Lieve mensen in het regenachtige Nederland, 

Vanochtend heerste er een heerlijke rust op de Witte Duif, totdat de wekker ging op kamer 3 om half zes. Er werd gebonkt op de deuren en ook de mensen op de tweede verdieping zijn wakker geschreeuwd. Die zonsopgang moest natuurlijk echt gezien worden. Na vijf minuutjes op het balkonnetje was het ook wel weer mooi geweest, want die zon ging redelijk snel. Een paar mensen zochten nog naar een longontsteking bij de ochtendduik, terwijl de rest weer snel naar bed rende. 

Na een goed ontbijtje vertrokken we met de bus, voor de verandering een keertje geen pech vandaag, echt een fuifje! (Wat het natuurlijk altijd is hier, op het Witte Duifje.) De helft van de groep werd gedropt bij de bouw, de anderen reden een stukje verder naar de township. Vijf uitverkorenen gingen helpen bij shack repair en de overige gingen kinderwerk doen. 

De bouw

Op de bouw aangekomen konden we gelijk beginnen met het duwen van kruiwagens vol cement (zelf geschept door onze echte strijders) en met het betonvlechten. Bij het kruiwagenlopen hadden we misschien iets teveel enthousiaste werkers, wat voor veel gezelligheid zorgde, maar ook voor een overvloed aan pauzes. Een paar van onze onhandige harrieszijn bijna mee gestort het beton in, maar iedereen is nog heel. De schrijvers van dit verslag hebben zelf niet gewerkt aan het betonvlechten, maar hebben natuurlijk goed geobserveerd hoe ze bezig waren. Ze hebben ongetwijfeld harder gewerkt dan hoe het er uitzag. In tegenstelling tot de hoog eisende kinderwerkers vonden wij de lunch fantastisch. (Je zou toch echt denken dat je na het zien van sloppenwijken je eten wel waardeert, nou, mooi niet dus.) Nadat we van de broodjes worst genoten hadden, pakten we het werk weer op. Enkelen onder ons raakten ietwat afgeleid en er was sprake van een klein cementincidentje. Dit leidde tot vieze kleding, vieze gezichten en vieze armen. (Ja Tamara, Roos en Mart, we doelen op jullie kinderachtige gedrag.) Al met al was het een geslaagde dag op de bouw. Een groot deel van de geul is nu gevuld met cement en het metselwerk komt steeds dichterbij. 

Shackrepair

De mensen van het shackrepair hebben een efficiënte dag gehad. Een shack is compleet vernieuwd met een nieuwe deur, nieuwe golfplaten en de gaten zijn gevuld met teer. Een nuttige verbetering voor de bewoners dus. Ook hebben onze kanjers de kinderen een leuke dag bezorgd door met ze te spelen. Naast al deze mooie en positieve gebeurtenissen was het wel een heftige ervaring. Het dichtbij bekijken van desituatie van de mensen hier hakte er goed in. Bizar was hoe in het voddententje achter de shack een voorraad lege drankflessen lag. Waarvan zeker duidelijk was dat de bewoonster hier meer dan voldoende gebruik van had gemaakt. De indrukken die we hier krijgen zijn soms moeilijk te verwerken, maar samen kunnen we dit een plekje geven. 

Kinderwerk

We begonnen met een incidentje dat wat traumatische sporen bij Yvonne heeft achtergelaten. Lees hier meer over bij de categorie ‘Blooper van de Dag’…

Aangekomen op de school werden we overspoeld doorknuffels van de kinderen. Met zes kinderen op schoot en op de rug werden onze haren, waar we zo ons best op hadden gedaan vanmorgen, losgerukt en doorgekamd alsof we een klimrekwaren. Na een halfuur lang knuffelen en kindjes optillen (spierballen krijg je echt niet alleen maar op de bouw) gingen we de sloppenwijk in om wat kinderen op te halen. Toen we een grote groep hadden verzameld begonnen we met wat zingen, kleuren, plakken en natuurlijk dansjes doen. Bas en Anouk hebben nog een bijbelverhaal verzorgd. Er werden creatieve, mooie creaties gemaakt door de kinderen. Sharon en Liona hebben nog even hun voetbalkunsten geshowd met wat kinderen uit de wijk. We eindigden met een balspel: iedereen houdt een kleed vast met een gat in het midden, waar een bal op werd gegooid. Iedereen moest zijn best doen om de bal in het gat te krijgen. Na een dik kwartier mislukte pogingen besloot Ilse onder het kleed te kruipen en haar hand door het gat te steken om de bal te pakken. Natuurlijk deden we alsof Ilse niks had gedaan en wij dit spel geflikt hadden met onze eigen talenten.
Na op de bouw een broodje knakworst gegeten te hebben, die veel ketchup nodig had om hem door de keel te krijgen, gingen we terug naar de township om deel twee van de dag te doen. Aan het eind van de dag waren we gesloopt, maar ook ontzettend voldaan. 

Blooper van de dag: Yvonne werd achtergelaten midden in de township. Ze stond rustig te wachten op de social workers, de buschauffeur vond dit echter geen goed idee en peerde hem. Een halve straat verder begon Ilse te schreeuwen waar haar wederhelft nou was. Na Yvonne flink getroost te hebben en haar verteld te hebben dat we écht van haar hielden, kwam alles weer goed en kwamen we veilig bij de school aan. 

Geschreven door Mart, Babette, Liona, Mika en Henrianne.

Mart: In tegenstelling tot de andere heb ik helaas geen heel verhaal voor jullie. Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier in het prachtige Afrika. Iedere dag zit weer vol met leuke, indrukwekkende, vermoeiende en  vooral fantastische gebeurtenissen. Ik hoop dat het in Nederland ook goed met jullie bleekgezichten gaat en voor nu de groeten.

Mika: Net zoals Mart heb ik eigenlijk ook niet zoveel te vertellen… Ik heb het leuk hier, en de tijd gaat veel te snel. Veel meegemaakt, vooral vandaag in de townships, tussen al die kinderen. Ik zie vast nog wel een keer een berichtje verschijnen😉 PS Ik heb paps z’n nieuwe SD-kaartje al drie keer volgeschoten met plaatjes

Babette: Hee hee, allereerst wil ik even zeggen dat ik jullie berichtjes allemaal echt zo leuk vind! Is echt een leuk momentje van de dag om ze te lezen altijd:) Vind het jammer dat ik niet elke keer kan reageren, maar weet dat ik dr van geniet. Heb tot nu toe nog geen katten gezien Oomsie, maar vond het een heerlijk verhaal. Wat hebben we samen toch een leuk cadeautje geregeld! Pap, ik heb zo het idee dat je dat bericht over je cadeau niet zonder invloed van mama en Naomi hebt geschreven, maar fijn dat je er blij mee bent, wat goeeeed! Leuk dat je die nieuwe fiets er ook doorgedrukt hebt. Oh en het liedje heet My Lighthouse. Mis jou en mama wel, vind het jammer dat ik niks kan sturen, maar volgens mij worden jullie goed op de hoogte gehouden door de ouderapp. Jappie, je krijgt de groeten terug hoor. Vind het lief dat je reageert:)  En lieve kader comebackjes, ook jullie berichtjes waren erg leuk. Al heb ik nog niks gehoord van Marti en Maxie:( Maar in ieder geval, wiskunde c heb ik nu niet eens meer nodig, kan inmiddels zo goed knippen! Ik hoop dat jullie het allemaal leuk hebben en dat het weekendje op de club gezellig was, maar daar heb ik wel vertrouwen in. Ik begin jullie wel steeds meer te missen, hoop stiekem dat jullie mij ook wel een klein beetje missen. Vind het trouwens super lief dat jullie vloggen, kan niet wachten om het te zien! En alvast heel veel plezier op vakantie Emsie!                                                                         En Wiljan, ik hoop dat je het een beetje kan verwerken dat Kim niet teleurgesteld was, moet vast voor een deukje in je ego gezorgd hebben. Ben erg benieuwd naar je berichtjes met m’n moeder, ze mist jou bijna net zo erg als dat ze mij mist. Beetje pijnlijk. Ik heb het super erg naar m’n zin, de groep is heel erg gezellig en we doen steeds vette dingen. Over 5/6 daagjes mag ik weer op jullie reageren, dus voel je niet genegeerd:)  Kusjes

Liona: Lieve pap, mam, Lotte en iedereen. Heel erg bedankt voor jullie berichtjes iedere dag, het is echt mega leuk om alles te lezen. Ik geniet hier enorm, Zuid-Afrika is zo mooi! Ik voel me behoorlijk thuis hier, terwijl ik zo ver van huis ben. Volgende keer als ik hier kom zou ik wekenlang met een cabrio rond kunnen rijden en wandelen (ik word oud ja). Alles is zo leuk en gaaf hier, op de bouw zijn voelt echt goed. Vandaag heb ik voor het eerst kinderwerk gedaan, dat was echt een bijzondere ervaring. Pap, onze luxe bussen waren van korte duur. We hebben de zwanus (zweet anus) bus terug die jullie ook hadden, en hebben al twee keer met pech langs de weg gestaan. Gelukkig was het beide keren mega gezellig en vloog de tijd voorbij. Lotte, hoe was Soldaat van Oranje? Laat maar even aan de meiden weten dat ik ze mis en het naar me zin heb. En hoe warm het hier is hihi. Ik ben nu twee keer vroeg opgestaan om de zonsopgang te bekijken, echt ontzettend mooi. Ik kijk uit naar alle dingen die we nog gaan doen.
Ik hou ontzettend veel van jullie en zie jullie snel weer. Laten jullie even in berichtjes achter hoe het met jullie gaat? Dikke kus.

Henrianne: Hoi allemaal! Het is hier nog altijd heel gezellig, al begint het weinig slapen er wel een beetje in te hakken. Fijn dat ik gemist word, zowel door het thuisfront als door Cas hahaha. Ik had hem nog eigenlijk niet echt gemist, maar zeg dat maar niet tegen hem 😉. Voor Harma, Kiki, Romy, Marlies en Maureen: we hadden vrij snel door welk briefje van wie was en we vinden het superleuk om berichtjes van jullie te krijgen en te lezen. En Britney: ik wacht nog altijd op de korfbaluitslag 😊 Laat even weten hoe het met jullie gaat! Liefs Henrianne

Jan: En van dit groepje mag ik elke dag genieten. Vandaag was best wel heftig als je de plaatjes ziet van de sjekkies die we mesten opknappen. Terwijl ik dit schrijf wordt er in de andere zaak een heuse voorbereiding gedaan voor de bonte avond die pas volgende week plaatsvind. Ik ga nog niks verklappen maar zo te horen gaat het er super leuk aan toe. Ook dat hebben we nodig en is goed voor de groep. 

De hemel is bewolkt en op een bepaalde manier schijnen er stralen door van de maan.   Net of jullie ff om de hoek kijken . Morgen maken we een tour dus even geen werk maar ze zullen zeker ook weer mooie maar ook heftige dingen zien. Groetjes aan iedereen daar Jan

Een drukke dag
Getagd op:                

86 gedachten over “Een drukke dag

 • 15 oktober 2019 om 21:39
  Permalink

  Ha lieve Iris Hoogh. Zag je in de bus zingen en was je vandaag met kinderwerk bezig? Ik zie je genieten en trouwens al die anderen ook. Trots op mijn kleindochter die dat mooie werk mag doen. Ik ben vandaag weer thuis gekomen. Alles goed gegaan. Groetjes daar en liefs van jopa EN joma!

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:42
  Permalink

  Heeeyyy,
  Hoe is t? Nog steeds leuk of mis je ons al heel erg? 😜
  WHOOP WHOOP, 2e reactie! (#trots)
  Gelukkig waren de briefjes niet te moeilijk anders had je 2 weken in stress gezeten😜😜😜

  Oke Dian speciaal voor jou:
  Samenvatting love island: (credits naar Romy)
  Gabriella en Laura zijn nieuw de villa in gekomen. Gabriella komt voor Luca daar is Luca heel erg blij mee want Alicia voelt de chemistry niet🤷🏼‍♀
  Laura komt voor Daniël het leek het goede moment want Daniël had Natasha gefriendzoned maar wilde het blijkbaar later toch weer proberen.
  Luca en Gabriella gaan er helemaal voor. Dat doet Alicia wel pijn want ze voelde toch wel wat voor Luca. Maar er waren geen vonken dus weet ook niet hoe dan maar goed.
  Maar dat was dus ff een issue dus iedereen ging zich daar ff mee bemoeien toen kwamen de sloten los bij alicia en Victoria en Gabriella.
  Maar alles is natuurlijk weer uitgebreid uitgepraat.
  Ff terug naar Daniël hij wilt het nu toch wel weer proberen met Natasha maar een dag later toch weer niet en hij heeft Laura gefriendzoned. Dus bij de komende recoupeling wilt hij Lisa gaan kiezen🤷🏼‍♀
  Er is ook een nieuwe islander in the house. Nick een vriend van Thijs en hij is op dat geweest met Lisa! Maar wees gerust ook met Alicia en Laura. Laura bleef ook slapen met hem in de hide away😊
  Sha en jaap gaan ook de leuke kant op want sha had een choco sha voor hem georganiseerd. Luca en Gabriella zijn in stadium 2 van verliefdheid. Dat houdt in dat ze coconnetjes beginnen te vormen die later uitbloeien tot vlindertjes, aaah

  Heel verhaal maar zoals Maureen zegt: ‘ze heeft geen leesboeken dus moet iets te lezen hebben’

  Voor de rest gaat het goed hier alleen bij de pauzes zijn we wel beetje loner af en toe.
  Oh en Harma heeft een vraag of er iemand vrijdag met haar mee wilt naar een open dag want niemand kan🙁

  We vinden het trouwens heel leuk om alles te lezen op deze site en we kunnen niet wachten op jullie verhalen!
  Have fun 💋

  Xx de achterblijvers op t JFC: Kiki, Marlies, Maureen, Romy en Harma
  P. S. Samenvatting van expeditie en holland’s next komt misschien morgen 😜

  Beantwoorden
  • 16 oktober 2019 om 16:53
   Permalink

   Hee lieve Kris en Ils,
   Ben bezig met ons PW, Kris, dus vond het wel een heel goed idee om nu een kleine pauze in te lassen om jullie een berichtje te sturen 😉. (Daar hoef je je trouwens niet druk over te maken hoor, loop helemaal goed op schema! De 2 interviews zijn in the pocket!)
   Zo te zien hebben jullie het een stuk drukker dan wij, want we zitten midden in die geweldig geregelde opmaatweek (voor mij steeds maar 2 uurtjes naar school dus). Verschil moet er wezen he!
   Vandaag zijn de boeren weer naar Den Haag gegaan, helaas dat je dat heb gemist Kris. Elke keer als ik er iets over hoor moet ik aan jou denken. Mis je live verslag nu eigenlijk wel hoor, want ik hoor er nu niet zo heel veel van 😉. Ik zag dat Tim vanochtend al vroeg onderweg was, dus dat moet vast goed komen! Hij zal vast ook wel laten weten hoe het is gegaan. Ook Bas en Gerline zijn er vandaag naartoe met de trein.
   Voor de rest missen jullie hier niet zo veel. Het weer is in ieder geval een stuk beter daar, zie ik op de foto’s al wel! Hier bijna alleen maar regen.. Niet te bruin terug komen hoor, want dan word ik jaloers!
   Ik mis jullie nog steeds heel erg, maar het is fijn om te weten dat jullie het goed naar jullie zin hebben! Best wel saai om steeds alleen te fietsen en zonder jullie op school is het ook niet zoveel aan. Miste je trouwens ook met werken afgelopen vrijdag, Ils. Afgelopen maand steeds samen op de vrijdagavond en nu stond ik alleen. Stuk minder leuk zonder jou!
   Ohja die essay van Nederlands hebben we maandag ook nog gehad, pff wat een drama. Succes daarmee als jullie terug komen!
   Ben super benieuwd naar al jullie verhalen, dus als jullie terug zijn gaan we snel ergens wat drinken of uit eten en dan moeten jullie me maar aaalleeees vertellen!
   Heel leuk trouwens om jullie soms voorbij te zien komen op de foto’s die bij de berichten staan! Ik kan echt zien dat jullie aan het genieten zijn!
   Tot snel en geniet ervan lieverds! ❤️
   Heel veel liefs en een dikke kus van Pien(us)

   Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:43
  Permalink

  Mooi weer om te zien, ga zo enthousiast door. Opa en oma Samsom

  Beantwoorden
  • 15 oktober 2019 om 21:56
   Permalink

   Hi Mika!
   Goed om te horen dat je het prima naar je zin hebt! Als ik mij niet vergis is dat SD kaartje 128gb… dwz dat je 384gb aan foto’s hebt🙈 jou kennende is dat 384gb aan mooie plaatjes👌 Das mooi om de verhalen van jullie belevenissen te complementeren👍 Ook leuk om jou op foto’s van anderen te zien👀. Wens je nog mooie dagen toe met de rest vd club. #herinneringenmaken. Veel plezier, Paps😊

   Ps we hebben al diverse berichtjes gestuurd, niet gevonden?🤔 PS2 was dat kindje op de foto zo klein of ben jij zo groot🤷‍♂️ Leuke foto👌👌

   Beantwoorden
   • 15 oktober 2019 om 22:19
    Permalink

    Mika…. ps3… de zonsopkomst en ondergang ook op de foto?🤔😊😃 jou kennende is alleen de zonsopkomst ietwat taai voor je😇 maar vroeg opstaan heb je er voor over😊

    Beantwoorden
  • 15 oktober 2019 om 22:39
   Permalink

   Martos!
   Wat leuk om jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien! Heb mn handen in de lucht gedaan voor jullie fuifje hoor. Ik krijg toch wel een beetje heimwee (nog meer dan toen ik mn SHIBvest weer aangedaan had 3 weken geleden). Doe de groetjes aan Jan, Wimski, Ilse, Yvonne en de anderen waarvan je denkt dat ze me misschien nog kennen (of aan de rest, mag ook).
   Vergeet niet minstens een keer om 5:55 de wekker te zetten en een ochtendduik te nemen en kijk veel sterren, want die zijn nergens zo mooi als in Afrika. Ik heb nu al zin om je filmpjes te zien, je verhalen te horen en naar je goed geoefende Reaga Tempele en Chichihua te luisteren.
   Geef de kinderen een extra knuffel van mij.
   Oh en gefeliciteerd met jullie Represent overwinning in de Rabo wedstrijd! Toppertjes 🙂

   Mehmehmeh
   Liefs van je Tilburgse schaap (ofwel je favo blonde zus Chris)

   Ps: ik zal die stoere foto van je hier even laten zien aan mn vriendinnetjes, dan staan ze in de rij om “die coole boy” mee te vragen naar het gala xxx

   Beantwoorden
   • 16 oktober 2019 om 17:18
    Permalink

    Hoi Thirz! Ik heb je op een foto gespot! Geen cement aan het maken, of hard aan het werk, maar ontspannen op de grond aan het spelen met de kinderen.. ik geef je geen ongelijk 🙂 hoe gaat het met je krachttraining daar? Heel veel plezier! Benieuwd naar je verhalen als je straks weer thuis bent!!

    Beantwoorden
    • 16 oktober 2019 om 22:36
     Permalink

     Wauw Sharon! Paar weken geleden nog in Curaçao en nu al weer een nieuw avontuur…

     Wat gaaf dat je nu in Afrika zit en je vandaag met de kids gevoetbald hebt. Wat zullen ze enthousiast geweest zijn, net zoals jij😉 Zo te lezen vermaken jullie je daar wel. Wat super lief dat je dit voor die lieve kinderen doet!

     Ik ben heeeel benieuwd naar alle enthousiaste verhalen van je als je terug bent, maaaaar eerst lekker genieten daar. Veel plezier😘

     Liefs Christianne

     Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:47
  Permalink

  Heeeeeeeyyyy dian,

  Beetje lastig een reactie te geven op jou als ik niet eens weet wat je hebt gedaan, maar we gaan er toch voor, haha!
  Jullie blog wordt zo leuk geschreven, geniet er elke keer weer van. Ook die blooper van de dag, hoe origineel!

  Ik zeg het elke dag weer, maar wat ben ik benieuwd naar hoe jij het ervaart.
  (Zie nu trouwens dat je kinderwerk hebt gedaan door de foto)
  Kinderwerk is bijzonder hè! Hoe erg die ouders je er ook op vertrouwen om met hun kinderen te gaan spelen en ze zomaar over te geven aan handen van vreemden. Een echte ervaring!
  Geniet ervan meis!

  Bas, jij ook kinderwerk! Wat leuk dat je voor het bijbelverhaal hebt gezorgd. Nog een goeie rol ingespeeld of alleen maar verteld? 😉
  Ben ook niet normaal benieuwd naar al jouw verhalen!

  Hier in Nederland missen jullie nou net NIKS. Saai als altijd. Ik zou willen dat ik nu bij jullie was.

  Nu ga ik weer hoor
  Xxxxxxx may

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:49
  Permalink

  Hoi Babette,

  Vanmorgen heb ik gezellig met je moeder wat gedronken bij de Postkamer. Het was zelfs zo gezellig dat we er ook zijn blijven eten! En van haar heb ik het adres van deze blog gekregen, zodat ik ook al jullie belevenissen kan lezen. Fijn, dat je er zo van geniet!
  We hopen er als je terug bent van alles over te horen. Nog een aantal mooie dagen en tot ziens.

  P.S. Nu je toch zo goed kan knippen, mag je me ook wel eens helpen bij de kleuters….

  Lieve groeten van Hanneke Nijzink

  Beantwoorden
  • 15 oktober 2019 om 22:23
   Permalink

   Hi Bettie 🐷,

   Wat ben je bruiinnn op de foto (en stoer, maar dat komt voornamelijk door MIJN pet/goede smaak).
   Ik heb zonet het hele huis opgeruimd en schoongemaakt, wat een gruwelijke hekel heb ik daaraan zeg. Ik heb daarom besloten jou aan te nemen voor dit soort klusjes, over het loon hebben we het wel als je in Nederland bent 😛😛 Daarna heb ik mezelf getrakteerd op sushi. 🍣 En Videoland heeft weer is een storing, dus je weet in wat voor staat ik ben..

   Nou toppertje veel succes !!

   Loveyouuuu

   Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:50
  Permalink

  Hi daaaaf harde werker , volgens mij kan je al geen beton meer zien 😥 sebas vraagt zich af of je al gevoetbald heb met zijn Ajax bal😉 samen met de kindjes, nou dat zal vast gauw gebeuren…
  Ik aas iedere keer bij een nieuwe blog op een foto van jou🤗 gewoon omdat ik je mis en omdat het zoooo ver weg is waar jullie zijn. Bewonder jullie inzet ga zo door lieverd xxx mama💋💋💋

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:54
  Permalink

  Lekker bezig Eyris,
  Wat mooi om jullie tussen de zwarte kinderen te zien, zal wel heel bijzonder zijn dat je in een totaal andere wereld bent waar geen geluk lijkt te zijn maar als je diep graaft toch wel gelukkige mensen ziet. Geen social media, geen constante berichten op de telefoon, zeg maar onrust. Gewoon alles basis. Wat een super ervaring om te kunnen inzien dat het leven mooi is en deze mensen en mooie tijd te geven. Maar het mooie is dat zij jullie ook wat geven.
  Kus papa

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:54
  Permalink

  Lieve Annick, en de rest natuurlijk. Mooie verhalen hebben jullie te vertellen, indrukwekkend, hard werken in de zon, vlechten, beton storten, met kinderen spelen, veel te doen.
  Ik ben nu wel benieuwd Annick wat jij aan je moeder moet vragen?! Brand maar los…😘
  We wensen je veel plezier en gezelligheid, geniet ervan!
  Met ons gaat het goed, genieten ook van 🌞.
  Liefs van papa en mama

  Beantwoorden
  • 16 oktober 2019 om 10:57
   Permalink

   Hoihoi HENRIANNE!
   Jaja daar is het berichtje dan eindelijk waar je al eventjes op wacht, sorry😅

   Met korfbal ja daar wil ik eigenlijk niet over praten….. het is 16-4 ppooiehhh ahahaha dik verloren dus zoals altijd. Maar het was wel een leuke wedstrijd echt gelachen met de tegenstanders. Het veld was echt super groot 2x zo groot was een foutje ofzo we hebben ons kapot gerend. Ik moest ook een strafworp nemen en ja hoor ik had al 10 doorloop ballen gemist zou die maar eens raak gaan, nee hoor het werd mij niet gegund😂

   Werken is gewoon normaal zoals altijd naja wat je normaal noemt met ons😂 Gneli was wel echt super aardig opeens tegen mij en Ellen echt whoooowww!

   Super dat het goed met je gaat en dat je het naar je zin hebt.
   Veel plezier nog!!!

   XXX Britney en Ellen 😜

   Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:55
  Permalink

  Hee Tam,

  Wat ziet het er gezellig uit daar! Wij kregen een filmpje dat jullie dat liedje van ‘re aga tempele ya jesu’ zingen. Je bouwt echt een feestje! Veel indrukken zeker? Ik ben benieuwd om wat van je te horen. Met je kamer schiet het nog niet op, papa is veel te druk. Het is hier echt heerlijk weer, ahum. En kom maar snel weer terug, ik ben papa en Ramon helemaal zat…
  Geniet er van!

  Liefs,
  Nathalie

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:55
  Permalink

  Hey Francis!
  Kom je wel aan tekenen toe? Volgens mij had je ook een boek mee genomen…
  Zal wel (te) druk zijn. Hou je haaks. Ook als het even niet tof is, dat hoort erbij. Je hebt wel eerder door een zure appel gebeten, dus dat zal je daar ook lukken!
  Veel plezier en mooie indrukken! Knuffel! Pa

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 21:56
  Permalink

  Hey Lieve Liona,

  Eindelijk een blogje van jou (en je groeppie). Dat was weer smullen van jullie belevenissen. Superleuk geschreven trouwens. Compliment! Ik zie en lees dat je er volop van geniet. Daar word ik wel blij van. We zien je regelmatig op een foto of filmpje, maar aldoor met een zonnebril. Het is dus flink zoeken waar we jou kunnen spotten op de foto’s die voorbij komen. Maar gelukkig krijgen we je op beeld! Je schrijft of we wat willen laten weten waar wij mee bezig zijn. Nou overdag is het business as usual en in de avonden ben ik druk met de preek voor as zondag (die ga jij dus missen). Daarnaast probeer ik te wennen aan jouw afwezigheid, maar dat lukt steeds maar niet….:). We hebben behoorlijk wat regen hier, dus de racefiets is ook al dagenlang binnen gebleven. Hopelijk as zaterdag nog ff een Veluws rondje. Heel veel plezier met je groeppie en de rest.

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:01
  Permalink

  Lieve Annelinde! Hoe gaat het met je!?Heftig hoor om te lezen en te zien wat jullie allemaal zien en meemaken… Wat bijzonder dat jij en alle anderen iets mogen betekenen voor de mensen daar. Zo te lezen morgen even niet aan het werk maar een “ontspannen” dagje, lekker. Kun je de hitte nog wel een beetje verdragen? Zorg goed voor jezelf en voor elkaar😘 Dikke knuffel van ons❤

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:07
  Permalink

  Hee Liona, wat leuk om te lezen! Goed bezig zeg en ziet er gezellig uit! En die zweet anus bus hahah…! Veel plezier nog en geniet ervan! Hier regent het :s ziet er daar beter uit!

  Beantwoorden
  • 16 oktober 2019 om 13:53
   Permalink

   Ha Nick!
   Wat een gave verhalen en foto’s! Heel tof om te zien, prachtwerk! Prachtervaring!
   Weet dat we aan jullie denken, digitale knuf vanaf het Ruige Veld, F, M, r, m & f

   Beantwoorden
   • 16 oktober 2019 om 16:53
    Permalink

    Heerlijk fotootje babsie !! Mis jou echt wel 🙁 en ik blijf zekers vloggen!!
    Kussiessss ali

    Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:10
  Permalink

  Heeeei Snorrie!
  Ik heb je gespot op een foto hoor, volgens mij had je vandaag kinderwerk want ik zag je wapperen met een groot gekleurd zeil met allerlei kindjes er omheen. Wat heb je inmiddels nog meer gedaan? Heb je al een idee wat je het leukst vind? Ik hoop dat jij snel aan de beurt bent om een berichtje te schrijven want ik kijk er naar uit wat van je te horen. Als je überhaupt tijd hebt om een berichtje te sturen natuurlijk. Want het klinkt alsof jullie druk bezig zijn met hard werken en gezelligheid! Ik duik nu snel m’n bedje in. Morgen gaat de wekker weer vroeg en mag ik weer lekker de hele dag in wonden peuteren. Ik kijk er nu al naar uit!
  Dikke knuffel ❤

  Beantwoorden
  • 15 oktober 2019 om 22:11
   Permalink

   Het is trouwens wel raar om jou in ‘mijn’ Zuid-Afrika te zien hoor! Ik ben nu al heel benieuwd naar je ervaringen /verhalen 😄

   Beantwoorden
   • 15 oktober 2019 om 22:14
    Permalink

    Ohja, en ik vraag me af of de kleuterschool die door SHIB is gebouwd de kleuterschool is waar ik aan heb geklust. Ik denk het wel, please let me know…

    Beantwoorden
  • 16 oktober 2019 om 23:52
   Permalink

   Hey lieve Nienk,
   Je bent er toch nog wel bij hè?! 😉 We kunnen je op de foto’s niet goed vinden. Je maakt zelf toch ook veel foto’s hè?! Ik kan niet wachten alle verhalen te horen en de foto’s te bekijken!! Veel plezier en succes met het harde werken!!
   xxx tante Elma en de groetjes van ome Alex, Mirth, Jo en Meik 😘

   Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:17
  Permalink

  Hoi lieve Milou,
  We vinden het geweldig dat je het zo fijn hebt, hoop dat je lekker eet daar en fantastisch dat je je zo inzet voor de arme mensen daar, we hebben veel respect voor je, je doet het toch maar! Heel veel plezier nog !
  Lieve groetjes van Opa en Oma ❤️❤️

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:20
  Permalink

  Mika…. ps3… de zonsopkomst en ondergang ook op de foto?🤔😊😃 jou kennende is alleen de zonsopkomst ietwat taai voor je😇 maar vroeg opstaan heb je er voor over😊

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:33
  Permalink

  Wauw wat een toppertjes zijn jullie zeg! Zo leuk om elke dag weer te lezen wat jullie allemaal aan het doen zijn. Ik mis je wel hoor elsssbeth want ‘normaal’ zijn wij samen weg haha. Heeeeeel veel succes nog!!! Jullie kunnen dit

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:52
  Permalink

  Hey tammie,

  Al lekker bruin?? Kom maar gauw weer terug er is al veelste veel gebeurd wat jij moet weten😂 jaja ook over Geanne😋 ik zeg er 1 ding erover en dat is dat ik onze weddenschap echt goed gewonnen heb🎉 meer kan ik er niet over kwijt. Kom maar gauw terug want ik heb nieuwe snoeppapiertjes verzameld. Verder is er niks bijzonders met mij gebeurd of met iemand anders ja alleen was Jeroens fiets gestolen bij hent maar die heeft die terug! Geniet daar nog maar even en ik zal wel weer een verhaaltje na het weekend sturen want dan gebeurd er altijd wel is wat😂

  Geef maar veel knuffels aan de kindjes van mij♡ en geniet nog maar lekker.

  Xx Caro

  Trouwens hoe is het zonder telefoon?? En kan jou lijstje al aangevuld worden? (pas maar op).
  Joejoe♡♡♡

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:56
  Permalink

  Lieve Yvonne,

  Wat leuk om alle verhalen te lezen en de foto’s te zien. Kan t me helemaal voorstellen hoe t eraan toegaat daar! Dat ze je bijna alleen achterlieten is wel beetje erg🤭
  Laat ze beetje beter op je passen!!!
  Doe Wim en Jan de groeten en geniet daar nog!!!

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 22:59
  Permalink

  Hey Babette,
  Dat Kim niet aan t juichen was was wel echt een grote teleurstelling, maar heb al een nieuwe fanbase gemaakt van meiden die op de ledendag van hockey waren. Blijkt dat een paar meiden die je Willy de Poeh noemen ook goed voor je ego kan zijn. En ik kan er natuurlijk wel voor zorgen dat je moeder je weer meer gaat missen dan mij hoor, eet graag nog even de legendarische macaroni met je moeder als je nog weg bent. Ga denk ik zelfs wel even vier keer opscheppen.

  Joe joe Wiljan
  Oh en doei zeggen op een blog vind ik altijd echt raar klinken dus ga even elke keer een nieuwe manier verzinnen nu denk ik

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 23:04
  Permalink

  Hoi stoere bouwvakker,

  Het enthousiasme straalt van de foto’s en filmpjes af. Mooi dat jullie dit als team doen. Ben super trots op je en natuurlijk op de andere.

  Ik heb dan geen gymnasium maar My Light House kan ik wel onthouden hoor ook al ben ik 51 geworden😜. Wil graag het luisterlied nummer wat op de avond gedraaid werd.

  Overmorgen komt de ouderling op bezoek, jammer dat je er niet bent🙈. Als je vragen hebt dan hoor ik het wel. Ze begrijpen daar wel dat je morgen dan even op de blog moet😘

  Ga nu lekker slapen, morgen vroeg op.

  Groeten aan Iris en de rest.

  BMC rijder❤️❤️

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 23:04
  Permalink

  Hey lieve Romee,

  Leuke dag gehad vandaag? Ben benieuwd in welke (bouw-, repair-, of kinder) groep jij zat en wat je vandaag weer allemaal beleefd hebt! Morgen even iets anders, een dagje “op stap”, lezen we. Gaaf! Hoop voor jullie dat je ook wat van die prachtige natuur daar te zien krijgt, dat zou gaaf zijn!!
  En waar ik ook héél benieuwd naar ben… mis je (behalve ons allemaal, haha) je mobiel heel erg??? Of is het eigenlijk best wel OK zonder al die drukte? 😉 Dat hóóp ik natuurlijk heel erg, hihi…
  Je zal vast ook wel eea te verwerken hebben als je om je heen ziet hoe deze mensen leven, in vergelijking met al onze luxe! Ik hoop dat je ook ziet, dat zij vast óók zonder al dat, gelukkig kunnen zijn en wij daar weer van kunnen leren.
  Lieve meid, zet ‘m op, weer een hele mooie nieuwe dag gewenst morgen en dikke knuffels en kussen van ons drietjes, XXX mama

  En oja, naar springles geweest vanavond, Bink heeft 2x gelopen, met Marijn bij Guido én met Lis bij Fab. Energie zát en super goed gedaan, en Kika liep als een tierelier!! Niet te houden allebei, haha. Zó leuk weer!!!

  PS: je krijgt veel groeten van Irma!!

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 23:19
  Permalink

  Hey Lies! Of het ligt aan mijn ogen of je moet vaker voor de camera staan ha! Super gaaf om de verhalen te horen! Vanavond hadden we weer eens trainen. Willem had geen inspiratie voor de warming up omdat ze moe was ( het zal weer es niet, ly) dus bedacht iemand om blokjesvoetbal te gaan doen. Na 10 minuten kon Willem het niet meer aanzien want eerlijk is eerlijk: we kunnen niet voetballen. Daarom zitten we dus niet op voetbal maar om turnen. Voor ‘straf’ moesten we alsnog 2 rondjes rennen en stretchen. We waren ook maar met 5 personen dus was erg rustig. Verder was het niet echt een spectaculaire training maar moest willem ons weer pesten op de balk met koprollen en radslagen. Ik ging weer eens proberen of ik al verder kwam met de zolendraai, maar helaas. Ik heb je pittig gemist die uren. Oké leuk feitje: blijkbaar staat D.O.K. voor Door Oefening Sterk? Dan moet ik zeggen dat onze afkorting beter is 🙂
  Verder is het op school echt rustig. Dit deels door jullie mooie tripje naar Zuid-Afrika maar ook door de excursie week en de Opmaat week. Gelukkig ben ik deze week ook amper op school want de pauzes zijn echt verschrikkelijk!
  Mama moest dus vandaag naar het Zh maar alles was tiptop in orde dus blij 🙂 Dat was het wel zo’n beetje, lekker lang bericht ook. Het spijt me zeer dat ik niet elke dag een berichtje stuur maar momenteel beleef ik vrij weinig lol

  Nou groetjes van je allerbeste pannenkoek,
  Murmpie 🙂

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 23:26
  Permalink

  Hoi Sharon

  Ik las dat je met de kinderen aan het spelen was. Ook dat jij met die kinderen aan het voetballen was. Dat zal leuk geweest zijn met al die kinderen achter je aan rennen. Geniet er maar van. Van deze bijzondere reis en ervaring. Lieve groetjes,
  Je moeder en vader.

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 23:35
  Permalink

  He Anouk,

  Zie ik je eindelijk op een foto, hou je je hand voor je gezicht 🤦‍♀️🤣. Volgens mij ben je helemaal in je element bij die blije gezichten van die kinderen, mooi om te zien. Ik denk wel de hele dag aan je maar dat komt omdat ik je niet kan spreken, is wel raar hoor. Ik heb vandaag je dode plantjes op je kamer even allemaal lekker vernieuwd dus hopen dat deze het langer volhouden 🤣. Nou hopelijk hoor ik snel wat van je en ben zo benieuwd naar je verhalen. Ik ga me bedje nu in en jij zal al wel lekker in dromenland zijn. Dikke kus van ons allemaal 💋

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 23:36
  Permalink

  Hoi Pop,

  Wat was ik blij om je vandaag op de foto ‘s te zien elke keer miste ik je : bij het zingen in de kerk, bij de workout … geen Betje achter de laptop ,was al bang dat je erop een giraffe tussen uit geknepen was ,maar nee , vandaag kwam alles goed , op de foto met een stoere bouwvakker en met je groepje , leuuuk !! wees ook een beetje lief voor meneer Jan , hij verdient het !!!
  Nou pop , ik ga nu slapen , alle goeds en wees een zonnetje voor de mensen om je heen , En de groeten voor de hele groep , ik denk aan jullie 🙏

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2019 om 23:56
  Permalink

  Hi Dian,
  We willen natuurlijk ook wat foto’s van jou in actie zien. Dus op naar de voorgrond bij de fotomomenten. Lekker hoor dat mooie weer in Afrika te zien, zeker nu wij hier in de grijze lucht en de regen zitten.
  Geniet er lekker van daar, hard werken en veel kids laten genieten 🙂

  Beantwoorden
  • 17 oktober 2019 om 17:31
   Permalink

   Hallo Liona,
   Wat ontzettend leuk om alle verhalen te kunnen lezen en je op de foto’s te vinden! Ik heb het idee dat je het prima naar je zin hebt. En je hebt zelfs al wilde dieren gezien, tikje jaloers en super benieuwd naar de verhalen. Hier kom ik niet verder als een paar damherten kiekendieven en vleermuizen. Maar tja ook de insecten zijn natuurlijk goed aanwezig bij jou.. Brrrr. Hier alles prima! Geniet van je tijd daar! Poot van Nientje en liefs van Renate Harsevoort

   Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 06:16
  Permalink

  Hey lieve topper,

  Wat ben je goed bezig daar zeg! Trots op m’n kleine nichtje of eigenlijk als gevoel m’n zusje😘. Ik hoop dat je ook enorm geniet van de mensen om je heen en het land, ik ben nu al benieuwd naar alle grappige verhalen over wat je daar allemaal uitspookt af en toe. Hoop dat je daar geen aardappelpuree hoeft te maken?? De hele keuken zou eronder zitten😆. Ga zo door hé! Goed bezig!

  Kusjes Lies 😘

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 07:54
  Permalink

  Jo Roos
  Lekker bezig! Is er ook beton in de fundering gekomen, of alleen ernaast?
  Jullie hebben wel schik in elk geval op de bouw. Dat is mooi om te lezen.
  Hier worden de binnenmuren gemetseld, dus het begint nu echt vorm te krijgen.
  En…. onze eerste nacht aan de Hammerdijk zit erop. Zo moe dus goed geslapen en heerlijk rustig wakker worden hier.
  Zo naar de notaris en dan is het een feit. We zijn verhuisd. Je gaat het ook vast fijn vinden als je thuis kom.
  Veel plezier weer vandaag!
  Dikke kus van mij en de rest XXX

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 07:58
  Permalink

  Lieve Liona,
  Wat leuk om te lezen hoe je het hebt. Mooie foto van jou op de weblog!
  De excursieweek vliegt voorbij. Vandaag gaan we naar de Sint Pieter!
  Lieve groetjes van je tante uit Rome
  😘

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 08:07
  Permalink

  Hey Afrika gangers!
  Wat worden er super leuke blogs geschreven! Elke keer weer genieten, ook de filmpjes die we doorgestuurd krijgen zijn super! Deelnemen aan een volwassen reis begint steeds meer te kriebelen 🙈
  @leiding; dus dat lukt aardig!

  Lieve Jelle; we weten dat je niet van de foto en film bent, maar hier thuis speuren we de foto’s en filmpjes af naar een stukje van jou, dussss… eh… Misschien… toch even voor de lens?😍 maar nog belangrijker; blijf genieten en uitdelen van al het mooie wat in je zit! Als je je afvraagt of we je missen; eh ja veel, vaak enz… maar gunnen je dit avontuur enorm!!!!!!! Dikke knuffel vanuit de keuken met onze favoriete, actief, lawaai makende koeler😜

  Beantwoorden
  • 16 oktober 2019 om 19:51
   Permalink

   Lieve Iris B,

   Gewoon even een klein berichtje dat ik een hele trotse tante ben! Heel leuk om elke keer een verslag te lezen en foto’s voorbij te zien komen!

   Dikke kus!

   Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 08:15
  Permalink

  Hey Rosalie,
  Gisteravond kregen we nog een filmpje waar je met een groepje aan het zingen bent met de kindjes. Daar ben je in je element! Heerlijk om te zien. Nu maar hopen dat we ook gauw foto’s zien van de bouw.. maar het kinderwerk is zeker net zo belangrijk hoor. Laat je 💡maar schijnen! Gisteravond heb ik een avondje opgepast op Armando en Johvanni. Johvanni vond boekjes lezen veel leuker dan slapen.. dus we hebben heerlijk dierengeluidjes geoefend en het meest moest ik lachen om het spellen van hem.. Dat hoort hij nu volop van Armando😉. Peutertje van nog geen twee die dan ah-puh.. zegt als hij tekst ziet staan😂. Ja, die twee ventjes zal je wel het meest missen.. en zij jou. Jij bent al weer aan het werk. Benieuwd naar je belevenissen. Maar een stukje van jou zal wel een paar dagen op zich laten wachten denk ik.
  Dikke kus,!

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 08:28
  Permalink

  Hoi Annelinde,
  Wat een indrukwekkende verhalen.
  Wat mooi om te zien hoe jullie veel kunnen betekenen voor de mensen daar.
  En heerlijk spelen met de lieve kinderen.
  Zo te horen hebben jullie het ook heel gezellig met elkaar, top!!!
  O en ik ben jaloers op dat heerlijke warme weertje daar bij jullie☀️.
  Superleuk om je zo te kunnen volgen,
  Heel veel succes en plezier,

  Liefs Wilbert , Ellen en Peter

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 08:40
  Permalink

  Bas, leuk je zo bezig te zien.
  Je lengte zal wel opvallen tussen de vaak kleinere mensen daar: de reus uit Holland . Geniet er van.
  Opa M

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 08:46
  Permalink

  Heeeyy Mart,

  Allereerst, wat een mooie foto🤩. Leuk om te lezen dat je t naar je zin hebt daar!
  Wel jammer dat je je berichtje niet begon met: ‘lief dagboek’ (tb naar maatschappijleer, al helemaal omdat we samen weer iets moeten schrijven voor jou 😜)
  Verder nog heel veel plezier! En enjoy!

  Met ons bleekgezichten gaat t goed dankjewel voor het vragen xx Kiki & Harma

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 08:56
  Permalink

  Hee Wollieee,
  Wow alles ziet er zo leuk uit… echt ontzettend jaloers maar ik vind tegelijkertijd dat je het ook zo dik verdiend!! Dat kinderwerk lijkt me trouwens ook echt perfect voor jou. Hier in Nederland missen we je aanwezigheid wel echt zeg… een verjaardag is eigenlijk geen verjaardag zonder Thirze😅 Ik hoop dat je het nog super gaat hebben de aankomende tijd en weet dat wij je allemaal volgen op de site en op insta!! Geniet er van lieve schaattt😘
  Dikke kus en knuffel van Anne-Maartje❤️

  Beantwoorden
  • 16 oktober 2019 om 09:17
   Permalink

   Hee Lioon,

   Wat ziet het er geweldig uit! Super leuk om jullie dagelijks te volgen op de blog en natuurlijk te spotten op de foto’s haha. Je staan er elke keer weer leuk op meid😙
   Super fijn dat je het er zo naar je zin hebt! Weet dat we met z’n alle genieten van de blogs en foto’s die we te zien krijgen (zo blijven we natuurlijk goed op de hoogte van jullie geweldige reis😄)
   De laatste dagen hebben we je natuurlijk wel gemist.. de taart traditie was wel heel stil zonder jullie haha (maar meer taart voor ons😉)
   Nog heeel veel plezier daar in +30 graden😍
   We denken aan jullie😘😘

   HVJ xx Em

   Beantwoorden
  • 16 oktober 2019 om 09:31
   Permalink

   Heeey thirz , carlin hier

   je bent nu nog maar een weekje weg, maar zonder echt goed contact voelt het nu eerder alsof die 2 weken nu al voorbij mogen zijn. Het gaat hier heel goed maar wel saai. Ik zit hard te strijden aan onze pw in de opmaatweek. Het is hier nogsteeds het typische nederland weer. Ik mag weer lekker naar de kruudvat fietsen door de keiharde regen alleen kan ik nu niet kijken of jij bij de bruna achter de kassa staat met je fashionista blouse. Jij bent ondertusssen waarschijnlijk al 5 tinten bruiner dan ik en doet zware, maar ook leuke dingen waar zoooo jaloers op ben als ik ze lees op de blog.

   Ik hoop dat je daar aan het genieten bent (in mijn mooie/afknellende spijkerbroek) en natuurlijk ook aan t genieten bent van het kunstwerk op je tas. En dan bedoel ik daar vooral de onderkant mee. Laten we afspreken: als hij er na de reis nog steeds op staat komt de wens die erop staat uit en als het er wel af is… OOK

   Bij economie word ik nu alleen maar meer het terrorkind omdat jij er geeneens bent. Tanks sgat.
   Ik hoop dat je daar nog een heeeleeee leuke tijd heb en vergeet ook niet de mega goede kwaliteit fotos op je mp4speler.

   TANKS nog voor de herrinnering van mijn pw-gesprekje met meneer van harten. Oh wacht dat heb je helemaal niet gedaan… ik ben het gwn NIET vergeten!! (Wel bijna) ik heb ook de deelvragen naar m gestuurd!!
   Nu ik eindelijk klaar ben met dit oerlange verhaal want ik MOEST iets op de blog van jou zetten, wil ik je nog veel succes wensen en heeeel veel plezier hebben jij sgat!! Hou van jou bitss

   Xxxx Carlijn

   Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 09:08
  Permalink

  Hee Thirs,

  Het ziet er super leuk uit daar! Ik kan echt genieten van de prachtige foto’s die we te zien krijgen waar jullie allemaal weer lachend op staan.:) maar wij missen je gekheid hier wel hoor haha!
  In het regenachtige Nederlands is er eig nog niet veel bijzonders gebeurd.. heerlijk opmaakweek (wat wil je nog meer!) maar gelukkig bijna vakantie 😄
  Geniet er nog van!! (En het geweldige weer want dat ga je niet meer krijgen haha)
  Wij kunnen niet wachten om de geweldige verhalen en foto’s te zien💕

  Love you😘 xx Em

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 11:01
  Permalink

  Hee lieve Kristy,

  Je stukje van gisteren,wat je had geschreven gaf toch wel wat waterige ogen haha.
  Het lijkt dan alsof je iets dichterbij bent.Dat had je vast wel verwacht van mij.
  Ik ben heel blij dat je het zo naar je zin hebt!
  Mooi om te zien dat het harde werken van jullie de mensen daar kan helpen.En ik weet zeker dat jullie ook van de mensen daar iets positiefs leren.Geniet van alles meis! Ik kijk uit naar een volgend berichtje.

  En vandaag hebben alle boeren een dagje vrij,ze zijn er massaal op uitgetrokken!!!! haha
  Met Tim hebben we de hele dag contact over de app ,hij houdt ons goed op de hoogte met allerlei foto,s.
  Fijne dag vandaag Dikke Kus van Mamma

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 12:14
  Permalink

  Waaauw Thirs! Ik heb nog nooit zo’n mooie foto van jou gezien ;). De verhalen zijn echt leuk om te lezen! Volgens mij heb je het hartstikke naar je zin daar! Wel naar huis komen hè 🙂 Ik heb iemand nodig om te irriteren in het weekend haha. Maar schat, heel veel plezier daar!! Word maar lekker bruin enzo, joejoeee

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 12:20
  Permalink

  Hi Daaf
  Nog steeds lekker bezig? Je was lekker aan het cement kruien zag ik. Goed bezig man! Ik realiseer me net dat je al bijna een week weg bent. Het gaat snel. Je zal wel weer een hoop indrukken opdoen vandaag. Ik ga vanmiddag eindelijk de lamp maken on de kast 😂 . Is mama ook weer blij. En de nieuwe koelkast plaatsen. Nou verder alles ok hier. Groetjes papa

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 12:37
  Permalink

  Hi Daaf ik heb lekker weer je pakje geopend 😆😆 tis weer een heulll leuke ….on that ass onderbroek…..👌
  Nou ik ga met sebas nu een broodje kroket eten 😉 xx mama

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 12:42
  Permalink

  Sebastiaan hier Hoi daaf ik mis je hoe gaat het met jou ik hoop dat je het leuk hebt

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 14:03
  Permalink

  Hoi Mika,
  Wat geweldig wat je daar allemaal mee maakt hé!
  Ik volg je iedere dag! Vooral, ook omdat oma Truus en ik ook daar geweest zijn ,is het heel herkenbaar! Geniet vooral van alles, want dit is een ervaring die je nooit vergeet!
  Wat een leuke foto’s waar je opstaat! Ik ben super trots op je! Groetjes van Oma Tineke.

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 14:45
  Permalink

  Wauw, wát een ervaring Iris B, en alle anderen 😉
  Ik zag een heel mooi filmpje voorbij komen waar je tussen de kids klapt en zingt. Prachtog mooi om te zien. Keep up the good work!! Trots op je dat je dit doet en mooi voor je om mee te maken. Liefs Netty

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 14:52
  Permalink

  HEEE EYRIS FARMERMAAAANN

  Ik hoop dat je het goed hebt daar! En belangrijker dat mijn briefjes een beetje nut hebben aka dat je me niet erg mist.
  Ik mis je en ben een beetje bang voor mijn vakantie want wat moet ik een vredesnaam gaan doen zonder jou?!
  Ik hou van jou en vrijdag in de vakantie gaan we lekker knuffelen want ik mis dat een beetje, en wat ik ook mis is hard lachen.
  Ik heb het liedje van God heeft alle macht op dus hier haal ik wel weer nieuwe kracht uit denk.
  Ik ga maar es verder met school dingen…
  Je krijgt heel veel lieve knuffels van mijn gezinnetje.

  XOXOXOXOXO Maichel Dienekamp <3

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 16:52
  Permalink

  Hé lieve Iris hh
  Volgens mij heb je het erg naar je zin! Ben benieuwd naar al je ervaringen, maar dat horen we wel als je weer thuis bent. Ik zie en lees veel dingen waar ik ook goede herinneringen aan heb.
  Hier nog paar daagjes voor de herfstvakantie te gaan. Geniet van de tijd daar met elkaar, liefs papa!

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 16:59
  Permalink

  Hee Babette ,

  Ik kom net terug van de kinderclub ‘de Wegwijzer ‘ ( vanuit de Opstandingskerk)
  Ik moest dit er echt bij schrijven want Manuel was bang dat je anders niet precies wist over welke club het ging 😉

  Vanmiddag hebben we voor jou en de groep gebeden ,was heel bijzonder .
  Een aantal kinderen , wil graag iets tegen je zeggen :

  Rosalynn : veel succes , en dat God bij je is !

  Manuel : dat God dichtbij je is .

  Shi -Long: de Zegen van God.

  Estelle : veel succes , ik hoop dat de kinderen blij van je worden .

  Kris: ik ben ook druk bezig om geld op te halen voor de kinderen in Afrika, we verkopen snoep en kaarten daarvoor en hebben al 106 euro.

  Esther: gaat het goed met je ?

  Lisanne : heb je het daar fijn ?

  Rosa: veel succes.

  Femke: ik hoop dat je het fijn mag hebben.

  En tenslotte nog een berichtje van Ingrid : we missen jou in Nederland , maar de kinderen daar zijn vast heel blij met jou!

  Een dikke knuffel,mam

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 17:19
  Permalink

  Hi Jan, Wim en Yvonne ,

  Super tof om te lezen hoe jullie met een nieuwe groep naar het mooie Afrika zijn gegaan! Ik word alweer helemaal enthousiast als ik de blog lees. Ik hoop dat jullie lekker kunnen doorbouwen op het werk dat wij afgelopen zomer gedaan hebben. Ook hoop ik dat jullie nog eens aan de reis van 2 jaar geleden denken, als jullie de school in Mazista misschien nog gaan bezoeken.
  Geniet ervan!
  Liefs Gera

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 17:22
  Permalink

  Hi Mart en Jelle,

  Wat leuk om jullie verhalen te lezen! Heel herkenbaar allemaal. Ik ben benieuwd hoe jullie het daar vinden! Geniet er lekker van, want voordat je het weet zit je weer in het regenachtige Nederland.
  Groetjesssss Gera

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 17:59
  Permalink

  Hey Dian, hoe is het meis? Ik heb je inmiddels al op diverse foto’s gespot hoor. Op de bouw, bij de kinderen met het grote speeldoek, actief aan het sporten, zingend in de kerk…al ontzettend veel meegemaakt in zeer korte tijd. Zoveel maken we hier niet mee hoor. Nog geen olifant gespot helaas. Wel een witte kip overigens…ja hij was er weer….grrrrrrr. Ik ben heel benieuwd of je zelf ook al veel foto’s met de camera hebt genomen. Lukt dat een beetje? Ik heb verder eigenlijk niet zo veel nieuws. Ik eet elke avond verrukkelijk (hahaha…alles wat jij niet lekker vindt, schotel ik nu mijzelf voor). Dus als je thuis bent gaan we gewoon weer vertrouwd aan de tortilla’s en gevulde pasta’s. Nou Dian, zet’m op. Keep up the good work en je kent mijn ‘lijfwoord’: GENIET! Dikke kus en knuffel, mama

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 18:02
  Permalink

  liewe Eyris,
  ons mis jou baie. dit is wonderlik om te sien hoe u werk vir die mense daar. En wat moet jy vir jou ma vra of jy pappa soen Translate Afrikaans 😂

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 18:31
  Permalink

  Heee lou,

  Begin je ons al een beetje te missen? als ik de foto’s zie valt dat volgens mij nog wel mee;) Ik ben benieuwd hoe je het vond je om kinderwerk te doen. En ben je al bij de school geweest die ik toen met SHIB heb afgewerkt? Staat het kruis er nog?;) Is het een beetje te doen met je sneakers of had je beter ander schoeisel mee kunnen nemen haha.

  Veel vragen, maarja ik moet ook weer even wachten op een antwoord he.. We kijken er in ieder geval allemaal naar uit om lekker bij te kletsen !! Maar geniet voorlopig nog maar met iedereen daar😍

  Miss u! X San

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 19:10
  Permalink

  Ha die Nick!
  Vandaag zie ik jou niet op de foto’s, maar je hebt vast ergens goed werk gedaan!
  Ben benieuwd wat je het leukste vindt om te doen. Of misschien vind je juist de afwisseling leuk?
  Morgen een dagje touren begrijp ik uit het blog. Hoop dat je veel wildlife gaat spotten!
  Ondertussen vind ik het hier thuis wel een beetje raar worden, dat we steeds voor 3 i.p.v 4 personen de tafel moeten dekken en dat ik tegen maar 1 kind “Hoi!” of “Welterusten” kan zeggen. En dat we zoveel glazen in de kast hebben nadat de vaatwasser is uitgeruimd. Ha ha ha….
  Kortom: Ik mis je! Maar ik vind het fantastisch wat jij daar aan het doen bent. Ga zo door!

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 19:22
  Permalink

  Hey Liona,

  Het doet me goed al ik lees dat jij het zo naar je zin hebt. Allemaal kinderen om je heen en je geniet ervan. Ook op bouw is het genieten voor je en dat vind ik wel bijzonder. Naast al het werk valt er ook veel te genieten van de natuur, bv zonsopgang, het weer. Het vakantiegevoel mag er ook zijn! Ga er nog lekker tegenaan met wat er nog moet gebeuren. Dat geeft je vast wel een voldaan gevoel. En na afloop is er het zwembad en kan alles weer van je afspoelen.
  Groeten van opa Mons.

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 19:30
  Permalink

  Heyy Anna,

  Op de foto’s zien we dat je het erg naar je zin hebt. We hopen dat je nog veel leuke dagen mag hebben en dat je uiteindelijk weer veilig terug mag komen.

  Wij zitten nog steeds in de stomme opmaatweek😓. En voor de rest is er eigenlijk niet heel veel te beleven op school. Dus als ik jou was zou ik nog even in Afrika blijven.

  Groetjess
  Van onss

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 19:32
  Permalink

  Hey lieve Iris,
  Ben vandaag de hele dag weggeweest heb gewinkeld in Oene eigenlijk een mega eind weg maar hele leuke winkel. En omdat winkelen niet echt mijn hobby is blij dat ik weer thuis ben.
  Hoe is het meisje? Jullie hebben lange dagen als ik het zo lees. Vroeg uit de veren, gaan jullie ook wel op tijd naar bed?
  Nog last gehad van de vleermuizen? Je krijgt morgen blew weer een wat langer bericht hoor.
  Een fijne avond met elkaar en XX van Oma

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 19:43
  Permalink

  lieve iris b
  ik mag afzwemmen! mama is ook heel erg blij , want dan zijn we daar ook eindelijk vanaf!!

  Als jij terug bent dan mag ik bijna afzwemmen.
  Ik mis je wel hoor even lekker met je knuffelen of juist even lekker gek doen.
  Heb je al ballontikkertje gedaan met de kindjes?
  Veel plezier nog en een dikke kus van NORAH

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 19:48
  Permalink

  Iris ik zie dat Pa ook al helemaal op de Afrikaaanse toer gaat 🙂 leuk hoor.
  Volgens mij is hij baie jaloers dat hij alles niet met eigen ogen daar kan zien 🙂 En ik ook wel een beetje hoor. XX

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 19:50
  Permalink

  lieve iris b
  ik heb vandaag met trainen partijtje gedaan en we hebben gewonnen 2 1 en ik heb ze alebij gescort knap he?
  groetjes ellis

  Beantwoorden
  • 17 oktober 2019 om 07:29
   Permalink

   Sawubona Tam.

   Volgens my geniet jy het baie. Ik vind het zo leuk om te volgen wat jullie doen. Zoveel herkenning wat ik zie. Wel warm hè de afgelopen dagen? Lekker zweten maar jullie hebben daar vast WEL een douche? Die moeten wij nog steeds missen. Ik zou je zo graag even zien. Misschien moeten we afspreken ergens op de helft😉.

   Hugs van Lianne

   Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 20:22
  Permalink

  Lieve Romee,
  Wat leuk dat we via de website een beetje mee kunnen leven met jouw bijzonder avontuur in ZA. Je koppie zal af en toe wel tollen van alle unique ervaringen die je opdoet met de lokale bevolking. Fijn dat jullie kunnen bijdragen aan de verschillende projecten, maar ook hartverscheurend om te zien hoe weinig er blijkbaar veranderd is in 20 jaar in de levensomstandigheden in de arme delen vd wereld ( de dorpjes in D’Kar Botswana zagen er in 1999 precies zo uit…).
  Maar zo te zien werken jullie hard mee om de voorzieningen in jullie dorpje te verbeteren. Geniet ervan en we zijn ook benieuwd of je wat van hun dansen en taal kan opsteken. Misschien lukt het je al om wat “click- woorden” uit te spreken? Echte tongbrekers…
  Wij kijken uit naar je foto’s als je weer thuis bent en wensen je nog veel succes en plezier voor de tweede helft van je trip! Dikke knuffels vd kiwis XOXOXOXO

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 21:43
  Permalink

  Het Hannah,

  Je hebt de camera weer ontweken zie ik?! Je kamer is leeg hoor. Behang trekken gaan we vrijdag doen en dan het nieuwe erop.
  Heb je al blaren op je handen? Dat kan bijna niet anders. We zien uit naar een berichtje van je!
  Veel plezier en een dikke kus van papa en mama 😘

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 21:53
  Permalink

  Hey Roos,
  Leuk om jullie verhalen te lezen en wat doen jullie veel, gaaf hoor!
  En heb je de cement wel op de juiste plek in laten harden…..hihi, lachen zo’n cement incidentje;) Nog een hele goede week toegewenst samen !
  Liefs, Johan en Jannie,
  Maria, Wim, Karola

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 22:00
  Permalink

  Hei lieve Romee, ik heb gehoord dat je zo toch te bereiken bent. Het is voor mij een beetje lastig via de site dus helpen mama en Marijn mij. Ik vind het fijn dat je het naar je zin hebt daar en ik hoop dat je daar heel veel leuke en bruikbare dingen voor anderen kunt doen. Met mij gaat het verder goed en ik hoop je te zien op 27 oktober met heel veel leuke verhalen en foto’s.
  Groetjes en dikke kussen van Oma Lies. XXX

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 22:12
  Permalink

  Heee lieve Anouk,
  We moeten toegeven dat het erg stil is zonder jou hier :(.
  Het ziet er zoooo leuk en gezellig uit!! Geniet er nog heel heel erg van deze week en we zien je snel weer terug (misschien met een leuke Afrikaan?)
  We love you and we miss you❤
  Kusjes, je wifeys

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 22:14
  Permalink

  Hoi lieve Romee,

  Van vandaag helaas nog geen nieuws gelezen, maar dat komt vast nog.
  We zijn vanavond naar de agility training geweest met Riv, was super, ondanks de stromende regen! En nu even bij oma een Macflurry eten! (Haha, loopt het water je al in de mond???)
  Leuk hè dat oma ook heeft geschreven!! 😄
  Lieve schat, slaap lekker zo en tot heel gauw weer, we staan te popelen om weer wat van je te horen! geniet hè XXXX mama

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 23:53
  Permalink

  BERICHTJE VOOR SHARON

  heeeeeeeeee zuster!
  whaaa je tweede familie mist je heeeel erg.
  Updates: mn oma heeft der pols gebroken (vet zielig), ik ben nu brooklyn 99 aan het kijken met haar en we hebben een nieuwe mini!!! Verder gebeurt er vrij weinig eigenlijk! Dit was ook niet echt nieuws maar goed ik moet toch iets vertellen 🙂
  Ik lees al allemaal leuke verhalen hierzo, wel hard werken hahah TROTSSS!
  Ik weet helemaal niks te zeggen alleen dat we je missen en dat ik zin heb ik kerst!

  Heeeel veel liefs
  Daantje en je bonus papa en mama

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 03:03
  Permalink

  Ha Sharon,

  Hier een berichtje van je zus, ook namens de rest, want we zijn allemaal benieuwd hoe het gaat…
  We vinden het allemaal super leuk voor je dat je zulke bijzondere dingen ziet en mag meemaken. Happy faces! 😉

  By the way: sorry voor de late berichten.
  Volgens mij begreep niet iedereen in de familie hoe bloggen werkt, maar het gaat steeds beter (je kunt je vast wel voorstellen hoe lang deze handige gasten er over hebben gedaan = lang dus).
  De kans is behoorlijk groot dat je de meeste berichten pas krijgt, als je zo ongeveer weer thuis bent. Dus bereid je presentatie/interview maar vast voor.

  Grapje ;-), maar om onze berichtenstroom toch iets te versnellen, stuur ik namens iedereen alvast: de lieve groeten & veel succes en plezier toegewenst! We wensen je een hele mooie tijd toe in Zuid Afrika.

  Leuk dat we middels deze blog steeds een stukje van deze gebeurtenissen, indrukken en ervaringen kunnen meekrijgen. Dat wordt allemaal heel leuk gedaan!

  Zoals je hoopte (en dat hebben we ook gezien) heb je ook met de kinderen mogen spelen + voetballen. Heb je toch nog een balletje kunnen trappen. Vast bijzonder om dit op deze plek allemaal te mogen meemaken. Zijn ze bekend met NL’se voetballers?

  Je hebt al enorm veel reis uren gemaakt en je bent ook al op veel bijzondere plekken op de wereld (geweest).

  Sharon, haal er alles uit wat erin zit. Geniet ervan! We hopen dat je/jullie een mooi steentje kunnen bijdragen aan al het nodige en mooie voor deze gemeenschap. Er wordt hard gewerkt en daarnaast ook nog van alles bezichtigd. Beide mooi en belangrijk.

  Je hebt de afgelopen maanden al zoveel reizen mogen maken, maar dit is wel een hele bijzondere. Wie weet heb je voor papa en mama nog wat mooie plekken kunnen vinden. Dan kun je ze allebei alvast even een beetje voorbereiden op de reis.
  Kieken of we het dan samen kunnen rooien, hé Dere. 😉

  Trouwens: een break up in de familie is weer hersteld ;-). Dus er is weer iemand heel gelukkig. Chocolade en snoep worden niet meer allemaal tegelijk of zomaar naar binnen gewerkt ((v)reten).

  Succes / toi-toi-toi!

  Lieve groetjes,
  Namens je hele familie en Co & Chantal -xxx-

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 09:06
  Permalink

  Hey kristy
  Hoe gaat het daar? Het prosteren was heel leuk de hele dag aan het rijden geweest en nog ff op het strand gereden.
  Ik mis je heel erg lieverd
  Dikke kus van tim

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *