We mochten vandaag om 5 uur opstaan met een leuk vooruitzicht om op safari te gaan dus dan lukt dat ook makkelijk natuurlijk.  Echter aangekomen bij ingang van Pilanusberg Safari park kwamen we tot de ontdekking dat er een hele groep Chinezen ons voor was, dus moesten we anderhalf uur wachten voor onze safari trucks er waren. Zoals het een formidabele groep betaamt, waren wij op dergelijke tegenslagen voorbereid; een goed ontbijt, koffie, kaarten en een reusachtig schaakspel hielpen ons er doorheen.  

De Safari in een notendop. Allereerst, de lat lag erg hoog voor sommige SHIB-gangers, want de BIG five was nog niet compleet. Vol spanning zochten wij naar de welbekende buffel, maar “Pumba” (klein vlak-varken) was alom aanwezig. De gazelles, de impala’s, de gnoes en de zebra’s waren in grote getale aanwezig….  De gedachte die u wellicht nu aan het vormen bent zal zijn: waar zijn toch die grote beesten? Die hebben wij evenzeer mogen aanschouwen, oftewel bezichtigen. Onze gids bracht ons vol enthousiasme naar de leeuwen en leeuwinnen. Onderweg naar deze pracht beesten hebben wij toch de mazzel gehad de olifant en neushoorn te spotten. Dit was niet geheel zonder risico’s aangezien de beste man zijn carrière op het spel zette vanwege de tijdsnood, want de tijd stopt noooooit met tikken. Toch hebben we de koning van de dierenrijk mogen spotten, oftewel The Lion King 2.0. 

Verder ziet u hier onder een foto verslag van de diverse harige loeders 🙂 

Weetjes: 

 • Heeft u wel eens opgemerkt dat het oor van de olifant de vorm heeft van het continent Afrika…?
 • Wist u dat, een olifant vijf benen heeft?  
 • Wist u dat, een Nijlpaard kan doodbloeden wanneer deze te lang in de zon gelegen heeft? 
 • Wist u dat, er negen verschillende soorten giraffen zijn?
 • Wist u dat, een nijlpaard onder water slaapt?

In de middag en avond hebben we het heel gezellig op de accommodatie De Witte duif. Er worden veel spelletjes gedaan, veel gezongen, muziek gemaakt enz. en stijl dansen behoort sinds gisteren ook tot onze bezigheden. Vanmiddag druk bezig geweest met het instuderen van een choreografie voor de bonte avond en zijn we alvast aan het inzingen voor morgen voor de typische Afrikaanse kerk.

Persoonlijke berichtjes:

Pim: Hoi allemaal, Wat leuk om jullie berichtjes te lezen! De afgelopen week veel gewerkt en dit weekend mooi ontspannen. Top safari gehad ook. Tirza, ik hoop dat de camping gasten alsnog een beetje sociaal en leuk doen, als die er zijn. Als ik je berichtje zo lees dan mis ik onze familie vakantie avonturen wel hoor! En Marien & Marius: misschien is het maar goed ook dat Pascal en ik niet mee zijn, anders sturen we jullie straks 10 kilometer naar ‘het meer’ de verkeerde kant op… Yvonne & Charlie, ik ben blij dat jullie zip nog hebben. Die is gelukkig altijd lekker actief… Maar maak je geen zorgen hoor, over een weekje dan vallen we jullie weer lastig. Yasmijn, hoe zonde dat we dat moeten missen!! We kijken wel even hoe het loopt de 17e. Maar wat een lief berichtje van je. Hoe leuk dat je over een jaar misschien ook weer mee mag! Dit is echt perfect voor jou. Volgende week ga ik met de kinderen het beruchte bellenblaasmengsel uitproberen. Spanneeeeend! Lieve familie heeeeel veel plezier nog! Ik hoop dat jullie het lepel-spel veiliger spelen dan dat ze hier jungle speed spelen. Levens. Gevaarlijk. En ik mis jullie heeel soms een heel klein beetje. We hebben trouwens niet echt kids gezien die we nog herkennen van 2 jaar terug, maar we zitten ook in een iets andere wijk. Een albino kindje was destijds wel in een crèche die we toen bezochten, daar zijn we nu weer geweest en die was er nog steeds, dus hij wel. Groetjes Pim (ps. Gill je berichtje was lang geleden, maar ik ook van jou hoor haha)

Annelies: Heeyheey, Erg leuk om alle reacties te lezen! Ik mis jullie al wel een beetje (naja alleen Julian en Floyd eigenlijk, sorry hahah). Zoals te lezen hebben we fanatiek een dansje ingestudeerd dus Juul.. bereid je maar voor, want ik ga het je leren. Helaas zat ik vandaag in de jeep die weinig dieren heeft gezien, achja kwestie van geluk. Voor de rest was het gewoon super gezellig met iedereen dus ik kom zeker de laatste week door!! Groetjeesssss Annelies 

Sofie: Hallooo allemaall! Dusss, ik heb ineens een ander bed? Oké, leuk! En ja ik moest in 3 min inpakken dus dan krijg je wel een lichte stress bende…En Jamie, yesss hoe minder tomaat hoe beter en trouwens vertel eens tegen Elon over deze site, ik was het namelijk vergeten… hihi. En Lisa gaat het goed met jou? En Nathan, al naar de bioscoop geweest? Wordt wel tijd… Leann was hier gisteren om 16:00 en om 15:00 vandaag ging ze weer weg. Zo leuk om haar weer eens te zien!! Jullie krijgen allemaal een hele dikke knuffel van haar, en pap ik moest doorgeven dat ze vindt dat je de belofte om naar haar toe te komen met ons in Zuid-Afrika moet vervullen. Hehe…Voor de rest is het heel leuk hier, ik heb samen met Esther, Floor, Jules, en nog wat anderen stijl dansen geleerd en we hebben een hele choreografie gemaakt. Het is niet slecht! Nog veel plezier daar allemaal en een knuffkussss voor jullie allemaal!

May: Heyyy lieve schatten van het thuisfront 2.0! Ik heb dus inmiddels 3 dagen bouw en 1 dag Shackrepair erop zitten. Ik vond de bouw erg leuk doordat je heerlijk bezig bent en de sfeer goed is. Shackrepair vond ik een erg heftige dag, omdat ik dat nog nooit van zo dichtbij had mee gemaakt. Natuurlijk heb ik er wel gewoon het beste van gemaakt en was het nog steeds een mooie dag! Vandaag hadden we de safari en alhoewel hij een klein beetje tegenviel heb ik nog steeds hele mooie en gave dieren gezien. Bijvoorbeeld een olifant echt vlak langs de weg! Ook zagen de anderen in mijn bus een leeuw, maar raad is even wie die niet zag? MOI. Ook heb ik een heerlijke stijldans choreografie gemaakt met een paar anderen en heel erg slecht is het niet eens. Pap en mam, hoe is de vakantie?? Reis een beetje goed gelopen en hoe bevalt Luxemburg? Ik hoop dat jullie een beetje kunnen genieten zonder jullie 3 liefste schatten. Evie, lief dat je ook een paar keer heb gereageerd! Ik geniet ervan om je berichtjes te lezen.Love youuuu

Roy: Hey mensjes, Ik mis jullie allemaal erg veel en denk wel aan jullie, maar heb het ook leukjes hier. Vandaag had ik de safari en het was geweldig. Ervaringen om nooit te vergeten. Het eten is ook echt top. Pa, je moet ook maar is Zuid-Afrikaans gaan maken. Zeker een aanrader! Boys en girls in Albu, hopelijk gaat het met jullie ook goed. Kijk er naar uit om mijn snapchat te openen en ik hoop dat niet alle hersencellen weg zijn als jullie terug komen. Hou van jullie, joe joe. Royke  

Gabrielle en Wim: we genieten als leiding ons groepje! Leuke, lieve, jongeren. Wim is dagelijks fanatiek aan het toepen, en ik lach me geregeld slap om de humor van de jongeren. Er tijd voor mooie gesprekken en het is genieten om iedereen op zijn / haar manier bezig te zien en om te gaan met elkaar.  Hartelijke groeten van ons ook. Niels safe journey, rij voorzichtig, God bless you

Lion King 2.0
Getagd op:

22 gedachten over “Lion King 2.0

 • 10 augustus 2019 om 23:35
  Permalink

  Hey Kim, Sem en May…
  Zit ik me daar toch klaar voor fantastische safari verhalen…..lees ik dat het een beetje tegen viel qua beestenbende… dan toch maar een dagje dierentuin plannen als jullie weet thuis zijn 😉
  Haha en allemaal aan het stijldansen, goed bezig schatten, mogen jullie hier ook een keer voor doen!
  Ons plan Luxemburg is last minute gewijzigd. (Jaja dat kunnen wij 😉 )
  We zijn nu thuis de woonkamer aan het opknappen! Verrassing!!!
  Dus de grijze muren zijn inmiddels vervangen voor groene muren…hopelijk vinden jullie het mooi, het is gelijk een stuk lichter in huis..

  May, ik kan me goed voorstellen dat die shackrepair erg indrukwekkend was. Maar weet je, daarom is het ook zo belangrijk dat jullie er zijn. Ga je volgende week nog kinderwerk doen?

  Kim, jullie doen en zien veel volgens mij. Gaaf hoor, ik denk dat het ook deze 3e keer weer heel indrukwekkend is.

  Sem, hebben ze je al gedold met voetbal? Dat zou wel hilarisch beeldmateriaal opleveren. Geen luipaard gezien deze keer dus? Wat een mazzel dat jij dan nog steeds de enige hier bent die dat indrukwekkende dier gezien heeft hè?

  Lieve schatten, blijf genieten..

  Groeten aan Jamie, Pim, Annelies, Wouter, David en de rest..
  XXX

  Beantwoorden
  • 11 augustus 2019 om 07:13
   Permalink

   Hey Jamie,
   Jammer dat de safari wat tegen viel maar was vast toch weer heel leuk om mee te maken. Gaat het een beetje met je arm, op de bouw? Wij hadden gisteren de buurtbbq. Je moet van iedereen de groeten hebben. Vandaag gaan we met opa en oma varen in de Biesbosch .
   Pim bedankt voor je medeleven. Zipper was al weer om 6 uur actief vanmorgen dus we vervelen ons niet.
   Groetjes allemaal. X

   Beantwoorden
 • 10 augustus 2019 om 23:36
  Permalink

  Heyyyy Annelies, Dat je je moeder niet mist is begrijpelijk. Leuk om je bericht te lezen. Soms heb je geluk en soms niet. Gelukkig heb je deze safari al eerder meegemaakt.

  Heeyyy Wouter en de rest, . Wat een gave dag vandaag!! De foto’s zijn indrukwekkend. Leuk om te lezen dat jullie het allemaal zo gezellig hebben samen. Geniet !!!!

  Vandaag zijn wij in Vinisce aangekomen. Mooi appartement !!! Heel gezellige plek !!! Zoo zin in ons week waar wij allemaal samen zijn.

  Gr. Jan en Tineke

  Beantwoorden
  • 11 augustus 2019 om 08:33
   Permalink

   hey Roy leuk een bericht van jou
   ik mis je ook maar als ik iedere dag die mooie verhalen en foto’s zie en lees dan denk ik aan je en weet je hebt daar een doel en straks als je thuis komt hele mooie verhalen en indrukken
   ik vind je en een heleboel met mij nog steeds een kanjer
   we hebben het iedere dag over je met oma opa Guy
   een app naar je broer en vrienden
   jullie hebben weer veel moois gezien aan wild
   de big 5
   een dierentuin is mooi leuk maar dit is natuurlijk veel spectaculairder in het wild hun leef omgeving zien
   super gaaf lijkt me dat
   nu straks weer een kerk dienst maar dan van de zwarte bevolking zou best gaaf zijn misschien ook anders dan vorige week
   je vader is net weer het zwembad aan het doen hij heeft morgen nog een zooitje aankomsten en dan gaat het een beetje rustiger worden waarschijnlijk gaan de eerste weer over een week naar school wij waren de laatste van de scholen
   hier is het verder rustig veel Voorthuizernaren op vakantie het weer is nu weer lekker gisteren storm aan de kust gehad veel festiviteiten afgelast
   het werd de eerste zomer storm genoemd
   is het weer bij jullie goed?
   is het s nachts echt fris of koud ? was het toch verstandig om op het laatste moment je joggingbroek en een truitje in je koffer te doen 😍
   heel veel plezier vandaag een beetje chillen wat tekenen misschien en dan weer naar de dag van morgen
   ga de hondjes Ringo en Diesel ff eten geven en een was aanzetten
   ik geloof dat pappa de tub weer ff wil opstoken
   lieve schat was weer ff wat uit Voorthuizen van je mamma 😍 love you xxxx
   dikke knuffel en tot gauw ❤❤❤❤❤ mamma pappa Guy

   Beantwoorden
 • 10 augustus 2019 om 23:46
  Permalink

  Heee lieve Geke
  Wat een leuke dag hebben jullie gehad zo te lezen…Hele belevenis….foto’s gaan we vast nog zien.
  Wij puffen hier nog lekker van de warmte maar hebben weer een leuke dag gehad.
  T is hier goed toeven en vermaken ons prima! Morgen weer naar de kerk. Niet in Crantola maar in een heuse bioscoop..
  Jullie ook goede zondag toegewenst. God bless you!
  Gr van ons allemaal..

  Beantwoorden
  • 11 augustus 2019 om 00:13
   Permalink

   He Sanne.
   Hier deze keer een kort berichtje van ons.
   Wij hebben vandaag niet veel bijzonders meegemaakt, behalve dat ik voor het eerst in onze eigen hut gekookt heb!!
   En jaja..”gezonde” groenten 😉
   Andere dagen werd er soms 3x opgeschept…nu hadden ze bij 1x opscheppen al genoeg?!
   Wat moest jij vroeg je bed uit!!!
   Nou ja…af en toe gebeurd het wel vaker…#werken..
   Heb je de Big 5 gezien???
   Ben heel benieuwd naar je foto’s!
   Dikke kus ♡ van ons!

   Beantwoorden
 • 10 augustus 2019 om 23:55
  Permalink

  Lieve Géke,

  Wat een supergave ervaring! Kan niet wachten op al je foto’s..

  Wij zitten inmiddels in Frankrijk. Het is echt heerlijk hier! Dat word een lekker weekje met goede vooruitzichten.

  Kusje Ferdinand

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 00:05
  Permalink

  Heey Roy,

  Veel plezier nog even de laatste paar dagen! Zo te zien is het er erg leuk. Als je weer thuis bent moeten we gauw afspreken, en dan wil ik de verhalen natuurlijk ook horen 🙂
  Ik ben in ieder geval erg benieuwd!

  Kom er net pas achter hoe je hierop kan reageren, heel slim, oeps haha.
  Tot snel!

  Groetjes,
  Mellissa

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 00:17
  Permalink

  Ha Gera,

  Zo te zien heb je veel dieren gespot. Vraag van Levi, ‘heb je de buffel gezien “? En kon je nog stijldansen? 😜 Geniet van de zondag. Bij ons het super weer. Ca 32 graden. Vandaag een dagje bij de rotsen geweest. Ik durfde er niet vanaf te springen maar Lennart doet het zonder angst.

  Dikke kus, Hilly

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 00:25
  Permalink

  Hihi,

  Jammer dat de safari een beetje tegenviel! Maar jullie zijn wel op safari geweest wat natuurlijk al wel super gaaf is!

  May dat je nu op de bouw hebt gestaan en shackrepair hebt gedaan lijkt mij echt al super gaaf en ik snap dat het veel indruk op je heeft gemaakt! Ik ben benieuwd hoe je het kinderwerk gaat vinden!? (Als je dat nog gaat doen tenminste?)

  Annelies net jammer om te lezen dat je mij dan weer niet mist he!? Hahaha nee hoor! Ik ben heel erg benieuwd naar al je verhalen en hoe deze keer was vergeleken de vorige keer.

  Oh trouwens ik verwacht wel dat jullie die stijldans effe laten zien als jullie terug zijn natuurlijk!

  Enjoy!

  X Dian

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 01:05
  Permalink

  Lieve Geke,

  Wat gaaaf zeg!! Ik ben benieuwd naar alle foto’s!! En wat ziet het er gezellig uit! Veel plezier nog de komende week! Ondertussen heb ik veel bekende van je ontmoet in Nesselwang, het is weer erg gezellig! 😉

  Knuffelllll Tenira

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 02:27
  Permalink

  Heeeee Lieve Sofie (en anderen die samen met Sofie het Shib in zijn gegaan…..)

  Wat een gave dag heb je gehad, en wat een mooi stuk van de natuur heb je mogen zien…… echt gaaf, we zijn hier met zijn allen ontzettend jaloers op je!

  Leuk om te lezen dat jullie zo’n fijne groep hebben en dat het werk dat jullie doen ook zoveel verschil maakt. Coena, de vader van Leann, was erg lovend over jullie werk en inzet.

  Ik hoop dat je mijn brief hebt gevonden in je tas en hem goed hebt gelezen. Morgen (stiekem al vandaag als ik dit schrijf….) is het 11 augustus. Voor ons gezin een bijzondere dag. 7 jaar alweer….. Denk er aan, niet te veel want jij bent nu daar en mag/moet ervan genieten, maar sta even stil, zo rond 13.00h want dan doen wij het hier ook…… zijn we toch een beetje samen.

  We houden van jou, dikke knuffel en groeten aan iedereen!

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 08:35
  Permalink

  Dag allemaal, hey Krista,
  Een (bijzonder) mooie zondag gewenst in de (swingende) kerkdienst, geniet van jullie vrije tijd, morgen weer aan de bak,
  Groetjes van Henny / mama

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 10:12
  Permalink

  Hoi Esther
  Ik heb alle foto’s gezien en het is echt een belevenis hoor. Leuk om zo mee te kunnen kijken. Echt een andere wereld.
  Het zal veel indruk op je maken maar je hebt ook plezier.
  Ik ben trots op je. Een goede 2e week.
  Dikke knuffel van Oma van Voskuilen

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 10:18
  Permalink

  Lieve Esther,

  Ik zie gave foto’s, zat jij in de ‘goede’ jeep of heb jij niet alle dieren gezien? Weer een hele bijzondere ervaring!

  Je ziet er uit alsof je het koud hebt in de jeep. Hou je het nog een beetje vol? Iedere dag vroeg op en hard werken. Het zijn pittige dagen met veel en soms heftige indrukken. 😉

  Wat leuk dat je dansles hebt gehad. Kan Roy een beetje dansen? Er is een ding dat je nog van de vrouwen in Zuid Afrika kan leren, soepel dansen en schudden met je heupen. 🙂

  Hoop dat je vandaag een leuke dienst hebt gehad. Een dienst met veel dingen en dansen, een en al vrolijkheid. Pak vandaag je ontspanning en rust, dan kun je er morgen weer tegenaan. Heel plezier nog komende week.

  Missen je ❤
  Dikke knuffel van pap en mam

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 11:46
  Permalink

  Hallo ons Royke !!
  Wat heerlijk om wat van je te horen !
  Kan me voorstellen , dat je het gezellige thuisfront wat mist ! Dit is de essentie : om te leren los laten 👍 daarom zijn we ook zo trots op je .
  Maar wat geweldig de Safari hè ???
  Dat was genieten van de foto’’s !
  Vandaag naar de kerk ??
  Ben benieuwd wat jullie de komende week gaan doen ?ook weer bouwen ???
  Want inmiddels zullen de blaartjes wel vereeld zijn .ha! Ha!
  Mooi mensje van ons !! Nog even er tegen aan van de week !!!! De laatste loodjes ………..
  We verheugen ons alweer op de blogs van morgen .
  Veel positiviteit voor allemaal toegewenst !
  En een mooie Zondag !
  Lieve hug …. opa en omi.

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 12:02
  Permalink

  Hee FRANKIE…

  Alles goed jongen, heb je het een beetje naar je zin op de bouwplaats? Wat vond je van de safari?

  Hier gaat alles goed, wij genieten lekker aan het idro meer.. De kinderen doen het ook goed en je krijg je een dikke knuffel van Nathanael..

  We zijn erg benieuwd naar al je verhalen.. nog een goede tijd daar..

  Liefs Jan, Judith, Nathanael, Ezra, Eljadah en de ….

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 15:40
  Permalink

  Heeeeyy Gera en Dianne,

  Wat fet dat jullie wel iets konden zien van de dieren tijdens de safari hahaha. Bij ons was het een grote grap zoals jullie in het vorige bericht wel konden lezen. En weer niet die verrekte buffel gezien? Dat betekend nog een keer afrika. We moeten toch ooit de hele big five zien lijkt mij. Anders gaan jullie over 3 jaar maar n keer mee naar t echte afrika met poepen en plassen op een gat (waarbij je als je thuis komt weer claustrofobisch wordt van je eigen kleine plee). Verder ben ik nu een beetje langzaam aan het landen met mn hoofd (al zou ik zo weer in het vliegtuig terug springen). Ik wacht met smart op meer verhalen en geniet van jullie bedden en het zwembad enzo!! Kusjes je favo bij😘

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 16:22
  Permalink

  Hallo Monique,

  Zo aan de foto’s te zien geniet je van de “vakantie”. Met gemengde gevoelens ging je weg, ik ben benieuwd hoe je terug komt😁.
  Geniet en werk ze nog een paar dagen.

  Groetjes, Henriëtte

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 17:15
  Permalink

  Lieve Esther
  Even een berichtje van uit Drenthe
  Ik had je al een paar berichtje naar je toe gestuurd maar ik deed het verkeerd
  Maar jouw mama heeft het mij uit gelegd hoe ik je een mail naar je moet toe sturen
  Vandaar hoop ik dat deze mail goed wordt ontvangen oom Andre en tante Diet en Berry en Carlo en pappa en mamma ze waren vandaag bij mij voor mijn verjaardag
  Nou Esther ik weet nu niet meer wat ik schrijven moet
  Maar opa en oma wensen je nog veel succes daar in Zuid Afrika

  Een dikke knuffel van ons

  Beantwoorden
 • 11 augustus 2019 om 18:54
  Permalink

  Hoi lieve Krista,

  Ik heb jullie verhalen gelezen, liep wat achter😲
  Fijn om zo een beeld te krijgen wat jullie allemaal doen.
  Ook leuk om je geregeld op de foto te zien.
  Vooral met al “jou” kinderen, je lievelingswerk en al jullie liefdadigheidswerk geweldig !
  Het is voor jou inmiddels gesneden koek maar het blijft steeds een unieke ervaring om dit werk te doen en dat je het mag/kan doen.

  Ik zal banjer een knuffel van jou geven, die lieve hond.
  Sven wil ik ook wel een knuffel van jou geven maar dan moet ik natuurlijk wel toestemming van jou hebben🤫😉

  Nog een week, hard werken en plezier hebben, en dan met een tas vol herinneringen weer naar huis.

  God gaan saam met jou, liefs van Gerard en Ada en Daniël

  Ps. Lekkere Afrikaanse kruiden daar ben ik wel voor in

  Beantwoorden
  • 11 augustus 2019 om 22:46
   Permalink

   Hee sann!

   Wat gaaf! Gisteravond zijn we na film The Lion King geweest! Wat een mooie film 😍
   Geniet er van meis! Veel plezier
   Denk aan je! ❤

   Groetjes van Joanne

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *