Na een lange en slopende zondag, zijn we vanavond laat teruggekeerd op het oude nest. Maar natuurlijk restte het schrijven van het blog nog, dus bij deze (korter dan normaal wegens vermoeidheid):

We begonnen de dag met een bezoek aan de afrikaanse kerk, waar we warm werden onthaald. Het is een eenvoudig gebouw midden in de sloppenwijk Reagiel. De voorganger hield een preek over “beauty for ashes”. Terwijl hij nadacht over zijn volgende zin liet hij de gemeente steeds een term herhalen. Soms was dat erg grappig, hij hield het ritme er goed in. De zang-stemmen waren ongelofelijk goed, we hebben genoten. Hierna volgde een lange en vermoeiende rit naar De Still River, waar we in een rivier konden zwemmen. Het water was zuiver maar errug koud. Lunch was heerlijk in een authentieke afrikaanse outdoor plaats (hoewel een vijftal honden het eten kwijlend uit je mond keken). Deze honden mochten vervolgens de pre-dishwashing doen: alle borden aflikken. Vervolgens weer een veel te lang stuk in de busjes naar Rustenburg, naar de Church of the Nazereen. Toch was het de moeite waard : een prachtige jeugddienst, indringende boodschap, alles perfect geregeld met de beste apparatuur. Totaal anders dan de ochtend. Ook hier werden we allerhartelijkst ontvangen met hele goede koffie en pizza. Ze hadden zelfs zes vertalers voor ons geregeld. Zo was het een rustdag met weinig rust maar wel pittig inhoudelijk en mooie ontmoetingen met verschillende culturen. Terug op de basis kan iedereen zich verder afreageren middels poolen, toepen, stijldansen, uno’en en yatzee’en. 

Persoonlijke berichtjes:

Esther: Hoii allemaal, Het kan zijn dat ik wat berichtjes heb gemist in de vorige paar dagen, maar ik had er niet bepaald de tijd voor omdat we het hier heel erg naar ons zin hebben. Het enige dat ik nu te zeggen heb is dat we een poging doen tot stijldansen en dat jullie dat hopelijk nooit te zien krijgen ;). We hebben het heel erg naar ons zin hier! Tot over een week!

Christa: Hallo thuisfront, Vandaag een lekkere  relaxte dag en morgen weer aan het werk. De tijd gaat zo snel. Wat een gezelligheid hier, dat ga ik zeker weer missen. Groetjes Christa

Dianne: Hey guys, ben ik weer. Super bedankt voor alle berichtjes! Dit weekend lekker veel cultuur gesnoven en morgen weer aan de bak. Paps, mams en pluis (graag gedaan), hoop dat jullie een goede reis hebben gehad en geniet nog even van de stilte in huis eh ;). Maya, echt top om je hele dagboek te lezen, was overigens wel beledigd om het feit dat je mijn leuke berichtje dus niet ontvangen had maar ja, was mn eigen schuld want ik had hem verkeerd gestuurd haha! Ik ga nog een paar dagen heel hard genieten, doe dat thuis vooral ook! Joejoeee

Frank: Ghello everybody! De berichtjes waardeer ik heel erg dus blijf sturen! Fijn om zo bemoedigd te worden door een mooie bijbeltekst, Hillene, Jona en Anna. Alwin, kan je de boel bijhouden in je eentje of zie je nu eindelijk in wat ik allemaal doe ;)? Haha hou van je schat! Pa en ma lekker genoten van een vakantie? Vandaag weer bijzonder dagje gehad in de kerk. Fijn om er met een christelijke groep te zijn en mijn kennis te delen met mensen die er wat minder mee hebben. Ik houd het hier prima uit! Geniet van jullie vakantie en tot vrijdag! Oh ja trouwens, het eten is hier veelste goed dus de lat ligt hoog. Sporten houd ik ook enigszins bij dus goeieee zakennnnnnnnnnn. Slaap lekker allemaal! 

David: Hey iedereen, Het gaat nog altijd goed hier, nog een kleine week dan weer op naar huis. Fijn dat jullie het leuk gehad hebben Noor! Wel balen dat het uit is met Juan! Veel plezier op Kos natuurlijk, jullie ook pa en Nicole 😉 Leuk om nog wat nieuws uit Barneveld te horen, niet dat ik er super behoefte aan heb hier haha. Wel chill om even je telefoon neer te kunnen leggen en te kunnen genieten van Afrika. @Tara: Wat weten we nou écht van het achter de schermen vechten tegen de hogere machten van het kwaad? Ik heb vorige week zaterdag al 2 verwijzingen erin gezet btw, deze eentje 😉 Ik spreek jullie snel weer. Groetjess

Jamie: Ik heb waarschijnlijk wat berichtjes gemist, maar hallo. Ik heb het heel erg leuk hier. Dat was het wel even voor nu. Dikke knuffel van mij 🙂

Géke: hoihoii allemaal! Ik vind het nog steeds super gaaf hier! We maken veel mooie en bijzondere dingen mee! Lieve familie geniet lekker van jullie vakantie in Italië! Hee tenier doe ze de groeten daar allemaal!(en haal vast de wintersport vibes naar boven!) Ferdinand geniet van je vakantie, kom lekker tot rust daar! ik mis je wel hoor!! Nou nog een klein weekje dan zien we elkaar weer! Dikke kuss van Géke


Black-out
Getagd op:            

23 gedachten over “Black-out

 • 12 augustus 2019 om 08:39
  Permalink

  hey Roy
  zo te lezen was het een drukke zondag een druk weekend denk wel dat het de moeite waard is geweest
  nu weer aan de slag zeker
  rustig aan weer beginnen 😴je broer komt vandaag thuis ben benieuwd 😍 weet wel zeker een koffer vol met was geeft niet de wasmachine is geduldig hoor en je moeder ook hoor 😄😍
  werkse vandaag
  een dikke knuffel van ons xxxxxx love you mamma pappa en Guy

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 08:48
  Permalink

  hey Ester
  sorry moet ff tegen je zeggen ik hoop dat je Roy een beetje stijldansen kunt leren als hij het ritme van mij heeft dan gaat dat zeker lukken maar als hij het ritme van zijn vaderheeft dan heb ik er een zwaar hoofd in 😍 je moeder en ik hebben gelachen erom
  en vandaar dat ik je dit ff wou zeggen
  wat ik lees ook van jou dat jullie het super naar je zin hebt jullie zijn kanjers jullie zullen het misschien niet 123 beseffen maar het is echt zo
  als jullie thuis komen dan komen alle belevenissen los alle indrukken alle belevingen zo mooi toch
  wij zijn echt benieuwd daarna je gaat het dan een plekje geven
  lieve schat werkse vandaag heb Roy ook al een berichtje gestuurd vond het leuk om voor jou ook ff te doen
  knuffel aan jou en ook aan Roy xxxxxx xxxxxx
  liefs Marina Mutsaers

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 08:57
  Permalink

  Hoi May,

  Dit klinkt wel als een heel vol weekend (gelukkig ben jij dat op zich wel gewend met je volle agenda). Hopelijk ben je wel een beetje opgeladen voor komende week. Jammer dat de safari tegen viel, de beesten op de foto’s zien er tof uit!! De verhalen van de kerk klinken ook indrukwekkend…
  Tof om te lezen dat je daar met dansen bezig bent, stijldansen nog wel, haha. Ben benieuwd wat jullie bedacht hebben!!
  Lucas heeft gisteren een eigen liedje geschreven die ik ook op de gitaar moest begeleiden van hem. ‘Dit is een Tonnie, dit is een Tonnie, enz.’ (Tonnie heet de vrachtwagen van Bon de Bouwer, en hij had toen een speelgoed vrachtwagen vast) Misschien kunnen jullie samen een liedje schrijven als je weer terug bent, dan heeft het liedje in ieder geval wat meer inhoud en een betere melodie 😉
  Geniet van komende week en hopelijk ga je ook nog kinderwerk doen!!
  Liefs Joyce

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 09:03
  Permalink

  Tsjonge, Frank,
  Wat heerlijk om jouw verhalen te lezen. Het is overduidelijk: dit is echt iets voor jou. Wat mooi om te horen hoe je ook je geloof in je Heiland kunt delen met anderen. Zo’n zondag met allemaal broers en zussen in de Heer is zeker bemoedigend. Overal over de wereld zijn volgelingen van onze Heer.
  We zijn God dankbaar dat het allemaal zo goed gaat. We spreken er ook veel over met je opa en oma, je ooms en tantes en neven en nichten. Je moet de hartelijke groeten van ze hebben.
  Kortom: we zijn ook gewoon trots op je.

  We weten nog niet helemaal wat we straks voor je moeten koken. Mama is zich al druk aan het voorbereiden met allemaal nieuw recepten die iets Afrikaans in zich hebben 😉.
  Verder begrijp ik dat je gewoon helemaal fit aan je nieuwe volleybalseizoen gaat beginnen. Klasse!

  We gaan deze week nog ff zorgen dat alles hier thuis spik en span is zodat je helemaal fris in je nieuwe kamer kunt gaan slapen en recreëren.
  Nog heel veel plezier lieve jongen.

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 09:10
  Permalink

  Wauw wat doen en zien jullie veel! Jullie nemen een rugzak vol herinneringen en een koffer vol indrukken mee naar huis. Mooi zeg. Daar doen jullie het voor.
  Gisteravond (toen ik zat te wachten op het blog en steeds zenuwachtig de site zat te verversen) bedacht ik me opnieuw hoe bijzonder het is dat jullie dit samen beleven Kim, Sem en May. En dan ook nog met Jamie, Pim, Annelies, Wouter en David (en heel veel anderen die ik niet persoonlijk ken)
  Dat maakt vriendschappen nog meer bijzonder.

  Vandaag weer aan het werk. Laat ze lachen en laat ze stralen en straal en lach zelf mee.

  Dikke kus voor jullie allemaal X

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 09:31
  Permalink

  Hé lieve Sanne,
  Wat maak je veel mee zeg!! Echt heel veel indrukken!
  Moest je lang in de bus zitten?
  Heb je ook in de rivier gezwommen? Of was het te koud?
  Hoe was de kerkdienst? Bijzonder zeker…
  Hier was het gisteren (zondag) prachtig weer. We zijn s’morgens met driewiel fietsjes van de 2 naar beneden gegaan!
  Ging hard hoor!! Rick ging een aantal keer de netten in…Gerhan tolde helemaal om en ging met 2 wielen door de bocht…papa reed door een grote koeienvlaai en daardoor kreeg Gerhan de spetters in zijn gezicht en op zijn kleren!! 🙂 hij zat er helemaal onder!
  Ik zelf remde een keer te hard en kwam achterstevoren tot stilstand.
  Hele leuke ervaring, en ik weet zeker dat jij dat ook heel leuk vind! Oh ja..k moest ook nog een keer vol in de ankers voor paarden die op het pad stonden…ze liepen écht geen stapje harder!
  S’ middags wilde we naar de (nederlandse) kerkdienst in Reutte gaan…die zou om 16.00u beginnen…dus wij om 15.00u de auto in richting Reutte..(T was een half uur rijden, dus waren we iig op tijd)
  Komen we daar aan….was er geen dienst!!!!
  Bleek het op maandag te zijn ???!!!
  Dus de bus maar weer in gegaan, en zijn toen de highline 179 maar op gegaan, kwamen we toch langs..en anders moesten we er de volgende keer speciaal voor gaan.
  We zijn nu ook helemaal naar de ruïnes gelopen…dat was nog een hele klim!!
  Vandaag hoopt paps vloertegels te leggen zodat we morgen in onze eigen hut kunnen vertoeven..zo gaat het ook wel…al loop ik 100x heen en weer om spullen te pakken!
  Zo…Tis weer een heel verhaal….we zijn ontzettend benieuwd naar jóu belevenissen!
  We gaan de dagen al tellen dat je weer terug komt…vind het stiekem wel lang dat ik je mis!
  Veel succes met bouwen…kinderwerk etc.
  We denken veel aan je…en je weet….love you!! ♡♡♡

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 09:38
  Permalink

  Hi David,

  “Wel chill om even je telefoon neer te kunnen leggen en te kunnen genieten…”

  Deze zin ga ik op een 3 meter doek laten afdrukken met jouw foto erbij dat je aan het dansen bent en die hang ik op in de kamer. Sociaal interactieprobleem opgelost. Ik weet niet over welke hogere machten je het met Tara hebt maar vast niet over de mobiele telefoon als alom aanwezige afleiding! Zelf heb ik er ook veel last van en mogelijk dat jouw uitspraak ons daarbij kan helpen 😉

  Leuk om weer van je te horen en mooi dat je Barneveld en Nederland niet mist. Heerlijk. Een andere cultuur, andere mensen, andere afstanden om te reizen, andere wegen, andere gewoonten. Super! Blijf ervan genieten en slurp alles maar op totdat je tjokvol zit en hier weer komt uitblazen op weg naar je volgende avontuur.

  Wij gaan naar Kreta als je het niet erg vindt. Kos was ook leuk geweest natuurlijk maar ander keertje.

  Ik ben zo benieuwd naar de filmpjes van de dansavond… Als je net zo beweeglijk bent in de heupjes als je pa dan komt het wel goed. Niet voor niets werd ik vroeger ‘Travolta’ genoemd 😉 😉 😉

  Wel, liewe seun, hou ’n lekker en vrugbare dag saam. Lief vir jou xxx

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 09:42
  Permalink

  Hoi Pim en Jamie
  Wat goed om steeds jullie blogs te lezen. Volle intensieve dagen zeg! Mooi die safari. Hier op camping zagen we ook olifant, leeuw, lama, want er stond een circus… Haha…
  Gister een waterval gezien en in rivier van rotsen af gesprongen. Zelfs Marien (met sling) vermaakt zich goed en zwemt met 1 arm naar andere kant vd rivier. Oh ja en Kuba kan ook zwemmen. Erg leuk om te zien.
  Opa v B. Gaat op en af qua verwardheid. Maar wordt dus morgen (dinsdag) geopereerd en krijgt dan nieuw stuk heup.
  Jullie veel succes deze week. Geniet volop! En stol meer tijd in elkaar en t werk daar dan in de blogreacties lezen want we praten elkaar later wel bij.
  Liefs van Wim en Petra
  Ps: We hebben heel erg gelachen om de foto vd chinezen… Want ik dacht ” he ik heb bij t uitzwaaien van jullie die personen niet gezien tot ik dus snel erachter kwam dat dit dus de bus vol chinezen was. Haha…

  Ha Gabrielle.
  Gaaf dat je samen met Cees enFloor daar bent. Geniet.
  Liefs v Petra

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 10:04
  Permalink

  Hoi Naomi,
  Het was een bijzonder weekend voor je. Eerst wilde dieren zien en dan op zondag kunnen meemaken dat je geloof op verschillende manieren kunt/mag beleven.
  Wanneer we dit lezen ben je weer bezig met je bezigheden, waar je voor gegaan bent. De foto (van enige dagen geleden) kon je zien dat je het naar je zin hebt. Je straalde met het kleine mannetje.
  Geniet nog met volle teugen en we kijken weer uit naar de volgende blog.
  Groetjes en knuffel je ouders.

  Beantwoorden
  • 12 augustus 2019 om 12:10
   Permalink

   Hoi Wouter,Anne en de rest,

   Wat een volle rustdag. Zo te lezen hebben jullie het nog steeds erg gezellig met elkaar.

   Wij relaxen er flink op los hier in Vinisce. Gisteren naar een mooi stadje geweest en daarna lekker zwemmen bij het strandje voor het huisje. Alles is hier zeer relaxed en authentiek. Dat heeft Vivi weer geweldig uitgezocht.
   Vandaag komt fam Kooloos de baai onveilig maken en morgen komt daar fam vh Hooft nog bij. Ik
   begin jullie te missen!!!!! Dus erg fijn dat jullie zondag invliegen.

   Kusjes,

   Jan en Tineke

   Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 10:25
  Permalink

  Kim,Sem en May,
  Wat beleven jullie veel zeg en wat een indrukken doen jullie.
  Wat is dit prachtig werk voor jullie en uiteindelijk ook voor al die mensen daar.
  Geniet nog heel veel van de laatste dagen, wij kijken uit naar jullie verhalen.
  Heel veel liefs van ons, Oma en Opa.

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 10:46
  Permalink

  Hoi Jules en Morris,

  Dat was een lekker weekend, hopelijk kunnen jullie een beetje uitrusten op de bouw ;-). Hoe hebben jullie de safari beleefd, het verbaasde mamma niets dat je daar ook chinezen tegenkomt. Zij komt ze nl. overal tegen. Zelfs in Stockholm had ze er een neus voor om ergens te zijn waar de chinezen ook waren. Maar dat zal jullie niets verbazen. Maar hier in de archipel bij Loftahammar is het rustig, we gaan vandaag met een bootje de archipel op, eilandjes bezoeken. In de baai waar ons huisje staat hoor je helemaal niets…..geen buren, geen blokfluit, nada……….alleen vogels, krekels, ploep ploep als een vis op springt uit het water. mama moest een beetje wennen aan de stilte hier en is nu gewend, maar papa voelt zich als een vis in de archipel. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen van de safari! Volgens Lev een van de hoogtepunten! En benieuwd welke dienst jullie nu het leukst vonden 😉
  Jules jij hebt je vast de Still River in geslingerd of heb je je kunnen inhouden.

  Hälsningar och en stor kram.

  Mamma och pappa

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 11:21
  Permalink

  Hoi Esther,

  We kijken elke avond de foto’s. Heel stoer dat je dit allemaal doet en wij wensen je nog veel plezier en mooie ervaringen toe. Tot gauw en dan spreken we elkaar snel.

  Groetjes van Anna en tante Ellen

  Beantwoorden
  • 12 augustus 2019 om 13:21
   Permalink

   hey Sanne

   heb je het er nog naar je zin?
   ik wel!!
   het knapt hier goed op, he zult er versteld van staan..😂
   gister wezen mountain karten wat echt geweldig leuk was… dat gaan wij ook nog een keertje doen!!!
   ik ging tegen de 60 kmh en rick ging met dik 50 het net in.
   ik zag opeens een hele grote stofwolk en toen kwam rick eruit strompelen

   nog veel plezier gewenst!!

   gr Gerhan

   Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 13:11
  Permalink

  Hihi Kim, Sem, May, Wouter, Annelies, David, Jamie en Pim,

  Wat hebben jullie al veel gedaan en meegemaakt zeg! Super gaaf om dat steeds weer allemaal te lezen en al een aantal foto’s te zien. Ik ben zo benieuwd naar al jullie verhalen! Blijf genieten van alles!

  X Dian

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 14:28
  Permalink

  Hoi Dianne, na een nachtje doorhalen zijn we weer veilig thuis gekomen hoor. We hebben een hele leuke vakantie gehad. En denken er zelfs over om weer een keer terug te gaan.
  De foto’s van de safari vind ik prachtig. Maar de leukste zijn natuurlijk waar jij op staat. Die we via de app kregen met twee anderen en een kruiwagen was ook weer erg leuk. Zag ik het nou goed dat je op een foto van stijldansen staat? Heb je een beetje de stijldans moves van ons overgenomen?
  De foto van de jeugddienst ziet er wel heel modern uit die jullie hebben bijgewoond.

  Vanmorgen met Marèl een zooitje ongeregeld opgehaald in Eindhoven. Dus je schoonbroer😆 is ook weer veilig thuis.
  Gisteren bij Dieke en Wiebe langs geweest om hun ervaringen te horen van Malawi en die hebben ook heel wat memories meegenomen. Indrukwekkende foto’s van ze gezien en dankzij Mille hebben we het bijbehorende verslag ervan hier kunnen lezen. Ben benieuwd naar jouw verhalen maar dat duurt nog even. Succes verder! Groetjes de van Veentjes

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 16:27
  Permalink

  Lieve Esther,

  Fijn om te lezen dat je het goed met je gaat en dat je het heel leuk hebt met de groep. Zelfs zo leuk dat je geen tijd hebt om de verhalen te lezen, een goed teken. 🙂

  Dat dansen willen we natuurlijk wel een keer live of op film zien. 🙂

  Je hebt zoveel leuke dingen te doen, dat je zelfs je verhalen kort houdt. 😉 We wachten wel tot je thuis bent, dan komen al jouw verhalen, belevenissen en indrukken vanzelf los. ❤

  Geniet van elke minuut, alle ervaringen, alle mensen en kinderen die je ontmoet.

  Love you,
  Papa en mama

  Oh ja, ik heb oma Klomp geleerd hoe ze een bericht kan plaatsen. Zie reactie op vorige voor. 🙂

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 16:55
  Permalink

  Hoiii Gera en Dianne,

  Jemig jullie hebben wel volle zondagen zeg. Konden jullie ook niet uitslapen zeker of wel een beetje? Hebben jullie nu net als elke eerdere ochtend nog steeds dat kleffe ei wat we de eerdere keren ook hadden? Enneh, nog liaan gezwaaid net als toen? Daar wil ik namelijk wel heel graag video bewijs van zien anders hahaha, want dat ging vast weer reuze soepel. En al die pizza van jullie, nu weer paar dagen in nederland zelf en nog niet eens van pizza kunnen genieten aangezien ik nog misselijk word van alles wat ik eet. Achjaaaa, morgen hebben we met wat meiden (Annemarijn, Else, Wija en Dionne) bij mij Pizza-Avond voordat we naar de braderie gaan. De weken gaan nu voor jullie ook wert snel of niet? Zaterdag al weer terug maar daar willen jullie zeker nog niet aan denken of wel? Nou tot de volgende blog dames en hou t een beetje rustig daaro😝. De groetjes van je Maya

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 17:33
  Permalink

  Haa die Geke…
  Wat een zondagje voor jullie zeg…mooi om te lezen..
  Wij komen net uit Milaan. Was erg mooi. Lois vond het jammer dat jij er niet bij was. Ze kreeg nieuwe kleren en was vooral erg benieuwd naar jouw mening:)…we vinden het niet leuk dat onze vakantie bijna afgelopen is maar we kijken wel heeeeel erg uit naar jouw terugkomst…
  Heel veel werkplezier nog jullie laatste daagjes
  Xxx van de hele fam..

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2019 om 21:49
  Permalink

  Ha die Morris en Jules, super leuk om jullie verhalen telkens te lezen en de foto’s te zien! Wat een gave belevenis, zoveel bijzonders om te zien en te doen. Heb ’t goed mannen, geniet ervan, werk ze en nog een fijne tijd! Groetjes van Joost, Mark en Wilma

  Beantwoorden
 • 13 augustus 2019 om 03:08
  Permalink

  Hallo Roy !
  Lieve groetjes uit het natte Voorthuizen !
  Ik kon niet zo goed slapen , en zit nu in de kamer al jullie ervaringen weer te lezen .
  Leuke foto’s joh , zelfs jouw kon ik herkennen ! Het valt me op dat veel familie’s op vakantie zijn , en weer terug komen . Zo ook je broer Quint , vanmiddag , ik heb hem nog niet gezien , want hij is zo z’n bed ingerold 🙈
  Guy weer heel blij , want die vindt het maar veel te stil zonder jullie 👍
  Jullie moeten ook weer aan de bak vandaag , uitgerust en fris allemaal !
  Nu nog maar een paar daagjes joh !
  Maak er nog wat moois van !👍
  Lieve knuffel spetter ! Omi
  Love you !!!

  Beantwoorden
 • 13 augustus 2019 om 09:49
  Permalink

  Goede morgen Jules en Morris wat leuk en lief wat jullie allemaal doen we genieten alle dagen van jullie verhalen en de foto^s geniet er nog een paar dagen van.
  Liefs van Opa en Oma

  Beantwoorden
 • 13 augustus 2019 om 12:05
  Permalink

  Heey Berthabende!!! Hier even een berichtje van de lonely Bertha. Zo te zien gaat het goed met jullie. Heel veel plezier nog daar. En tot zaterdag ergens, want dan ben ik ook weer thuis.

  Adios vanuit Spanje

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *