een souvenirmarkt en het Voortrekkersmonument in Pretoria, zin in! Mariëtte, Evan en Jacobien: gezellige dagen met elkaar in Barca! En Jan: doe Rijk en Henri de groetjes, veel plezier daar en tot zaterdag! xxx

 

Arjen: Gisteravond te veel aan het swingen geweest tijdens de Hollandse avond. Helaas last gekregen van pijnlijke knietjes. Vandaag kon ik helaas niet mee met de teams. Donderdag ga ik het weer proberen op de bouw in Mazista. Alweer de laatste werkdag in ZA. Vrijdag alweer vertrek hier. Zie er naar uit om iedereen weer te zien. Tot zaterdag!

 

Anja B.: Hoi hoi, morgen de laatste werkdag, een dagje bouw, en vrijdag vertrekken we. Ik zie er naar uit om jullie zaterdag weer te zien en te sk.

 

ReintLieve allemaal en Tineke in het bijzonder. Er is weer een dag geweest, waarin we veel gegeven hebben. De Hollandse avond was een toppertje. Het was mooi om te zien, dat de SHIB’erszich prima mengden. Al is de apartheid echt niet over. We zijn nu druk bezig om het lied van Piet Dijk op rijm te krijgen voor de bonte avond. M’n collega’s helpen me hierbij. Met name Petra heeft de boel op rijm gezet. En nu telkens overschrijven. Maar dat gaat lukken. Vrijdag gaan we nog shoppen en naar een monument, voordat we gaan vliegen. Van m’n spullen laat ik in ieder geval m’n werkbroek achter en misschien ook m’n schoenen. Klussen zoals hier doe ik toch niet meer 🙂 XXX

 

 

Een kei van een dag…
Getagd op:                                    

54 gedachten over “Een kei van een dag…

 • 24 oktober 2018 om 22:13
  Permalink

  Hey pap en mam,

  Zo te horen hebben jullie een super leuke Hollandse avond gehad! We zijn benieuwd naar de foto’s!

  Was vandaag jullie laatste werkdag? Jullie hebben iig zo te lezen weer veel kunnen doen en betekenen voor de mensen daar! Gaaf!

  Haha, zijn die kastjes van Henny & Marion iets om aan te raden? Wie weet voor ons toekomstige huis 😉

  Gaaf om te zien hoever het al opschiet mt de crèche! Het lijkt nog zo dichtbij dat wij er stonden te metselen haha. Super vet!

  @Pap: super leuke foto bij die shack! Het enthousiasme straalt gewoon van uw gezicht. Super! Haha en om uw vraag te beantwoorden: het huis is schoon hoor 😉 Daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken!

  Wij gaan nog even een dagje aan de slag morgen en vrijdag een dagje weg (o.a. naar de woonboulevard haha).

  Geniet er nog even van! De reis is bijna afgelopen! Jullie zijn toppers!

  Liefs,
  Marc en Marjolijn

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 22:13
  Permalink

  Hallo mammie

  Beetje bitter geworden na al dat witten daar?
  Staat u goed dat witte haar, u begint op oma te lijken, die is ook wit als sneeuw.

  Veel kusjes van mij voor u.

  I love you very much mammie.
  I hope you love me to.

   Groetjes van Hyke.

  Beantwoorden
    • 25 oktober 2018 om 11:34
     Permalink

     Ook Floris geeft u kusjes
     Wel 10000 zegt hij.
     Moet u wel hier zijn.
     Alleen vandaag 😉 😉 😉

     Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 22:40
  Permalink

  Goed geadviseerd Erik, toch fijn dat er soms wel naar je geluisterd word. En zo te zien heb je je spierballen aardig getraind, toppers zijn jullie! Alvast wel thuis allemaal.

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 22:48
  Permalink

  Hallo René en Angelique,

  Leuk verslag van de belevenissen van gisterenavond en van vandaag. Je zou er zelf bijna bij willen zijn en een kijkje willen nemen, maar ja die afstand hè. Nu is het aftellen geblazen. We hopen en bidden om een goede terugreis voor jullie allemaal. We zien er naar uit.
  Hartelijke groet,
  pa en ma Hermsen.

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 22:52
  Permalink

  Haai lief moesje en lieve tante,
  Hoe gaat het daar met jullie? leuk om die foto’s te zien en de verhalen te lezen. Ik hoop dat jullie een beetje kunnen genieten daar. Gaat het slapen al beter? Bij mij nog niet.. zelfs slaaptherapie moeten afbellen omdat ik zolaat in slaap viel dat ik me dus verslapen had hahaha.. ( vond m n eigen slaaptherapie wat goedkoper hihi) Bij ons hier thuus gaat t verder prima.. maar mis wel een beetje vrouw in huis.. ( voor de was enz 😛 ). Blij om jullie zaterdag weer te zien! Ben benieuwd naar jullie verhalen! Nou geniet er nog lekker even van en tot zaterdag!!
  Hele dikke dikke kus Sanne

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 23:00
  Permalink

  hoi moes,
  druk bezig met t schilderen, geen zorgen. tegen de tijd dat je thuis komt hebben we nog een paar muren die ook wel een opknapbeurtje kunnen gebruiken. ik hoop dat je het nog een beetje naar je zin hebt. geniet nog van de aankomende dagen en tot zaterdag.
  Groet nick

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 23:07
  Permalink

  Lieve Reint,
  Nou zeg, dat is toch een tegenvaller dat je de werkbroek achterlaat; gelukkig ligt hier nog een splinternieuwe. Klaar voor gebruik!
  Nog één fijne werkdag met elkaar en een goede laatste dag! We bidden om een veilige terugreis; graag tot zaterdag!
  xxx Tineke

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 23:10
  Permalink

  Hoi papa en mama,

  Wat hebben jullie keigoed werk geleverd 🙂 Mooi om te zien dat de bouw verder is gevorderd. Ook bij shackrepair wordt er hard gewerkt. Jullie staan goed op de foto 🙂
  Het zal wel lastig zijn om afscheid te nemen, maar wat jullie ook schrijven God zal ook in Zuid-Afrika Zijn licht schijnen. Ook ik mis jullie en kan niet wachten om jullie weer te zien. En natuurlijk de verhalen te horen 🙂

  Hier gaat het verder allemaal goed.
  O ja, pap PSV heeft thuis tegen Tottenham met 2-2 gespeeld.

  Succes de laatste dagen, een goede reis en tot op Schiphol!

  Liefs en knuffel Niels

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 23:21
  Permalink

  Hallo lieve shib kanjers
  De laatste loodjes voor jullie wat een gevecht met de kei. Hollandse avond leuk weer om te zien en Lise rustig aan met mijn Henk onze Henk ! En ook de Ikea dames top. René en Angelique jullie hebben een mooie groep gevormd en begeleid. Toppers. Heel veel succes morgen nog lieve allemaal.
  Liefs Janny uit Eemdijk

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 23:36
  Permalink

  Hoi Bettien,

  En dan zit er al weer bijna op …. Morgen voor jullie nog één dagje hard aan de slag! Leuk om alle verhalen elke dag weer te lezen hoor. Wij genieten hier van de herfstvakantie. Gisteren gezellig naar Walibi geweest. Vandaag hebben we gesurfd. Heerlijk windje en af entoe een zonnetje. De kinderen vonden de wind om te surfen niet zo fijn, omdat die elke keer een beetje draaide. Nu hebben we een logé. Julia logeert bij Lieke. Verder gaat alles hier op rolletjes hoor! We zien er al naar uit om je op Schiphol weer op te halen! Maar geniet nog even van je tijd daar, en dan tot zaterdag!

  Groeten, Volkert XXX

  Beantwoorden
  • 25 oktober 2018 om 11:28
   Permalink

   Hoi Bettine,

   Wat een intensieve weken zo weer gezien de verhalen en foto’s. Sterkte nog de laatste dag en een goede reis terug. We kijken dan uit naar een 2e plakboek met alle foto’s en verhalen. Wat een indrukken weer he. Hier alles goed. Lekker herfstvakantie nog even.
   Groetjes, Karla

   Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 23:42
  Permalink

  Hoi Jacqueline,nog steeds leuk om al jullie verhalen te lezen en een erg leuke foto van de groep in oranje waar het plezier vanaf straalt.
  Geniet nog van je laatste dagen daar en we hopen op een goede terugreis en een behouden
  aankomst.Hier gaat alles verder goed ook met tinka . Zal wel blij zijn als je weer thuis ben want het is toch wel erg stil hier. Kus en groetjes aan Bas en Riet en tot zaterdag op schiphol.

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 23:44
  Permalink

  Nou, dat zal een spetterende avond zijn geweest. Wanneer ik denk aan de vorige keer ga ik zo mee zingen en dansen. En morgen alweer de laatste werkdag. Is het werk klaar en kunnen de kinderen er in Januari in? Wat heerlijk wanneer zij onderwijs kunnen krijgen, een hele verbetering. Ben erg benieuwd naar jullie verhalen. Een goede vlucht vrijdag. En tot gauw. Lieve groet voor allen. Corry

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2018 om 23:45
  Permalink

  Ha Marshoekcollega’s
  Ik wens jullie nog fijne afsluitende dagen toe in Afrika. Mss best lastig om afscheid te nemen van de mensen daar. Er is vast een band ontstaan. Het is snel gegaan. Jullie zullen er weer naar uitzien om zaterdag thuis te komen. Een goede en behouden reis toegewenst. Hopelijk pakken jullie nog wat rust om volgende week het werk bij Marshoek weer op te pakken. Graag tot ziens! Kitty, in NL appen we weer. 🙂
  Groet, Janine

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 00:10
  Permalink

  Nog 1 dagje werken en dan is het alweer voorbij… iedereen sterkte met afscheid nemen en alvast een goede terugreis gewenst!
  Elbert, tot volgende week.

  Ps. Complimenten voor de dames van de kast!

  Groetjes,
  Corine

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 00:19
  Permalink

  Lieve Henk,

  Wat een werk hebben jullie weer verzet zeg! knap hoor!!
  En leuke foto’s ziet er allemaal heel gezellig uit.
  Jullie tijd in Afrika zit er alweer bijna op, geniet nog van de laatste paar dagen, sterkte bij het afscheid nemen van de mensen en Afrika.
  Wij Kijken erg uit naar zaterdag en zijn benieuwd naar je verhalen.
  Tot zaterdag
  Goede reis terug!!

  Groetjes Annie.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 00:33
  Permalink

  Oost West thuis is het best.

  In geval van Nederland respectievelijk Zuid-Afrika zou het noord zuid klinkt als het mooiste geluid kunnen zijn. 🙂

  Lastig om wat origineels te schrijven.
  Wat wisselend is zijn de mensen die je mag ontmoeten en het soort uitdaging die dag.

  Veel hetzelfde maar op persoonlijk vlak uniek.

  Bewogenheid was vandaag het thema.

  En Jezus uitgaande, zag een grote schare, en werd innerlijk met ontferming over hen bewogen, en genas hun kranken.

  Dat laatste zijn we helemaal vergeten.
  We bekommeren ons om de armen door het geven van financiën en materiële hulp.
  Het belangrijkste wordt vergeten, dat we erop uit moeten gaan en de mensen moeten genezen in Jezus naam.

  Gods koninkrijk wordt daarmee onrecht aangedaan. Mensen zien daardoor nauwelijks meer wie hij werkelijk is.

  Marcus 1:15
  En zeggende: De tijd is vervuld, en het Koninkrijk Gods nabij gekomen; bekeert u, en gelooft het Evangelie.

  Zalig zij, die niet gezien hebben en toch geloven.

  Geloof jij het of geloof jij het wel?

  Volgen we hem of laten we hem ons volgen?

  Fijne laatste dag morgen!

  ‘May the Lord bless you
  and protect you.
  May the Lord smile on you
  and be gracious to you.
  May the Lord show you his favor
  and give you his peace.’

  CU In His Present.

  C.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 06:15
  Permalink

  Lieve Lise,
  Hier dan het laatste berichtje van je husspuppy voordat je me zaterdag weer in levende lijve ziet… De tijd is echt voorbij gevlogen..Je bent alweer bijna 2 weken weg. Het laatste dagje ploeteren is vandaag voor je aangebroken voordat jullie de (lange) reis naar Nederland weer in gang zetten. Geniet van de laatste zonnestralen want in Nederland schijnt hij (nu) niet.

  Is Henk trouwens nog een beetje lief voor je geweest of moet ik hem met de mattenklopper opwachten zaterdag???

  Nog……. (het schiet nu echt op) 2 dagen….. pffff

  XXXXX

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 06:44
  Permalink

  Marion en Henny : strak kastje ! Complimenten!! Laatste dagje , maak er weer wat moois van.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 06:54
  Permalink

  Ha Petra,
  Fantastisch dat jullie dit doen! We bidden voor jullie allemaal. Geniet er maar van!
  Hartelijke groet
  Nolly

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 07:15
  Permalink

  Aan ale TOPPERS
  Wat hebben jullie toch veel kunnen en mogen doen met elkaar ,het was geweldig om dat elke dag te kunnen lezen ,mij dank is groot dat ik op deze manier met jullie mee kon meeleven, ik wil graag een paar mensen bedanken , Allereerst de STAF ik weet wat die moeten doen om alles goed te laten verlopen,en dan natuurlijk mijn BROER HENK en mijn ZUS LISE , en SCHOONZOON ERIK ,(zonder de REST natuurlijk te kort te doen) jullie waren geweldig
  Dit word het laatste berichtje dat jullie nog kunne lezen in ZA ,ik wens jullie Vandaag sterkte met afscheid nemen met al degene waar je mee te maken had en natuurlijk van dat mooie LAND ,en voor morgen een mooie dag, en het ga jullie GOED, HENK alvast GEFELICETEERD met je verjaardag volgende week dinsdag , ik WENS jullie een GOEIE REIS ,we BIDDEN elke DAG voor jullie ,de ALLERHARTELIJKSTE GROETEN WILEM

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 07:26
  Permalink

  Lise
  Doe maar rustig aan met HENK hij is tenslotte ook geen twintig meer en staat ook alleen deze keer en dat is hij niet gewend ,maar hou hem wel in de gaten ,want hij zegt altijd als je wat uit wil halen moet je het wel de LAATSTE AVOND doen ,want dan kunnen ze niks meer terug doen, je weet het nooit zeker bij hem,en ik ben er niet bij om hem tegen te houden , of zou hij BANG zijn voor de mattenklopper van GERBEN ????❓het ga je GOED GROETJES WILLEM

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 07:53
  Permalink

  Hoi collega’s,
  We lezen elke dag jullie verhalen op de blog. Onze waardering wat jullie daar allemaal gedaan hebben. Namens de collega’s van de afdeling nog een fijne dag en alvast een goede terugreis toegewenst. We horen de verhalen/ervaringen volgende week wel!
  Hartelijke groet,
  De Jumbo collega’s.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 07:55
  Permalink

  Ha Elbert,

  Fijn om te lezen dat je het weer zo naar je zin hebt. Ik ben heel benieuwd naar je foto’s! Geniet nog van de laatste dag en de terugreis!
  Groetjes Corieke

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 08:40
  Permalink

  Haloe Piepla,
  Heb je alweer zin om naar huis te komen of zou je nog wel langer willen blijven…?
  Hier alles goed. Wij hebben ons eigen bouwproject vlak naast ons, of liever gezegd: het is nog steeds sloopwerk. Jolien kan je er van alles over vertellen. Vooral die grote hijskraan is interessant. Het zal er daar bij jullie wel heel anders aan toegaan. Wat een andere wereld zien we op jullie foto’s!
  Geniet er nog even van en we hopen je gauw gezond en wel weer te zien. Wat zul je veel te vertellen hebben!
  Groetjes, pa & ma

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 08:45
  Permalink

  Hi lieve Jannelies,
  Wat zijn we trots op jou en alle anderen natuurlijk ook, elke dag lezen we trouw wat voor mooie dingen jullie gedaan hebben. Bijzonder dat jullie zoveel mensen bereiken met jullie hulp en liefde!
  Stiekem zijn we ook heel blij dat het al bijna zaterdag is, kan niet wachten op een dikke knuffel van je! Nog een paar goede dagen gewenst en alvast een hele goede terug reis gewenst!!
  Veel liefs van ons

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 09:30
  Permalink

  Witter niet bitter
  Leve de spellingchecker. 🙂 😉 :-/ ;-\

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 09:37
  Permalink

  Hallo missis P

  Nog ff en dan is het zover.
  De kinderen kijken er wel naar uit .
  Ook al geeft niet iedereen dat toe.
  Op hun eigen manier missen ze je.

  Namens al jouw 7 kinderen een hartelijke kus .

  Groetjes van
  En tot ziens!
  XXXXXXX

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 10:38
  Permalink

  Hallo lieve jannelies,

  Nog even en dan kom je thuis!! We zitten er al 2 weken klaar voor.
  We hebben genoten van al je foto’s en verhalen. Nu nog in real life.
  Geniet van de laatste dagen en we hopen je gauw terug te zien.

  Fijne reis terug voor allemaal!

  Heel veel liefs van je fans,
  Kevin en Mirjam

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 10:43
  Permalink

  Wilma en Gaatze wat leuk om jullie verhalen en foto’s te volgen. Wat hebben jullie en de rest van de groep een fantastisch werk gedaan en Wilma ik zie je echt stralen op de foto’s , volgens mij heb je het goed naar je zin. Het is ook echt een belevenis, tussen de Afrikaanse bevolking, nu ik dit zo van jullie zie komen er goede herinneringen boven, verblijven tussen de Afrikaanse bevolking, prachtig. Nog een mooie laatste dag en een hele goede terugreis toegewenst, dan lekker bijkomen met je kinderen en we spreken jullie binnenkort wel. Groetjes Bert en Jenny

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 10:45
  Permalink

  Dag lieve schat,
  Prachtige foto’s om te zien. Goede reis terug en tot zaterdag!
  liefs,
  Ronald

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 10:49
  Permalink

  Hey lieve Jannelies,
  Wat een mooi werk hebben jullie weer gedaan, met liefde.
  We hebben genoten iedere dag van jullie werkzaamheden en verhalen.
  Maar horen de verhalen ook graag zaterdag ???? Weer.
  Geniet van je laatste dagen en sterkte met afscheid nemen!
  Een goede reis terug en hopelijk tot zaterdag.
  Veel liefs en groetjes voor allemaal.
  Pa en ma Hootsen.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 11:02
  Permalink

  Hai mama
  Vandaag u echte laatste werkdag in Afrika geniet er nog van.
  Nog heel veel plezier en voor u het weet bent u al weer thuis
  Groetjes Laura

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 11:08
  Permalink

  Lieve mensen jullie hebben weer super mooi en dankbaar werk gedaan; heel veel sterke met het afscheid nemen en een goede reis toegewenst!!!
  Groetjes Janny

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 11:30
  Permalink

  Lieve allemaal, vandaag de laatste dag werken gehad , wat was het fantastisch om jullie zo te volgen , en wat hebben jullie hard gewerkt , vandaag is het ook afscheid nemen , en dat is ook weer moeilijk , fijn om naar huis te gaan maar moeilijk om Afrika achter te laten.René en Angelique , wat hebben jullie het goed gedaan , complimenten voor zo’n toffe groep mensen . Vanavond ook bonte avond , wat een gezelligheid is dat altijd weer , vanavond geen Spakenburgs buurpraatje maar wie weet kunnen ze dat uit Barneveld ook wel :). Veel plezier en voor morgen een goeie reis en een behouden thuiskomst en weerzien met al jullie geliefden . Veel liefs Gerrieneke

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 11:31
  Permalink

  Beste Evelien, Jannelies, Kitty, Petra en Reint,

  Het einde komt al weer in zicht van jullie projectreis: wat een mooie dingen hebben jullie meegemaakt en helpen realiseren! Het bestuur van de Reborgh Foundation is jullie bijzonder dankbaar voor alles wat in de afgelopen twee weken voor onze medemens in ZA is bereikt. Soms ogenschijnlijk eenvoudige dingen, betekenen heel veel voor hun leefomstandigheden. Wij wensen jullie een hele goede reis en behouden thuiskomst. Hartelijke groet, namens het bestuur, Dick van Woudenberg

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 11:51
  Permalink

  Heyy mam,
  Nog even hard werken, want het einde komt al in zicht. De Hollandse avond was er ook weer was zeker erg leuk. Ik heb al lang geen berichtje geplaatst dus ik heb veel te vertellen. Dinsdag waren we naar Walibi dat was heel erg leuk. Sifra ging mee en dat was ook erg gezellig. Ik denk dat Walibi alleen niks voor jou was want het zijn echt alleen maar achtbanen. Aan het einde van de dag had papa ook veel hoofdpijn door de achtbanen dus toen we thuis kwamen ging hij meteen naar bed. Woensdag zijn we gaan windsurfen dat was ook erg leuk. Eva ging mee en er stond ook veel wind dus dat was fijn. De wind draaide wel vaak dus dat was wel vervelend. ‘s Avond kwam Julia (van elk) logeren daar ben ik nu nog steeds mee. Het is erg gezellig en we gaan alleen vandaag niet zo heel veel doen denk ik. Jij nog een fijne tijd daar, xx Lieke

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 12:05
  Permalink

  Mooi om te lezen wat er allemaal gebeurt. Adieu, Paul vd Velde

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 13:35
  Permalink

  Zuid Afrika

  Zullen we even?
  Uitgaan naar een ander land.
  In Nederland niet gebleven
  Dat staat vast

  Afrika een fascinerend continent
  Feest om daar te zijn
  Reden voor een lange reis
  Inspanning naar uitgekeken
  Komend in dat immense land
  Aan de slag voor de ander.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 14:31
  Permalink

  Lieve Arenda,
  Sterkte met afscheid nemen, geniet nog van deze dagen en de laatste werkzaamheden.
  en alvast een goede terugreis en tot a.s zaterdag.
  Aftellen is nu begonnen.
  Hier alles onder controle, we redden het nog steeds 🙂
  Liefs Jans en de kinderen.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 14:42
  Permalink

  Lieve papa ik mis je heel erg maar gelukkig is het nog maar twee dagen we hebben net hele lekkere pizza’s gegeten en gemaakt.
  Een hele hele hele dikke knuffel van Lynn!!!!!!!!

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 15:00
  Permalink

  Hoi mam,
  Gisteren heb ik met Lieke en Eva gewindsurft, het ging het eerste kwartier niet heel goed maar daarna ging het best goed. Vanochtend heb ik gegamd en daarna heb ik ook even geleerd voor de toetsen volgende week. Voor de rest gaat hier alles goed hopelijk bij jullie ook.
  xxx
  Groetjes, Jelte

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 15:02
  Permalink

  Hey lieve schat,
  Vandaag jullie laatste dagje werken en dan zit het er weer bijna op.
  Heel veel sterkte met afscheid nemen en een goede reis terug!!
  Zaterdag zien we je weer!!

  Liefs Geraldine, Lynn en Swen

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 15:47
  Permalink

  Marshoekers, geniet nog van de laatste dagen! Stiekem vinden we het ook heel fijn dat jullie weer terugkomen hoor 🙂
  Hoop dat jullie een goede vlucht hebben, tot snel!!

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 15:52
  Permalink

  Hee mam. Mooi kastje hebben jullie gebouwd. Jullie kunnen zo de meubel bouw in.

  Fijne terug reis

  Veel liefs jorike

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 16:22
  Permalink

  Hoi Papa hebben jullie gister nog lekker het eenelaatste dagje gebbq
  Groetjes van Swen

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 16:28
  Permalink

  Hey Lise, zit het er alweer bijna op??? Ik dacht zal es even kijken hoe het met je gaat daar ;-).
  Heel indrukwekkend en wat doen jullie goed werk daar, chapeau! Leuke foto allemaal in oranje! Succes nog even en voor straks een goede reis terug. De herfst is hier nu toch echt begonnen!
  Groetjes uit Garderen!

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 18:11
  Permalink

  Hoi Leny,
  En nu is het toch eindelijk zover, Het zit er bijna op.
  Morgen een goede reis, en hopelijk gezond en wel landen op nederlandse bodem
  Groetjes Anneke

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 20:11
  Permalink

  Hallo mama,
  U hebt vast een boel te vertellen, maar ik heb ook een boel te vertellen!
  En ik ga nu nog een spelletje doen met oma.
  knuffel van Jolien en groetjes van oma

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 21:52
  Permalink

  Hoii Jan en Alie,

  Beetje wat latere reactie maar HIJ IS ER NOG WEL!!!!!! Wel nice dat de creche al bijna af is, maarja, dat betekend ook een einde aan deze reis eh. Ik denk dat jullie nog lange niet terug willen, in ieder geval Alie niet denk ik. Afrika is toch een plekje in het hart. Nog heel even genieten dus. Ik ben vandaag terug uit mallorca en wil ook alweer terug maarja helaas aan alles komt een eindem dus genietze nog ff

  Milleeee

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 21:52
  Permalink

  Hoii Jan en Alie,

  Beetje wat latere reactie maar HIJ IS ER NOG WEL!!!!!! Wel nice dat de creche al bijna af is, maarja, dat betekend ook een einde aan deze reis eh. Ik denk dat jullie nog lange niet terug willen, in ieder geval Alie niet denk ik. Afrika is toch een plekje in het hart. Nog heel even genieten dus. Ik ben vandaag terug uit mallorca en wil ook alweer terug maarja helaas aan alles komt een eindem dus genietze nog ff

  Milleeee

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *