06:00 ’s Ochtends. Wummy klopt weer veel te vrolijk aan de deur en rustig aan druppelt de eetsaal vol met slaperige koppen. Zoals bijna elke morgen staat er weer een goede bak met scrumbled egg op de buffettafel. De zon scheen al aardig fel, dus de zonnebrand werd weer lekker aangebracht. Vervolgens met z’n alle de gammele maar sfeervolle bus in. We luidden de dag weer in met ons vaste anthem: Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach (hahaha), want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag, ja die lacht de hele dag (haha)! Helaas was nog niet iedereen in de stemming voor deze vrolijke noot. 

Aangekomen op de bouw, was het alweer een beste temperatuur. De zon brandde en de kruiwagens stonden alweer optimistisch opgesteld, klaar voor gebruik. Het programma voor de dag was voornamelijk beton storten en beton vlechten. De cementmolen draaide op volle toeren en de kruiwagens werden enthousiast gevuld en later weer geleegd voor de fundering van het toekomstige gebouw. Er kwam politie om de hoek kijken, omdat ze dachten dat we wat gestolen hadden, dat was wel geinig. De bouwgroep heeft super hard gewerkt, er is echt vooruitgang geboekt. Iedereen heeft zich weer super goed ingezet. Het resultaat was er! 

Vanaf de bouw reed de bus meteen door richting de sloppenwijken van Swartruggens, Borolelo. De shackrepair groep stapte uit en mocht achterin de kar van Jan, waarnaar ze doorreden naar de shacks. Het plan was om de meest vervallen shack te repareren, maar dat bleek iets te optimistisch, want dat zou niet haalbaar zijn in een dag… Dus snel een change of plans en door; de buren hadden een ook niet al te beste woning, dus die kon ook wel een opknapbeurt gebruiken. De hele shack werd neergehaald (behalve het dak, want die zat er toch al niet meer op…) en opnieuw opgebouwd. Het was best wel indrukwekkend om te zien dat er gewoon echt mensen leven in die vervallen hutjes, bijvoorbeeld ook een moeder en een kind van slechts drie weken oud! Bij dit krot hebben we vooral teer geplakt op de gaten, om zo ongedierte en tocht tegen te houden. Het is misschien niet meteen super luxe, maar alle kleine beetjes helpen. 

Nadat de shackrepair groep uit de bus was gestapt, ging de kinderwerk-groep richting een andere hoek van de sloppenwijk. Ook hier brandden we bijna weg in onze mooie polootjes en lange broeken, maar het was zeker de moeite waard. Als eerste gingen we de kinderen als het ware ophalen uit hun huisjes om hen vervolgens mee te nemen naar de open plek, als een soort ontmoetingsplek tussen de bewoners van de armoedige buurt en SHIB-leden. Daar hebben we vooral gedanst in het stof en spelletjes gedaan, waaronder een goed potje voetbal tussen de Afrikanen en Shibbers. De kids waren zoals elke keer weer super enthousiast, dat geeft echt zoveel energie en maakt het zo ontzettend leuk om te doen. Het afscheid blijft alleen altijd lastig, want eigenlijk willen die schatjes je niet laten gaan… 

Na de lunch op de bouw ging elke groep nog een uurtje aan het werk, dat was wel even doorbijten. Het ging allemaal prima, totdat Jan zijn auto het begaf vlak voordat we weggingen richting de sloppenwijk. Met z’n allen duwden we de auto met aanhanger voort, zodat deze het hopelijk weer zou doen. Op de terugweg naar De Witte Duif werd er zoals altijd weer heerlijk meegezongen, helaas ook wat Ajax meuk… De box van Wum was er niet, dus alles ging prachtig a capella; er is veel zang- en raptalent ontdekt! Terug bij ons paradijsje gingen de meeste voor een afkoelende duik in het prachtige zwembad of voor een frisse (uhhum, het was echt heet water) douche om het stof even af te spoelen  (wat echt wel nodig was!).

Fun fact:
– Bij het avondeten kregen we deze keer tot onze verbazing geen rijst maar een gekke lasagne met bami, wat voor velen genieten was.
– Rood is het nieuwe wit op onze huid (behalve voor Maarten want die is gewoon echt zwart ofzo)


Persoonlijke stukjes:

Lisanne: Hallo mensen thuis, ten eerste; bedankt voor alle berichtjes! Lekker bezig Sander, dat je gewonnen hebt met de debuutwedstrijd #proud! K ben ook trots jou Murm, dat je beva presentatie goed ging 😊, leuk om je verhaal van de training te horen hahah, lekker typisch. Ik wens je nog veel sterkte met de laatste pauzes vrijdag en alvast een mega leuke vakantie gewenst!! (WEL VLOGGEN HE, ik kan niet meer vloggen want m’n camera is sinds dinsdag overleden.. ) In de Choppies heb ik al 3 emmers straciatella yoghurt  gehaald, ik overleef het dus prima hier hoor, mam 😉. En Nelleke, kun jij me niet eventjes ophalen volgende week vrijdag van Schiphol? Je bent vrijdags toch vrij? :p  Oh trouwens, vandaag heb ik shackrepair gedaan, dit is niet echt vastgelegd op camera, dus vandaar deze foto met dit schattige kindje die de hele dag rondliep terwijl we aan het werk waren. Laat eventjes weten hoe het thuis gaat, groetjes en tot de volgende keer!

Anna: Lieve allemaal, het is eindelijk mijn beurt om een stukje te schrijven! Ik heb jullie echt heel veel te vertellen en ik kan niet wachten om jullie al mijn avonturen hier in Afrika te vertellen. Het is hier echt superleuk, fantastisch, mooi, gezellig, indrukwekkend en warm. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en de eerste week is echt voorbijgevlogen. Ik maak hier zoveel mee dat ik er wel een maand mee zou kunnen vullen. Tot nu toe ben ik naar de bouw geweest (zoals te zien is op de foto) en heb een keer kinderwerk gedaan. De bouw is gezellig en leuk, maar wel heel warm. Ik ben gelukkig geen tomaatje, maar helaas ook nog geen chocolaatje… Het kinderwerk vind ik het leukst. De kindjes zijn super enthousiast, blij en vrolijk als je met ze gaat spelen, kleuren en zingen. Ik heb inmiddels al aardig wat kindjes op schoot gehad die aan mijn neus, bril of haren zaten en daar bijna niet vanaf konden blijven. Het gevoel als een kindje op je schoot je aankijkt en blij naar je lacht is priceless. Dit zou ik wel elke dag willen doen.  Ik ben trouwens naar jouw schooltje geweest Sofie en het hek ziet er nog steeds mooi groen uit! Nu zal je ‘jouw’ Afrika toch een beetje met mij zullen moeten delen, want ik vind het hier superleuk. Fijn dat het goed gaat met Beer en leuk dat jullie weer een chillplek van de pipowagen hebben gemaakt. Ik geniet hier superveel en voorlopig overleef ik het hier nog wel. Dikke ‘drukkies’ voor jullie, succes met de opmaatweek en bedankt voor alle leuke berichtjes. Oh en mevrouw Koetsier, het is hier superleuk en gezellig dus dat lachen komt wel goed!

Anouk: Lieve mensen thuis, ik heb het hier echt zo ontzettend naar m’n zin. Ik mis jullie wel maar de berichtjes iedere ochtend zijn echt super leuk om te lezen. Ik vind het wel echt jammer dat ik niet direct dingen met jullie kan delen, maar dat komt allemaal nog wel. Het is hier echt zo lekker warm en echt heel mooi, ik heb ook al aardig wat dieren gezien en zaterdag gaan we op safari dus ben echt heel benieuwd. Er zitten hier ook echt super veel vleermuizen en dat is wel echt super eng, maar goed. Het kinderwerk vind ik echt zo ontzettend leuk; de kindjes zijn zo ontzettend blij om je te zien en vliegen je gewoon om de oren. Op de bouw is het wel echt zwaar zo in die hitte (zonder pet…) en al dat zware werk, maar vanaf maandag gaan we als het goed is metselen dus daar heb ik wel echt zin in. Ik moet een beetje opschieten dus groetjes aan iedereen thuis, love you😊. PS: Dankje mam van m’n plantjes en vergeet je niet te checken voor m’n rijbewijs😉.

Iris Hooghiemstra: Heej lieve mensen thuis, ik vind het oprecht zo leuk om jullie berichtjes te lezen. Je bent hier best afhankelijk van de laptop waar we elke morgen even op mogen kijken of er berichtjes zijn. We lezen dan vaak samen een beetje vanaf de ontbijt tafel wat iedereen geschreven heeft. Ik mis jullie allemaal natuurlijk best wel, maar ik wil gewoon lekker genieten. Maar goed, even over hier; alles is echt zo mooi en warm. Het weer is zo heerlijk, elke dag zo’n 30 graden of meer, wat dus soms ook wel een beetje te warm is voor bijvoorbeeld de bouw en kinderwerk. Ik vind het allebei zo leuk om te doen, maar tis ook wel gewoon een hele andere wereld, dat raakt me oprecht wel. Naast al het werk wat we doen is het ook zo gezellig telkens, lekker in het zwembad of in de stam ‘kroeg’. Ik geniet met volle teugen van dit fuifje! Er zijn echt al heel veel grappige dingen gebeurd, die staan allemaal opgeschreven in m’n mooie boekje dus dat komt goed haha. Vanaf dag 1 ben ik begonnen met voor iedereen een bijnaam te verzinnen en daar ben ik aardig rond mee; de groep is echt genieten. Soms ben ik natuurlijk wel even moe ofzo, maar ben blij dat ik niet weer naar de Opmaatweek Hoef haha. Succes thuis allemaal, love y’all, see you in a week! Ps: Pieter, babs en ik vonden je berichtjes echt leuk, maar was ze vergeten te zeggen, lol. 

Maarten Goodijk: Hallo thuisfront, Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin het gaat allemaal erg goed en kan goed met de groep over weg. Hoe is het thuis? Is er nog wat gebeurd? En hoe is de opmaatweek op school? Haha. En is het daar ook zo’n prachtig weer als hier? Af en toe is het hier wel ontzettend warm en zweten we ons kapot. Groetjes van hier! En tot na de vakantie!

Vandaag is Rood 😉
Getagd op:                        

64 gedachten over “Vandaag is Rood 😉

 • 17 oktober 2019 om 22:48
  Permalink

  Hé Iris, wat zie je er goed uit met die koters! Fijn om te lezen en horen (wij aten vandaag patat bij jouw thuis) dat je het zo bijzonder mooi en fijn vindt. Snuif de Afrikaanse lucht en sfeer vooral goed in en laat je maar meeslepen en raken in dat mooie hart van je. Liefs van Janneke Rico Hadassa en Ariël

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 22:56
  Permalink

  Oh Anouk wat ben ik blij dat ik eindelijk wat van je hoor😍 oh wat gaaf dat je zoooo geniet! En het eten hoe gaat dat? Daar heb je niet echt antwoord op gegeven🤣. Ik heb al aardig wat speurwerk gedaan voor je rijbewijs dus komt goed. Leuke foto’s trouwens👌 de safari zal ook wel echt een ervaring wezen dus ben benieuwd. Dikke kus van ons 💋

  Beantwoorden
  • 17 oktober 2019 om 23:06
   Permalink

   Voor babsie en iris
   Dit is de tweede keer dat ik dit type (Ali)
   Willie drukte namelijk op terug ipv reactie plaatsen 🙁
   Martijn Willie en ik zitten nu heerlijk in de Mac net na trainen hihi
   Iris , echt schattige foto’s van jou 🙂
   Babs: een pet staat jou helemaal niet stom hij is gwn iets te groot 😉 nee stond oprecht schattig😘
   Mijn bericht van vorige keer was btw namens iedereen 🙂
   Love you , we missen jullie xxxx
   Nu komt Willie aan met z’n verhaal en ik hoop dat die het dit keer niet verwijderd
   Ik wil allereerst zeggen dat ik wel capabel ben, het is domme Ali. Wel een leuke foto met je petje gister. Ik heb echt geen idee wat ik wil zeggen maar wel een even reactie voor je. Oh, leuk uitzicht:)
   Leuk feitje, Ali heeft niet getraind, maar wel meegedaan met het knotshockeyen van Wiljan. Want ik ben een goede trainer xxx Wiljan
   Toedels
   Ali, Martijn en Willy

   Beantwoorden
   • 18 oktober 2019 om 14:48
    Permalink

    Hey Iris,

    tof om te lezen hoe je het beleeft!!
    Laat die spierballen maar werken, kan je als je terugkomt een vakantiebaantje bij Herman nemen 😉💪.
    Zet hm op nog ff! Mooi wat je daar mag doen, maar ook wat je weer meeneemt aan ervaring!!
    Grtjs Herman, Ilone, Maud, Jarik, Tian en Ide

    Beantwoorden
    • 18 oktober 2019 om 21:19
     Permalink

     hoooooooi,

     Ben ik weer hoor Dian. Ik heb echt het gevoel alsof ik zoveel berichtjes schrijf en je er 0 leest haha! Ach, dan lees je het zodra je thuis bent maar weer.

     Ik zit wel weer even te wachten op een berichtje van jou hoor! Ik lees nu van alles, maar weet niet hoe het met jou gaat. Al weet ik zeker dat je het super erg naar je zin hebt. Is de bouw een beetje zwaar in de brandende zon of lukt het wel??
     Ben trouwens echt benieuwd welke kamer je nou hebt gekozen om in te slapen!?

     Snel weer fotootje en een persoonlijk berichtje van jouw hoor!

     xxxxx may

     Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 22:59
  Permalink

  Hi Dian,
  ik heb niet veel te melden, mijn vorige reactie van ongeveer 20 minuten geleden. Maar wel gaaf om in de top 5 van de reacties te staan en May voor te zijn.
  Vele plezier en geniet ervan in het zonnige zuiden.

  Beantwoorden
  • 17 oktober 2019 om 23:31
   Permalink

   Hoi hoi, net in de vorige blog reactie geplaatst en nu alweer een nieuw blog…. dat gaat rap! Weer mooi om te lezen.
   Zijn benieuwd naar je verhaal over een paar dagen in de blog als je aan de beurt bent. Ik zal alvast veel tijd reserveren om het te lezen of zit er een limiet aan karakters 🙂
   Veel plezier vandaag Henrianne!!
   Pa/ma/he/be

   Beantwoorden
  • 18 oktober 2019 om 08:16
   Permalink

   Hee Anna!
   Heel leuk om iets van jou te lezen en ik ben super blij dat je het zo erg naar je zin hebt!! Hier in Nederland gaat het ook goed met de opmaatweek. Ik ben woensdag naar Amsterdam geweest en ga vandaag weer dus dat is helemaal leuk. Gelukkig dat er geen les is op school, anders was het wel heeul saai geweest met wiskunde zonder jou
   Gelukkig zit je nog een week in Afrika zodat je nog even de tijd hebt om lekker te genieten van alles wat je meemaakt
   Xxx Mariëlle

   Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:08
  Permalink

  Hey Mika,
  Nu ik deze tekst lees, “Vandaag is rood”, denk ik weer aan onze vakantie in Oostenrijk.. weet je nog, toen was ze zo vreselijk verbrand😳 Hopelijk smeer je je dus nu echt wel goed in!!
  Ik las dat jullie zaterdag op Safari gaan!! Wow!! Ben zo benieuwd hoe dat zal zijn! Jammer dat wij als thuisfront niet weten wat jullie vandaag gedaan hebben, in welke groep je zat, daar moeten we nog even geduld voor hebben. Ik lees zoveel enthousiasme in alle verhalen, ik ga er dus vanuit dat jij het ook nog steeds hartstikke leuk hebt 🥰 Veel plezier nog met alles en iedereen om je heen❣️

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:14
  Permalink

  Lieve Roos,
  Hoe leuk om vanmorgen jouw verhaal te lezen en je op de foto’s te zien. Volgens mij heb je dikke schik daar. Ik hoop dat je nog een keer aan de beurt kom om te schrijven.
  De wedstrijd zaterdag was 2-4 geworden, jammerrrr. En Jan slaapt op zijn eigen kamertje. Wat ook wel moet, want zijn bedje past er bij ons niet bij! Het is raar voor hem, hij is verkouden en een beetje hangerig. Maar komt goed, na flink strijden gaan we volgende week in de vakantie ook ff wat leuks doen. Hebben de meiden ook verdiend. Het word mooi weer dan gelukkig.
  Maak je lekker veel foto’s?
  Toedeloe X je moeder

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:14
  Permalink

  Hee Babet,

  Heerlijk net weer de blog gelezen , alles waar ik op dat moment mee bezig ben moet wijken voor de blog . 😉
  Ik las dat jullie zaterdag op Safari gaan , super leuk !!
  Wat zou ik toch graag even over je schouder mee willen kijken wat je allemaal aan het doen bent !!!!
  Wat een mooie foto van Iris met dat kindje , prachtig , schrijf jij ‘alles’ ook op in een dagboekje ?
  Ik ben net met tante Gerrie aan het werk geweest bij papa , de mat in de hal is er nu ook , en beneden wordt het ook steeds mooier !!!
  Zaterdag gaan we met Naomi naar het chocolade festijn in Hattem , dat wordt vast weer genieten 😉
  Ik hoor dat papa eraan komt , net naar ‘de Brug ‘ geweest ‘ hij gaat de blog nu ook gelijk lezen !!! 😉, dus ik moet nu even m’n mond houden 😂!!! Dag liefie , tot horens
  Groetjes voor iedereen

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:18
  Permalink

  Hi Daaf,
  Hoe gaat het met jou?
  Zou zo graag ff je stem willen horen en vooral je verhalen en wat je allemaal overkom, ben je alleen nog maar aan het bouwen? Heb he al kinderwerk gedaan? Zo benieuwd.
  Nou lekker slapen nu hè, wij ook nu heerlijk😙😙😙 morgen alweer vrijdag wat gaat het snel joh…
  Xx mama💋💋

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:30
  Permalink

  Dag moppie,

  Kom net binnen, ben naar club geweest. Gaan volgende week naar de voedselbank in Almere. Kijk ik wel naar uit. Armoede in Nederland, iets anders dan Afrika. Wij zijn er met een half uurtje en het regent ook nog☺️.
  Morgenmiddag ga ik lekker fietsen met Henk!!
  Wat een prachtige foto van Iris, hoop dat je ook mooie foto’s hebt.
  Arie op Safari . Veel plezier en groetjes aan de hele crew!!

  ❤️❤️❤️paps (mis je)

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:32
  Permalink

  Hoi Maarten
  Leuk om een berichtje van jou te lezen. Maar wat stel je rare vragen 😉 Hoe het weer hier is? Nou, laat ik het zo zeggen, met het grondwaterpeil gaat het steeds beter. Verder gaat hier alles z’n gangetje, je weet wel, werk, school, sporten…. Maar even heel kort over oma, zij is opgenomen in het ziekenhuis, krijgt antibiotica, en knapt gelukkig alweer op. Denk dat je dat wel wilde weten.
  Heb je trouwens al mooie foto’s kunnen maken? Of laat je dat aan de anderen over? Even een tip, laad de batterij goed op voor je op safari gaat, want zodra die één streepje minder aangeeft, gaat het ineens hard. Toch jammer als je je leven hebt gewaagd om een leeuw op de plaat te krijgen, met een lege batterij.
  Ik bedenk me dat je nu min of meer precies halverwege je reis bent. De tijd gaat daar vast snel, zorg dat je met volle teugen geniet! Straks zit je weer in je dagelijkse ritme 🙁 Hoewel, ik hoor dat je inmiddels pikzwart bent, gelukkig heb je geen kroeshaar, anders zouden ze je nog vergeten mee terug te nemen.
  Groetjes Wiebe

  Beantwoorden
  • 18 oktober 2019 om 09:39
   Permalink

   Hoi An , wat leuk om van jou persoonlijk wat te lezen. En als ik het goed lees heb je al net zo veel liefde voor Afrika als Sofie dat heeft. Fijn dat het super is daar bij jullie!en dat je geniet. Er zullen ook genoeg slik momenten zijn als je b.v bedenkt waar al die schattig e kinderen in wonen. O ja ik weet niet of je al maar je sleutelhangers hebt gezocht ergens onder in je tas? Hoeft niet want die liggen op je bureau. Daar heb ik ze neer gelegd nadat ik ze op het aanrecht aan trof. Gisteren berijkte Harmen een nieuwe mijlpaal. Hij heeft weer een eigen fiets!!! Verder maak ik niet zo veel mee. Een drukke van mamsepams. Onna ook van papseflaps en Basieplazie! En een pootje van beer.

   Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:40
  Permalink

  Heee lieve mees,
  Hoe is het daar? Heb je al veel gave dingen meegemaakt?
  Wat leuk om weer wat foto’s van je te zien!!!
  Hier gaat ook alles goed, Bink is heel erg vrolijk de laatste tijd. Afgelopen dinsdag ben ik met hem naar springles gegaan, hij deed echt super zijn best!! Ook de andere pony’s zijn lekker vrolijk. Heel veel plezier nog de aankomende week.
  Tot heel snel! Wij zijn al aan het aftellen 😉
  XXXX
  Marijn

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:42
  Permalink

  Hoi lieve Rosalie,
  Weer geen beelden en verhalen van jou.. dus ik ben wel heel benieuwd waar je mee bezig geweest bent. En natuurlijk ook of je inmiddels een rood hoofd hebt of misschien al bruin of toch nog bleek. We blijven geduldig afwachten op nieuwe beelden. Mooi om te zien hoe iedereen geniet dus dat zal jij ook vast doen. Hoe is het eten? Verlang je al naar je vanille yoghurt met cruesli of bevallen de scrambled eggs inmiddels zo goed ? Een stevig ontbijt is wel fijn als je zwaar werk doet.. en volgens mij is het best pittig in de warme zon. Gelukkig maar dat er ook nog een zwembad is. Weer een dikke knuffel van ons!

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:44
  Permalink

  Hoi Tamara,
  Na alles wat we gehoord en gezien te hebben lijkt het dat jullie het goed hebben met elkaar. Veel meegemaakt en gelachen. Ook het eten is erg lekker denken we. De tijd zal daar wel snel gaan.
  Liefs van opa en oma Brunekreeft

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:54
  Permalink

  Hé lieve schat,
  Je bent al weer een week weg… enerzijds vliegt de tijd maar t duurt ook nog een week voordat je weer hier bent🤭. Wat bijzonder wat jullie mogen doen! En fundering ligt er bijna zodat jullie hopelijk volgende week ook start kunnen maken met echt opbouwen… en je metselskills van de pa en ma van John… je weet wel die van Laureen kunt laten zien! Hahahaha ik heb gezien wat voor strakke muurtjes jullie kunnen maken! Ben je ook rood verbrand of hoorde je wel een stemmetje van je moeke.. 😘. Van al t sjouwen krijg je wel goeie spierballen die je straks voor t volleyballen 🏐 ook weer in kan zetten! Michelle komt volgende week ff hier want ze wil ff je luchtje weer opsnuiven … 😋 ben zo benieuwd naar je verhalen en wat je afgelopen dagen hebt gedaan.. het zal allemaal best indruk op je maken, maar dat geeft ook niet. Neem ze mee in je hart ❤️ . Schrijf je gedachten wat er in je opkomt in je boekje… jij weet altijd hoe t was. En als je iets wilt kopen, koop zeker iets voor jezelf als herinnering aan deze bijzondere tijd! Lieverd, ik geniet van de blogs en de foto’s die voorbij komen.. maar hoop snel weer paar woorden van jouzelf te mogen lezen! Veel plezier op Safari! En succes morgen met de werkdag !
  Dikke knuffel vanuit een koud en nat Nederland 🇳🇱 met overigens vanmiddag wel een beetje zon.. xx 💋 mama

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2019 om 23:54
  Permalink

  Hoi lieve Nienke,

  Wat lees ik veel mooie berichten van de groep. Iedereen die schrijft is positief, dus ik ga er maar vanuit dat dat ook voor jou geldt. Ik krijg echt weer world servants herinneringen als ik dit lees en foto’s zie. Super! We leven hier erg mee en denken veel aan je. Zet hem op met cement draaien in de hitte, kinderwerk en al het andere wat jullie doen en meemaken.

  Heel veel liefs papa, Fedde, Ilse en Naomi (maar die liggen te slapen, net als jullie denk ik)

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 00:12
  Permalink

  Ha Ils,

  Hier je vader, ik zie dat je het erg naar je zin hebt, leuk hoor. Wat ik ook zie is dat de bouw je goed afgaat, dus als je nog een vakantie baantje zoekt, kun je zo mee! Het is wel stiller in huis zonder jouw discussies, maar ik mis het niet hoor☺!! Ik hoop dat we snel weer wat zien of horen van je, welterusten en veel liefs van je vader ♥

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 00:13
  Permalink

  Ha Ils,

  Hier je vader, ik zie dat je het erg naar je zin hebt, leuk hoor. Wat ik ook zie is dat de bouw je goed afgaat, dus als je nog een vakantie baantje zoekt, kun je zo mee! Het is wel stiller in huis zonder jouw discussies, maar ik mis dat niet hoor☺!! Ik hoop dat we snel weer wat zien of horen van je, welterusten en veel liefs van je vader ♥

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 00:17
  Permalink

  Hey lieve meid (Romee),

  Al weer véuls te laat, maar kan het niet laten je nog even dag te zeggen. (ook al gereageerd op de vorige blog… gezien?) Heb je het naar je zin? Het is zo super om al jullie verhalen te lezen en tussen de regels door te merken dat jullie het echt fijn hebben samen en een leuke groep zijn. Tóp! Volgens mij ook een super begeleiders-team he. Mooi hoor!
  Ik ben heel benieuwd hoe je het allemaal ervaart, jammer dat we niet wat vaker persoonlijk contact kunnen hebben, maar ik weet wel dat dat later nog wel komt, als je weer lekker hier bij ons terug bent, dus geen zorgen hoor, ik verga niet van verdriet, hihi, maar ik denk wel veel aan je. Vraag me dan af wat er allemaal in je omgaat, hoe je het ervaart en hoop zo dat je de tijd van je leven hebt daar! Vast wel!! Ben heel benieuwd wat je daar allemaal meemaakt, ziet, doet, leert, groeit….
  Lieverd, heel veel plezier weer met alles wat jullie doen, we denken aan je en dikke kussen weer, ook van papa en Marijn. En van mij een extra portie oxitocine!! 😉

  PS: de post had nogal moeite met het pakket dat jullie hadden besteld, was een enórme doos, nu eindelijk terecht (was verkeerd bezorgd) en die heb ik vanavond met papa en Marijn uitgepakt. Súper leuk, echt mooie toestellen, goed materiaal en het beste verjaardagscadeau ever!! ThanXXX, ben er superblij mee! We hebben meteen even met Riv geoefend, die vond het eerst nog even spannend, maar mbv wat brokjes sprong hij braaf overal door- en overheen! Zó leuk!! Dankjewel!!! XXXX

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 03:14
  Permalink

  Hey Dian,

  Heb net de berichten van de afgelopen dagen gelezen. Zo te horen is het super gezellig en heb je het erg naar je zin. Wanneer ga je op safari?

  Hier in Chili gaat alles goed, zit momenteel in de nachtbus naar Mendoza, Argentinië. Ritje van 8 uur 😬. Anyway, veel plezier en neem alles goed in je op zodat je het nooit meer vergeet. Ik kijk uit naar de komende berichten!

  Lars

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 06:51
  Permalink

  He Lieve Kristy,
  Gisteren zat ik bij pap en mam aan de keukentafel( Tim zat bij de kapper!) en toen zeiden we,wat fijn dat er al een week om is,nog 1 week bikkelen,dachten we !! Hoe ego…… Jij hebt de tijd van je leven en wij zitten over onszelf in,dat we je zo missen….haha.
  Wat maak je een boel mee in deze twee weken,ervaringen,ontmoetingen,samenwerken,doorzetten,problemen oplossen…. allemaal rijke ervaringen en leermomenten in een arm land. Heel bijzonder!!
  Hier gaan we gewoon met de trekker de snelweg op!!!…. Wat waren we trots op onze boeren ,afgelopen woensdag. We zullen je volgende week overladen met filmpjes en foto’s van het protest,nu nog afwachten of het genoeg is geweest!! Als er weer geprotesteerd moet worden,dan zul jij mee moeten vrees ik!!
  Ik brei er een eind aan,de koeien roepen!…. Tot horens, dikke kus de van Gulikjes XX

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 07:59
  Permalink

  Hoihoi Rosalie/tante Roos,

  Je bent alweer ruim een week op reis. De tijd gaat snel, misschien bij jou nog wel sneller ;).
  Hoe bevalt het harde werken in de warmte?
  Je zal wel goed bruin geworden zijn, hopelijk niet verbrand.
  We hebben gelezen dat jullie al veel verschillende dingen hebben gedaan de afgelopen dagen, dat zullen vast veel verschillende indrukken zijn geweest en ook heftig soms, kan ik me voorstellen. Maar gelukkig is er ook tijd voor ontspanning, Armando wil weten of het een mooi zwembad is en of je al hebt gezwommen.
  Hij vindt het soms lastig dat je niet op foto’s staat en vraagt zich af wat je allemaal gedaan hebt de afgelopen dagen, wij ook hoor.

  Hier is de herfstvakantie begonnen, dus wij doen het lekker rustig aan, al hoewel armando nog niet zo goed weet wat uitslapen is en gewoon om 6uur wakker was. Dus ook hier gewoon vroege ochtenden(alleen kunnen wij het rustig aan doen;) ) . Ben je al helemaal aan het vroege opstaan ritme gewend?

  We hopen snel weer wat van je te horen en te zien op de foto’s(je zien genieten met de kindjes of juist hard aan het werk op de bouw)

  Heel veel liefs en dikke knuffels van ons!

  Beantwoorden
  • 19 oktober 2019 om 10:42
   Permalink

   Ha Iris,
   Mooi om jullie verhalen te lezen. Ik kan me er alles bij voorstellen. Jullie maken daar echt het verschil! Geniet nog van de laatste dagen!
   Groetjes van oma

   Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 08:09
  Permalink

  Hoi Nienke,

  Het is bijna herfst vakantie en dan ga ik mijn kamer veranderen.
  Ik hoop dat je het leuk hebt in afrika.
  Heb je al een giraf of een leeuw gezien?!🦒🦁
  Als je thuis komt moet je heel veel vertellen!😜
  Nu moet ik naar school.
  ❤❤
  Liefs Meike

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 08:24
  Permalink

  Heee lieve Annick, Dian en Henrianne

  Inmiddels zijn jullie al een week weg, wat gaat de tijd toch hard! Super leuk dat wij op deze manier jullie avontuur kunnen volgen en kunnen meegenieten☺️ Jullie zijn inmiddels vast al aardige krachtpatsers. Scheelt weer, geen sport(school) meer nodig haha
  Succes met het bouwen (you can do it!) en heel veel plezier met alles wat jullie daar mogen doen!

  Hier komt weer ff een samenvatting van Love Island (credits naar Kiki):
  Het was weer een gezellig aflevering met deze keer drama bij de jongens. Daniël blijkt namelijk tóch meer gevoelens te hebben voor Natascha, ondanks ze hebben gezegd dat het niets gaat worden. (natas vind hem nog wel het leukste in de villa, dus ik heb hoop want ik ship het keihard) Inmiddels is daarom Jamey op haar afgegaan en wilt ‘haar beter leren kennen’. Alleen zij heeft redelijk duidelijk gemaakt dat ze hen niet helemaal bij elkaar vind passen, alleen jamey snapt geen hints..
  Hij heeft ook rozen voor haar in elkaar geknutseld en verrast met chocolade, alleen volgens mij vond Natascha het vooral ongemakkelijk.
  Anyways, Tussen gabriella en Luca gaat het echt top, ze hebben zelfs de nacht in de hide away mogen door brengen! (**wink wink**) Jaap vond het ook wel een goed idee om sha te verrassen. Hij heeft allemaal rozenblaadjes op een van de buitenbedjes neer te leggen en gaf haar een massage. Mega cute. We hebben die dag ook een spel gespeeld; kiss, marry, Pie. Diegene die je wilde trouwen moest je een soort mini huwelijks aanzoek doen, als je zei kiss moest je ook echt zoenen en bij pie moest er een taart in het gezicht. Erg vermakelijk, dat kun je begrijpen. Als een van de jongens werd ‘gepied’ dan kregen de meiden dat in de volgende ronde lekker terug.
  Voor de rest was dat het wel een beetje. Nog steeds hoop ik dat er iets gaat komen tussen Daniel en Natascha, ze zijn te schattig. Naja, groeeettjessss!

  Wij doen ons best om elke keer een berichtje te sturen, en de laatste dagen lukt dat aardig😂 Heel veel liefde voor jullie en voor de mensen en kinderen daar❤️

  Groetjes van ons!
  Harma, Maureen, Romy, Kiki, Demi en Marlies

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 08:38
  Permalink

  Het Bas,

  Wat een belevenis, hard aan het werk in de brandende zon, respect ✊! Mooi om te lezen en zien dat jullie zoveel goeds en leuks doen! We hopen dat je het nog steeds naar je zo hebt. Hier gaat alles goed, we missen je uiteraard wel en kijken iedere keer weer uit naar de blog en de daarbij verzonden foto’s om een glimp op te vangen. Ook bijzonder om mee te maken dat we ineens brood, snoep, koek chips en fruit overhouden aan het einde van de week 😂😉. Have fun love You!

  Gr Pa Ma en je broertjes en zusje!

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 08:50
  Permalink

  Hey lieve kanjer (Bas),

  Iedere avond weer fijn om even iets van jullie te horen. Zo rond de klok van 22.00 uur kijken we toch even extra vaak op onze telefoon of er weer een berichtje is. Zo ongelofelijk knap hoe jullie iedere keer weer in de warme zon aan het werk zijn. Wat zal je zweten…veel drinken en af en toe even pauze…stay dehydrated:-) Dat cement droogt vast onder jullie handen. Nog even en dan kunnen jullie echt omhoog en gaan metselen! Benieuwd of jullie wat rechte muurtjes neer kunnen zetten:-) Morgen gaan jullie volgens mij op safari. Wat zou het gaaf zijn als jullie echt veel dieren weten te spotten. Geniet daar ook van. Even een dagje wat anders heb je ook nodig om weer even bij te komen. Volgens mij hebben jullie het heel fijn met elkaar, mooi om te horen! Dit zijn echt weken om nooit meer te vergeten, lieverd. Vergeet je niet te schrijven en een foto met de kindjes is ook leuk:-) Volgens mij mogen jullie vandaag of morgen weer schrijven….benieuwd naar je berichtje. Hier business as usual…school, werk, sport…dag lieverd, zorg goed voor jezelf en elkaar! Dikke, dikke knuffel van ons vijfjes!

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 09:04
  Permalink

  Ha Annelinde , weer een zonnig🕶 verhaal met veel gezelligheid! Heb jij al in alle onderdelen meegedaan? En je kon zelfs je lievelingseten lasagne eten. Ik krijg de indruk dat er heel goed voor jullie gezorgd wordt wat betreft het eten( en wat betreft de rest ook hoor!) Wij gaan lekker een paar regendagen tegemoet met ons uitje😓 Geniet jij daarom maar extra veel van het mooie weer! Veel plezier voor vandaag en geniet héél véél van alles wat er om je heen te doen is en wat je meemaak! Liefs pap en mam❤

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 09:58
  Permalink

  Hi Dian!!
  Ik heb gisteravond lekker bij je moeder gegeten! Ze heeft me de foto’s laten zien en ook de filmpjes. Moet zeggen, je stond leuk te dansen in de kerk,,,, whahahahh!!
  Verder zag ik een hardwerkende Dian in de brandende zon! Zo knap, topper!! Heeeeeeel veel succes nog daar en tot heel snel!! Dikke knuffel, Anouk (Daamen)

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 10:25
  Permalink

  Hey Liona!

  We missen je heel erg hier op school!!! Heb je het naar je zin daar? We zijn nu al erg benieuwd naar de verhalen die je te vertellen hebt. We hopen nog op een paar leuke kliekjes van je!! Mis je je telefoon al?
  Veel plezier en succes daar!!

  Dikke kus en knuffel van Lyanne, een glimlach van Daan en een knipoog van Niels.

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 10:28
  Permalink

  Hey lieve mensen,
  Bij ons is de opmaatweek bijna klaar. Guus moet nog een herkansing maken, maar we zijn blij dat we er vanaf zijn. De foto’s zien er echt heel lief uit!! Andrea’s haar is trouwens zwart en het is super mooi. We love u guys en nog veel plezier!
  Geen dingen doen die Guus ook niet zou doen.
  Kusjess en knuffelss Jessika, Guus, Andrea en de rest van de gang <3

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 10:32
  Permalink

  Hii Thirze!

  Ben je aan het genieten daar? Ik mis je hoor! Ik hoop dat ik nog wat leuke foto’s voorbij zie komen van je! Het is wel een beetje stil op school zonder dat ik overal je lach hoor galmen door de gangen ;). Lekker genieten daar de komende week!

  Dikke knuffel van Lyanne

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 11:09
  Permalink

  Lieve Annick, scrumbeld eggs en geroosterd brood dus voor ontbijt, heerlijk! Die broodrooster moet er komen dus? We hebben net besproken waar in de keuken nog een plekje is 🥰!
  Wij hebben ontbijt met geroosterd brood met olijfolie en 🍅, wat over is nemen we mee in woefkardoes! So gaan ons kuier in die stad!
  Ons Afrikaans is nie wat gewees is nie.
  Geniet julle!!
  Liefs van papa en mama

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 12:33
  Permalink

  Hi Nickelodeon!
  Ben je ook al zo rood als een tomaatje? Goed blijven smeren, hè?! Ik ben bezig met de laatste voorbereidingen voor het Luttenweekend: tas pakken, spullen verzamelen voor de Luttengames, stofzuiger door het huis etc. . Je kent het wel :-). Vanmiddag verzamelen we bij ons en dan gaan we vertrekken richting…… Dat noem ik natuurlijk hier niet. Stel je voor dat tante Mieke het ook leest :-).
  De weersvoorspelling is helaas niet zo goed als bij jou, maar ik heb dit jaar ook een grote Kahoot gemaakt met behulp van foto’s die iedereen heeft aangeleverd, dus dat is, naast de Luttengames in ieder geval nog een activiteit die we binnen kunnen doen. We nemen zelfs open haardhout mee. Iets waar jij je met die hitte daar vast niks bij voor kunt stellen. Het zal best raar en niet zo leuk zijn dat jij er niet bij bent komend weekend. En ik weet zeker dat je kleine neefjes je zullen missen! Gelukkig heb jij het nog steeds uitstekend naar je zin daar. Dat is een hele troost! Ga je nu morgen wel op safari? Zo ja, dan hoop ik dat je spectaculaire dieren en dingen gaat zien. Geniet met volle teugen, want de tijd vliegt.
  xxx van moeders.

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 12:36
  Permalink

  Joooooooo,

  0-0
  \___/

  Smiley met bril
  Vanavond gaan we op tijd reageren als eerste! Let maar op.

  Joejoe

  :);):);)
  😛 😛
  XDxD
  €__0 (poppetje met misvormd oog)

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 13:19
  Permalink

  Hoi Mart,

  Succes bij alles ! En geniet maar van het mooie weer !

  Groetjes,
  Oma en opa

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 13:49
  Permalink

  Hey lieve Iris hh,
  Wat ontzettend leuk om ff een persoonlijk berichtje van je te horen. En door alles heen lees ik dat je het echt enorm naar je zin hebt! Fijn Om te merken. Ik had idd een een foto van de stamkroeg voorbij zien komen en dacht al dat Jij daar wel te vinden zou zijn 😊
  Ook erg leuk om te horen dat jullie als groep het zo goed hebben met elkaar. Van ’t ene fuifje naar ’t andere, had ook niet anders gekund.
  Goed ook dat je zo aan het schrijven bent. Tis niet niks wat je allemaal meemaakt. En zo kan je dat nog ns lekker herkauwen.
  Een heel fijn weekend samen en ff goed wild spotten! Ben benieuwd wat je allemaal ziet.
  Ariël was hier gister trouwens voor ’t eerst en heeft heerlijk op je kamer geslapen. Was die ook weer eens in gebruik.

  Liefs en ook de groetjes aan Babette.
  Xxx mam

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 14:00
  Permalink

  Hoi lieve Nienk,
  Hoe gaat het? Het ziet er heel mooi uit! (Ookal sta je niet vaak op foto’s, moet je wel meer doen!)
  Het is hier ook heel mooi weer hoor! Zo mooi dat je zelfs geen sjaal om moet bij je winterjas… (al moet je wel je winterjas aan)
  Mooie herfst boompjes, grijze wolken en geen zonnetje.
  Ik hoop dat ik snel weer wat van je hoor! En ga maar wat meer voor de camera staan.
  Wij hebben ook vakantie hoor🎉 en vandaag hoefde ik maar 2 uur naar school met mn been😏 (ik probeer je een beetje jaloers te maken daar in Afrika, al ben ik een beetje jaloers op jou…)
  Hoe zijn die schattige kindjes? En hoe gaat het op de bouw? Al een keer een cementgevecht gedaan?😉
  Ik mis je wel een beetje hoor! Love you!
  xx Ilse 💕

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 14:59
  Permalink

  Hoi Hannah, schat hoe is het daar? Alweer een week weg, wat vliegt de tijd. Hier gaat alles goed hoor! We zijn met je kamer begonnen, behang is eraf. Morgen gaan we beginnen met behangen en verven. Als je terugkomt is het klaar hoor! Ik hoop dat je nog steeds intens geniet met elkaar.
  Ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen. Veel plezier enne fijn weekend.
  Ik ga alvast aftellen tot vrijdag, enne ik hou van je! Later! XXX Pappa

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 15:18
  Permalink

  Hey lieve Liona,
  Hier weer een berichtje vanuit Nijkerk.
  Na het zien van de foto’s, dat jullie de scholen bezochten, is papa al zijn foto’s van vorig jaar gaan bekijken. Hij herkende een jongetje die hij vorig jaar ook heeft ontmoet. Maar tot op heden niet teruggevonden in zijn foto archief. Wie weet kan hij de foto nog terug vinden. Het is elke dag weer leuk om jullie blog te lezen. Jullie schrijven op een leuke manier jullie belevenissen. Ik zie er naar uit om alle verhalen van jou te horen. Nog een weekje geduld moet ik hebben:-)
  Veel liefs en een dikke knuffel van mama. En van papa natuurlijk ook, maar die is nu aan het werk.

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 15:58
  Permalink

  Hoi Snorrie,
  Wat fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Ik ben vandaag ziek, op m’n vrije dag… Dat is balen. Stoere foto van jou op de bouw. Je hebt zeker al wel aardig wat spierballen gekweekt? Leuk dat je naar mijn schooltje bent geweest en fijn om te horen dat het hek nog groen is. Morgen lekker op safari, gaaf! Dat wordt denk ik vroeg opstaan, maar het is het vast allemaal waard. Is het jou ook al opgevallen dat je in Zuid-Afrika veel meer sterren kunt zien?
  Liefs Hompie

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 17:34
  Permalink

  Hai iris hh,
  Leuk om het te lezen,is het daar warm,is het hier zo koud en regenachtig.
  Nou ik trek het hier wel gewoon hoor.
  Maar lekker weer is het ni.

  Groeties roan hh😘

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 18:11
  Permalink

  Hi Iris,
  Leuk om je nu echt even te spotten en te lezen wat je er van vindt! Tof!
  Geniet verder van de gezelligheid!

  Groetjes,
  Janine

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 18:17
  Permalink

  Hey Dian, ben zo benieuwd hoe het met je is en naar al je verhalen? Schrijf je alles op…want ik wil natuurlijk dag voor dag tot in de detail weten wat je hebt gedaan. LOL. Ik zag je al een keertje zingen en klappen met een hoop kinderen om je heen. Wat zou ik daar ook graag bij zijn, heerlijk al die vrolijke gezichtjes. Ik weet zeker dat je volop geniet. Ik denk dat we de volgende keer maar een familiereis moeten maken…zou dat ook kunnen? Je hebt ouderen reizen en kids reizen…ik ben voor de combi…en dan weet ik nog wel een gezin die mee wil :). Nou Dianneke, veel plezier, werkse en geniet. Groetjes aan de rest en tot de volgende keer. Dikke kus..en nog 1, en nog 1 en nog 1. En natuurlijk nog een knuffel en nog eentje! Liefs, mama

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 18:19
  Permalink

  Ha Iris, leuk om wat van je te lezen. Goed bezig daar. Ga lekker zo door. Bedenk wel dat hwt hier regenachtig en fris is. Geniet maar van de zonnestralen. Je red je zonder mij ook wel zie ik haha. Groeten en liefs van Jopa en Joma

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 18:29
  Permalink

  heey iris hh,
  heel leuk om te zien dat je t leuk hebt daar! ik zit nu nog in frankrijk (nice) en ik ga straks weer vliegen naar nederland. de excursie was wel leuk en lekker weer haha maar bij jou is t zo te horen en zien beter weer! ik mis je wel hoor ookal ben ik op excursie haha. ik hoop dat je nog heel veel plezier hebt! en geniet van je fuifjes en tot over een weekjeee xxx Roos hh

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 18:42
  Permalink

  Lieve Lisanne,. Wat een prachtige foto’s.
  Goed om te horen dat het goed gaat met je en bijzonder dat ze daar stratiatella yoghurt hebben.
  Nog een week volhouden want dan ben je alweer thuis. Groetjes mam

  Beantwoorden
  • 18 oktober 2019 om 21:03
   Permalink

   Iris HH
   Hee Beauty!!
   Prachtige foto van jou met de kids😍
   Inlijsten zou ik zeggen haha!
   Zo mooi ook om te zien hoe het contact is tussen jullie en de kinderen daar!
   Leuk je verhaal te lezen. En wat goed zeg dat je veel opschrijft! Fijn voor later…
   X Kyon (en ook Peter natuurlijk 😉)

   P.s. Knuffeltjes van Daphne, Norah en Ailynn 🥰 riepen alle 3 ‘ja ik zie Iris’ toen we foto’s zaten te kijken.

   Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 18:52
  Permalink

  Lieve Mart en Thirze, de blogs zijn echt hilarisch om te lezen! Chris en ik zijn nu samen, dus we dachten even een berichtje aan onze allerliefste familie die we elke minuut missen!! Het regent hier nog steeds te veel, de boeren waren weer met hun trekker op weg naar Den Haag en we hebben nog steeds geen vakantie. Jullie missen het vast. Maaar daarom zijn we extra blij en jaloers om jullie foto’s te zien en verhalen te lezen. Dus een tip van ons: slaap zo min mogelijk zodat je zoveel mogelijk kan genieten (slapen kan in Nederland wel weer), ga nachtzwemmen!! (niet tegen de leiding vertellen) en zorg dat jullie zoveel choppen dat jullie geen duimen meer over hebben! Veel plezier nog even en een dikke lebber van ons 👅❤️

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 19:01
  Permalink

  Heyyy Dian,

  Ik vind het jammer dat het mij niet lukt om meer te schrijven. Ik geniet wel van de verslagen en vind het super leuk dat wij jullie kunnen volgen. Geniet van ieder dag en smeer goed met zonnebrand want anders wordt morgen ook Rood.

  Groetjes,
  Jan en Tineke

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 20:00
  Permalink

  Hé Lou, zo leuk om de stukjes te lezen! Kinderwerk is leuk hè en de school van Antoinette bijzonder 😍. Ben benieuwd hoe bruin je bent bij thuiskomst, nog 1 weekje en dan ben je alweer thuis! Heb je al op je rug gelegen op de trampoline en naar de sterren gekeken? Liefs van ons alle vier en Raf ❤️

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 20:11
  Permalink

  Hoi Lou,

  Leuk om te zien wat je daar allemaal meemaakt! Ben heel benieuwd naar alle verhalen. Sanne en ik hebben dit weekend het rijk voor ons alleen, omdat papa en mama naar Brussel zijn. Ik slaap lekker in jouw bedje, omdat ik geen zin heb om mijn bed op te maken wat voor jou misschien wel herkenbaar is 😜. Heel veel plezier op Safari morgen!! 🐘🦓🦒🐆

  XX Nikkel

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 20:17
  Permalink

  Hey grote kleine zus,

  Dat ziet er allemaal erg gezellig uit.
  Ik heb zo’n vermoeden dat het fuifje op de bonte avond bij jou vandaan kwam.
  Veel plezier nog!!!

  doeidoei
  Ralf

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2019 om 20:49
  Permalink

  Ha Lisanne,
  Leuk om je verhaal te lezen. Hard werken, maar ook plezier hebben. Intensief en bijzonder om mee te maken lijkt mij. Goede tijd nog daar. Hartelijke groet, tante Gerdine

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 06:20
  Permalink

  Ah lies! Super leuke foto! En ja ik ben al begonnen met vloggen! Ik ben nu onderweg naar het vliegveld!
  Groetekes Murm

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 10:48
  Permalink

  Ha Iris,
  Leuk om jullie verhalen te lezen.
  Vandaag was ook vast een fantastische dag.
  Geniet nog van de laatste dagen, het gaat snel voorbij.
  Doe de groeten aan Cheryl en Wouter!
  Hug van oma

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 12:39
  Permalink

  Hallo Nick,
  Even een berichtje van Oma [Lilian].
  Het is iedere dag weer leuk om de berichten van jullie te lezen en zo een beetje op de hoogte te blijven!Kijk er naar uit je weer te zien. Hartelijke groet!

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 22:48
  Permalink

  Hahaha Maarten, had niet anders verwacht dat je alleen maar bruiner bent geworden i.p.v. rood. Van de opmaatweek heb je niet zo veel gemist denk ik hoor. Mooi dat je het daar leuk hebt! Ik geniet hier lekker van mn vakantie, geniet jij nog maar even van Afrika.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 19:25
  Permalink

  Hee Thirze,
  Met een boormachine aan het werk, wat goed!!! Leuk om jullie berichten te lezen; we leven met jullie mee! De terugreis is al weer in zicht, zet ‘m nog even op! Lieve groeten, opa en oma

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *