Onze persoonlijke wekker, leiding Berttien, komt ons met een klop op de deur wakker maken, een nieuwe dag begint. Na een heerlijk ontbijt, dit keer met bananenbrood, en uiteraard het welbekende ei beginnen we aan onze werkdag. 

Vandaag hebben we bij shack repair een nieuwe deur in een shack mogen plaatsen en wat golfplaten mogen vervangen. Ohja, dit keer kwamen we een levende slang tegen, ook dat hoort bij Afrika. Samen met de social workers hebben we nog wat shacks bekeken waar we de komende dagen nog mee aan de slag kunnen gaan. 

Bij het kinderwerk zijn we vandaag naar dezelfde plek gegaan als gisteren. Toen we aan kwamen lopen met ballonnen kwamen er al meteen veel kinderen aangerend vanuit de sloppenwijken, zo leuk om te zien dat ze zo blij zijn dat we er weer zijn. Het is leuk om te zien dat kinderen ons beginnen te herkennen, komt misschien ook door onze blauwe T-shirts. We hebben spelletjes met ze gedaan en een knutselwerkje gemaakt. Zo mooi om te zien dat de kinderen gelukkig zijn met de kleinste dingen. In de middag zijn we naar een crèche geweest waar we met de kinderen hebben gekleurd en liedjes hebben gezongen. Stickers plakken vinden ze ook allemaal geweldig. Het liefst plakken ze zichzelf en ons er helemaal onder!

Bij de bouw zijn we verder gegaan met het hakken en scheppen voor de fundering. We hebben het wel op een lekker tempo gedaan, want morgen komt de graafmachine een dagje langs. We beginnen al aardig op te schieten, we zien al een groot verschil met waar we vorige week zijn begonnen. Volgens mij zijn onze handen gewend geraakt aan het harde werken, want de hoeveelheid blaren worden steeds minder. Onze handen worden langzaam aan echte werkhanden!

Vanavond hebben we de Dutch night. We hebben alle mensen uitgenodigd die we de afgelopen twee weken hebben leren kennen. Natuurlijk eten we Hollands eten! Na twee weken eindelijk weer Hollandse pot met aardappelen, groente, gehaktballen, en heul veul pannekoeken. Morgen meer over de hollandse avond !

Persoonlijke berichtjes:

Wouter: Hallo allemaal! Fijn dat jullie veilig aan zijn gekomen in Kroatië. Nog een paar daagjes en dan ga ik al richting Nederland. De tijd is zo snel voorbij gegaan. Ik hoop dat het weer in Kroatië net zo mooi is als in Afrika, want het is hier de hele tijd rond de 28 graden (ben dus ook lekker bruin geworden). Verder gaat heel goed hierzo. De Hollandse avond is net afgelopen en het was een groot feest. Ik zie jullie zondag! (Sander en Anne al zaterdag natuurlijk 😊) Gr. Wouter

Sanne: Hoi hoi lieve mensen!! Het aftellen is nu wel begonnen hoor. Nog 3 dagen en dan gaan we alweer richting Nederland. We gaan nog een paar hele leuke dagen tegemoet. Aan de ene kant vind ik het hier super gaaf, aan de andere kant vind ik het ook lekker om weer thuis te zijn hoor. Dit is mijn laatste persoonlijke berichtje vanuit het zonnige Afrika. Pap, mam, Gerhan en Rick succes nog even daar in Oostenrijk en vergeet geen foto’s te maken hè! Doe voorzichtig allemaal! Binnenkort spreek ik jullie weer! love you, Sanne 

Krista: Hey hey! Was ik weer, hoe is het bij jullie? Oehh ja ik lust zaterdag wel patatjes ja. Awh leuk opa en oma dat jullie een fijne dag hebben gehad en blij zijn met jullie cadeau, kom zaterdag/zondag maar gezellig op de koffie, kan ik alles vertellen. Ik ga me best doen Lot 😉 hoe is het in Frankrijk? Zaterdag ben ik er al weer, tijd vliegt. Maar nu nog zeker even van Afrika genieten. Doei doei, hou van jullieee xxxxx

Kim: Hoiii, ben ik weer. Alles gaat nog steeds goed hoor. Latyshhh, heb je genoten van het weekend? Had je niet aan zien komen hè haha. Echt jammer dat ik het heb moeten missen, maar misschien een feestje in Finland? Komt nu echt dichtbij, zo vet! Als ik terug ben, wil ik via FaceTime alles horen hoor! Goede reis en kan niet wachten om de eerste verhalen te horen, loveyouuuuu! En voor de rest, zie jullie later kus kus. 

Morris: Hoi iedereen. Vandaag heb ik kinderwerk met Jules gedaan! De safari was erg leuk ondanks wij zelf niet heel veel hebben gezien. En juist ik ben over de still river heen geslingerd terwijl Jules droog en warm aan de kant stond te kijken. Ook nog bedankt voor je berichtje Sem, Wilma, Mark, Joost en Aitie! Wij vinden het leuk om ze te lezen. Pap, Mam en Levi ik zie jullie zaterdag! Groetjes.

Monique: Hallo thuisfront. Vandaag heb ik shack repair gedaan, het opknappen van de huisjes in de sloppenwijk. Ik vind dat het leukste om te doen. Ik ben zeker niet handig, zeg maar onhandig ( haha) maar zo kom je tussen de mensen en krijg je de beste indruk hoe ze hier wonen. Echt niet te geloven, je  moet dit zien en ruiken. Het opknappen bestaat uit gaatjes dicht maken van de golfplaten, deuren vervangen en golfplaten vervangen. Thuis klus ik natuurlijk nooit omdat Rob super handig is….maar ik merk wel dat het goed is dat ik ook wat ga leren op dat gebied. Rob ……..volgend jaar moet jij gewoon mee!!! En Gido ook!!! De tijd vliegt…….. Nog een paar dagen en dat is het voorbij met dit avontuur. Ik geniet nog steeds van alles om mij heen en de sfeer in de groep. Ik ga dit heel erg missen ben ik bang. 

Berttien: Hallo allemaal, hier weer een berichtje. Vandaag heb ik een dagje mogen hakken op de bouw, wat een grond hier. Stukje voor stukje loshakken van de grond en dan een ander die het weg schept. Maar wat leuk om te zien dat we als groep er toch wat van maken. Iedereen gaat super met elkaar om. Nog een paar dagen gaan we weer naar huis, zal Afrika missen maar fijn om jullie weer te zien en de ervaringen te mogen delen. Tjeerd, Jelle en Joost vermaken jullie je in Portugal? Zal toch wel? Lieve Stephanie, wat zie ik er naar uit om je na 4 weken weer in mijn armen te sluiten.

De tijd vliegt
Getagd op:                    

27 gedachten over “De tijd vliegt

 • 14 augustus 2019 om 08:42
  Permalink

  Dag lieve David,
  Ik begin je wel echt te missen hoor. Als ik die prachtige foto’s bekijk ben ik erg benieuwd naar je verhalen. En die moeten dan ook maar even in een samenvatting verteld worden als je dezelfde dag zaterdag weer vertrekt:)
  Wat een zomer voor jou dit jaar!
  Er wordt erg hard gewerkt bij jullie hè? Op de foto’s en in de verhalen is een mooie balans te zien tussen werk en vrije tijd. Ziet er fantastisch uit.
  Nog lekker genieten en ervaringen opdoen een aantal dagen!
  Liefs, mama

  Beantwoorden
  • 14 augustus 2019 om 19:52
   Permalink

   Hey Pim en Jamie, zo te lezen is het weer een hele bijzondere reis, waarin jullie super veel mooie dingen mogen doen! Elke reis is toch weer heel anders dan de vorige, heel erg leuk om zo toch een beetje bij te kunnen houden wat jullie allemaal aan het doen zijn. Zo ga ik Afrika wel missen zeg haha. Geniet nog van jullie laatste dagen, maak er wat moois van! Liefs Floortje

   Beantwoorden
  • 14 augustus 2019 om 23:30
   Permalink

   Heee lieve sann!

   Wat een mooie verhalen lees ik van jullie!
   Ik ben heerlijk aan het genieten in Noordwijk 😍
   Geniet daar nog even!
   Hoop je snel veilig in Nederland te zien!
   Doe voorzichtig!,
   Goeie reis!

   Liefs van Joanne😘

   Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 08:51
  Permalink

  Hoi hoi lieve Krista en alle andere Kanjers,
  Als ik het goed zie ben je bij de shacks bezig, bijzonder om zo dicht bij het dagelijks leven van de mensen te komen, hoop dat jullie ze een beetje hoop kunnen geven door simpelweg hun huisje waterdicht te maken of andere opknap werkzaamheden. Heb je die kleine kleertjes al aan een klein schatje kunnen geven?
  Wens jullie samen nog een paar goede dagen, een veilige thuisreis en tot zaterdag met friet en frikandellen dan maar!
  Groetjes van mama / Henny

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 09:35
  Permalink

  Heey lieve Krista,
  In Frankrijk is het leuk.
  Gister zijn we naar krijt rotsen geweest en het was zo MOOOI.
  We hebben wel 600 foto’s gemaakt als het er niet meer zijn haha.
  Geniet van je laatste paar dagen daar.
  Veel plezier bij de zwarte markt.
  En een goeie terug reis.
  Kus en knuffel uut Frankriek 🙂

  Beantwoorden
  • 14 augustus 2019 om 19:50
   Permalink

   Hallo Roy ! Daar in het verre Afrika !
   Op de foto’s zag ik dat jullie nog super gemotiveerd zijn 👍
   Begint het al een beetje te kriebelen dat het er zowat op zit ? En jullie je weer reisvaardig gaan maken , om naar het mooie groene Nederland terug te keren !
   Als ik op alle foto’s die rood gele grond kleur zie doet me dat denken aan de kleur van ons huis . Vanmiddag waren Guy en Quint nog even hier ! Vanavond zijn ze met je vader en moeder naar Zandvoort toe : daar gaat Quint racen 🙈 komt goed zou Beau zeggen .
   Wij hebben gelukkig de laatste dagen heerlijk wat regenbuien gehad, wat hard nodig was voor de tuin .
   Nou zet nog ff je beste been voor ,, dan is het nog 3 nachtjes slapen 😁 en zijn wij heel blij je weer terug te zien Spetter !
   Lieve knuffel , opa en omi

   Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 10:10
  Permalink

  hoi Esther
  wij zien foto,s voorbij komen wat hebben jullie daar een werk verzet
  jouw opa heeft gisteren operatie voor staar gehad
  het viel mee
  we hebben nu een beetje rust
  Jody is nu bij ons
  want je ome Rene en tante Ona zijn het werk in het ander huis
  ze hebben alle plafons er uit en ook wat muren
  ze gaan het wiekend de vijver dicht gooien
  dus die zijn net zo als jij aan de klus
  lieve Esther
  je opa en oma wensen je en je team nog veel succes daar in Zuid-Afrika
  en een hele mooie vlucht terug naar Nederland
  een dikke knuffel van ons

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 10:11
  Permalink

  Hoi Sanne…
  Gek dat je altijd uitkijk naar de blog..zo ook gisteravond…maar hij kwam maar niet..
  Gelukkig vanmorgen dan wel!
  Fijn om te horen dat je het naar je zin heb, maar toch ook wel naar (t)huis verlang!
  Wat zul jij handig zijn geworden met al dat geklus! Én dit keer minder/geen blaren!
  En wat een dankbaar werk ook! Iets kleins kan voor die mensen een groot verschil maken!
  Maar wat las ik? Een echte slang!!! Iehhh
  Hier zijn hele grote slakken en soms een salamander…dat vind ik al verschrikkelijk..laat staan een slang!!
  Nog een paar gezellige (werk)dagen met nog een bonte avond int verschiet!!
  Dat word wat!!
  Hier word het zo langzamerhand ook wel wat….paar kleine dingetjes en tis klaar!
  Gisteren lekker uitgeslapen….de jongens kwamen rond 13.30u aan het ontbijt!!
  Nou Sanne…helaas geen persoonlijk berichtje meer van jou, maar geen bericht is goed bericht!!
  Dikke pakkerd van ons♡
  Trots op jou!

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 10:24
  Permalink

  Hej, hej, Jules en Morris! Groeten vanuit halfbewolkt Zweden, vandaag trekken we al weer richting Denemarken. Wat gaaf om jullie blog te lezen en de prachtige foto’s te zien!! Wat kunnen jullie bikkelen, letterlijk en figuurlijk! en samen kinderwerk doen, dat is aan jullie wel besteed.

  Nog veel tjop-tjop’s gewenst de laatste 2 dagen.

  Salut.

  Beantwoorden
  • 14 augustus 2019 om 12:59
   Permalink

   Ha Jamie,
   Wat is het toch een enorme tegenstelling met hier, als ik de foto’s zo zie. Bijna niet voor te stellen hoe het moet zijn om daar te wonen. Het zal ook best weer moeilijk zijn om alles achter te laten en terug naar huis te gaan. Wel fijn dat je het leuk hebt en ook kunt genieten van alles wat je doet. Veel plezier nog even en tot zaterdag. X

   Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 10:42
  Permalink

  Hiiihiii,

  Het lijkt me echt speciaal dat de kinderen bij het kinderwerk gewoon naar jullie toe komen rennen om met jullie te spelen!
  Ik ben heel benieuwd hoe de Hollandse avond was lijkt me ook echt super leuk!!

  Annelies ik kan jou niet zo vaak spotten op de
  foto’s maar het zal vast weer helemaal leuk zijn!

  Sem ik ben echt benieuwd hoe je deze keer vindt vergeleken de vorige! Je bent iniedergeval goed hard bezig op de bouw!

  Kim het lijkt me echt bijzonder om dit voor de derde keer maar dan met Sem en May te mogen doen!

  Wouter echt fijn dat jij het ook zo naar je zin hebt!

  Geniet er allemaal nog van!

  X Dian

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 10:46
  Permalink

  Hee Géke,

  Alles goed met je? Hier is het echt heerlijk! Over 2 dagen vliegen we alweer terug dus gaan we dr nog ff maximaal van nemen. Geniet jij ook nog ff van je laatste dagen daar.! We praten zaterdag wel bij 😉

  Love you!<3

  Ferdinand

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 10:53
  Permalink

  hey Roy
  de tijd vliegt
  hoop dat jullie nog lekker wat volgens een schema dat van te voren is gemaakt aan de slag kunnen en de werkzaamheden mooi kunnen afsluiten
  zodat jullie met een goed gevoel terug kunnen naar Nederland en vooral trots kunnen zijn wat voor werk jullie allemaal verzet hebben
  de afgelopen dagen
  heel veel plezier vanavond met zn alle
  liefs mamma pappa Guy en Quinten ❤❤❤❤

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 11:06
  Permalink

  Hey Dianne, was weer een leuk blog om te lezen. Dit keer kon ik je niet spotten op een foto. Beetje jammer maar je kunt niet alles hebben. Ga zometeen beginnen aan de allerleukste klus van het jaar; de vakantie was strijken en vouwen. De pannekoeken zullen je wel goed gesmaakt hebben. Heb het nog maar even goed daar! Fijn om je zaterdag weer te zien. Begin je nu wel te missen na bijna vier weken geen Dianne om ons heen. Groetjes van ons!

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 12:07
  Permalink

  Hiii Kim en James,

  Heb zeker genoten van het weekend, had weer totaal niks doorgehad haha. Had jullie er ook graag bij gehad, maar inderdaad we doen wel een feestje in Finland Kim!! We gaan zeker FaceTimen als je terug bent en dan show ik mn kamer en vertel jij je verhalen 🙂 Heb net ingecheckt voor de vlucht, dus dat maakt het allemaal nog echter, maar ook spannend. Moet nog beginnen met het inpakken van mn koffer, niet erg handig haha.

  Geniet er nog even van en spreek jullie gauw!❤️

  Xx Lattie

  Beantwoorden
  • 14 augustus 2019 om 14:49
   Permalink

   Hey Kim en James, toch maar een berichtje van mij! 😉 Ik geniet van alle foto’s die langskomen, maar kan niet wachten tot jullie terug zijn om het allemaal van jullie zelf te horen! Geniet van de laatste dagen, heb er zin in om jullie weer te zien!
   Kusjes Len!

   Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 13:12
  Permalink

  Hoi Esther,

  Heb je gisteren toch nog een braderiefeest gehad, maar nu in Koster. 🙂

  Jullie safari heeft ons aangezet om ook op safari te gaan op ……. de Kroondomeinen. En we hebben 2 van de Hollandse big 5 gezien, herten en een zwijn met jongen. Niet zo indrukwekkend als een olifant, maar wij zijn er blij mee. 😉

  Veel plezier nog de komende dagen, blijft genieten! Nog een paar dagen en dan zien we elkaar ‘alive and kicking’. Bereid je maar vast voor op een enorme lange knuffel bij thuiskomst. ❤

  Dikke kus
  Papa en mam

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 13:48
  Permalink

  Sofie! hoe is het? we missen je hoor, kijken alweer uit naar je terugkomst……. wel heel erg gaaf, wat je daar allemaal mag zien en doen, je hebt vast veel verhalen en indrukken voor het leven opgedaan. dikke knuffel van Jamie, Lisa, mij en Alma uit Voorthuizen; Joris en Coco laten je uit Kroatie een knufkus geven.

  Laat je nog wat van je horen? liefs,

  Je papa

  Beantwoorden
  • 15 augustus 2019 om 07:21
   Permalink

   Jo Gera!
   Hoe gaat het met jou? Met ons gaat het goed we zijn maandag in camp nou geweest en in sgrada familia (ik bedoel die grote eeuwig bouwende kerk) het was super leuk. Zometeen gaan we weer naar huis. Met als tussenstop een hotel (en omdat ik het zo graag wou met zwembad) en heb je al de buffel gezien?
   Doei groetjes Lennart

   Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 15:56
  Permalink

  Ha die Pim, Jamie en alle anderen
  Fantastisch om zo goed op de hoogte te blijven via het blog. Toch weten we zeker dat de info in het blog maar een tipje vd sluier is. We zien uit naar jullie verhalen en foto’s.
  Pim: Operatie opa is geslaagd. Moet ws nog komende 10 dagen in ziekenhuis blijven.
  Wij zijn vandaag vanuit zuid F onderweg naar 2 uurtjes onder Parijs waar we nog de komende dagen tot zaterdag zullen staan. Camping met meer en zwembad met glijbanen. Leuk voor de jongens.
  Heb nog mooie dagen met elkaar. Maak veel foto’s.
  Hoe was de Hollandse avond? Verlangen jullie bij thuiskomst weer erg naar frikandel speciaal?
  Jamie: Hoe is t met je arm/pols? Gaat dat wel met de bouw? Anders wel idee om in zo’n kruiwagen te gaan liggen zoals 1 van je teamgenoten…haha..
  En zagen we nou dat jij in dat ijskoude water lag? Had jij die kano omgegooid of had juist iemand anders jullie eruit gegooid?

  Groetjes van ons allemaal. Dwz: Wim Petra Tirza Marien Merlijn.

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 17:48
  Permalink

  Hee lieve Sanne,
  Wat een prachtige verhalen lees ik over wat jullie allemaal doen daar… Ik ben benieuwd naar je echte verhalen.. De tijd vliegt.. Alweer bijna naar huis..
  Wij zitten nu in hotel de valk in Tilburg.. Is prachtig hier.. Super mooi hotel met zwembad..
  Een hele goeie reis naar huis.. Ik hoop wederom dat de Heere jullie allemaal spaart en bewaard en weer veilig thuis brengt..

  Lieve groet judith

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 22:47
  Permalink

  Hoi Esther. Wij zijn net alweer terug van onze vakantie in Limburg, wij hebben 2 hele mooie weken gehad. Wat zijn jullie goed bezig, en dat jullie het naar je zin hebben. En jullie zijn straks een hele ervaring rijker. Wij wensen jullie een hele goede terug reis. Groetjes Oom André en tante Diet

  Beantwoorden
  • 14 augustus 2019 om 23:19
   Permalink

   Lieve Geke….
   Sorry voor late reactie..
   Komt door jullie verlate blogs…zijn we uit ons ritme:)
   Het wordt aftellen….nog 2 nachtjes in de witte Duif??…
   Nachtje vliegtuig en dan je eigen bedje…
   Geniet nog ff van t lekkere weer!!.in Ned schijnt het niet geweldig te zijn en te worden..
   Geniet van de laatste monenten!!

   Gr van ons!!

   Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 23:42
  Permalink

  hoi Sanne
  Voor de laatste keer nog een verhaaltje
  Zo te zien heb je het wel naar je zin,maar je verlang ook weer naar huis[ en ons ]
  we zijn erg benieuwd naar al je verhalen en foto”s
  Geniet nog van de laatste dagen want het einde ervan is inzicht
  Goede terug reis en tot ziens
  Oma en Opa

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 10:03
  Permalink

  Hey Morris, we hopen nog een foto te zien van jouw slinger over de rivier! Jules zullen wij in Zeeland wel in de zee slingeren met 18 graden en regen 💦. Man wat heb je genoten en gewerkt daar zeg! Super goed gedaan.
  Voor straks, toi toi toi met afscheid nemen en een heel goede reis en thuiskomst.

  Liefs van ons allemaal: Aitie, Christoph, Guus en Willem

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 10:41
  Permalink

  He Jules en Morris, wat een belevenissen mannen!! Je hebt die slinger van Morris wel gefilmd Jules?? Nog ff knallen met het werk de laatste dagen, genieten van alle contacten en voor zaterdag een goeie reis terug. Knuffel van Gert en til

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 23:04
  Permalink

  Hoi Jules en Morris, jullie tijd zit er bijna op in zuid Afrika. Wat een ervaringen en verhalen. Hard leren werken, mooie natuur inclusief slangen, heel veel blije kinderen, een prachtige bijdrage aan de shacks etc. Te druk en te intensief bezig om Voorthuizen te kunnen missen maar voordat je het weet spring je daar weer in het leven maar nu
  met een hele bijzondere ervaring in jullie rugzak. Groetjes Joost

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *