Vandaag was de dag waarop de Kopanecrèche in Mazista feestelijk is geopend door haar jonge leerlingen, twee bestuursleden van SHIB en andere afgevaardigden.

In een stoet komen de kinderen, met hun begeleidsters, vanaf hun oude pand lopend richting de nieuwe school. Ze dragen een spandoek met hun handafdrukken en de naam van de school, en bereiken de ingang van het hek, waar de gasten zich hebben opgesteld. Al zingend lopen ze het hek door en stappen hun nieuwe school binnen. De opening is een feit!

Kinderen komen in een stoet aan bij de nieuwe school.

In 2016 is de bouw van dit project begonnen. Deelnemers van de jongerenreis zijn, in augustus van dat jaar, gestart met het uitgraven en het met cement vullen van de fundamenten. Zo’n 180 SHIB vrijwilligers verder, zijn we nu, in januari 2019, tot de afronding gekomen. Ruim ZAR 1,200.000 (ong. €77.340) is door de deelnemers van de door SHIB georganiseerde groepsreizen bij elkaar gebracht om dit gebouw te kunnen realiseren. En het resultaat mag er zijn!

De nieuwe kleuterschool in Mazista.

Tijdens de opening werden er dan ook lovende woorden gesproken door de diverse afgevaardigden. Zo waren er dankwoorden voor bouwmaatschappij Wouter Theunissen, maar zeker ook voor SHIB met die vele vrijwilligers. De voorzitter van SHIB benadrukte dat het vooral gezien moet worden als een gave van God. Hij motiveert mensen in Nederland om wat ze hebben te delen en zich in te zetten voor de behoeftige medemens. Delen van wat je hebt is een opdracht van het evangelie. Bovendien is het bijzonder wat de vrijwilligers van SHIB leren van de lokale bevolking in de sloppenwijk. Dat verandert hun levens: te ontdekken wat echte armoede is en dan nog kunnen delen.

Bestuursleden Jetze Baas en Marcel Smid, Theo Boessenkool en de Mayor.

Het gebouw is vanaf nu in gebruik als een kleuterschool en een kinderopvang. Het is niet van één persoon, niet van één partij, maar een gebouw voor de gemeenschap, waar iedereen zuinig op moet zijn. De inwoners van Mazista is gevraagd dit gebouw te adopteren en te verzorgen, alsof het van jezelf is. In gebed is er een zegen gevraagd over dit gebouw en zijn gebruikers.

Jonge leerlingen nemen school in gebruik.

Kleuterschool Mazista opent haar deuren
Getagd op:        

2 gedachten over “Kleuterschool Mazista opent haar deuren

 • 25 januari 2019 om 22:35
  Permalink

  Wat fantastisch dat er weer zo mooi project door SHIB is gerealiseerd .

  Beantwoorden
 • 27 januari 2019 om 21:22
  Permalink

  Samen met Jan Torn zat ik onder de boom voor die school met… een hele hoop JFC-ers.
  Aan God alle eer, wat dit gebouw ook uitwerkt.
  En alle dank aan die ‘bouwvakkers’ waar ik mee stond te metselen in oktober 2017. Zoete herinneringen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *