Na een gezellige Hollandse avond kon de groep vanochtend heerlijk een halfuurtje langer uitslapen. We begonnen de dag met een tripje naar Immanuel Hopecentre. Hier hebben we kennis mogen maken met de andere kant van Afrika. We gingen op bezoek bij een groepje geestelijk gehandicapte kinderen die zo enthousiast waren dat ze maar door bleven spelen. We hebben met ze gevoetbald, touwtje gesprongen, rolstoel wedstrijden gehouden en hele mooie geborduurde bloemetjes uitgedeeld.

Nadat we bij hen langs waren geweest gingen we ook nog naar het deel van de opvang waar ‘normale’ kinderen waren. Zodra we binnen kwamen sprongen ze al in je armen en lieten ze niet snel los. Ze wilden meteen heerlijk spelen en je zag ze van alle aandacht genieten. 

We zijn ook nog langs geweest bij een oud SHIB-project in Mazista waar een aantal uit onze groep aan gewerkt hebben. Dit is een opvang gebouwd in 2016, -17 en -18. Het was heel bijzonder om te zien hoe hun metselwerkjes uitgegroeid zijn tot een groot en mooi gebouw die nu ook daadwerkelijk wordt gebruikt. 

De rest van de middag werd opgevuld met kinderwerk, shackrepair en voedselpakketten uitdelen. Met kinderwerk ging de groep weer terug naar de plek waar ze eerder ook al waren geweest. Als projectje hadden we bedacht om linnen tassen te versieren, maar er waren onverwachts zoveel kinderen gekomen dat we bijna tasjes tekort kwamen. Dit was heel overweldigend, want het was te zien dat de kinderen je herkenden en daarom ook met meer terugkwamen. 

Een aantal mensen hebben zich ook nog nuttig gemaakt bij het Shackrepair. 4 hiervan gingen aan een dak van een crèche werken die nog gerepareerd moest worden en de anderen 2 gingen terug naar een oude shack waar ze beloofd hadden nog 2 stoelen te repareren zodat ze weer gebruikt kunnen worden.

Vervolgens zijn we met de groepen apart voedselpakketten wezen uitdelen bij de plekken waar het nodig was. In deze voedselpakketten zat het eten wat dagelijks gebruikt wordt en hiermee kunnen we ze dus een klein tijdje op weg helpen. Het was heel bijzonder om de verschillende reacties te zien. Bij de eerste vrouw kon je duidelijk merken hoe dankbaar ze was, maar de laatste was juist heel erg stil. 

En nu deze avond zijn we met z’n alle bezig met de voorbereidingen voor de bonte avond, want deze geweldige trip kunnen we natuurlijk niet zomaar afsluiten.

Persoonlijke berichtjes:

Annelies: Heeyy thuisfront (‘kroatiëfront’), Ik heb het nog ontzettend naar mijn zin, ik merk wel dat de reis mentaal en fysiek veel van mij vraagt. Nog een paar daagjes en dan lekker genieten op de boot, lekker niksen! Ik heb trouwens die super enthousiaste gehandicapte jongen weer gezien, echt super leuk!

Julian: Ik mis je wel nu echt ontzettend! Ik hoop dat je mij niet vergeet in dat ontzettend mooie Kroatië! Heeel veel plezier met iedereen daar en geniet nog even van de rust (zonder mij), en zondag ben ik zeker weer van de partij!

Dian: Ik begin jou ook wel te missen hooor, hahah!

Sofie: Heyyyy iedereen, hier ben ik weer. Nog 1 x voordat ik weer naar huis kom (helaas). We zijn nu echt bezig met de laatste dingen, afrondingen van kinderwerk, de bouw en shack repair. Voorbereidingen voor de bonte avond horen daar natuurlijk ook bij! We hadden gisteravond een Hollandse avond, er waren Afrikanen uitgenodigd van plekken waar we waren geweest, er kwamen ook een aantal onverwachtse, bijzondere types langs…
Ik moet nu al weer bijna beginnen met inpakken (na de rommel in mn kamer te hebben opgeruimd… Het komt door Floor echt!) Ondanks dat ik het heeeel leuk heb hier en ook nog wel ff zou willen blijven, heb ik ook wel zin om weer naar huis te komen en iedereen weer te zien.  Het is heel mooi om dit te doen, ik zeg de volgende keer gaan we met zn allen! 😉 Ik hoop dat jullie het nog redden zonder mij daar, ondanks dat nog veel plezier en geniet van jullie laatste dagen rust! Kusknufff  

May: Heyyy schatten van het thuisfront 3.0, Wauw, wat ben ik aan het genieten zeg! Als ik eerlijk ben denk ik helemaal niet aan thuis, maar dat moeten jullie goed opvatten hoor want ik geniet juist. Ik zie totaal niet uit naar vrijdag.. de dag van het vertrek.  Deze dagen voel ik me steeds meer op mijn gemak en kan ik overal mezelf zijn! Pap en mam, ik hoop echt dat jullie een grapje maken over thuis en dus wel aan het genieten zijn van jullie vakantie met z’n tweeën!!!! Kusjesssss

Roy: Hey allen, Het gaat best hier. dagjes aftellen tot we weer weg moeten helaas. Zou nog wel langer willen blijven. Al zijn elke keer de reacties lezen van jullie alles wel erg leukjes. Opa en omi mooi dat jullie weer gezond en wel zijn terug gekomen. Over paar dagen maar even de hele maand terug bespreken met wat er allemaal gebeurt is. Pa en ma leuk te horen dat het dagelijks leven gewoon door gaat zonder me. Jullie missen me dus niet zo erg. Boys and girls uit albu. Mooi dat jullie terug zijn. Hoorde dat alles goed was gegaan. Ook wil ik jullie verhalen horen als ik terug ben. Mellissa handig dat je daar aan het einde achter komt dat je kan reageren. Maar wel leuk ook van je te horen. Jij ook veel plezier met je vakantie. We praten alles wel bij na de vakantie. Quinten hopelijk heb je de auto niet in de vangrail geknalt net als mij. Zo wel dan staan we 1-1. Beter heb je wel bewijs en was het vet. Ik spreek jullie alleen over een paar dagen. 
joejoe, Royke

Pim: Hoi lieve mensen, Ik heb nog steeds een heerlijke tijd en wil nog lang niet denken aan thuis komen! Een prachtig voorbeeld van Afrika is dus de greep met 2 vorken, gewoon doorgaan tot het einde. Max wat een top reactie hahaha, we hebben het er zo vaak over gehad. Elke morgen weer met de buddycheck word ik weer aangekeken, laat me niet in de steek haha. Jooo Karlijn, wat een dieren. En wat leuk dat je de blog gevonden hebt! Geniet van je laatste dagen! Doe ik het ook. Hier in Afrika hebben we geen beren gezien, wel leeuwen struisvogels giraffen en zebra’s. Zou leuk zijn, een meeting op het vliegveld. En de rest, ik zie jullie zaterdag. Geniet van het zwembad mannen! Joejoe

Hollands feestvieren
Getagd op:

21 gedachten over “Hollands feestvieren

 • 15 augustus 2019 om 07:24
  Permalink

  Lieve Krista, wat mooi om jou (zo happy) op meerdere prachtige foto’s te zien, net of de wereld daar meer kleur heeft ..
  Hollandse avond en bonte avond, lekker feest vieren, doen jullie goed!
  Laatste dag vandaag alweer voor de werkzaamheden, morgen naar de zwarte markt voor wat souvenirs en dan de reis huiswaarts, kan ik je haar weer ns vlechten 😉
  Deze dagen komen niet meer terug, dus geniet met volle teugen allemaal,
  Groet van mama

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 07:39
  Permalink

  Hoi Naomi,
  Wat gaat zo’n vakantie toch snel.
  Geniet nog lekker van jullie laatste dag en alvast een hele goede terugreis gewenst.
  We kunnen niet wachten om jouw verhalen te horen.
  Xxx je ouders

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 08:08
  Permalink

  Hoi Annelies,

  Wat leuk om je bericht te lezen. Ik kan me voorstellen dat al die indrukkend je slopen. Zondag ben je hier en kan je uitrusten. Je hoeft je niet druk te maken over de was want ik kan hier ook alles wassen. Wat leuk dat je dezelfde jongen weer bent tegengekomen!!!! Volgens mij mist Juul jou ook. Hij heeft jou ook weer een bericht gestuurd maar ik zie hem er niet tussen staan. Iets verkeerd gedaan . Zooo slim maar toch zooo ……

  Heyyy Wouter en de rest,

  Op al die foto’s zie je dat jullie het ontzettend fijn hebben met elkaar. Leuk zo’n Hollandse avond!!! Alleen jammer dat Anne en Wouter geen oranje aan hebben. Geniet nog een paar dagen.

  Knuffels van Jan en Tineke

  Beantwoorden
  • 15 augustus 2019 om 20:28
   Permalink

   Lieve Kim, Pim en Jamie,

   Wat leuk dat jullie weer naar het Hope Centrum zijn geweest. Echt heerlijk om die blogs te lezen. Geniet van jullie laatste avond & tot zaterdag.

   Trots op jullie, liefs Anniek!

   Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 08:31
  Permalink

  Hoi Dianne,

  En dan zit er al bijna weer op! De afgelopen dagen de verhalen gelezen en op de foto’s gespeurd naar bekende gezichten, maar je zit natuurlijk in Borolelo en niet in Reagile. De ark niet op de foto’s gezien maar neem aan dat hij de oversteek gehaald heeft. Je mag hem daar weer laten, kunnen de andere groepen hem ook gebruiken. Geniet nog van de laatste dagen en een goede thuisreis gewenst.

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 08:33
  Permalink

  hey Royke
  leuk stukje van jou
  ik heb je echt wel gemist hoor ik zal ook blij zijn als je weer thuis bent
  ik kan me ook al een beetje voorstellen dat je daar langer wil blijven de kinderen beginnen jullie te herkennen en er zal vast nog meer zijn waarom je wilt blijven
  we hopen het gauw van je te horen
  gisteren met Quinten Wessel Guy en pappa naar het circuit in Zandvoort geweest
  het was gaaf de details hoor je van Quinten zelf wel als je thuis bent
  verder het weer hier is koud saai regen wind niks aan
  een beetje zon zou wel leuk zijn ook voor de vakantie gangers
  wil je een hele fijne dag nog toewensen vanavond veel plezier met chillen en de bonte avond geloof ik 😍
  morgen vrijdag spullen inpakken echt de laatste dingen nog doen en dan op naar het vliegveld
  lieve schat love you ❤❤ mis jou liefs mamma pappa Guy en Quinten xxxxxx

  Beantwoorden
  • 15 augustus 2019 om 22:37
   Permalink

   Hoi Wim en de rest vd leiding en natuurlijk de jeugd, GEWELDIG hoe jullie daar bezig zijn , ja voor ons nog zo herkenbaar al is het al weer een tijd geleden het lijkt wel of daar de tijd stil staat. Heb allen nog fijne dagen en goede een terugreis.
   Celia en Jaap Hazeleger.

   Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 09:07
  Permalink

  Ha Sanne,
  Nu al weer de laatste dag!
  Wat hebben jullie veel werk verricht!
  Maar dat niet alleen, jullie hebben ook heel veel mensen en kinderen blij gemaakt!
  Heerlijk om te zien, die blije snoetjes allemaal!!
  Hoe was de “oranje” avond?
  De foto’s zien er leuk uit!!
  En dan morgen weer naar huis….T zal dubbel zijn…maar wij verlangen wel naar je!
  Wij gaan vrijdagmiddag weer rijden, en hopen dan in de avond thuis te zijn.
  We wensen jou en de anderen een goede vlucht toe…we zien je op Schiphol!
  Dikke kus van ons ♡♡

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 09:55
  Permalink

  Hoi Dianne, aan de foto’s te zien hebben jullie een erg leuke groep. Het ziet er vrolijk en blij uit. Hier gaat alles z’n gangetje. Ik geniet heerlijk van de rust. Dat komt niet door jou maar gewoon omdat ik nog vakantie heb😄. Ik weet niet of we nog een berichtje kunnen plaatsen dus ik wens je alvast een goede en veilige reis naar huis. Fijn je straks weer thuis te hebben!
  X papa, mama, grote en kleine zus

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 10:30
  Permalink

  Hej Morris, wat een gave foto van jou en het kindje wat jou vasthoudt!! Je ziet zoveel emotie bij de kinderen die met jullie contact hebben.
  Jules, Morris, Florence, Esther en Sofie, we zijn zo benieuwd naar jullie avonturen en verhalen!!! Jullie hebben mooie dingen gedaan, iets gegeven aan mensen die dat willen ontvangen. Dit zal lang met jullie mee gaan, in je gedachten, in je herinnering, in je hart.
  Vandaag nog 1 dag bikkelen, zet hem op!! De laatste high fives en omhelzingen.
  Wij hebben nog 1 dagje Malmö. En zien uit naar zaterdag!
  Levi vermaakt zich goed met zijn vrienden in Pilsen. Tot gauw jongens, hug van ons.

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 10:48
  Permalink

  Lieve Esther,

  Wat een gave ervaring heb je opgedaan in Zuid Afrika. Fijn dat je dit samen met Juul, Morris, Floor en Soof hebt mogen delen. Jullie zullen hier nog lang over napraten.
  Misschien kunnen jullie een avond voor ons organiseren om foto’s te laten zien en verhalen te delen!? Denk dat fam Vlijm, fam Tukker en fam van Beek dat ook wel leuk vinden.

  Nog 1 dag werken en dan een afsluitend feest. Morgen inpakken. Dat zal wel snel klaar zijn, je neemt minder mee terug. .En dan mag je ook nog shoppen. Koop wat moois of lekkers voor jezelf, al het geld moet op. 🙂

  Wij wensen je alvast een fijne vlucht. En zet je bij aankomst op Schiphol schrap, papa knuffelt je zaterdag heel hard en ik heel lang.

  Dikke kus en tot zaterdag! ❤
  Pap en mam

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 11:05
  Permalink

  Hihi,

  Het klinkt echt weer als een super gave dag!
  Annelies en May super dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Ik kijk uit naar een Afrika-avondje!
  Annelies moet ik dat nou echt geloven dat je me begint te missen?! hahaha
  May wat een super mooie foto van jou met dat kindje!! En Kim, Sem en May die foto van jullie met z’n drieën dan!!!!

  Heel veel plezier de laatste daagjes!!

  X Dian
  (May ik heb de berichtjes goed vol gehouden hè!? hahaha)

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 12:10
  Permalink

  Hee David, even een laatste bericht voordat jij alweer naar huis komt. De tijd vliegt of niet? Gaaf om te lezen wat jullie allemaal doen en beleven. We zijn benieuwd naar je verhalen. Jij hebt nu je laatste dag en de bonte avond en dan… huiswaarts. En ook al mis je het niet, het is toch ook altijd weer fijn om thuis te komen. En dan lekker uitrusten…… voor een halve dag dan. En dan door naar Delft. Gaaf man. En door in de rollercoaster die het leven heet 😉

  Wij zijn op Kreta, heerlijk hier. Topweer, vriendelijke mensen (waar niet overigens) en heerlijk eten. We genieten. Jij ook nog en we zien elkaar snel! dikke x van Nicole, Noor en pa! xxx

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 17:02
  Permalink

  Hai ons Royke !
  Wat een leuke foto’s !
  Wat zijn jullie nog druk de laatste dagen ?
  Het zal wel heel raar voor je zijn , als je weer in Nederland een andere wereld in stapt ????
  Echt een Cultuur shock hoor !
  Maar ook dat zal weer gauw wennen zijn !
  We zijn vanmiddag ( mamma, Guy, Samuel en Annoah ) naar de Beeldentuin in Garderen geweest ., was echt heel mooi , zometeen gaan we even met z’n allen pannenkoeken eten . Quint kon niet mee! Want Wessel is jarig , lieverd , succes met koffer pakken , een hele goede voorspoedige reis allemaal ,
  En sterkte met het afscheid nemen daar van alle kindertjes 🤔
  Love you ! Ik ben blij dat je weer snel thuis komt . Lieve knuffel
  Opa en omi 👍

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 17:38
  Permalink

  Lieve Annelies,

  Goed om te horen dat je het nog steeds zo erg naar je zin hebt! Ik kan het maar al te goed indenken dat zo’n reis zowel fysiek als mentaal veel van je vraagt. Nog een paar daagjes doorbijten en dan lekker uitrusten op de boot in het mooie Kroatië! Het is hier echt onwijs mooi, mooiste deel van Kroatië dat ik ooit heb gezien! Appartement is ook echt super mooi en gastheer is super gastvrij! Mijn ouders kunnen elke dag (gratis) Kroatische wijn ophalen, hun levers maken denk ik veel overuren lol. Verder hele leuke sfeer in de groep en varen is echt genieten! Kan niet wachten om je zondag op te halen in Split en samen te genieten! Ik heb me best gedaan en wat moois voor je ‘opgedoken’ 🙂

  Groetjes, je girl Julian

  Ps: Mis je ook ontzettend en natuurlijk ben ik je niet vergeten!

  Beantwoorden
  • 15 augustus 2019 om 18:26
   Permalink

   Ooow jeejtje het aller belangrijkste ben ik helemaal vergeten! NAC heeft uit dus met 2-0 gewonnen bij Dort!! 🙂 🙂 Vrijdag staat NAC – Helmond op het programma, dus dat ga ik zeker kijken! Vele Bredanaars moeten gelijk aan drie jaar terug denken, waarbij Kenny van de Weg (Waarom gaat die jongen niet opzij? Hij Ken Nie van de Weg, Hij Ken Nie van de Weg) de 1-0 maakte diep in blessure tijd! Sorry maar ik vind het heerlijk om je met deze feitjes te vervelen. Maar ja als je in Breda gaat studeren, moet je het alvast maar leren, anders wordt het je leven zeer kut gemaakt. Ajax supporter is een no go 🙂

   Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 18:52
  Permalink

  Hee lieve Ruben en groep,
  Een hele goede terugreis toegewenst!
  We zien uit naar zaterdag om je weer te zien.
  Ik/we vonden de verhalen indrukwekkend en emotioneel.
  Liefs en een dikke kus

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 19:25
  Permalink

  Lieve Kim, Sem, May… en natuurlijk ook Jamie, Pim, Annelies, David en Wouter,
  Ik denk dat dit de laatste berichten zijn die jullie lezen voor jullie aan de lange reis naar huis beginnen.
  Zoals wij vanaf hier kunnen beoordelen is het een zeer indrukwekkende reis. Misschien zelfs wel meer dan de vorige reizen?
  Maar wat is het goed om te lezen dat jullie zo’n hechte groep zijn en May, wat heerlijk om te lezen dat je jezelf kunt zijn . Goed bezig meissie…❤

  Morgen nog even flink afdingen op de markt. Kim, gaat dat je lukken zonder Gil? Strategie al bepaalt?

  Wij kunnen langzamerhand niet meer wachten tot we jullie kunnen knuffelen op Schiphol. Wees gewaarschuwd, het worden hele flinke, stevige, ik laat je nooit meer los knuffels 😉 En die mogen niet geweigerd worden.

  Een hele goede reis morgen allemaal en kom veilig thuis 😘

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 19:58
  Permalink

  Haaaaiii Gera en Dianne,

  Nu ff snel afgelopen 2 blogjes weer gelezen en wooow de tijd vliegt eccht snel. Ik weet dat jullie dr nog niet aan willen denken maar zaterdag zijn jullie alweer thuis (helaas). Maarja het leven hier gaat ook wel weer door. Zijn jullie trouwens nou wel of niet bij Antionette geweest of dat nu niet? Dat toen er een hele horde kinderen op ons afrende en je nix anders meer zag als kind. Wel heel leuk dat jullie weer bij Immanuel Hope zijn geweest, vertrouwde grond onnie? Momenteel heb ik nu pauze op mn werk en is Gera hier al weer vervangen door een nieuw meisje die alle conimex hier doet. Ennuh dianne bij Feramed kun je wel kuum an doen denk ik want Else werkt ook nog steeds niet hahahahaha. Dus lekker rustig hier int voorthuizen. Het weer is vooral regen deze week maar volgende week zal het wss beter worden aar dat maken jullie vanzelf mee!! Hee laturz en groetjes van de favo Kabouterr

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 20:43
  Permalink

  Lieve Jamie, pim en Kim,

  Wat leuk dat jullie bij het ” oude project ” zijn geweest en het nu in gebruik hebben kunnen zien. Dan zie je echt wat je hebt bereikt. Succes met de terugreis. Tot gauw. X
  Ps. Pim wat een schattige foto.

  Beantwoorden
 • 15 augustus 2019 om 23:36
  Permalink

  Ha Pim en Jamie en de rest.
  Wat een mooie beschrijving Pim over die greep met 2 tanden en dan die foto erbij.
  En wat er mooie foto van jou met dat kindje wat vol de camera in kijkt.
  Wij begrijpen heel goed dat jullie nog niet denken aan thuis komen. Dan begint t gewone leven weer. Bah!
  We vinden het bijzonder hoe jullie met elkaar ons steeds op de hoogte hebben gehouden van jullie programma maar zien ook uit naar de live verhalen.
  Wij zijn niet meer beland op de camping met zeembaden en glijbanen want die zat vol. Maar wel op een ander mooi plekje met toevallig vandaag een autocross. Dat is wel apart om dan in Frankrijk ook nog langs de crossbaan te staan. Het was een ongelofelijk spektakel met aan het eind een afval race waar erg weinig regels voor waren en zo’n beetje alles mocht. Spektakel ten top. Vanavond een vuurwerk show boven het meer van onze camping. Mooie afsluiter en besloten morgen naar huis te rijden zodat we je zaterdag toch kunnen zien. Misschien wel heel kort want ws hebben jullie nog plannen. Goede en veilige reis voor jullie allemaal.
  Xxx pap mam Tirza Marien Merlijn.
  Wij s

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *