Vandaag werd ons ritme even goed verstoord door onze fantastische leiders en een mooie JBL box. We werden gewerkt met de circle of life van the lion king (jawel dat begin met naaaaazingonjaaaa) om 4u ’s ochtends. We zijn snel gaan omkleden en pakten onze spullen om op weg te gaan naar de safari!

Na een lange busreis van 2u kwamen we aan bij het safaripark. Onderweg hadden we al wat cultuur gesnoven want we waren al wat giraffen en zelfs een olifant tegen gekomen. Eenmaal aangekomen hebben we in het gezelschap van chinezen ongeveer 1,5u gewacht. Het was namelijk nog de vraag of we wel op adventure konden. Maar gelukkig hadden Elsbeth (die zich voordeed als Eva, dit was namelijk ook de naam van de vrouw achter de kassa), Wim en buschauffeur Ben geregeld dat we om 9u het safaripark in konden met 2 jeeps. 

Toen kon de safari dan echt beginnen! Al snel kwamen we een grote kudde olifanten tegen bij een waterpoel waar ze lekker stonden te drinken. Nadat we deze prachtige beesten hadden bewonderd zijn we verder gereden en kwamen we onder andere zebra’s, neushoorns, wildebeesten, pumba’s (wilde zwijnen), koedoes, impala’s en giraffen tegen. Bij een korte plaspauze bleek de wereld een stuk kleiner dan gedacht. We kwamen namelijk Voorhuizenaren tegen die erg enthousiast waren over onze reis. We moesten snel weer verder en na een paar minuten gereden te hebben was iedereen opeens in rep en roer….

Want daar in de verte stonden een aantal auto’s stil aan de rand van het water. Zaten daar soms nijlpaarden of toch een ander beest…. Voordat we echt bij dat punt aankwamen zoefde er nog een busje vol Aziaten voorbij die al hun selfiesticks en camera’s tevoorschijn haalden want ze zagen een bus met blauwe beesten. Voor de mensen die deze grap niet begrijpen: dat waren wij dus. Maar goed na een aantal foto’s kwamen we toch echt aan bij het punt waar alle auto’s stil stonden en sloten we ons aan in de rij. De gids wees richting een groen bosje waar leeuwen zouden moeten liggen. Nadat iedereen ongeveer 5 minuten heeft staan staren naar wat groens zagen we opeens toch een leeuwenkop. Wat een enthousiasme! 

De ene bus keerde om zodat de andere bus ook goed zicht had op de leeuwen. Daardoor gingen we even uit elkaar. Maar dat bleek voor een bus niet de beste keuze….. Ze maakten namelijk een cruciale fout!!! Door om te keren hebben zij een overstekende kudde olifanten gemist. Dit was natuurlijk een fantastische en geweldige (aldus Iris B, de geluksvogel) ervaring. Zij dikten dit verhaal bij terugkomst nog even aan door ook te vertellen dat zij nijlpaarden hadden gezien vanaf 2 meter afstand. Annelinde tackelde dit verhaal al snel door te zeggen dat ze enkel wat oren boven het water uit zagen steken. 

Dierenfeitjes:

 • Pumba betekend in het Swahili ‘stupid’ (mogen jullie zelf lekker vertalen vanuit het Engels).
 • Olifanten hebben veel bloedvaten achter hun oren. Als zij wapperen met hun oren doen zij dit om hun temperatuur op deze manier naar beneden te brengen. 
 • Bosbrandjes zijn soms nog wel eens nuttig om de grond vruchtbaar te houden. 
 • Zebra’s leven in een kleine kudde: 1 mannetje met ca. 5 vrouwtjes. Als een zebra moet bevallen gaat zij 3 dagen weg van de kudde zodat haar kind het strepenpatroon van de moeder goed leert herkennen. Daarna kan zij dan vanaf 500m haar moeder altijd terugvinden.
 • Olifanten drinken 200 liter per dag en eten 250kg per dag. 
 • Van de neushoorns zijn er 2 soorten. In Nederland ook wel de zwarte en witte neushoorn genoemd. Echter klopt die witte niet. Het moet eigenlijk de ‘wide rhino’ zijn wat niet wit maar breed betekend. 

In de middag hebben we ook even geroken aan de andere kant van Afrika. We zijn namelijk langs een groot winkelcentrum geweest. Sommige mensen gingen wel iets te erg op in de rijkdom in Afrika en hebben aardig wat inkopen gedaan. 

Op dit moment (ca. 17u) zitten we te relaxen in de tuin. Het was vandaag een warme dag en dat zal het morgen weer worden. Dan mag iedereen zijn dansmoves laten zien in de zwarte kerk! Weet ik veel, aldus Bas. Dian heeft er zin in, net als Iris, Annelinde en Milou. Oh en Bas natuurlijk ook😊. 

Blooper van de dag: Toen we in het winkelcentrum waren hadden veel mensen zin in een feestje. Ze hadden het goede idee om twee heerlijke taarten te halen voor bij de Witte Duif. Maar Roos kwam er achter dat taarten ook zwaartekracht bevatten. De taarten vielen helaas op de grond. De plastic deksels hielt de heerlijke taarten net niet goed genoeg op hun plek waardoor ze de grond kusten. Als een haasje zette Roos de 5 seconden regel in, pakte de taart weer in en nam deze alsnog mee naar de Witte Duif (volgens ons is deze ondertussen al bijna opgegeten). 

Groetjes de ondertussen bruingebakken kiddo’s van Elsbeth. 

Annelinde: Hallo iedereen! De safari van vandaag was geweldig! Ik heb zo erg genoten van alle natuur en de beesten. De olifanten van dichtbij waren zo vet! En het kinderwerk… Geweldig! Die kinderen zijn zo lief. Ze vliegen je letterlijk om de nek. Ik heb daar zo erg van genoten. Ik denk dat ik wat kinderen mee naar huis neem. Euhmmm… Ariëtte ik moet iets opbiechten. De handdoek heb ik van jou geleend dus het is jouw handdoek waar de hond lekker mee heeft gespeeld. Ik vind honden trouwens nog steeds lief, maar de honden in Afrika zijn wat minder. En ja mam ik leef letterlijk op reispilletjes, maar ik heb tot nu toe nog geen last gehad van wagenziekte. Ik kan niks meer schrijven voordat ik thuis ben dus zie jullie dan! Tot in Nederland! Liefs Annelinde

Milou: Heyy, het is hier zo gaaf en de tijd vliegt echt, ondanks dat ik nu echt wel zin heb om jullie te zien. Vandaag was ook echt een topdag, zoveel dieren gezien. Ik lees elke dag de berichtjes en kan nu pas reageren, dus sorry als ik niet alles beantwoord. Vandaag had ik voor het eerst een migraine-aanval, maar dat gaat nu opzich wel. Super leuk je berichtje Den, aankomende zaterdag ff een avondje barn inhalen! Huug: ik ben er al weer bijna, mis jou ook!!<3 Gisteren heb ik trouwens meegeholpen met een shack vanaf de grond opbouwen en dat was ook echt leuk want de mensen waren echt dankbaar. Xx Lou

Bas: Hallo allemaal! Hoe gaat het daar? Het is hier zo geweldig en indrukwekkend. Gisteren heb ik kinderwerk gehad wat superleuk was. Vandaag was een geweldige dag met super veel dieren. We hebben gewoon leeuwen gezien!! Ik ben ook benieuwd naar morgen (De zwarte kerk). Hoe was het je stage Stijn? Het was zeker super gaaf! Nog een weekje en dan kan ik alles aan jullie vertellen. En bedankt voor alle berichtjes. Dikke knuffel Bas!!

Dian: Heeiii lieve mensen thuis! Deze week was zo indrukwekkend en bijzonder! Ik moet alleen nog  shackrepair doen. Kinderwerk heb ik nu twee keer gedaan en dat was echt super! Annelies top dat je de bivak weer hebt overleefd, in de regen slapen lijkt me wel heel raar! Kim de geuren en kleuren zijn inderdaad wennen maar wel typisch Afrika! May ik sta met je kindje op de foto! En de toppers heb ik gevonden in de supermarkt! Mam het samenwerken gaat allemaal super goed en is erg leuk om te doen! Mona inderdaad al was bus gevalletjes, maarja… Afrika hè!? En op de foto’s kom ik vooral als ik de blog heb dus bij deze weer😊 Meiden super leuk om jullie berichtjes steeds te lezen! Lars weer een nieuw tripje? Argentinië klinkt gaaf ik ben benieuwd! Anouk ik ben ook benieuwd naar je verhalen van Mexico, snel komen eten! Ik vind het super leuk om al jullie berichtjes steeds weer te lezen! Dit is voor ons de laatste keer dat we de blog mogen schrijven. Ik zie jullie volgende week, ook al wil ik hier eigenlijk nog veel langer blijven! X Dian

Iris B: Ewaaa farmerfans, weer ff een berichtje van jullie favo kiddo. Ik wil even mededelen dat ik niet meer terugkom…nee grapje natuurlijk. Al moet ik wel zeggen dat het hier echt nog steeds geweldig vind, maar ook wel steeds meer aan thuis begin te denken. Ik geniet nog steeds elke dag van de kinderen, de mensen hier en de natuur! (de selfie met de olifanten is binnen hoor pap!) Ik heb zoveel te vertellen, maar ik mag niet zoveel schrijven dus jullie moeten nog even geduld hebben. Hahaha  de kinderen hier zeggen de hele tijd “daar zijn oma Koppelaar en opa en oma Samsom weer” 😊 Mich je berichtjes zijn echt vervelend (maar te lief xx)  steeds bij jou berichtjes moet ik huilen hahaha rotwijf <3 Maar ik ben er hier wel achter gekomen hier dat je echt een speciaal plekje hebt in me hart en dat ik je gewoon beschouw als mijn liefste vriendinnetje/zusje. Ik had zo graag dit allemaal met jou willen doen, maar ik beloof je dat ik alle verhalen voor je zal opschrijven. Ik mag niet meer schrijven dus ik zie jullie weer in Nederland hou allemaal super veel van jullie ! HOUDOE! Kusjes van Eyris

Elsbeth: Hallo allemaal! Wat een groep deze ‘kiddo’s’ van mij! Vandaag erg genoten van de safari en het enthousiasme van iedereen. Helaas niet teveel foto’s van de safari, omdat we vorige week voor het laatst geschreven hebben en iedereen natuurlijk een leuke foto van zichzelf wil laten zien. Dus die foto’s zien jullie thuis nog wel!

Big (high) five!
Getagd op:                    

75 gedachten over “Big (high) five!

 • 19 oktober 2019 om 21:29
  Permalink

  Hey lieverd, wat heerlijk om even echt iets van je te horen. Wat een geweldige foto’s ook. We zaten een beetje te tellen en dachten al dat je binnenkort weer in de lucht zou komen. Wat onwijs mooi dat jullie zoveel dieren hebben gezien. Je klinkt zo enthousiast. Wat fijn zeg! Morgen lekker swingen in de kerk en dan nog een kleine week de handen uit de mouwen! Geniet van deze bijzondere tijd, lieverd! Hier alles goed. De twins zijn samen naar de movies😊

  Dikke dikke knuffel, mamma en de rest! ♥️

  Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 11:25
   Permalink

   Ha Lou, wat een gave Safari, hoop dat je migraine niet te veel last gaf! Zelfs leeuwen gezien, tof!! Shackrepair; indrukwekkend hè hoe mensen leven en dankbaar ze zijn. Vergeet je je leven lang niet meer. Super mooie foto van je ❤️

   Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 17:23
   Permalink

   Hoi Anouk hier nog een bericht van ons wat een leuke foto’s van de safari en wat kun jij goed dirigeren je staat er leuk op en wat moeten jullie zwaar werk doen maar het is wel leuk denk ik we zullen blij zijn als je weer thuis bent want we missen je wel al maar het is zo vrijdag nog heel veel plezier en fijne reis terug groetjes oma en opa en sammy 😁😁😁🐾

   Beantwoorden
   • 24 oktober 2019 om 15:12
    Permalink

    He Iris,
    Zooo leuk om steeds de verhalen te lezen!
    En natuurlijk kei leuke foto’s!
    Geniet van alle ervaringen!!
    Heel veel liefs van ons en een hele dikke kus van Nina!

    Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 06:35
   Permalink

   Hi Bas.
   Wat heerlijk om zo’n mooie experience te kunnen opdoen. Dit blijft voor de rest van je leven een onvergetelijke reis en ervaring. Geniet er nog lekker van. Veel liefs uit een inmiddels best koud Zweden (goed voor je vitamientjes D zo lekker in de zon, kom je de winter wel mee door. )
   Liefs Juliette en Andrea, Zweden

   Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:32
  Permalink

  Hi Dian,
  Heerlijk om vandaag een filmpje te zien dat je met de kids aan het zingen en dansen was. Goed bezig!
  Leuke foto’s ook van de safari vandaag, wat hebben jullie veel gezien.
  Ben benieuwd naar je verhalen over de safari en natuurlijk ook over het werken, het repareren en het spelen met de kids. Heel mooi en bijzonder dat je dit aan het doen bent. De tijd gaat snel, nu al over de helft. Veel plezier nog daar en nog even doorwerken met de teams. Er moeten toch nog wat wat rijen gemetseld worden op de fundering. Jullie hebben de training metselen niet voor niets gedaan toch?
  Geniet er nog lekker van.
  Je vader.
  En oh ja, ik geef het op, van May is niet te winnen 😉

  Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 17:20
   Permalink

   Hoi Sharon
   Leuk dat je op safari bent geweest. Vast een hele belevenis om de dieren van dichtbij te zien. De olifanten die jullie gezien hebben bij het water vond ik heel mooi om te zien.
   Verder vandaag naar het zwarte kerkje. Dit lijkt mij ook heel bijzonder. Maar dat lees ik morgen wel.
   Heel leuk om al die verhalen te lezen. Ik zit nu veel vaker achter mijn mobieltje. Dat kun jij je niet voorstellen.
   Gisteren zijn wij met z”n allen naar de verjaardag van Jeroen, Gabrielle en kees geweest. Tiroler party. Het was groot feest. Bijna iedereen was verkleed. Het was een feest zoals je van kees gewend bent. Je zussen vonden het erg gezellig, zij gaan volgend jaar weer mee.

   Opa en oma komen zo. Ik las dat oma ook een berichtje verstuurd heeft. Chantal heeft het uitgelegd hoe het moest. Mij lukte het eerst ook niet, de eerste berichten waren niet aangekomen en van Chantal ook niet.
   Veel plezier verder en ik denk dat jij snel aan de beurt bent voor jouw verhaal. Wij wachten dit af.

   Groeten van ma.

   Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 17:24
   Permalink

   Hoi Anouk hier nog een bericht van ons wat een leuke foto’s van de safari en wat kun jij goed dirigeren je staat er leuk op en wat moeten jullie zwaar werk doen maar het is wel leuk denk ik we zullen blij zijn als je weer thuis bent want we missen je wel al maar het is zo vrijdag nog heel veel plezier en fijne reis terug groetjes oma en opa en sammy 😁😁😁🐾

   Beantwoorden
   • 21 oktober 2019 om 12:27
    Permalink

    heeeey dianaaaaaa,
    Eindelijk weer even een berichtje van jou, werd is tijd, haha!
    Die foto’s, echt ik smelt! Ik herken zoveel kindjes echt niet normaal (Bas, het jongetje waarmee jij op de foto staat was mijn eerste kinderwerk dag echt mijn vriendje. Het is toch een top ventje!)
    En die kinderen bij jou op de foto dian!! Dat kleine mannetje was een keer in slaap gevallen in mijn armen! Echt heel schattig! En wat bijzonder dat jij dan ook precies met hem was!

    Heb nog wel een vraagje: is het albino jongetje er steeds bij??? Of helemaal niet?
    Wat gaaf dat jullie zoveel dieren hebben gezien bij de big five. We kunnen hierbij rustig zeggen dat die van jullie zeker meer geslaagd was dan die van ons, haha!
    Dian, ik zie echt helemaal dat je geniet! Mag nog wel veel langer doorgaan of niet?

    Oh en Fijn om te lezen dat ik het heb gewonnen van Teus 😉

    Xxxxxxx may

    Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:34
  Permalink

  Hoi Kristy
  Jij heb vandaag een mooie dag gehad.
  Wel heel vroeg opstaan 4 uur ja je moet er wat voor over hebben.
  Maar als ik dan lees wat jullie gedaan en gezien hebben was het het allemaal wel waard.
  De dieren die wij vandaag in de dieren tuin hebben gezien achter de hekken ,hebben jullie gewoon in het wild zien lopen.
  Morgen een rustige dag voor jullie met zn allen naar de kerk goed uitrusten en maandag er weer volop tegen aan.
  Heb je nog veel foto’s gemaakt zie er al naar uit om ze te bekijken.
  Rustig aan en blijf genieten…….
  Groetjes pa

  Beantwoorden
  • 19 oktober 2019 om 22:01
   Permalink

   He Anouk,

   Dat was een heerlijk wekkertje vanmorgen of niet😂 als ik de fantastische blog lees dan moeten jullie wel een geweldige tijd hebben daar. Die safari zal ook wel super gaaf geweest zijn. Ik ben zo benieuwd naar al je verhalen. Ik ben ontzettend trots op je man dat je deze ervaring je hele leven mee mag nemen. Dikke kus van ons 💋💋💋

   Beantwoorden
   • 20 oktober 2019 om 01:23
    Permalink

    Hey Jelle,
    Wat lees ik over een geweldige safari! Heel bijzonder man! Hier zijn papa en ik hard aan het werk geweest op Rense zijn kamer; pfff nog veel meer lagen verfbehang dan op jouw kamer.. en.. we hebben jou niet als goede hulp!
    Morgen de echte Afrikaanse dienst; je zal je wel verbazen! Dan vindt je hetstraks in Bethabara helemaal taai😉
    Ik sprak Remco nog en die is ook erg benieuwd naar jouw verhalen! Had ook het plan om met de vriendengroep zo’n reis te gaan doen! Samen plezier beleven en tegelijk omzien naar de ander, klinkt goed he?
    Blijf genieten en uitdelen Jelle! Nu ben je daar nog!
    Dikke knuffel mama

    Oh ja; Vandaag mochten we meegenieten van jullie wekservice 😂 heerlijk wat een sfeer! Moeten we het jfc al melden dat ze de toets week uitstellen en jullie nog een week nodig hebben om bij te komen? Wat vroeg begint jullie dag, jullie mogen wel op tijd gaan slapen.
    Hele fijne week nog met elkaar!

    Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:37
  Permalink

  Hoi Lieverd,
  Wat super gaaf die dieren en voorthuizenaren 😂 klein wereldje toch. Goed je te zien stralen met zo’n zwart aapje op schoot ze zouden wel gek met je zijn🥰. Geniet van je laatste week neem alles nog goed tot je, want hier zou je niet vaak meer komen.
  Wij kunnen niet wachten tot je terug bent😘
  Dikke kus van Papa

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:40
  Permalink

  Lieve Annick, vandaag werd ik herinnerd aan vorig jaar. Precies een jaar geleden was jullie sponsorloop in Nijkerk en nu ben je er echt. En geniet je volop als ik het zo lees. We zijn heel benieuwd naar jouw safari indrukken, veel wild hebben jullie gezien als we het zo lezen, mooie foto’s.
  Met ons gaat het goed, wel een onverwachte regenbui op ons dak gehad. Nu weer droog en lekker fris.
  We wensen jou en jullie een hele goede zondag toe! Succes met ‘The Lighthouse’!!
  Liefs van papa en mama

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:44
  Permalink

  W😍W!!! We zijn zó benieuwd naar de verhalen over de Safari!!
  Wat maken jullie toch allemaal mooie dingen mee! Geniet samen, de laatste week gaat in, maak er wat moois van❣️

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:44
  Permalink

  Hé favo kiddo,
  Hahahaha wat ben je toch een lekker ding! En wat ben je een mooi mens❤️
  Fijn om wat van jezelf te horen en dat je geniet! En waarschijnlijk is t voor herhaling vatbaar… ga maar vast weer sparen 😬. Wij houden Michelle wel voor je in de gaten hoor ! We missen jou ook… geniet de komende dagen extra! Morgen de heupen los in de kerk!
  En hoe kan het… voorthuizenaren tegenkomen 😜 te grappig.
  Lynn heeft overigens vandaag gewonnen en staat nu gedeeld eerste 😜
  Ellis was vrij dus konden beetje uitslapen( nou ja met die twee valt t ook wel tegen)
  Wat mooi om die foto’s te zien met de kindjes en zo veel om te delen! Geef je liefde en je wordt hier zelf ook rijker van. Dankbaar dat jullie zo’n fijne groep hebben! @leiding dank dat jullie er zijn voor onze kinderen en wat een ervaring mogen we ze mee geven! Jullie mogen daar een onderdeel van zijn.

  Een fijne zondag morgen en kijk al weer uit naar de volgende verhalen!
  Xx 💋 mama

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:44
  Permalink

  Vrolijk niggie Iris
  Wat sta je stralend op de foto’s!! Mooie foto met de kindjes. En safari was prachtig zo te lezen. Christina is stinkend jaloers. Jullie hebben olifanten gezien. Haar lievelings dieren. Leuk om een stukje van jou te lezen. Ben benieuwd naar al je verhalen.
  Dikke knuffel van Dana

  Beantwoorden
  • 19 oktober 2019 om 21:49
   Permalink

   Hee Ils,

   Heb je het een beetje naar je zin daar?
   Wat ziet het er allemaal gaaf uit!! Wat een mooie herinneringen zul jij maken 😍
   Maak er nog meer leuke herinneringen van 😉🍀

   Liefs Willemijn

   Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:49
  Permalink

  Hoi Maarten, wat heb je een gave safari gehad als ik dat zo lees. En dan morgen naar een zwarte kerk. Dat zal wel een feestje worden. Ik ga morgen weer parcours bouwen bij de Maliebaanloop, volgens buienradar in de regen. En daarna nog even meelopen. Jij ook weer volgend jaar?
  Oh trouwens, ik dacht je bent er toch niet, dus ik heb je crossfiets op marktplaats gezet. Als je het er niet mee eens bent, moet je maar gauw een berichtje schrijven 🙂
  Groeten Wiebe

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:51
  Permalink

  Hoi Meessie,
  Wów, wat een fantastische dag zal dit geweest zijn! Prachtige foto’s weer. Ben zó benieuwd wanneer ik jouw koppie ergens voorbij zie komen. (dacht dat jouw team aan de beurt was voor de blog vandaag, maar blijkbaar nog niet, dus ik kijk héél erg uit naar… morgen dan??)
  En wat een enorme hoeveelheid en verschillende dieren hebben jullie gezien, gaaf zeg!! Ben wel een heeeeel klein beetje jaloers hoor, lijkt me zo fantastisch!! Die olifantenbaby’s…. (zwijmel, zwijmel….) beauties!!!
  Ben ook heel benieuwd hoe je het kinderwerk vindt! Ik denk dat dat voor veel van jullie misschien wel de meeste indruk maakt?
  Lijkt me iig heerlijk om te kunnen doen!
  Hier ook weer een prima dagje. Lekker gewerkt vandaag, papa en Marijn samen op pad naar de club. Marijn en Kika hebben het heel goed gedaan, weet niet of ze je zelf nog schrijft vanavond of missch morgen, want ze is net met Sanne naar Ede, even de bloemetjes buiten zetten 😉 en blijft dan bij Sanne slapen. (dus ik vertel het je toch maar alvast even, haha: 1e prf, 195.5 pnt (!!!), 2e plts. En 2e prf 190 pnt en 3e plts. Totaal 4 wp in the pocket!! Lekkerrrrr! Én een mooie start deze 1e proef voor dr eerste selectiewedstrijd, lekkere binnenkomer…;-) )
  Helaas geen tijd gehad voor Bink vandaag, ook door o.a veel regen, maar morgenmiddag hopelijk wel weer. Hier echt herfstweer joh, pfff… ben al dat water wel een beetje zat onderhand, dus geniet jij nog maar extra van al die zon daar, heerlijk!
  Wat zal je lekker slapen na weer zo’n bijzondere dag, én na zo’n vroeg wekkertje, haha. Hopelijk morgen ietsies langer slapen…?
  Dag lieverd, tot gauw weer, ik kijk enorm uit naar een berichtje van je en naar de verhalen over rest van jullie tijd daar. Maak er wat moois van, geef de meiden ook een knuffel van me en voor jou een extra dikke. XXX hou van jou!! mama.

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:52
  Permalink

  Hoi Nick. Even een kort berichtje. Jullie moeten wel vet vroeg opstaan zeg. Maar super gaaf dat jullie al die wilde dieren hebben gezien zeg! Wij hebben paddestoelen gezocht in de regen 🙁 en naar een trampoline park geweest. Was gezellig. Vanavond spelletjes gedaan en zometeen gaan we nog met een paar naar het casino. Hey geniet er van en veel plezier morgen in de ‘zwarte’ kerk! Liefs papa

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 21:59
  Permalink

  Hai Lieve Romee,

  in 1 kamer zijn Mama en ik beide een bericht voor je aan het schrijven. Weten van elkaar niet wat we schrijven dus kan best veel dubbel in zitten. Maar hier is alles goed. We zijn nu samen thuis want Marijn is op stap met Sanne. Blijft daar ook slapen. Verder heeft ze vandaag een goede selectiewedstrijd gereden en is tweede geworden. Mooie start. Mama heel hard gewerkt en Marijn en ik thuis hard gewerkt. O.a. de chromecast aangesloten dus kunnen we via de NPO Start app weer televisie kijken (NPO 1, 2 en 3). Bink maakt het prima. Gisteren nog lekker het bos in geweest maar vandaag rust. Wel lekker een nieuwe gras strook gekregen dus buikje rond gegeten. We maken het niet te laat want morgen weer vroeg op om het huis klaar te malen voor een koffie rondje met alle buren (16 man), Vast gezellig. Jammer dat je daar niet bij kunt zijn met vast heel veel mooie verhalen uit Afrika. We missen je wel en het mag dus best snel vrijdag worden wat ons betreft (maar geldt vast en hopelijk niet voor jou). Slaap lekker en werkse morgen en natuurlijk genieten. Dikke kussen en liefs. Papa

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:00
  Permalink

  Lieve Iris en de rest hier zijn we weer. Wat geweldig vandaag wat jullie beleefd hebben. Iris wat heb je een schatje op schoot. We genieten heel erg mee en zijn een beetje jaloers op jullie. Maar van harte gegund. Ben alweer benieuwd naar morgen als jullie de ‘ zwarte ‘ medechristenen gaan ontmoeten. Hartelijke groet opa en oma Samom

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:00
  Permalink

  Ha lieve Annelinde! Wat genieten zeg van jouw/jullie verhaal én natuurlijk van de foto’s én wat een verhaal over deze geweldige dag!! We voelen het enthousiasme, de gezelligheid en blijheid die het verhaal uitstraald bij ons binnenkomen, heerlijk😚 En ja die kinderen… zó mooi om te zien hoe hun gezichtjes stralen door jullie aandacht. Zo te horen in je stukje heb je al de keus gemaakt om deze fantastische ervaring zeker nog eens over te doen waar dan ook ter wereld! Ach, zo houd je een doel om voor te sparen.
  Ik ben heel blij voor je dat de reispillen zijn werk doen, scheelt een hoop troep ruimen🤣
  Ondertussen al een hele week voorbij maar, gelukkig voor jou, nog 5 dagen voor de boeg. Wij beginnen je wel te missen hoor en denken stiekem: heerlijk dat we je over 6 dagen weer kunnen knuffelen.
  Wij hebben vandaag een hele mooie fototentoonstelling gezien over bewoners, met ook veel kinderen in beeld, uit Congo in museum De Fundatie. We voelden ons daardoor een klein beetje dicht bij jou😊
  Geniet morgen van weer een nieuwe ervaring in de zwarte kerk! Een dikke knuffel van pap en mam❤

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:02
  Permalink

  Wat een gave verhalen weer Iris! Trots op je, je straalt helemaal op de foto! Super toffe ervaring die safari. Geniet de komende week van alles wat er op je af komt!!

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:04
  Permalink

  Snorrie!
  Gewoon een echte leeuw gespot? Wauw! Gaaf hè, om al die beesten in het echt te zien 😃. Jaap (ik weet niet meer hoe jouw neushoorn heet) hangt nog braaf aan de muur.
  Ik zag zowaar een peipklein stukje van jou op een foto met Annelinde. Ik bedoel: die polsen en vingers herken ik uit duizenden 😋.
  Morgen naar de zwarte kerk, leuk! En tip: neem oordopjes mee 😉. Wat ik nog goed herinner is dat daar keihard gezongen werd en dan ook nog 348952 keer versterkt met een microfoon. Maar eerlijk is eerlijk, je zal niet snel stilzitten (met kans op in slaap vallen) morgen.
  Lieve groetjes van je Big (five) Sister!

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:09
  Permalink

  Haii lieve Iris!!

  Wat een gave ervaring zeg die safari! En wat een mazzel dat je dat allemaal gezien hebt 😄…wij hebben het met een olifant moeten doen in burgers zoo, die we alleen tegen z’n arie konden bekijken, aangezien hij met z’n kont naar ons toe bleef staan 😂…gave foto met die kindjes, je bent goed bezig daar! Onwijs trots op je en ben zo benieuwd naar al je verhalen! Hoor ze graag allemaal als je weer terug bent!

  Dikke kus!

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:10
  Permalink

  Lieve Babette ,
  Dat was vroeg op vanmorgen , maar voor zo’n Safari zou ik m’n bed graag uitkomen !!
  Vanmorgen zijn we dus naar het chocolade festival geweest , en geen eens chocolade gekocht , knap hé?
  Ik had nl. donderdag mijn winterkleding uitgezocht …. en toen , nou je begrijpt het wel !!!
  Daarna zijn we naar Zwolle geweest en heb ik maar wat nieuwe kleding gekocht 😊 Naomi heeft mij advies gegeven 😜😂
  We hebben ook nog een blouse voor jou gekocht !!!
  Nou liefie ik hoop gauw wat van je te horen/ zien , een goede kerkdienst morgen en kruip deze keer niet weg als jullie weer gaan zingen voor in de kerk 😜 want ik vind het zo leuuuuuk om je even te zien !!

  Kusjes en ik mis je ,

  Mam

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:19
  Permalink

  Hey Meis, ik heb net nog bij gisteren geschreven en nu zie ik alweer de blog van vandaag en springen de tranen in mijn ogen. Ik zie jou zo gelukkig met een kindje in je armen en een schatje naast jouw staan. Poeh….wat mega lief:). Het kinderwerk lijkt mij echt fantastisch, wat een energie zal je er van krijgen. En dan de safari. Ik heb de Circle of Life net opgezet. Prachtig…lijkt mij prima wakker worden hoor. Volgens mij hebben jullie met de safari erg veel geluk gehad. Zoveel dieren gezien…en hoe gaaf die hele kudde olifanten bij het water. Morgen gaan jullie weer my lighthouse zingen…je weet het he….heupjes los…heeeeel los…en swingen maar … want zo werkt het in een zwarte kerk. Ik hou van je schat en ik ben zo mega trots op wat je doet en vooral voor anderen doet. Heel belangrijk schat. Dikke kus, mama

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:23
  Permalink

  Hoi allemaal en natuurlijk in het bijzonder mijn mentorleerlingen Henrianne, Milou en Dian,

  Leuk om jullie verhalen te lezen en jullie foto’s te zien.
  Volgende week is hier de herfstvakantie. Jullie gaan daar lekker door met werken en andere activiteiten.
  Geniet ervan!

  Groeten,

  Kees van den Brink (Be)

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:24
  Permalink

  Diaannnnnnnn,
  Ik herken die kindjes, IK WIL TERUG!!!!
  Zo fijn en leuk om te lezen hoe erg je het naar je zin hebt. En ben zo benieuwd wat je van shack-repair vind, en Safari, zoooo vet!
  Wil nu wel in het echt je verhalen horen hoor…
  Loveyouuuuu
  X Kim

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:31
  Permalink

  Ewa Farmerman
  Wat doe jij nou, niet huilen ander moet ik ook huilen lul hahahah
  Ik wacht nog steeds op een emoij eigenlijk HAHAH love you pik!
  Jullie hebben met 3-1 verloren ze missen jou en Milou denk ik…
  Ik hou van jouu

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:36
  Permalink

  Ha Tam,
  Leuk om te zien hoe ze jullie smorgens wekken. Was wel vroeg zeker? Wat gaaf dat jullie al die dieren gezien hebben. Ben benieuwd naar de foto’s. En dan morgen naar de ‘zwarte’ kerk. Dat wordt vast een feestje. Wij gaan morgenavond naar de sing-in maar dat zal er toch wel iets anders aan toe gaan. Je kamer is al aardig wit, Ben benieuwd of hij klaar is voor je thuis bent. Geniet nog maar lekker. Ben erg benieuwd naar je verhalen.
  XXX mama

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 22:55
  Permalink

  hi Sharon!!
  JE BENT GEWOON OP SAFARI GEWEEST whaaa
  mis je me al? Ik jou wel hoor :))
  Jammer dat het mooie plan niet door kan gaan: huilennnn
  Ik ben zooooo benieuwd naar al je verhalen!! Nog heeeel veel plezier!
  Geef Iris even een knuffel & aan Anna een box met een middelvinger erna (ze weet gelijk dat die van mij komt hahaha)

  Love you sis
  Liefs Daantje

  Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 00:32
   Permalink

   He noetie
   Was je lekker bezig met je taarten😊!
   Hoop dat ze alsnog gesmaakt hebben.
   Ben zo benieuwd naar jullie safari, wel super vroeg op staan. Gewoon midden in de nacht. Maar vast de moeite waard.
   Heb je nog niet voorbij zien komen met een kindje op schoot. Lijkt me zo schattig. Je mag best een broertje meebrengen voor Jan in je gele tas😜.
   Vanavond bij Fabian geweest op zijn verjaardag. Daar stond Jan in ene te bellen op zijn manier. Toen we vroegen met wie zei hij: Met Roos in Afrika. Te cute😍 hij is je nog zeker niet vergeten.
   En wij ook niet, zo’ n zin in vrijdag!
   Nou nog een ontzettend fijne tijd daar samen met de groep!
   -X- je moeder

   Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 23:19
  Permalink

  En ja hoor mensen hier is oma weer 🙂 Het is hier genieten genieten van de foto’s.
  Wat een belevenis zo dicht bij die prachtige olifanten met kleintjes als ik het goed zag tenminste, mijn lenzen zijn namelijk niet meer optimaal.
  Lief die kindjes Iris. ik las al bij iemand die ze mee wilden nemen. En wat zal het morgen swingen worden in de zwarte kerk daar kunnen ze er wat van hoor! Maar wel heel puur en mooi zoals zij hun geloof beleven.
  Maar Iris het belangrijkste is dat jullie je er allemaal goed door heen slaan en sterk bent met elkaar.
  Ga zo door en neem alles goed in je op zodat wij thuis ook nog weer genieten kunnen van jullie verhalen.
  Na deze dag zal er wel heerlijk geslapen worden vannacht en Iris geen vleermuis meer gezien? Of ben je er inmiddels aan gewend?
  Fijn om ook weer even iets van jou te lezen. Een mooie zondag morgen en een hele goede kerkdienst.
  XX Oma

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2019 om 23:28
  Permalink

  Hey nienk!
  Vet gaaf wat je hebt gezien enzo… en wat een leuke kindjes op die fotos! Veel plezier nog he! Ik zie je over 6 daagjes:))
  Xx naom

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 00:25
  Permalink

  Hey Han!,

  Zo’n dag als vandaag is de kers op de taart! Tjonge geweldig zo’n enorme dierentuin zonder hekken!🦁🐗🦒🐘
  Fijn om te zien dat jullie het allemaal zo naar de zin hebben.
  Trouwens het eerste wandje is behangen….💪🏻 Zit er mooi op😊
  Ik ga nu de dagen aftellen tot vrijdag hoor?! Geniet ervan en ik wacht met spanning jouw berichtje weer af!
  Dikke knuffel van papa en mama

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 00:37
  Permalink

  Hi Daaf,
  Zie ik jou nou op de achtergrond met 2 schattige kindjes?
  Wat zullen jullie een super dag gehad hebben een top ervaring 🦏🐘 op safari mannnn👌👌 hier is ook alles goed net thuis van een gezellig avondje lekker turks gegeten bij Jack en An, daarna nog een feestje van Sander, sebasje storte totaal in was wat laat voor hem 🙈 lekker herfstvakantie nu ik hoef alleen maar dinsdag te werken 🤗 nu stort ik ook in en ga lekker slapen.
  Heel veel plezier morgen in de kerk zal wel lekker swingen worden, lijkt me super leuk ook en hopelijk mag jij gauw terug schrijven 😙😙 xxxmama

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 00:46
  Permalink

  Wat mooi dat jullie zo genoten hebben! De laatste week/ dagen zijnal weer ingegaan. Geniet van elke dag. Sterkte en veel plezier met alles.

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 07:34
  Permalink

  Hé lieve Ilse,

  Wat hebben jullie veel gezien op safari zeg, zal wel fantastisch zijn geweest. Wat een leuke foto van je met die zwarte kindjes. Hier is alles goed. Jammer dat Revival weer verloren heeft 😥. De voetbal heeft gewonnen van Hoevelaken.
  Ik denk dat Maaike aardig gefeest heeft gisteren/vannacht. Veel plezier vandaag, we horen het weer.

  Liefs, mama 😘

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 08:21
  Permalink

  Hoi lieve Anna, Wat een feest gisteren met al die prachtige dieren. Dat was vast nog beter dan de Lion King. Ik had net een heel stuk voor je geschreven. Toen drukte ik met mijn dunne? vingers op iets en schoot alles weg. Dus nu ff een korte versie. Lieve schat fijne zondag! En veel liefs van je mams. XXX

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 08:40
  Permalink

  Lieve Rosalie,
  Echt super leuk dat we telkens kunnen zien wat jullie elke dag doen! Nu heb je al meer dagen gebouwd, is dat een beetje goed te doen? We zijn heel benieuwd hoe het allemaal is daar, al een poosje niks gezien van jou op de site, maar dat komt vast nog wel! Heb je al kinderwerk gedaan? Enneh, nog verkleurd in de zon? We zagen dat je op safari bent geweest, super gaaf! Laat alles maar zien als je weer thuis bent en we zijn echt heeel benieuwd naar je verhalen! Geniet nog heeel veel van je dagen daar 😘
  Liefs Bart en Jiska

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 10:12
  Permalink

  Ha David. Wat moet dat een fantastische dag zijn geweest zeg. Ik ben jaloers op je. Al doe dieren in het wild. Hoe gaat het verder? Nog steeds lekker aan het werk? Hier is verder alles ok. PSV heeft gisteren met 3 0 verloren van utrecht😂en Ajax met 2 1 gewonnen van RKC. Goed nieuws dus💪💪. Gefeliciteerd met je verjaardag en nog gen niet er de komende week nog ban en veel plezier nog. Groetjes papa

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 10:15
  Permalink

  Ha daaf. Ik toetste per ongeluk een automatische tekst in met Gefeliciteerd met je verjaardag 😂😣😂 sorry . Maar maak er evengoed een feestje van😁groetjes papa

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 10:24
  Permalink

  Heyyyy lieve Annie! Echt coole verhalen zeg, ben wel beetje jaloers hoor. Jullie hebben zo veel dieren gezien! Heb je ze op de foto gezet met die prachtige camera? 😉 Leuke foto met het kindje! Ben benieuwd naar al je verhalen in het echt. Hoe is het ondertussen met je tas, nog mooie rolletjes haha? Tot snel! XXXX (ook van Vin)

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 10:27
  Permalink

  Hey Dian, Annick en Hen,
  ZO LEUK!
  Dian, die foto, zoooo leuk🥰
  Echt het klinkt zo gaaf (zelfs wakker worden met circle of life klinkt goed). Zo gek dat je al die grote dieren ziet (en dan niet in de dierentuin), lijkt ons zooo gaaf! (misschien ideetje voor vakantie 😜😜😜)
  Nog maar een week dan komen jullie alweer terug?! Hoewel wij dat natuurlijk heel leuk vinden (we kunnen niet wachten op alle foto’s en verhalen!) snappen we wel dat jullie misschien nog wat langer willen blijven. Geniet nog van de laatste week! En maak er het beste van!
  Xxx de vakantievierders van het JFC

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 11:11
  Permalink

  Hoi a Annelinde
  Wat een geweldige dag hebben jullie gisteren gehad
  En wat doen jullie daar mooi werk ik leef helemaal met jullie mee
  Ik wa ht op je geweldige verhalen groetjes oma

  Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 18:32
   Permalink

   Hi betje 🐷,

   Gister zijn we naar het chocofestival geweest. Het was een fiasco, het regende keihard. Mama wilde OVERAL kijken, maar het was ook nog is ontiegelijk druk. Het parkeren lukte niet, want alles stond vol. Papa heeft hem dus maar ergens in de berm gezet en de parkeerwachter op z’n hart gedrukt (letterlijk) dat hij voor z’n boodschappenwagentje moest zorgen. Toen we terug bij de auto kwamen, had papa gelukkig geen boete. Dus konden we het veroorloven nog even Zwolle in te gaan. In mijn lievelingswinkel had ik veel leuke dingen voor mama uitgekozen, maar hoe vaker ze het pashokje uitkwam. Hoe ongelukkiger papa werd. Dus er was besloten dat ze van de 90 dingen die ik voor haar had uitgekozen niks te nemen. Maar ze vond het jasje dat ik voor mezelf had uitgekozen (lees het enige ding) toch wel enorm leuk. Dus heb ik besloten dat ze die wel mocht en ik dus met lege handen buitenstond. Dit vooral om jaloersmakende blikken te voorkomen in de toekomst/de sfeer erin te houden. Daarna hebben we wat in Ermelo gegeten en zijn we lekker naar huis gegaan. Ik hoop dat jouw dag net zo leuk was.

   P.s. Ik hoop dat alle aankopen die je gedaan hebt leuk zijn/voor mij zijn.

   Xxx je zussie

   Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 12:00
  Permalink

  Vet Lou! Ben ergens wel jaloers op je hoor. Vertel alles maar als je terug bent. Ben heel blij dat je het zo leuk hebt. Tot vrijdag!!

  Xx huug

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 13:35
  Permalink

  Lieve Iris hh
  Klinkt goed die safari alleen wel errug vroeg zeg 😲
  En vandaag een Afrikaanse dienst, ben wel nieuwsgierig hoe je die vond.. Wij hadden een Israël dienst met Peter Linker dus je kan je wel voorstellen hoe het er bij ons aan toe ging 😉
  Verder proberen we hier een btje in de vakantie modus te komen. Gister zijn katrien en Harjan hier ff geweest en we gaan zo ff lekker een stuk wandelen met Joost en Margo.
  Neem nog een lekkere duik in het zwembad, want dat kan na volgende week voorlopig niet meer. Tis hier namelijk koud en regenachtig, echte herfst. Neem het zonnetje maar mee als je weer naar huis komt. ☀️
  Roos is trouwens vrijdagnacht ook weer veilig thuis gekomen. En probeert weer wat te landen.

  Succes weer komende week.
  Geniet 😘
  Liefs mam

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 13:39
  Permalink

  Hallo Sharon .Hier een berichtje van oma. Het heeft wel even geduurd, want je weet dat oma niet zo handig is met haar telefoon. Maar ik hoop dat dit overkomt. Ik heb wel alle verhaaltjes gelezen. Wat een belevenis, ik vind het prachtig. Maar ik hoop dat je later je werk dichterbij zoekt. Maar je zal er wel veel leren, b.v. dat het thuis zo slecht nog niet is. Veel liefs van opa en oma. Tot ziens

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 13:42
  Permalink

  Lieve Dian, wat een prachtige verhalen, foto’s en filmpjes allemaal. Aan je gezicht te zien is het super genieten voor je en ook waar je mee bezig bent. Zwarte kleine kindjes zijn echt super schattig en dat kun je goed zien.
  Je bent nu waarschijnlijk in de “ zwarte kerk” en wij hebben dat ook mee gemaakt, zo anders, maar vooral heel vrolijk en opgewekt.
  En ja dan die safari, jullie moesten lang wachten, maar het is gelukt en heel veel gezien. Super hoor. En een leeuw is misschien wel bijzonder, maar de olifanten zien met die enorme slag tanden heeft op ons de meeste indruk gemaakt, ( vandaar mijn olifanten verzameling) Heb je een leuke herinnering gekocht in die mall voor je kamer?
  Ja en dan zitten wij hier zo in ons “kippendorp” en is de familie aardig op reis.
  Lars in Argentinië , Anouk in Chili, Dina in Buenos Aires, Wouter in Peru en jij in Afrika.
  Daar genieten wij van, kijk verder , daar heb je je hele leven plezier van en wij kunnen het weten, want het reisvirus zit in ons bloed.
  Dian nog heel veel plezier in dat prachtige land ( heb je de Jacaranda zien bloeien, een grote boom vol met lavendel grote kleurige bloemen) en we kijken uit naar je verhalen en foto’s en naar jou natuurlijk.
  Heel veel liefs van opa en oma😍🙋‍♂️🥰🙋‍♀️

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 14:38
  Permalink

  Lieve Rosalie,
  Als we het goed hebben, komt vanavond weer een stukje van jou.. je ziet het we houden het helemaal bij en zien er natuurlijk ook erg naar uit. Maar wat een geweldige safari hebben jullie gehad. Hoop dat je de big five ook mooi hebt weten vast te leggen op je camera. Ben ook heel benieuwd naar je belevenissen in de kerk vandaag. Zal best een feestje geweest zijn. Ging het zingen van “my Lighthouse” weer goed? Zo mooi dat we dezelfde God groot mogen maken. Jullie in Afrika met de mensen daar en wij hier in Barneveld. Liefs!

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 14:56
  Permalink

  Hoi Milou!!! Hoe is het met jou? Houd je het een beetje vol? Ging het betonvlechten goed? Ik ben heel benieuwd naar al je avonturen daar! Gisteren ben ik nog met Huug naar de kroeg geweest, was heel gezellig 🙂 we zijn allemaal blij als je er weer bent! Groetjes Gertol

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 15:10
  Permalink

  Hey Roos,

  Hier effe een berichtje vanuit Barneveld, wat ontzettend leuk om te lezen wat jullie daar als groep betekenen voor de mensen daar!! vooral die stralende kinderkoppies Geweldig! Op een foto zagen we jou ook stralen Roos, super om te zien! Gisteren hebben wij de 12e verjaardag van Fabian gevierd, je ouders, Sanne en Jan kwamen ook nog gezellig biertje drinken, Jan wil alleen maar melk drinken, wat een leuk keeltje is het toch, hij stond zo leuk met een oud mobieltje te bellen, hele verhalen had hij, toen je moeder vroeg met wie was je toch aan het bellen? zei hij zo geweldig met Roos! waarop ik vroeg waar is Roos dan? antwoordde hij: Afrika. Je vader was weer eens lekker bezig door zijn jas te vergeten, dus die hebben wij straks gezellig gebracht op jullie nieuwe plek de Hammerdijk, lekker effe het huis bekeken en koffie gedronken met een heerlijk stukje taart! Wat komen jullie daar prachtig te wonen zeg in de vrije natuur!! Roos wij wensen jou samen met de groep nog een hele fijne tijd daar en GENIET! Met heel veel groetjes: Richard en Gea, Jasper en Ruth, Danique, Heidi en Fabian Rijken!

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 16:00
  Permalink

  Lieve Liona,
  Gaaf hoor die safari. Gewoon de Lion King in het echt gezien. We zijn super benieuwd naar de foto’s.
  Hoe was de kerkdienst vanmorgen? Nu wel kunnen swingen?
  Een te grote rugzak is vanmorgen met Lotte vertrokken naar Frankrijk. Als het goed is zit ze nu met Manon in Parijs. Waarna ze morgen verder naar het zuiden afzakken. Mark heeft Lotte heel vroeg vanochtend weg gebracht naar station Amersfoort. Ze zoeven met 300 km /uur naar Zuid-Europa.
  Vanmorgen gepreekt in de kerk (toch een beetje jammer dat je er niet bij was) en vanmiddag een rondje gewandeld in het altijd prachtige Appel. We hebben nog even foto’s gekeken van de SHIB-reis van 2018, zodat we een beetje extra meekrijgen van wat jij meemaakt. Nu lekker op de bank met de kachel aan en verheugen ons op het moment dat jij en Lotte weer gezellig thuis zijn. Zooooooo benieuwd naar je verhalen. Liefs papa en mama

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 16:02
  Permalink

  Dag lieve Rosalie, Kristy & Ilse,

  Wat ziet het er allemaal leuk en bijzonder uit!! Heel leuk om iedere keer te zien waar jullie allemaal mee bezig zijn daar aan de andere kant van de evenaar. Om 4 uur op?! ik dacht dat ik het zwaar had met om 7 uur wakker worden in de opmaatweek… Nee grapje hoor, op die ene keer dat ik een te laat briefje kreeg na viel het allemaal mee hahaha (heb je uiteraard wel gemist bij de luisteroefeningen die we dit keer kregen hoor Roos, het scheelde wel dat je dit keer niet hoefde te zeggen hoeveel vragen je goed had hahaha…). Nee maar 4 uur is vroeg, maar zo te zien en te lezen was het het wel waard! Al die olifanten enzo… echt leukkk!!
  En in vorige posts zag ik al dat jullie lekker aan t bouwen zijn! Goed bezigggggg!
  Ik ben nu al benieuwd naar wat jullie straks nog meer kunnen vertellen en ik kijk er al naar uit jullie weer te zien! Maar eerst nog een weekje daar! Ik wens jullie nog heel veel plezier (en succes met het bouwen natuurlijk 😉 ). Geniet dr van, tot snel,

  Nadia 🙂

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 16:53
  Permalink

  Hallo Babette,

  Vind het nog steeds leuk alles te lezen, wat geweldig voor je dit allemaal mee te maken,.
  Weet dat je het leuk vind iets van hier te horen heb alleen geen idee wat te vertellen maar wens je nog een hele fijne tijd daar en geniet ervan❣️
  Liefs tante Gerrie
  😘

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 17:22
  Permalink

  Hoi Betje Big,

  Ik denk ik schrijf even apart een berichtje dan heb je er mooi twee 😉

  Hoe is het daar aan de andere kant van de wereld ? Hier is het lekker weer, af en toe een zonnetje en een buitje, echt herfst. Veel paddestoelen.
  We hadden vorige week een egel in de voortuin, heb je die daar ook ? Zijn daar enge beesten , behalve de vleermuizen ?

  Doe voorzichtig en tot vrijdag.

  Groetjes ome Gerard

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 17:28
  Permalink

  Hey Liona,

  Supergaaf zo’n safari!! Waar ter wereld tref je nog zulke grote dieren in hun natuurlijke omgeving? Prachtig als je dat zo van dichtbij kan gadeslaan. ook de spanning welke dieren krijgen we te zien en hoe? Ik hoop dat je er echt van genoten hebt en veel foto’s hebt gemaakt. Ik wil ze wel zien!! Over de zondagse dienst lees ik nog wel en wat je verder deze dag gedaan hebt. Geniet met de andere meiden en jongens nog van de dagen die je daar hebt. Hopelijk komt er nog een blog van jouw groep.
  Oma is naar een trouwdienst geweest van een collega. Was in Wijk en Aalburg bij Gorinchem.
  Gaan zondagavond bij oma Tinie en Henk op visite.

  Groetjes van opa en oma.

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 17:33
  Permalink

  Besten,

  Nu jullie, het verstand van school, behoorlijk lang weg zijn beginnen er steeds bijzonderdere dingen te gebeuren. Gister heeft Susanne Jasper en mij naar de bios meegenomen (ze moet echt een keer gaan kiezen wie ze nou wil), maar ze moest snel weg, want ook Joost wenste aandacht. In de bus naar Amsterdam vrijdag was ook iedereen volledig zijn zinnigheid kwijtgeraakt. Pim gooide én chocolademelk én energy over me heen, dus ik heb de rest van de dag doorspekt met tiktoks heerlijk geroken. We hebben een geheim luik in 016 gevonden! Onthouden jullie wel een van de aapjes voor mij mee te nemen? In ieder geval nog een jofele tijd daar. Ik zie jullie over een weekje wel weer.

  Jullie hoogachent,

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 17:40
  Permalink

  Hé Iris hh
  Begint de vermoeidheid al toe te slaan? Of geniet je met volle teugen? Ik hoop dat je nog een goede tijd hebt en zie er naar uit al je verhalen te horen!
  Wij genieten nu even van de herfstvakantie/ pizza etc.
  Liefs pap

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 17:42
  Permalink

  Heyyyy Dian,

  Wat was die Safari een super ervaring! Mooi foto’s van bijzondere beesten. Ik die je genieten in al die foto’s!!! Geniet nog van de laatste dagen.

  Gr. Jan en Tineke

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 18:11
  Permalink

  Hè Lisanne, je vroeg nog hoe het thuis was, we hebben geen nieuws te melden. Heel saai zonder jou. Alles gaat zoals het altijd gaat .
  Hoe was de kerkdienst vandaag?
  Vraag maar aan de leiding hoe laat jullie in Barneveld centrum aankomen want je hebt geen tel en daar wil ik je ophalen vrijdag.
  Groetjes mam

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 18:11
  Permalink

  Hallo Lisanne,

  Wat bijzonder zo’n safari mee te maken. Daarvoor zou ik ook wel zo vroeg willen worden gewekt.
  Ik denk dat de kerkdienst vandaag ook een bijzondere ervaring geweest zal zijn.
  Het is hier maar stilletjes zonder jou.

  Een goede laatste week gewenst.

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 18:19
  Permalink

  Hoihoi Dikkie,
  Ik hoorde dat we te weinig reageerden, dus dan zal ik daar maar even verandering in brengen. Paps en mams vonden het maar onzin en mama snapt nog steeds het systeem niet. Maar sorry voor het weinig reageren, heb t een beetje druk en wanneer ik tijd heb denk ik er niet meer aan. De opmaatweek was echt een ramp en bizar slecht geregeld, had het formulier ingeleverd voor stagedag en die is nooit goedgekeurd, ga dus ook geen verslag er meer van maken. Was trouwens wel erg leuk. Ook waren er mensen die de halve week vrij hadden omdat ze nergens voor waren ingeroosterd. Vrijdag was wel erg gezellig, aan CKV filmpje gewerkt aan daarna met een triple date naar maleficent 2, erg matige film trouwens. Heb ook eindelijk het sorbetijs dat je aanraadde geprobeerd toen ik weer veel te lang werkte afgelopen maandag. De hele maaltijd viel een beetje tegen, de kant-en-klare nasi was niet te vreten en het sorbetijs had ik toch wat lekkerder verwacht. Hoop voor je dat de nasi van een specifieke meneer daar beter smaakt ;);). (gelukkig kookt hij niet en had je stracciatella yoghurt) Aankomende week ga ik waarschijnlijk geen reet uitvoeren en daar weer ontzettend veel spijt van krijgen aan het einde van de week omdat ik zoveel aan school had kunnen doen. Erg sad van de vlogcamera, dus maak wel genoeg foto’s!

  De groetjes van je kleine zusje. (en mama want die snapt dit dus nog steeds niet)

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 20:36
  Permalink

  Ha lieve Frans! Wow…bofkont: een hele kudde olifanten en nog meer moois vlak voor je neus!!! Wat zal je genoten hebben op die trip! Raak steeds nieuwsgieriger naar al jouw eigen indrukken van al die verschillende kanten van Zuid-Afrika. Overigens: super leuk om jou (op een doorgestuurd filmpje) van oor-tot-oor te zien mee blèren met liedjes in de bus. Niet gewoon zingen, maar voor de volle 150 procent, lekker op ‘z’n Frans’: zo ken ik je weer :). Zelf gister met Ralf tussen zo’n 100 ervaren koorzangers de zangworkshop gedaan, waarvan de meesten vrouwelijk, maar dat deerde Ralf niet; hij bleef gezellig naast z’n mams zitten en zong stoicijns zijn eigen partij tussen alle sopranen. Was gezellig & fun. Overigens: je broer was wel witjes na 6 weken lang voor de klas en blij met een weekje vrij. Waarschijnlijk zie je hem komende vrijdag ook. Vanavond met pa bij oma gegeten, die ons helemaal uithoorde over jouw reiservaringen. Heb haar wat filmpjes laten zien; de verhalen moet je zelf tzt maar gaan vertellen. Morgen gaat pa verder met de tuin; het eerste boompje is al verplaatst. Wel fijn dat het vanaf dinsdag droog wordt; jij boft ook, want de het blijft daarna de hele tijd zonnig en droog, dus je beland bij aankomst niet meteen in droefgeestige druil. Maar genoeg over je terugkomst, eerst nog lekker een weekje leuke en mooie dingen doen en meemaken. Geniet ervan, hou van je, mis je, knuffel! mams

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 20:47
  Permalink

  Hey Anouk hier een berichtje van jordi wat een leuke foto’s ben je al een beetje bruin en is het eten lekker ik mis je wel een beetje hoor nou tot vrijdag lieve kus jordi ❤❤❤❤❤❤

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 20:50
  Permalink

  hoi anouk, hoe gaat het met je en heb je het leuk? zo te zien heb je het erg naar je zin op de foto’s! wat krijg je daar te eten en lus je het eten wel of mis je de frikandellen?😂gelukkig kom je vrijdag weer thuis want ik mis je wel een beetje! veel plezier nog en groetjes lars😘😘

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:06
  Permalink

  Goedeavond ils!

  Dit keer je vader en Maaike hier. Vandaag was het een heel taai dagje in huize Van ’t Bosch. Gister was de derby Terschuur- Hoevelaken, die overigens is gewonnen door Terschuur met 2-0😛. Hele dag volop gefeest en lekker sapjes gedronken, misschien was het wel weer iets te gezellig. Papa en mama hadden en bruiloft en waren dus ook niet heel fit vandaag haha. Het gaat nog steeds goed hier hoor, veel minder discussies hahaha. Maar we missen je wel hoor. Ik slaap nu in jou bed, want morgen gaan we eindelijk beginnen met het verbouwen van mijn kamer. Ik ben wel heel erg jaloers dat jij olifanten heb gezien, heel vet!! Ik had gister nog met Lana een berichtje gestuurd, maar ik weet niet of die wel goed is verstuurd😬
  Ilsje nog heel veel plezier daar, je bent heel goed bezig! We lezen elke avond de berichtjes en zien de mooie foto’s. We zullen je snel weer een berichtje sturen!!

  Liefs,
  Jaapie en Maaikiee❤️

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 22:53
  Permalink

  Wauw Iris hh, zo’n weekend maak je niet vaak mee hihi! Geweldig zeg, al die belevenissen en ervaringen , de Safari en Afrikaanse kerkdienst.
  Lekker ook om even tijd te hebben voor ontspanning.
  Komende week er nog flink tegenaan !
  Blijf genieten en sterkte met de ‘dipjes’ die je ongetwijfeld wel es zult hebben 😅👊🏼Hang on there! 💪🏼
  Hier nu herfstvakantie, letterlijk herfst met vallende bladeren en regen haha.
  X Kyon

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 11:09
  Permalink

  Hallo lieve Romee,even een kleine groet uit lieren,wat leuk om even contact te hebben,ik lees net over een zeer geslaagde safari,wat ben jij een bofkont om dit life mee te maken en zo te horen is het werk met die kindertjes daar heel erg leuk en leerzaam,en wat een mooie foto,s ook van de safari,de hele sfeer daar lijkt me heel erg leuk,hoop dat de rest van de week ook zo geslaagd zal zijn en je met een boel leuke verhalen thuis komt en voor later deze week een goede en gezellige reis naar huis.hier is verder alles goed,wel veel regen,veel groetjes en dikke xxxxvan oma lies.

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2019 om 11:28
  Permalink

  Hee Iris is het nog leuk daar aan de andere kant van de wereld? Ik was een soort van vergeten om een berichtje te sturen dus ja hier is ie 🙂 ik mis je wel hoor. ik hoop dat je een leuke terug reis hebt en ik zie je snel weer ❤️
  Groetjes je kleinste zussie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *