Na ons gebruikelijke ochtendritueel, GMG en ontbijt, gingen we voor de laatste keer op weg naar Reagile en Mazista. Deze keer alleen een ochtend. Bij de groep van Shackrepair is de Shack waar gisteren mee gestart is afgemaakt, gaten dicht gespoten met pur. Ondertussen zijn een aantal met een andere shack begonnen. Hier hebben we de voorkant vernieuwd. Omdat er nog tijd over was hebben we nog bij een andere shack een steunbalk onder het dak aangebracht. Al en met al hebben we in deze 2 weken heel veel shacks gerepareerd en mensen blij gemaakt.

Bij de bouw hebben wij, DE DAMES, spierballen gekweekt door wel 30 kruiwagens grind/cement weg te kruien om een pad rondom de crèche te realiseren. Er is nog een klein stukje gesaust en weer gestuukt. De juffen kwamen kijken en de vrijwilliger, Timothy, is op advies van Esther en Gaatze op hun afgestapt en gevraagd of zij een baan voor hem hadden. Hij heeft een baan als conciërge aangeboden gekregen bij de crèche wanneer het geopend wordt (medio januari 2019). Helemaal gelukkig is hij hiermee.

Bij kinderwerk werd er weer pap uitgedeeld en ook aan de baby’s gegeven. Daarna de township in en vrijwel direct kwamen er groot aantal kinderen met ons mee. We vonden een boom waaronder we neergestreken zijn. Inmiddels was het aantal opgelopen tot ruim 80 kinderen. We hebben het Bijbelverhaal van de verloren zoon verteld. Daarna kroontjes geknutseld. Er waren ook weer veel jonge moeders met hun kind op de rug die ook met ons mee deden. Diverse spellen gedaan, voetbal, touwtjespringen etc., En uiteraard gezongen. Het spel met de parachute was weer een groot succes. Een mooi moment was het toen alle kinderen de parachute vasthadden en een tennisbal door het gat moesten krijgen. Tot slot werd het Afrikaanse volkslied gezongen door groot en klein.

Na de lunch gingen we groepsgewijs de township in om voedselpakketten uit te delen aan vooraf geselecteerde adressen. Fijn om te zien dat ze daar heel blij van worden.

Bij terugkomst op IHC hebben we afscheid genomen en een groepsfoto gemaakt. Het geeft een dubbelgevoel, maar we hebben deze periode wonderlijk mooi afgerond. En nu op naar de bonte avond, met veel chips en ranja.

 

 

 

Kitty: 2 weken zijn heel erg snel gegaan. Ik heb een fijn gevoel bij alles wat ik hier gedaan heb. Toch verlang ik stiekem toch wel naar huis hoor. Tot zaterdag, dikke kus van mij.

 

Angelique: Hallo lieve allemaal, wat is het allemaal snel gegaan. Twee weken voorbij en het is ook nu weer een dubbel gevoel om alles hier weer los te laten. Maar ook ik verlang toch ook wel weer naar huis hoor!! Tot zaterdag allemaal!! Ik hoop jullie weer in de armen te kunnen sluiten.xxxxx Janny: Gefeliciteerd met jullie kleindochter!! We zaten al elke keer te kijken of er een berichtje van jou bijzat.

 

Jan: Alweer de laatste dag, wat ging het allemaal snel. Prachtige dagen, gesprekken, indrukken en de spiegel voorgehouden gekregen. Alie heeft intens genoten, helemaal haar ding dat Afrika – ik snap nu een beetje waarom. Overmorgen zijn we weer thuis, groeten en kus, – tot dan.

 

Rina: We hebben hier 2 fantastisch mooie weken gehad. Fijn dat we het samen hebben kunnen beleven. Morgen de laatste dag in Zuid-Afrika, we hopen jullie zaterdag op Schiphol te zien. Kusjes van ons.

 

Esther: Na 2 weken buffelen, metselen, stucen en wel 30 kruiwagens per dag weg kruieren zit het er weer op.  Heb spierballen gekweekt en veel indrukken opgedaan. De safaritocht met Max verstappen aan het stuur was ook een mooie ervaring.  Nu de tas inpakken en dan nog even een leuke bonte avond meepakken met veel chips en ranja J.  We blijven kijken naar die sterren en die prachtige volle maan. Tot zaterdag xx Es

Petra: Lieve allemaal. Nog maar twee nachtjes en dan ben ik weer bij jullie. Hou nog even vol. Ik ben God dankbaar voor de mooie weken hier. We hebben veel kunnen doen. Speciaal voor Hyke: zaterdagavond breng ik je weer naar bed. We hebben veel kindertjes blij kunnen maken en ook hun moeders. Verhalen en foto’s komen zaterdag. Morgen gaan we naar Pretoria, het voortrekkersmonument, en dan door naar vliegveld Johannesburg. Tot gauw, veel liefs. Het bestuur van de Reborgh Foundation willen we heel hartelijk bedanken voor het sponsoren van deze indrukwekkende reis. We hebben veel mogen doen en nemen vele herinneringen mee naar huis. Het was indrukwekkend om mee te maken. Bedankt: Evelien, Jannelies, Kitty, Reint, Petra

 

Marion: Hoi hoi het is bijna voorbij, ook vandaag weer fijne bijzonder dag gehad. Wat was het weer super. Erg leuke groep! Morgennog een gezellig dag met elkaar, dan vliegen we morgen avond naar huis. ik ben ook benieuwd hoe het met jullie is gegaan .PS Sander Bart ruimen jullie huisje beetje op als ik thuis komt haha. Wil graag mijn mooie verhalen aan jullie vertellen. Tot zaterdag liefs xxxxxxxxx

 

Henk en Rina: Hoi allemaal, de afgelopen dagen hebben wij weer alle drie de onderdelen van onze werkzaamheden hier gedaan. Heel leuk en vooral dankbaar werk. Dinsdagavond hadden we de Hollandse avond met circa 35 gasten. Gegeten en heel veel gezongen. Baaie gesellig. Gisteravond bbq gehad en vanavond hebben we de bonte avond. Dan morgenvroeg hier vertrekken en gaan we nog naar een souveniermarkt en gaan we ook nog het voortrekkersmonument bij Pretoria bezoeken. Hierna door naar het vliegveld en naar huis. We kunnen hier op een mooie tijd terugzien. Tot zaterdag. Groetjes en kusjes van ons.

 

Anja en Willeke: Lieve allemaal, het harde werken zit er voor ons weer op, wehebben het goed naar ons zin gehad, een hele ervaring rijker,morgenavond vliegen we weer naar Nederland. We zien jullie gauw. Veel liefs.

 

Bettine: Het zit er weer bijna op. Vandaag het laatste werkdagje gehad op shackrepair en morgen gaan we aan de reis naar huis beginnen. Iedereen bedankt voor het meeleven de afgelopen twee weken! @ thuis: ik zie jullie zaterdag op Schiphol, dikke kus en tot snel!

 

 

 

Afscheid nemen bestaat niet!!!
Getagd op:                                    

25 gedachten over “Afscheid nemen bestaat niet!!!

 • 25 oktober 2018 om 18:35
  Permalink

  Hey pap en mam,

  Een van de laatste berichtjes alweer! De reis zit er bijna op! De tijd gaat snel he! Jullie laatste werkdag zit er weer op en de terugreis gaat bijna beginnen. Wij bidden voor een goede terugreis.

  Jullie zijn ook de townships in geweest voor de voedselpakketten. Zo te lezen bijzonder, dankbaar, maar ook indrukwekkend! Jullie hebben ontzettend mooi werk geleverd!

  @mam: wat een leuke foto van u met de kids! Blijft dankbaar werk he? Prachtig!

  Wij gaan morgen genieten van een dagje “rust” en lekker even eruit.

  Geniet nog even de laatste dag in ZA!

  Liefs,
  Marc en Marjolijn

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 18:50
  Permalink

  Beste SHIB’ers,
  Wat hebben jullie geweldig jullie best gedaan en veel mensen daar blij gemaakt. Iedere dag was het weer fijn om de verhalen te lezen. En dan komt nu toch echt het afscheid dichterbij.
  Geniet nog even van alle dingen om jullie heen.
  Een goede en voorspoedige reis wensen we jullie toe en een behouden thuiskomst.
  Ga met God en Hij zal met jullie zijn.

  Hartelijke groet,
  Fam J.H. Hermsen.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 18:59
  Permalink

  Hey Familie,
  Het zit er weer op deze bijzondere reis. Hoofd vol van indrukken en een hart vol liefde voor de mensen daar!
  Tja is het echt afscheid nemen ….
  Alvast een veilige terugreis gewenst! Super benieuwd naar jullie verhalen!

  En als morgen de zon op komt zing dan alleen of samen het lied, De zon komt op maakt de morgen wakker……
  We bidden om een veilige terugreis voor de hele groep!!

  Groet Arjan

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 19:06
  Permalink

  Dat is dan de laatste dag om te reageren!

  Wat is de tijd snel gegaan, te snel zou je zeggen.

  De tijd is omgevlogen en nu vliegen jullie morgen (vrijdag) naar huis.

  Als er achterom gekeken wordt en de dagen geëvalueerd worden kan er een mooi stukje werk gezien worden.

  Kinderwerk, herstel en bouw-werk.

  Door de Geest naar Zuid-Afrika gevoerd en daar aan de slag mogen gaan.

  Ps 127 getuigd daarvan.

  Als de Heere het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen de bouwers eraan.

  God fantastisch dat u ons gebruikt voor dit mooie werk!

  Met de nodige weemoed zal er achterom gekeken.
  Begonnen als een groep mensen die elkaar niet kenden naar een team die er mag zijn
  De visie was duidelijk en de passie aanwezig.
  Daarnaast ook nog kennis gemaakt met een ander soort bevolking en daar ook een band mee opgebouwd.

  Een stukje van je hart laat je daar achter.
  Dat soort enthousiasme en dankbaarheid komt je in dit gedeelte (NL) zo goed als niet meer tegen.

  Fijn dat jullie je daar zinvol gemaakt hebben en dienstbaar getoond hebben aan de naaste!

  Mattheüs 25:40 verwoord dit mooi.

  En de koning zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.”

  Dank zussen en broers voor dit mooie werk!

  God zegene jullie arbeid en jullie.

  CU
  with Thanxs!
  C.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 19:22
  Permalink

  Hey Elbert nog ff genieten van deze laatste dagen, en een goede terugreis allemaal! Groetjes!

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 20:04
  Permalink

  Hai mama
  Veel plezier nog morgen de laatste dag lekker inpakken en nog even genieten, het zal morgen zeker wel een drukke dag worden. Veel suc6 met het vliegen
  En tot gauw
  Xx laura

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 20:18
  Permalink

  haloe Piepla,
  Laatste keer in je logeerbed slapen… Voor morgen nog een fijne dag gewenst en dan: een voorspoedige reis naar huis! Probeer in het vliegtuig een beetje te slapen en stap er dan zaterdagmorgen fris weer uit.
  tot gauw, liefs, moeders en Jolien (en pa natuurlijk)

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 20:19
  Permalink

  Hoi Bettine,
  Er is weer veel werk verricht zie ik. Leuk om de sfeer zo mee te mogen proeven in de verhalen.
  Weet niet of dit nog gelezen wordt.. maar in ieder geval een goede reis allemaal morgen!
  Groeten Edith

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 20:47
  Permalink

  Alle deelnemers(sters) zo aan het eind van deze met deze laatste berichtgeving allen geweldigbedankt voor de ontzettende inzet in hulpverlening maar ook vooral in evangelisatie, bewonderenswaardig met veel genoegendagelijks de berichten gelezen.Jullie nemen nu afscheid ,maar het gebrachte Woord van God blijft en keert NOOIT leeg weer. Wij bidden jullie een goede thuisreis toe. René ,Angelique en Arenda een hartelijke groet en goede thuiskomst.fam.M.v.d. Boonsr.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 20:51
  Permalink

  Alle deelnemers(sters) zo aan het eind van deze reis met deze laatste berichtgeving allen geweldigbedankt voor de ontzettende inzet in hulpverlening maar ook vooral in evangelisatie, bewonderenswaardig met veel genoegendagelijks de berichten gelezen.Jullie nemen nu afscheid ,maar het gebrachte Woord van God blijft en keert NOOIT leeg weer. Wij bidden jullie een goede thuisreis toe. René ,Angelique en Arenda een hartelijke groet en goede thuiskomst.fam.M.v.d. Boonsr.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 22:02
  Permalink

  Hooi Jan en Alie,

  AAAAAAAHHHHHH WAT LEUK DAT TIMOTHY EEN BAANTJE HEEFT, die ouwe schooier hahahahah. Heb het ook even in de meidengroep van afrika gegooid wantja, we kennen hem nog steeds. Hij gaat echt wel een leuke congierge worden hoor, moet wel, het opaatje van de bouwvakkers. Pffffff wel stom om toch weer te gaan. hahaha Jan, nu zit Afrika ook echt in je hartje eh!! Ik wil ook nog een keer toch met ShiB mee, maarja wanneer moeten we nog even kijken.

  De groetjes weer
  Milleee

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 22:07
  Permalink

  Ha paps en mams,

  Fijn dat jullie op een mooie tijd kunnen terugzien! Geniet nog even van het mooie Zuid-Afrika en dan goede reis naar huis! We zien jullie op Schiphol. Femke heeft het regelmatig over jullie, ze vertelde dat oma Rina haar het liedje ‘Zeg Roodkapje waar ga je heen’ heeft geleerd, en ze zingt zo alle coupletten! Ze gaat blij zijn om jullie weer te zien, en wij ook. Tot zaterdag!!

  Liefs, Bertine, Jetse en Femke

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 22:10
  Permalink

  Hoi Willeke,

  Goede reis naar huis.
  Wat zul je veel te vertellen hebben,
  Super!

  Groetjes Tineke

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 22:14
  Permalink

  Gaatze en Wilma, het zit er bijna op!
  De laatste indrukken voordat jullie aan de luchtvaart naar huis beginnen. Nog een goede tijd.
  Ga met God en Hij zal met jullie gaan.
  Liefs Tinie.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 22:49
  Permalink

  Hi lieve pa, wat een leuke foto’s zijn er weer voorbij gekomen.
  Morgen nog een laatste dag, geniet er nog even goed van!
  Wij zijn heel benewd naar je persoonlijke belevenissen en ervaringen!
  Hele goede reis gewenst! Tot zondag!

  Liefs Wil & Moon

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 23:05
  Permalink

  Lieve Alie en Jan,

  Wat ontzettend leuk, dat we via deze weg mee kunnen genieten van deze bijzondere reis! Wat een fantastische ervaring en wat is er weer een hoop werk verricht! Geniet nog maar even Goed en tot snel! De jongens missen Omie en opa ontzettend maar begrijpen ook dat jullie liefde, daar ook hard nodig is. Toch kijken ze ontzettend uit naar het moment dat ze jullie op kunnen halen. Heel veel liefs en een goede reis terug, alvast.

  Dikke knuffel van Henkjan Melissa Danny Finn en Loïs.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2018 om 23:21
  Permalink

  Heey mammsss,

  Dat was het alweer de laatste dag bouwen, klussen, en kinderwerk! Wat is de tijd snel gegaan! Maar jullie hebben nog 1 prachtige dag in Zuid Afrika te gaan! Geniet nog 1x van de prachtige zonsopgang en alles eromheen ! Ik wens jullie een goeie en veilige vlucht terug naar ons mooie kikkerlandje met prachtige hefstblaadjes !! Tot zaterdag !!!

  Xx lein

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2018 om 00:30
  Permalink

  Hoi Jacqueline, wat een bijzondere reis en wat zal je veel indrukken op allerlei gebied mee naar huis nemen we zijn erg benieuwd naar je verhalen en hoe je het persoonlijk heb ervaren. Goede en veilige reis naar huis morgen en tot snel. Liefs van Gerrit en Ma.

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2018 om 01:32
  Permalink

  Lieeeeve pap en mam,

  Wat een bijzondere tijd is dit geweest en wat zijn wij benieuwd naar de verhalen. Het zal vast lastig zijn geweest om afscheid te nemen van alle prachtige mensen daar. Maar jullie zijn als een licht geweest. Wees een licht en dat hoeft niet groot te zijn. Een klein kaarsje verslreidt al veel licht net als wat jullie daar gedaan hebben. Jullie licht werd verspreid door liefde uit te delen aan alle mooie mensen daar met z’n allen. Gods liefde is groot en hij zal bij hen blijven.

  Wat gaaf dat timothy een baan heeft gekregen bij de crèche en wij zijn hem zeker niet vergeten! Jullie hebben hard gewerkt en veeeel werk verricht. Nu ontspannen met de bonte avond en morgen de allerlaatste dag 🙁

  Tot zaterdag ochtend! Alvast een hele hele hele fijne en veilige vlucht toegewenst!

  Wij missen jullie ook en wietske zegt ook Joepie, wilma! Haha.

  Liefs Rik en Wietske

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2018 om 09:12
  Permalink

  Goedemorgen pa en ma,

  Bijna het einde van de reis, benieuwd naar al jullie mooie verhalen.
  Wij wensen jullie een hele goeie reis terug!
  Trek warme kleding aan, tis bere koud hier.

  Liefs
  Frank, Marijke, Emily en Lieke

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2018 om 10:08
  Permalink

  Lieve Reint,
  Wat geweldig fijn te lezen wat jullie allemaal hebben kunnen doen.
  Daardoor veel mensen blij kunnen maken en een verschil kunnen maken in hun leven.
  Een veilige en behouden terugreis toegebeden.
  hartelijke groeten,

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2018 om 10:56
  Permalink

  klus geklaard René en Angelique Top. Elka dag wel ff gelezen wat jullie hebben gedaan. spreek jullie gauw om te horen hoe het is gegaan en of ik weer wat kan leren:) Groet aan iedereen in de groep, zitten best wel bekenden in maar natuurlijk aan de mensen daar. Hoop in februari de crèche te zien als ze erin aan het werk zijn en zal gelijk ff de conciërge controleren:) Goede terug reis en met Hem erbij is het lied helemaal weer rond gezongen “tot we elkaar weer zien”
  Jan

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2018 om 11:44
  Permalink

  Heee mam,

  Heeeelll blij om je weer terug te zien!
  Fijne reis en tot zaterdag !!

  Dikke kus,
  Marion

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2018 om 20:27
  Permalink

  Wat hebben jullie (weer) hard gewerkt! Kanjers!
  Een goede terugreis gewenst!

  Beantwoorden
 • 27 oktober 2018 om 04:20
  Permalink

  Hallo alle shibbers
  Wat hebben jullie weer veel gedaan voor de arme mensen daar . Dankbaar .
  Wens jullie hele fijne en goeie terugreis.
  En René en Angelique jullie hebben het top gedaan.
  Gr Janny uit Eemdijk .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *