Ein-de-lijk uitslapen. Om 07:30 werden we wakker gemaakt, veul beter dan 06:00! We werden wakker in een enorme hitte, het zou vandaag 40 graden worden met een uv-straling van 13 (in Nederland is dit maximaal 8!). Deze dag begon dus al met veel water drinken en smeren. 

Na het ontbijt waren we klaar om de hitte te trotseren, maar eerst nog even uitwaaien in de achterbak van de pick-up. Deze verkoeling duurde niet lang, want daarna stapten we alweer in de zwus (zweet bus). We gingen op weg naar de zwarte kerk in Reagile. Daar werden we letterlijk en figuurlijk warm ontvangen en toegezongen door een kinderkoor. De sfeer zat er goed in en ons ritme werd goed getest; dansen, klappen, zingen en springen, alles hebben we gedaan met de kerkgangers. 

Deze kerkdienst was totaal anders dan wat wij in Nederland gewend zijn. Tijdens het bidden spatte de emotie er vanaf; mensen knielden, huilden en baden hardop. Iedereen vond het mooi om te zien hoe vol van geloof en passie deze mensen zijn. Nu was het aan ons de beurt om ‘My Lighthouse’ voor in de kerk te zingen. Voorafgaand waren we bang om af te gaan, maar de mensen maakten ons alleen maar enthousiaster. We hebben ons uiterste best gedaan om net zo enthousiast te zingen en te dansen als de Zuid-Afrikanen en dat is schijnbaar gelukt. Ze wilden ons lied nog een keer horen en zongen en dansten allemaal mee. Het was bijzonder om ook samen met de gemeente te zingen, in plaats van alleen maar te luisteren. Zo hebben we ‘Let it shine’ en ‘Re aga Tempele’ gezongen. Nadat we nog een paar liederen hebben gehoord, was het tijd om weer te vertrekken richting de Witte Duif. Maaaar, dit niet zonder een typisch Afrikaans afscheid: knuffelen, high-fives uitdelen en ‘love you’ roepen. Het was een indrukwekkende en mooie ochtend!

In de middag hadden we veel vrije tijd. Gezellig met z’n allen gezwommen, spelletjes gedaan, in de zon gelegen en geschreven in onze boekjes. De tijd vliegt. We missen de mensen thuis, maar het liefst zouden we hier nog wel langer willen blijven (ook zonder telefoon 😉). 

Knuffels, Ilse (leiding), David, Rosalie, Sharon, Romee en Kristy 

Kristy: Lieve mensen in Nederland. Zoals hierboven al staat: ik mis jullie allemaal, maar ik zou hier het liefst nog wel even willen blijven. De tijd vliegt, nog maar 4 dagen voordat we het vliegtuig in stappen. Elk moment is genieten hier en we doen en zien zoveel! Op de foto zien jullie mij op de bouw, dat vind ik ook heel erg leuk om te doen, maar kinderwerk is wel leuker. Het is niet te beschrijven hoe blij wij de kinderen hier maken. Maandag heb ik voor het eerst shackrepair, ben heel benieuwd en dinsdag heb ik voor de laatste keer bouw. Papa en mama: ik vind jullie berichtjes echt zo lief. De berichtjes van de rest zijn ook echt heel leuk! Wel blijven doen he? En moeders het gaat goed met mijn witte huidje hoor! Nog maar één keer verbrand haha. Van Gulikjes: ik ben benieuwd naar jullie foto’s en filmpjes, maaaar ik heb ook genoeg wat ik aan jullie wil laten zien 😉. Tim ik mis je heel erg en ik heb nu al vet veel zin om je vrijdag op Schiphol te zien, hou van jou! Dikke kus van Kristy

David: Lieve allemaal, Ik heb nog absoluut geen zin om naar huis te gaan, terwijl we donderdagnacht al moeten gaan vliegen. Deze week veel mooie en heftige dingen gezien, die ik jullie thuis allemaal wel ga vertellen 😉. De hitte is alleen wel enorm hier, vanwege een hittegolf. Maar soms is dat niet erg, zoals vandaag, want dan liggen we de hele dag aan het zwembad. Gisteren (zaterdag) hadden we alle geluk dat we nog op safari konden! Heel veel mooie dieren gezien. Kuddes olifanten liepen op een paar meter afstand van onze bus! De foto van mij en Mart is van zaterdagochtend in de safaribus. Vandaag zijn we dus naar de kerk gegaan, echt een mooie ervaring. Deze middag weer lekker relaxen aan het zwembad. Morgen weer naar de bouw, dinsdag weer kinderwerk. En papa; laat me wel ff weten hoeveel Chelsea – Ajax geworden is! Groetjessss!!! 

Rosalie: Hee schatties! Ik heb al heel veel foto’s gemaakt, vooral van de omgeving, in de townships en natuurlijk op safari! Daar heb ik trouwens echt enorm van genoten!! Morgen mag ik weer gaan bouwen en dinsdag weer kinderwerk doen, superleuk! O en ik ben al wel wat bruiner geworden, ik hoop dat jullie me vrijdag nog herkennen 😉. Trouwens, ik heb helemaal geen moeite met het vroege opstaan hier, maar ik mis m’n ontbijt al wel, maar ben inmiddels overgestapt op pindakaas haha! Lieve Armando, ik ben heeeel benieuwd naar het boekje over Roos, die gaan we snel lezen! Het zwembad hier is supermooi en ik heb er al een paar keer in gezwommen, maar vind het stiekem een beetje koud, oeps. O, en lieffie, nog maar een paar nachtjes slapen tot je verjaardag!!! Een hele hele hele dikke knuffel van mij. Blijf vooral berichtjes sturen, want daar geniet ik enorm van! Dit is trouwens m’n laatste berichtje, dus alvast tot vrijdag! Kusjes, Rosalie

Sharon: Lieve Nederlanders bedankt voor de leuke berichtjes en blijf me wel op de hoogte houden, elke dag ben ik weer benieuwd!  ik ben erg benieuwd naar mijn kamer en hoe het met jullie allemaal gaat (dus ook met mijn oma’s, zussen, Sem en Ollie). Jammer genoeg word ik hier niet echt bruin maar voor de rest kan ik erg goed mijn plekje vinden bij de kinderen en op de bouw voel ik me ook helemaal thuis. Ook heb ik hier een lichte koekjes verslaving (minimaal 3 pakken koek per dag). Dit is wel mijn 2e en laatste keer dat ik kan reageren, dus tot vrijdag. O en Daantje, over alle kleine dingen en wat je eet haha ik vind alles best😉 Veel liefs Sharon. PS. Vergeet niet de groetjes te doen aan de LEEUW EN LEEUWINNEN (heel erg sorry  Charlotte en Maro ik kan niet wachten😉). O en Michelle Deen Iris en ik zijn erg benieuwd naar jouw CHE verhaal. 

Romee: Heey lieve allemaal, Wat een lieve berichtjes! Echt leuk dat oma en de kiwi’s ook hebben geschreven!!Hoe gaat het verder met jullie? Marijn, hoe is je wedstrijd gegaan? En hebben jullie al geoefend met riv door te tunnel enz? Hier alles prima, ik geniet heel erg, wat mij betreft had het allemaal nog langer mogen duren, maar de tijd vliegt. Het is zo mooi hier, zo indrukwekkend! En de cultuur is zo anders hier! Ik heb nu alles wat betreft bouw, shack repair en kinderwerk gehad. Ik denk toch dat ik kinderwerk het leukste vind van allemaal, lekker met de kindjes spelen. Ik mis jullie wel hoor! Jammer dat we weinig persoonlijke berichtjes kunnen sturen, de vorige keer had ik heel weinig tijd om een iets te schrijven… Maar goed, de rest van de verhalen komen wel als ik weer thuis ben 😉 Ik heb trouwens ook nog een aantal foto’s gemaakt, maar die laat ik dan thuis zien! Hoe is het met de rest van de familie? En hebben jullie het druk? En mama, wat superleuk voor je dat je met kerst naar Cuba gaat!!!!! We gaan je wel missen dan hoor! Nog even voor papa dan, jij had gevraagd wanneer ik met kerst moet werken. Volgens mij de tweede kerstdag, maar ik durf het niet uit m’n hoofd te zeggen, dus ik zou het heel leuk vinden als we dan de andere dag bij Miranda of opa en oma gaan eten! Heel veel liefs, voor opa en oma’s, de kiwi’s en iedereen (en natuurlijk ook aan de diertjes, haha 😉), en tot vrijdag!! XXX Romee

Ilse: Zoals jullie kunnen lezen hebben deze kanjers het reuze naar hun zin. Ik heb ze totaal nog niet horen klagen, zelf corvee wordt met plezier gedaan. Het is echt een fijne groep en ik mag veel van ze leren. We hopen jullie vrijdag allemaal weer in goede gezondheid te zien…. Want ik mis thuis wel een beetje!

De voetjes van de vloer in de ‘sniekhete’ kerk
Getagd op:                            

72 gedachten over “De voetjes van de vloer in de ‘sniekhete’ kerk

 • 20 oktober 2019 om 21:16
  Permalink

  Ilse V je bent een kanjer. Gaaf om te lezen wat voor mooi werk jullie daar doen.
  Een hele fijne week nog samen, geniet er van, je bent een topper!
  Dikke knuffel Antoinette

  Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 21:32
   Permalink

   Hoi Rosalie.Wat geweldig om weer iets van je te ‘horen’. Het is wel duidelijk dat je geniet, dat straal je uit op de foto’s. En de anderen ook overigens. Mooi groepsgevoel en dat zingen in de kerk. Dat doet ons goed. We zijn benieuwd naar de foto’s, de verhalen en hoe je dit ervaart. Er is – denk ik – niet veel overtuigingskracht nodig en ik volgend jaar mee met de reis voor volwassenen. Nog een paar dagen aan het werk en genieten. We kijken er naar uit om je vrijdag op te halen. Knuffel en groeten van papa en mama.

   Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 23:49
   Permalink

   Hi sharon!
   Nou over wat ik eet kun je misschien wel raden…. SUSHI natuurlijk!!! T was mijn drukste weekend op werk ooit whaa
   Oh ja en nog iets suuuuuuper gaafs: ik was dus naar amsterdam geweest voor een CAP en daar was een tony’s winkel en heb dus mn eigen chocoladereep ontworpen ofzo. Die gingen ze daar dus voor je maken (ik heb witte chocola met toffee en discodip)!! Je kon zelfs je eigen verpakking bepalen!! Ik dacht dat dat wel even leuk was om te delen 🙂
   Niet bruin geworden? Sws wel hahah! Je ziet zeker je t shirt zitten?
   Mijn week ziet er zo uit:
   Maandag > meelopen op artsenpraktijk ofzo (ik moet al om half 6 sochtends op omg help)
   Dinsdag > IK MAG EINDELIJK MN NAGELS LATEN DOEN OMGASHHHH
   woensdag t/m zaterdag > weet je zelf al
   zaterdag > even naar jou toe???? Geen idee we appe wel even hahah. Ik mis jouuuuuuuu
   Dit was mijn mooie levensverhaal weer. Tot snel zuster
   Ly
   Liefs Daantje

   Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 18:42
   Permalink

   Hoi Babette, wat een mooie, bijzondere en onroerende dingen maak jij mee!
   Prachtig en nu ook op Safari!
   Geniet ervan en kom weer veilig thuis. Liefs Hans en Ingrid

   Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:19
  Permalink

  Wat heerlijk om dit mooie ontroerende verhaal over vandaag te lezen te horen en te zien. Wat een enthousiasme aan beide kanten . Iets van de hemel . Nog heel mooie dagen gewenst opa en oma Samsom

  Beantwoorden
  • 20 oktober 2019 om 21:39
   Permalink

   Lieve Babette ,
   Wat mooi om weer de blog te lezen , en super
   bedankt dat ik je nu wel op de foto zag staan , haha .
   Wat mooi om te horen hoe de mensen hun geloof mochten uitdragen met zoveel passie !
   Ik ben benieuwd of jij ook nog wel langer zou willen blijven of dat je toch ook wel een beetje heimwee hebt naar je vriendje en naar ons , ik app Wiljan en Naomi elke dag als de blog online staat , en elke dag app ik ook wel ff met Wiljan , vindt tie hartstikke leuk , denk ik😂
   Ik hoop dat je de komende dagen nog veel mensen blij mag maken , daar word ik ook heel blij van , ik kan niet wachten om je verhalen te horen !!!
   Doe de groeten aan je kamergenootjes Iris en Roos en de rest van de groep , een dikke knuffel van mam

   Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 08:10
   Permalink

   Lieve Ilse V.

   Wat leuk om steeds jullie verslagen te lezen. En de foto’s zijn ook geweldig.
   Nog een paar dagen genieten daar, succes met jullie mooie werkzaamheden in de warmte.
   Groeten van de honden, Voss kijkt steeds waar je bent 😀
   Ik mis je en hou van je . Tot vrijdag 😘

   Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:21
  Permalink

  Hoe is het Lisanne, ben je al erg verbrand?
  Gelukkig kon je vandaag ook lekker afkoelen in het zwembad.
  Heb je ook plezier in de corvee?
  Alle goeds gewnst voor de komende dagen.

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:23
  Permalink

  Daaaaaf ik wist zonder nog te zien dat je eindelijk in de blogschrijfgroep zat , dat je schrijfhumor aan te pas kwam…en je bent bruin en je hebt een baard🙊 terwijl die van je vader eraf is 🤣 je ziet er goed uit ben zo blij je te kunnen zien wat een top dag hadden jullie vandaag xx mam

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:39
  Permalink

  Hi Dian, vandaag waren jullie in de zwarte kerk. We kregen in de Shib app een leuk filmpje ervan te zien. Volgens mij stond jij verdekt opgesteld want ik heb je niet kunnen spotten. Wel een volle kerk en zo leuk om te zien hoe ze jullie probeerde na te doen. Ik ben al aan het aftellen en kan niet wachten om je weer te zien en al je verhalen te horen. Jij nog ff lekker genieten. Nog 4 dagen te gaan …have fun lieve schat. Dikke kus, mama.

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:39
  Permalink

  Wat heerlijk dat jullie vandaag een echte zondagse dag mochten hebben!
  Een pracht dienst, in verschillende talen God groot mogen maken!
  En heerlijk relaxen, wat is het favoriete spelletje?

  He lieve Jelle, wat maak je veel mee! En wat zijn we dankbaar met de kans die je hebt gekregen om daar te zijn! Maak nog maar veel plezier met de kinderen tijdens het kinderwerk, geef ze ook maar veel knuffels van mij. Het begint bij mij weer erg te kriebelen. En dan is Afrika ook mooi ipv Filippijnen. Timo en Johanna ontmoeten😊
  Papa en ik kijken steeds meer uit naar de blogs😊 voor ons fijn dat het nu bijna vrijdag is! Hele dikke knuffel papa en mama
  Ps .ondanks mijn oproep geen ajax uitslagen te delen, gaat dat niet lukken. David wil het wel graag weten😉
  Ps. Vanavond met papa in de gym geweest.🤭 en dan morgen weer behang trekken, of dat een succes is? We zorgen dat je kamer weer netjes fris is hoor, als je terug komt!

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:45
  Permalink

  Hoi Jelle, ik las dat het erg heet is, kun je er wel een beetje tegen? Jammer dat jij je steeds verstopt als jullie staan te zingen😄
  Mooi om te lezen hoe de kerkdienst daar gaat en dat ze daar zo gek met jullie zijn.
  Geniet nog een paar dagen, sterkte in de hitte, groetjes van opa en mij.

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:46
  Permalink

  Hey lieve Bas, wat een bijzondere kerkdienst hebben jullie vandaag ervaren zeg! Ontroerend hoe deze mensen hun geloof uit dragen, zo vol overtuiging! Prachtig om daar even onderdeel van te zijn. Maar wat een warmte zeg! Daar zullen jullie wel rekening mee moeten houden met jullie activiteiten. Dus alles op een rustiger tempo dan we hier in nl gewend zijn! Zorg goed voor jezelf en elkaar, lieverd! Geniet van de komende dagen, voor je het weet zit je weer vol achter de boeken…nog even niet aandenken en je heerlijk onderdompelen in dit fantastische avontuur dat je mag beleven. We zijn zo trots op je, echt geweldig! Lieverd, tot snel! Xxx van ons allemaal♥️

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:48
  Permalink

  Lieve Eyris,
  Wat mooi om jullie in de zwarte kerk te zien swingen. Gave foto sprong in het zwembad. Geniet van de komende dagen. Hier gaat alles z’n gangetje, iedereen heeft nu vakantie even lekker ontspannen. Vandaag zijn we op verjaardag geweest bij Floor van Netty en Marco. Lieverd we geniet daar nog vol van alles we zien je gauw vrijdag , kan niet wachten op je verhalen😘
  Kus papa

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:48
  Permalink

  Heee lieve Babette,

  Weer een zondag zonder jou, erg treurig. Maar mooi om te lezen wat je daar allemaal doet, ik ben trots!
  Ik wens jou en de rest van de groep natuurlijk nog mooie dagen met elkaar, geniet!
  En ik hoop je snel weer te zien 🙂

  Liefs en kusjes ❤️
  Else-Lieke

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:49
  Permalink

  Ha Annelinde! Ik hoor je op het filmpje wat we gehad hebben zingen in de kerk😃 wat een enthousiasme hè van de mensen daar, geweldig! Lekker dat jullie verder een relaxed dagje hadden vandaag en even bij konden komen van al het werken, alle belevenissen. Heb je al veel geschreven om maar niets te vergeten van deze fantastische reis?
  Wij hebben heerlijk gewandeld en heel veel mooie paddenstoelen gezien, ook hele echte kabouterhuisjes. Morgen weer naar huis en ik hoop voor je dat Gerrard je vissen in leven heeft kunnen houden🤣 hij zou in ieder geval zijn best doen!
  Ga nog héél véél genieten de komende dagen van alles wat je meemaak! Heel veel liefs pap en mam❤

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:51
  Permalink

  Lieve Iris,
  Wat heerlijk om je stralende koppie te zien!! Doet m’n moederhart goed, ondanks dat ik ook wel weer naar je verlang. Uitkijk naar je verhalen foto’s alles ( behalve je was 😂)
  En wat een hitte moeten jullie trotseren.. maar goed gelukkig heb je een bad om af te koelen.. en in die hitte drogen je kleren vast ook weer snel 😋
  Meiden verheugen zich ook om je vrijdag op te halen.. of zou t zijn dat we naar t vliegveld gaan.. ff vliegtuigen ✈️ spotten.
  Jammer dat je zelf niet meer mag schrijven.. maar geniet ook echt van de verhalen van de anderen. Uit alles lees je dat jullie fijne groep zijn!
  Wat zal je ook genoten hebben in de kerk. Dat is wel anders als je gewend bent, maar mooi om zo de naam van God groot te maken! Wat zal t bijzondere ervaring zijn. Ook deze bagage neem je mee! Geniet komende dagen nog extra.. neem t mee in je hart!
  Schrijf alles op zodat wij maar een klein beetje kunnen begrijpen van alles wat je mee maakt.
  Love You! ❤️ Xx moeke

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:55
  Permalink

  Hoi Babette, wat een enthousiasme in de kerkdienst!!! Hadden wij daar maar iets van! Krijg net een voetmassage van Naomi, wordt extra verwend nu jij er niet bent😄. Donderdag gaan we met club naar de voedselbank, kijk er naar uit!!
  Meest kijk ik uit naar vrijdag😘😘

  Veel plezier nog en groeten aan iedereen.

  Daddy

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 21:55
  Permalink

  Hoi Henrianne. Wat een warmte daarzo, bij ons komen de truien tevoorschijn, verwarming graadje hoger (ja dat mag vandaag voor een keertje 😄🥺). Vrijdag nemen we maar een extra trui voor je mee naar Schiphol.
  En vandaag lekker een relaxe dag. Bertil gaat weer aan de rozijnen en bij expeditie Robinson is er ook weer eentje weg. Geen idee natuurlijk hoe ze heet. Snap het spelletje nog steeds niet helemaal, maar vrijdag kan je er voor gaan zitten hoor…..
  Morgen gaan we paar dagen weg naar zee.

  Groeten en liefs van ons allemaal!

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 22:10
  Permalink

  Ha lieve Annelinde,
  Wat beleef je veel in Zuid-Afrika. Wat een ervaringen en indrukken zal je opdoen. De eerste indrukken van een heel andere cultuur en ontmoetingen met mensen en kinderen die veel minder hebben dan wij, vergeet je nooit meer. Tenminste, zo heb ik dat beleefd toen ik de eerste keer in Roemenië was en de zigeuners ontmoette!
  Mooi dat jij je met je groep dienstbaar maakt in Gods Koninkrijk!
  Geniet van alles in deze laatste dagen en voor straks een goede reis terug! Ellen en ik willen graag je foto’s zien en je verhalen horen!!
  Lieve groeten , ook van Ellen, uit zonnig Roemenië, waar we nu een weekend zijn,
  Ria

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 22:23
  Permalink

  Hee lieve Kristy, wat fijn dat je het zo naar je zin hebt. Ik vind het geweldig weer iets van jouw zelf te horen!!
  Zou best bij jullie kerkdienst van vandaag willen zijn. Lijkt me heel mooi zo,n enthousiaste kerkdienst!!!
  Hier aan tafel vanavond hadden wij het ook gezellig .Sharon,Arjen,Hidde en Tim kwamen koffie drinken.Gezellig!!!
  Gisteren en vrijdag waren Fenna en
  Silvan bij ons. Was ook erg leuk en ze hebben lekker gespeeld en goed geslapen .Onze kleine krummeltjes, Dinsdag komen ze weer !
  Dan komt ons kleinste krummeltje Hidde ook, dus het huis is dan weer vol!! Nu jij er niet bent is het wel stiller .Ach nog een paar dagen en dan gaan we genieten van alle mooie verhalen van jouw. Nog veel plezier met alles wat je daar doet meisje!!!
  En vergeet niet wij missen je .
  Dikke kus mama

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 22:25
  Permalink

  Hoi Kristy
  Goed om eindelijk weer een keer wat van jouw en jullie groep te horen.
  De tijd vliegt om voor jullie nog 5 dagen en dan naar huis ,bij ons kruip de week voor bij.
  Vind het ook niet erg dat je weer naar huis kom.
  Ja wat een verschil van kerk dienst het één heel statig het ander vol passie.
  Heb een paar keer het filmpje gezien maar ook iedereen probeert ook gewoon mee te doen.
  Vanavond met Tim een bakje koffie en een biertje gedaan leuk dat hij dat even komt doen.
  Van de week er nog even tegen aan bij het shackrepair en al de andere dingen die je gaat doen.

  Groetjes pa

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 09:01
   Permalink

   Heyy Liona,

   Wat leuk wat jij allemaal doet daar! Heel leuk dat je zo’n kerkdienst hebt meegemaakt, gelukkig ben jij al wel wat gewend in de Ark 😉 maar toch zal het heel anders zijn geweest. Zaterdag ook nog op safari geweest, wauw jij ziet zoveel van de wereld echt heel gaaf. Je laatste werkweek begint, dus zet hem op. Oh ja ik zal in Frankrijk wel een macaron of Madeleine meenemen 🙂

   Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 22:42
  Permalink

  Hai Romee,

  wat een leuk verslag en wat een gave foto(‘s). Ik snap wel dat jullie graag nog langer willen blijven. Volhouden is dus geen opgave. Alvast weer een fijne dag en tot snel. Slaap lekker voor nu. Liefs Papa

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 22:57
  Permalink

  Lieve Tamm en Sharon en Thirze en de rest!!

  Groetjes van ons uit het ijskoude nederland! Wat klinkt het allemaal leuk en mooi! Zo te horen hebben julie het goed naar julie zin! Wel missen wij je hier! We kunnen niet wachten om weer lekker bij te kletsen en zijn erg benieuwd naar je avonturen😝 geniet er nog ff van want het zit er al bijna weer op!!

  Dikke kus van Esther en Simone!

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 23:00
  Permalink

  Hey lieve meisjes,
  Wij hebben heerlijk vakantie in het koude Nederland. Jullie foto’s en berichtjes zijn altijd zo leuk om te zien en te lezen! Ik mis jullie stiekem wel een beetje…
  Geniet vooral nog van jullie week daar en geen dingen doen die ik ook niet zou doen (Ik moet echt stoppen met deze zin)

  Kusjes van Guus(je)

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 23:34
  Permalink

  Hey Babette,
  Ik moet zeggen dat ik echt jaloers ben op hoelang je kon uitslapen vandaag. Half acht klinkt wel echt als heel veel luxe. Nee misschien dat niet, maar wel echt jaloers op alle andere dingen daar. Volgens mij is t echt wel mooi daar en hopelijk zijn je laatste dagen daar ook nog wel even zo. Ik mis je stiekem wel een beetje maar ga dinsdag macaroni eten bij je moeder met Maarten en Pieter dus dat maakt al heel veel goed.
  Challas Wiljan

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 23:43
  Permalink

  Hoi lieve Anna!!!!! Ik kom net uit mijn werk en zie dat jullie blog weer staat. Wat had ik vanmorgen graag over je schouder mee gekeken toen jullie in de kerk waren!! Super mooi! Vandaag had ik het er met Soof over of we je missen. We kwamen er achter dat we je niet missen in de vorm van een soort heimwee naar jou. Maar wel dat het langzamerhand weer eens tijd word voor een echte dikke knuffel!!! En mooie verhalen.De fruitschaal is wel helemaal van streek. Hij snapt er niets van waarom al die appels blijven liggen en er geen druiven worden gepikt. Je telefoon ligt er wel een beetje zielig 🐝. Hij weet niet wat hem overkomt. En de wasmachine? Die had pas een snipper dag. En 🐻? Hij komt er als hij je ziet er achter dat je al lang niet met hem hebt geknuffeld. Zoals ik al zei: We redden het prima zonder je maar het is wel ietsiepietsie ongezellig zonder jou!!! Verder nog nieuws? O zeker niet onbelangrijk. Guus is naar de kapper geweest! Zo stoer! Hij was hier gisteren. Heel veel liefs, fijne week en een dikke knuffel van je mams.

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 23:47
  Permalink

  Oh Anouk, 40 graden😢 ik hoop dat je niet als een tomaatje terug kom. Het schiet al aardig op dat je aan de terugreis ga beginnen. Voor jou misschien wel veel te snel of niet? Jordi en Lars hebben ook een berichtje gestuurd😍. Vanmiddag zijn we gezellig bij Jason en Randy geweest. Tris heeft morgen zijn eerste rijles😊 dus die gaat ook beginnen. Morgen ga ik effe rond bellen want we zijn er wel achter gekomen dat er veel toch een wachtlijst hebben. Vanavond hebben we weer expeditie Robinson gekeken bij opa en oma maar ik zal niet zeggen wie er uit is😉. Nou succes morgen weer met wat je ga doen en ik hoop dat jij ook nog een keer wat kan schrijven voordat je terug kom. Dikke kus van ons 💋💋💋

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 09:16
   Permalink

   Ps: Ik zit trouwens momenteel op het balkon in Spanje dus heb ook niks te klagen 😉
   Tot snel! ❤❤❤

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 00:08
  Permalink

  Hoi hoi lieve Romeekie,

  Het wordt al een beetje een gewoonte dat ik de hekkensluiter ben, geloof ik, hihi, alweer zó laat. Maar wat een fantástische foto van jou en Francis zeg, haha… wów!! Wie is die geweldige fotograaf die precies zó’n moment vast weet te leggen??? En nog zo’n mooie actie foto van de 2 meiden springend in het zwembad. Alle foto’s zijn geweldig trouwens, jullie lol spat van het scherm af!!!
  En wat heerlijk dat jullie vanmiddag ook tijd hadden om even bij te komen en lekker af te koelen in het zwembad, dubbel en dwars verdient, lijkt me!!
  Zo fijn om even een berichtje van jou zelf te lezen en te zien dat je het echt fijn hebt daar. Ik gun het je zo!! En ik hoop dat jij nog elke minuut van jullie dagen daar kunt genieten, maar stiekem ga ik wel een beetje aftellen richting vrijdag! Vind het echt vreselijk balen dat ik er niet bij kan zijn op Schiphol, want dat zal vast ook een enorm feest zijn, al die jongens en meiden met hun blije verhalen en alle blije ouders, geweldig!
  Maar… zover is het nog helemaal niet. Nu eerst lekker slapen, en morgen naar de bouw he? Zet ‘m op, ben benieuwd hoe ver jullie al zijn en of jullie nog aan wat metselen toe komen…?
  Ik weet dat we nu geen berichtjes meer van je zullen ontvangen tot vrijdag, maar ik blijf je schrijven en denk elke dag tíg keer aan je. Dikke kussen en weer een prachtige dag gewenst morgen!!
  Veel liefs, XXX mama.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 00:20
  Permalink

  Hi babet, wat ben je goed bezig daar! Heel veel succes nog. Liefs Senna

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 00:41
  Permalink

  He Roos
  Coole dansmoves😜 dit keer stond je niet achteraan verstopt achter de rest.
  Wat een ontzettend mooie tijd hebben jullie daar. Veel wilde dieren gezien? Ben zo benieuwd naar je verhalen en natuurlijk je foto’s.
  Lekker pittig zonnetje trouwens. Hoop dat je niet terug komt zoals toen uit Ibiza🍑.
  Wij hebben vandaag bezoek gehad. Bij Hans & Grietje in Zeewolde geweest. Was weer super druk! En natuurlijk bij opa en oma geweest. Vanavond geluierd, gedoucht en naar bed. We missen ons vertrouwde badje wel hoor.
  Nou ik ga gauw slapen. Hoop dat jij al lig te snurken.
  Weer een hele mooie dag morgen!
  Kus je moeder

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 09:08
   Permalink

   Hoi lieve Roos. Jullie maken wel leuke dingen mee zeg,bouwen,kinderwerk,dansen en zingen in de kerk.Ik denk dat je zussen stiekem wel een beetje jaloers zijn.Kun je een beetje tegen de warmte,op zondag zal dat wel gaan als je weer aan de bouw moet is dat andere koek.Doe rustig aan en pas op voor verbranden.Nog een paar dagen en dan zit het erop.Heb je zin om weer naar huis te gaan of zou je liever nog een poosje blijven?Geniet er nog een paar dagen van.Een veilige reis weer terug.Groetjes en tot gauw ziens,MET FOTO’S EN VERHALEN.liefs opa en oma vdBrink.

   Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 15:50
   Permalink

   Hoi Henrianne, even iets laten horen van het thuisfront aan de Buizerdlaan. Jullie zijn de dagen aan het aftellen om naar huis te gaan. Maar goed ook want dan kun je thuis je broers en je vader weer in toom houden. Ze zijn zeer uitbundig. Of dat komt dat jij er niet bent weet ik niet. Geniet je nog van de warmte en het werk wat daar moet gebeuren. Het zingen gaat jullie goed af tijdens de kerkdienst. Is wel iets anders dan bij ons maar wel mooi om mee te maken. Geniet nog van de laatste dagen en een hele goede vlucht terug naar dr thuisbasis. Liefs van opa en oma.

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 03:46
  Permalink

  Ha die Mika!
  Het wordt nu aftellen, balen voor je denk ik… we zijn wel zó benieuwd naar je verhalen en foto’s. Wel een kwelling hoor, weten en lezen wat jullie daar meemaken en helemaal niets van jou te zien of horen. Papa heeft een leuk idee voor hé foto’s als je terug bent. Dan komen de verhalen vanzelf wel denk ik!
  Ondanks aansporen heeft Senna nog niets geschreven op deze blog (volgens mij). Je kent ‘m…. druk met andere dingen, Pokemons enzooo… Vanmiddag (eh.. gisteren, het is nu nacht) hadden we het feestje van Paul en Luuk, dat was erg gezellig! Bijna iedereen vroeg naar je en ze hadden er lekkere wijn, (zeiden ze) haha. Wij zijn dus inmiddels ook weer terug in NL. Roads was blij joh!! Dat is een leuk filmpje geworden. Gelukkig maar, want die zit echt elke avond weer in een vuurwerk dip… zo zielig 😢
  Ook wij hebben trouwens wel leuke foto’s, vooral van onderweg… het waren vreselijke bochten met mega hoogteverschil… dan weet jij genoeg… Ik vermoed zo dat jij daar ook wel leuke (bus)tochtjes maakt, is maar goed dat ik wat dat betreft de details nog niet weet 😉 Nou, hopelijk snel weer een leuk verhaaltje van je , dat houdt ons dan weer op de been tot vrijdag..😘 Veel plezier nog gozerrrt❣️

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 06:33
  Permalink

  Ha Tam,
  Hoe is het daar? Zag er zwingend uit in de kerk. Lekker dat jullie gisteren een rustig dagje hadden.
  Succes vandaag. Ik werd ook om 6.00 uur gewekt maar dan door mijn wekker. Dacht zal Tam nog ff een berichtje sturen.
  XXX mama

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 08:02
  Permalink

  Lieve (tante) Kristy!
  Leuk om weer wat van je te lezen! En leuk dat je het zo leuk vind. Wij zijn wel heel blij dat je weer bijna naar huis komt! Geniet nog van de laatste week en succes voor jullie allemaal!

  Dikke kus!

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 09:13
  Permalink

  Heyy Hannie,
  Zo te horen heb je het heel leuk en gezellig!! Maarja hoe kan dat ook anders met jou erbij! 😉
  Nog maar een paar daagjes en dan vliegen jullie alweer terug. Heeel veel plezier nog en geniet er nog ff van!!
  Anouk, jij ook nog heel veel plezier en gezelligheid!! Ik kijk er zoo naar uit om jullie verhalen te horen.
  Spreek jullie snel!
  Liefs, Shanne

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 09:37
  Permalink

  Hee kris,
  Weer even een berichtje van ons.
  Fijn dat je het zo naar je zin hebt en eigenlijk langer zou willen blijven. Ik vind het wel weer genoeg geweest en ben best blij als je weer naar huis komt.
  Zo te lezen is deze hele reis een ervaring om nooit meer te vergeten.
  Zaterdag zijn we naar de dierentuin geweest met Fenna, Silvan en Hidde. Dit was erg leuk. Met Fenna hadden we het erover welke dieren tante Kris ook zou zien.
  Als je thuis komt moet je maar even met Hidde knuffelen. Hij is alweer zo gegroeid. Hij kan nu naar je lachen en doet erg zn best om zelf geluidjes te maken als je tegen hem praat.
  Zo nu ben je ook weer op de hoogte hoe het met ons gaat Haha.
  Geniet nog even de laatste dagen en tot snel!
  We missen je!

  Liefs
  Arjen, Sharon en Hidde

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 09:42
  Permalink

  Hey Iris,
  Geweldig wat jullie met elkaar mochten delen gisteren in de kerk. Zo als die zwarte mensen hun geloof belijden en beleven wat kunnen wij daar veel van leren. Houdt het vast lieverd en neem het voor altijd mee in je hart. Wat zal ik graag zo’n dienst eens mee maken . Om God zo groot te maken en Hem de eer te geven voor alles wat we uit Zijn Hand mogen ontvangen.
  Heerlijk ook dat jullie een rustige dag hebben gehad zeker in die hitte. Dat is wat anders hier bij ons veel regen vanmorgen. Leuke foto’s ook weer en altijd vrolijke gezichten daar geniet ik van mee.
  Hier is het nu herfstvakantie vanavond komen Ellis en Norah logeren en morgen hopen we naar de dierentuin te gaan. Ik wens jullie voor vandaag een mooie dag toe waarin je weer veel zal zien/ervaren. Geniet ervan met de groep. Heel veel liefs, ook oma mist je hier. XX

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 09:42
  Permalink

  Hey Snorrie!
  Jij flapdrol: je had gezegd dat je zaterdagochtend thuis zou komen, maar nu blijkt het vrijdag te zijn. Tja, dan ben ik natuurlijk niet vrij… Ik had me al verheugd op een uitje naar Schiphol maar helaas… Je zult het wel koud krijgen wanneer je in Nederland land. Niet dat het hier zo koud is, maar het verschil is wel aardig denk ik. Je moet nog maar extra genieten van de zon en de warmte daar (al is 40 graden wel heeul warm)! Ergens wel fijn dat je vrijdag al terugkomt, want ik mis ‘mijn’ e-reader. En mijn waterfles. Ik vraag me af of je de e-reader überhaupt hebt gebruikt 😉De waterfles heb je denk ik wel intensief gebruikt, ik ben benieuwd hoeveel nieuwe deuken hij heeft opgelopen.
  Liefs van Hompie ❤

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 09:45
  Permalink

  Hee Anna en Annelinde,
  Ik was gister nog vergeten te reageren maar het is echt heel gaaf dat jullie al die dieren hebben mogen zien! Ook wel apart om te bedenken dat het daar zooo warm is, hier in Nederland is het namelijk rond de 15 graden. Ondertussen mis ik jullie wel een beetje hoor en @anna het is best wel saai bij de Jumbo zonder jou dus ik verheug me stiekem al op jullie terugkomst, maar ben natuurlijk ook heel blij voor jullie dat het zo leuk en gaaf is in Afrika en geniet er nog maar heel veel van!
  Hier in Nederland is het nog steeds niet zo bijzonder.. ik heb in de opmaatweek gestreden voor onze gs PO @annelinde, dus dat komt goed :). Verder is het nu gelukkig vakantie en dus lekker veel leuke dingen doen!
  Heel veel plezier en succes nog in Afrika en @anna ik ben nog steeds heel benieuwd naar je roomtour 🙂
  Xxx

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 09:48
  Permalink

  Hey Nick, leuk zo’n enthousiaste kerk. Had graag gezien hoe dat ging en hoe enthousiast jullie meededen! Nog een paar dagen te gaan en dan het er al weer op. Ben benieuwd of je er nog wel langer zou willen blijven of dat je nu wel weer graag naar huis wil. Wij zijn hier nu aan het opruimen en inpakken want het Luttenweekend zit er weer bijna op. Helaas vandaag regenachtig dus nog even zien wat we gaan doen. Wat ga jij vandaag doen? Bouwen? Veel succes vandaag. X papa

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 09:59
  Permalink

  Hai Mooie Meid,

  wat zal jouw beeld van de wereld zijn veranderd als je weer thuis bent: ondanks de armoedige situatie van de mensen daar (bekeken door onze bril) toch elke dag weer een lach op je gezicht hebben. Mooie instelling toch. Kunnen wij (in het westen) nog veel van leren. Anderzijds snap ik de lach ook wel als je in zo’n mooie omgeving kan opgroeien en in een samenleving met veel meer rust. Toch hebben wij natuurlijk niets te klagen behalve dan dat we steeds meer merken dat we als gezin niet compleet zijn dus kom toch maar weer (snel) thuis. Aftellen voor ons is begonnen. Gelukkig hebben we zat te doen dus voldoende afleiding. Fijne dag en hopelijk heb je tijd om nog veel foto’s te schieten van alles wat jij nu dagelijks kan zien. Foto’s vertellen het verhaal bijna vanzelf. Hele dikke kussen en tot de volgende keer (dus uiterlijk vrijdag). Papa je plaaggeest.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 11:09
  Permalink

  Ha Jelle,
  Wat een super gave dingen maken jullie mee!! En gewoon de volledige big five gezien! Heel bijzonder. Wat een super leuke foto van jou. Laura is gelukkig weer terug uit Engeland. Ze heeft met super leuk gehad. Jij ook zo te zien en lezen in jullie verslagen. Fijn dat jullie reis ook echt als vakantie voelt. Wij genieten nu ook van de herfstvakantie. Vandaag een nachtje naar Schoorl. Lekker uitwaaien op het strand. Tot vrijdag of zaterdag!! Nu nog even genieten van alles in Afrika!! Liefs, van ons alle vier.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 11:32
  Permalink

  Heb Kristy wat een ervaringen en belevenissen allemaal . En niet vergeten de indrukken . Wij zitten in Zweden en verstoken van internet zo af en toe. Op de helft en dan weer naar huis met bagage vol ervaringen……. gowd dat je.dit doet. Geniet er volop van en gaan jezondag weer lekker zien. Dikke knuffel Teuni en Michel😘

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 11:34
  Permalink

  Hoi Mika,
  Wat zullen jullie het warm hebben zeg !
  Maar vaak is het wel een andere warmte dan in Nederland, misschien iets beter uit te houden?
  Behalve als je aan het werk bent, wat doe je daar precies ? Zit je bij de bouwgroep of doe je iets anders? Ik ben benieuwd!
  Geniet nog lekker van de komende dagen, ik volg de berichten, Groetjes van Oma Tineke.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 12:20
  Permalink

  Lieve Lou,
  Wat een hitte, daar zul je wel last van gehad hebben, misschien ook daarom migraine ? Kon je het op tijd onderdrukken ? Hoop dat je toch volop heb kunnen genieten van de safari ondanks je hoofdpijn 😘
  Veel dieren gezien dus ! Bijzonder, je maakt wat mee zo!
  En wat ontzettend mooi om de “zwarte” kerkdienst mee te maken, toch indrukwekkender en drukker dan de “witte” als ik het zo kan inschatten.
  Zal wel een kippenvelmomentje geweest zijn toen jullie voor ze mochten zingen en zij zo enthousiast mee doen.
  Bij ons gaat alles z’n gangetje, net bij oma geweest, vond het natuurlijk geweldig om jou daar in de kerk te zien en de foto met dat jongetje op je schoot ook zo mooi !
  Woensdag komt Hugo hier eten, en Gert ook dus jij bent de enige die ontbreekt dan 😢
  Zal toch blij zijn als je er vrijdag weer bent, misschien beetje egoïstisch maar mis je best wel ! Dan zijn we weer kompleet 😜

  Liefs mamaxxx💋💋

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 15:12
   Permalink

   Hey Anna,

   Je mag best iets meer op de voorgrond stappen met foto’s maken. Behalve die spetterende kruiwagen foto hebben we amper iets van je gezien. Vooral het ‘dansen, klappen, zingen en springen ‘ van deze dag hadden we graag wat meer foto’s van gezien. En filmpjes . En ander bewijsmateriaal.
   We missen je een heel klein beetje en we verwachten dat jij als goede vriendin dat als je terug bent je alle gemiste berichtjes in de groepsapp terug leest. Woehaha.

   Groetjes,
   Jackiebah, Arispis, Elsjefiederelsje en Ilissa.

   Laat nog even weten wat jij een goede bijnaam vind voor Ilissa….

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 13:16
  Permalink

  Hey babs
  Vind altijd erg leuk om de blogs te lezen 🙂 Mis je wel hoor maar je bent goed bezig daar kussies zie je alweer snel hihi
  Xx Ali

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 13:57
  Permalink

  Een glorieuze gids voor het schrijven van het essay – door dhr. Van den Brand

  De / het / een essay. Het pareltje van het academisch schrijfwerk. De nachtmerrie van elke student. Gevreesd en tegelijkertijd geliefd. Want wat moet je nou doen, als je net zo’n inspiratieloos wezen bent als ik? Het antwoord hierop is simpel: ironie.
  Een essay schrijven over een boek of film? Dat is alleen weggelegd voor mensen
  met toekomstdromen en een wil om te leven. Nee, ik doe dat anders. Hierbij presenteer ik met ongepaste trots een matig essay over het essay.

  Belangrijk voor het schrijven van een essay is de persoonlijke zoektocht. Waarnaar?
  Dat mag je zelf bedenken. Laatst was ik een sok kwijt, dat was een behoorlijke zoektocht. Al bleek deze later gewoon bij mijn bureaustoel te liggen. Deze
  essay gaat alleen niet over sokken, maar over essays. Dus bedenk goed waar je naar zoekt, want het moet wel bij het onderwerp van je opstel horen.
  Verder worden zoektochten naar je ware zelf niet altijd gewaardeerd in dergelijke schrijfopdrachten dus laat die maar in Australië achter.

  Bovendien is het uiterst noodzakelijk om ‘bewogen’ te zijn door je onderwerp. Of daar een fysieke of een figuurlijke beweging mee bedoeld wordt is mij niet geheel
  duidelijk. Zelf koos ik voor dit onderwerp, het essay, omdat dit mijn vingers beweegt.
  Het is dus echt aan te raden om een onderwerp te kiezen waar je erg gepassioneerd
  over bent, want je vingers moeten in beweging komen, wil je een essay schrijven.

  Dat is alles wat je nodig hebt om een essay te schrijven. Om dit pracht-essay samen te vatten herhaal ik nogmaals de twee kernaspecten van het essay, dat zijn namelijk de persoonlijke zoektocht en het bewogen zijn door het gekozen onderwerp. Verder ligt de verantwoordelijkheid noch de aansprakelijkheid voor mogelijke lage cijfers die dan wel niet resulteren in het zakken van een examen niet bij de schrijver van dit essay. Zelf hoop ik dan ook dat dit genoeg is voor mijn proefessay.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 14:20
  Permalink

  Heey Kris, Roos en Ilsje,
  Ik hoop dat jullie het heel leuk hebben en veel bijzondere dingen hebben gedaan!! Het is gewoon al weer bijna afgelopen 🙁 ! Geniet nog van de laatste dagen :))
  Dag hoooooorr en tot snel ♥️♥️♥️

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 14:34
  Permalink

  Hoi lieve Romee

  Wat mooi om jullie belevenissen zo te kunnen volgen
  Zo leuk al die foto”s
  Jullie zijn daar super goed bezig
  We zijn enorm trots op jullie
  Nog heel veel plezier gewenst
  En voor vrijdag alvast een goeie terugreis
  Heel veel liefs XXXX

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 14:37
  Permalink

  Daaf!
  Goed bezig man! Deze ervaring pakt niemand je meer af! Geniet nog even, want voor je het weet hoor je het gezeur van je moeder weer 😉😂
  Liefs Jack en Anja

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 15:07
  Permalink

  Kristy,

  Leuk om alle verslagen te lezen, wat een belevenis voor jullie. Maar ja, het einde komt langzaam in zicht………
  Vanuit een herfstachtig Terschuur wensen we jou (en de rest natuurlijk ook) alvast een goede terugreis en vergeet vooral niet om de laatste paar dagen je rugtas te vullen met mooie herinneringen want die zijn blijvend!!!!
  Nou meissie we zien je wel weer op het volgende feestje of het familieweekend.

  Dikke knuf van ons.
  Ome Edwin en Tante Joke (haha)

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 15:10
  Permalink

  Hallo Liona,
  Hier dan een berichtje van je tante. Vlgs mij heb ik het vorige week niet helemaal goed gedaan…
  Wat ontzettend leuk om alle verhalen te lezen en wat hebben jullie al een hoop werk verzet! #super trots op je! Fijn dat naast het harde werk er ook nog tijd is voor wat ontspanning. Tikkeltje jaloers ben ik wel als ik lees dat je zoveel wild hebt gezien zeg! Hier gaat alles verder z’n gangetje. Geniet nog van de laatste dagen. Poot van Nientje en knuffel van Renate Harsevoort

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 16:01
  Permalink

  Hey lieve Rosalie,
  Wij waren erg blij met je berichtje. Fijn dat je zo enthousiast bent. Kan ook bijna niet meer wachten tot we de verhalen van je horen. We zijn echt aan het aftellen. Maar wat een hitte zeg. Hoop dat je dat een beetje vol kunt houden. Vooral met bouwen zal dat best afzien zijn. Heb genoten van het filmpje van de kerkdienst gisteren. Heerlijk om te zien dat ze jullie na wilden doen. Maar verder kunnen wij denk ik ook wel wat van hun leren.
  Geniet vooral nog van je laatste dagen daar!

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 16:27
  Permalink

  Heyyy Dian,
  Wat een belevenis zal die safari geweest zijn, misschien moet shib de volgende keer toch maar reserveren nu die Chinezen al 2x voor de shib groep arriveerde en de boel daarmee ophield.

  Zaterdagavond zat ik in de auto en heb ik een uur lang een prachtige maan gezien. Zo’n maan met een beetje donker mist ervoor, May noemt het een weerwolf maan 😉
  Uiteraard heb ik toen aan jou gedacht en me afgevraagd of jij naar dezelfde maan keek. Maar misschien lag je al op bed, want jullie waren zó vroeg op. Het was wel een geweldige wekker die ochtend zeg!

  Wat leuk hè dat je gewoon ook dezelfde kindjes hebt ontmoet als Kim, Sem en May. En wat een enorm bizarre toeval dat jullie uit al die kindjes daar met dezelfde op de foto staan. ❤

  Geniet tot the max nog even de komende dagen liefie en bouw naast huisjes ook mooie herinneringen.
  Kus Mona

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 16:40
  Permalink

  Hallo Kristy, hier een berichtje van de Oma van Tim, heb jullie hele reis en jou in t bijzonder gevolgd en jullie verhaaltjes ook grotendeels gelezen.
  Ook de mooie foto’s gezien, al stond jij er niet heel vaak op.
  Wat een avontuur en wat bijzonder, al dat werk wat jullie daar doen in die hitte, maar de mensen daar, zullen jullie vast heel dankbaar zijn.
  Op safari gaan, was ook een heel spannende en geweldige ervaring zeker?
  Je hebt vast hele mooie foto’s gemaakt.
  Nog een paar dagen en dan moet je de koffer alweer inpakken en ga je met een geweldige ervaring, verhalen en mooie herinneringen naar huis.
  Lieve Kristy, succes nog op de bouw en geniet nog ff van het spelen en knuffelen van de kindjes daar.
  Alvast een goede terugvlucht en we zien je vast gauw weer in Stoutenburg op de boerderij . Groetjes

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 17:15
  Permalink

  Lieve Liona,
  Volgens ons heb je het prima naar je zin daar. Wij kijken erg uit naar vrijdagmorgen op Schiphol. We missen je best. Het doet ons goed dat je het naar je zin hebt. En gelukkig kunnen we elke dag genieten van jullie verhalen.
  Geniet nog van alles wat je gaat doen. Bouwen, kinderwerk of shackrepair.
  Fijne avond en we houden van je!
  Liefs papa en mama.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 18:23
  Permalink

  Hee lieve Milou,

  Hoe is het daar? Wat een bijzondere ervaring, super knap dat je dit doet!! Succes en veel plezier nog de laatste dagen. Hebben zin om je weer terug in barneveld te zien.
  Veel liefs
  Corné, Alida, Noëlle en Esmée

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 19:02
  Permalink

  Mooie foto volgens mij heb je het wel naar je zin. Maar wij missen je wel. We lezen elke morgen jullie verslag. Tot vrijdag

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 19:05
   Permalink

   Ik hoop dat het nu gelukt is doei🥵🥵opa en oma en miranda

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 19:30
  Permalink

  Hoi lieve Anouk, zo te zien heb je het erg naar je zin, wat een indrukwekkende foto’s allemaal!! We zijn ook erg benieuwd wat je allemaal meegemaakt hebt!! Nog heel veel plezier en tot snel, geniet nog even!! Heel veel liefs, en dikke kus van Danielle, Lars & Floortje

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 19:41
  Permalink

  Hoi Hannepan,
  Pffff 40 graden das wel heul veul! En dan in je warme spijkerbroek …
  Maar wat leuk die enthousiaste mensen in de kerk.
  Nog een paar daagjes meis dan kom je weer naar huis. neem het allemaal nog maar eens goed in je op voor het voorbij is.
  Papa en ik zijn vrijdag naar de bruiloft van Adrie en Carolien geweest. Was erg gezellig. Zondag bij Kees en Heidy, ook leuk. Verder gaat hier alles zijn gangetje. Veel plezier nog en als het goed is ga jij morgen weer een berichtje sturen. Ik kijk er naar uit!
  Kus van je mutti🥰😘

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 20:09
  Permalink

  Romee en Francis, jullie staat er goed op man!!! Lisanne je valt wel lekker op met je gele rok haha! Jongens ik kan niet wachten om jullie allemaal weer te zien en de emmerlijst verder af te werken! Maar geniet nog maar even van het mooie werk wat jullie doen en het zwembad. Ikzelf ben de kou in Nederland ontvlucht en zit lekker met 22 graden in Turkije : ) maar dat is niks vergeleken Afrika.
  Groetkes van Murm!

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 21:49
  Permalink

  Heyy Anna,

  Jack en Rispis hier. Vet leuke verhalen, t lijkt ons echt heel leuk daar!
  We lazen dat jullie eventjes lekker gingen dansen, leuk!
  Nou dat hebben Jack en ik ook lekker gedaan op SW! Dat ging ook helemaal goed met ons geweldige ritmegevoel (vooral t klappen van Jack was buitengewoon).
  T was echt superleuk op SW, maar nu zijn we wel echt vet moe. Het was bij ons wel ff anders dan bij jullie wat betreft temperatuur want in het klooster was het heftig ijzig koud (en Jack werd gek van spinnen en pissebedden).
  En het was ook heftig, dikke hereniging met mn aanbidder van vorig jaar. Alleen jammer dat hij dit keer volgens ons Jack als doelwit gesignaleerd.

  We snappen nu wel beetje hoe zwaar je het daar hebt zonder drinkwater uit de kraan. Wij hadden namelijk gisteravond bruin water uit de kraan en toen konden we dat dus een poosje niet drinken. Later gelukkig wel maar toen was t nog beetje twijfelachtig. Beetje te erg blijkbaar want ik werd er vandaag heel misselijk van en heb gewoon bijna een pizza afgeslagen, moet je nagaan hoe erg het was.

  Maar nu genoeg gepraat over ons en wij gaan vroeg slapie doen.
  Heel veel plezier en succes nog!!
  Geniet ervan!!
  Groetjes Jack en Rispis met hun sw verhaal

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 21:53
  Permalink

  Hoi lieve Romee,
  Al weer een dagje verder, oh jeeee!!! Maar vast ook weer een mooie dag geweest. Op de bouw deze keer? En nog steeds zo heet? We zijn heel benieuwd hoe de bouw vordert.
  Hier een gewone dag, ondanks de herfstvakantie alle drie aan het werk geweest. Marijn op stage, ik had een late dienst bij het Tolkcentrum en papa buffelt sowieso de hele week gewoon door. Arme man!! 😉
  Vanmorgen was ik wel vrij, heb lekker een paar uur met Irma op de Hoge Veluwe gewandeld, en een kop koffie gedronken in de nieuwe Koperen Kop. Was gezellig! Ze vond je laatste foto ook geweldig hihi. (heb ik natuurlijk even heel trots geshowd!!).
  Riv heeft zich er helemaal uitgeleefd, haha, is nu bekaf en ligt lekker te slapen. Ga ik ook doen, want morgen al weer heeeeeeel vroeg op, dus slaap lekker lieve schat, we kijken weer uit naar de blog (hoor net dat die morgenochtend komt). Dikke kus en knuffels, XXX mama.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:36
  Permalink

  Ha die Nick,
  Ein-de-luks weer ns n berichtje van je moeder… Sorry voor t niet sturen van een berichtje gisteren. Het kwam er gewoon niet van tijdens alle druktes van het Luttenweekend. Dat zit er voor ons helaas weer op. Iedereen heeft vanavond nog bij ons gegeten en het huis is nu weer leeg, op drie mensen na. Maurits zei tijdens het eten: “Wel jammer dat Nick er niet bij was!” Vervolgens kwam Ferre nog even bij mij vragen waar je ook weer was en of je niet meer ziek was (hoe die bij dat laatste kwam, geen idee) en Thomas zei:” Volgend jaar is Nick er gelukkig wel weerbij!” Dus ze hebben je echt wel gemist!
  Ome Johan vroeg nog heel nadrukkelijk of ik de hartelijke groeten aan je wilde doen. Dus bij dezen! Hij vond t zo via mij makkelijker dan t zelf via deze site, want dat was allemaal zo ingewikkeld… 🙃😂
  Hij en tante Alice verklapten ook nog dat ze zondag (dan vieren we Dani’s verjaardag) een mooie herinnering aan Barcelona voor je hebben…
  Misschien dus nog wat lichtpuntjes voor als je straks weer naar huis moet en daar helemaal geen zin in hebt. Of begin je Nederland en ons toch al n beetje te missen? We hebben hier alleen geen leeuwen en olifanten los rondlopen. Wat gaaf dat jij dat gezien hebt 😍!
  En dan lekker swingen met n enthousiaste en gepassioneerde groep medechristenen… Super tof lijkt me dat!
  Morgen weer aan het werk… Heel veel plezier met mooie en waardevolle dingen doen en geweldige herinneringen maken. Love you! Moeders.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 22:41
  Permalink

  Heay Sharon,

  Hier een berichtje van je zus en tevens van de rest van de fam. ;-}
  Eigenlijk gebeuren hier niet zoveel indrukwekkende dingen dan bij jullie, maar dit lijkt voor ons een soort vanzelfsprekendheid. Terwijl we door jullie blog juist (weer) met de neus op de feiten worden gedrukt. Want jullie laten wel weer zien dat niets vanzelfsprekend is. Jullie ervaren aan de andere kant van de evenaar vast een Afrika vanuit verschillende hoeken en meerdere gezichten.
  We vinden het allemaal heel bijzonder om te zien dat jullie echt zoveel verschillende dingen meemaken en daar ook mee aan de slag gaan. Dat zal soms vast wel impact hebben. Elke keer krijgen we middels de blog een ander stukje Zuid-Afrika te zien. Goed om te horen dat het je daar goed bevalt! Dan maar hopen dat je vrijdag wel met het vliegtuig mee naar Nederland vliegt…

  Papa en mama kunnen middels jullie avonturen alvast wat inspiratie op doen en cultuur snuiven. Voor jou wordt het voorjaar een gezellige periode samen met je zusjes. Het houdt een keer op hé, wereldreiziger. ;-0. Kijken of we dit samen kunnen fixen en of we het wel echt gezellig hebben.

  Oma weet de weg naar jullie blog wel te vinden, ook al kijkt ze meestal wel met ons mee. Gaat toch wat sneller en makkelijker. Dus bij thuiskomst kun je een soort van presentatie voorbereiden over hetgeen wat jullie hebben meegemaakt en hoe alles eraan toe ging.

  Mama leest (en reageert op) jullie blog trouwens met haar mobiel. Eigenlijk is ze sinds jullie reis een soort van Michelle mobielo geworden. Die daarentegen vandaag wel een inschrijfformulier van de sportschool heeft gehaald. Ja Mies, nu al… pas, ja! Verder heet Mies nu Ms. Shake, dus ze is van start. Wat ze de rest van de dag bij de Vergulde doet blijft een verrassing. ;-0.

  Daja heeft Ollie geknipt; correctie verprutst. Dus dan weet je wel genoeg. Je ziet zijn ogen weer, maar hij ziet er echt niet uit. Tijd dat hij weer netjes getrimd wordt.

  De chickies zijn ook weer in the picture thuis. Dus je weet dat je zus weer verder is gegaan, waar ze was gebleven. Dus iedereen is weer iets rustiger…. Trouwens papa kon zich redelijk vinden in de opmerking van de vader van Roos. Laat ons verrassen zou ik zeggen.

  Oja, wat je wel hebt gemist is mijn gebeurtenis. Check je FB en Insta maar even als je thuis bent @Ilse. Ik schrok dat ze ineens naast me stond, waardoor ik een bewogen selfie had. Maar er is blijkbaar ook een foto genomen van de andere kant. 😉 Dus je kunt in het weekend je mobiele updates weer bijwerken…

  Verder kun je 23 november in je agenda noteren voor de Winterfair. Wat je moet doen is nog een verrassing… De ‘vliegende keep’ is er nog niet, dus we wachten het af.

  Zo te zien begin je ons nog niet heel erg te missen en heb je daar volgens mij aardig je plekje gevonden. Maar… vrijdag zal je ons weer zien en zul je weer gezellig met ons door een deur moeten.

  Dus maak er de komende dagen iets moois van, doe waardevolle en bijzondere dingen en geniet van deze mooie ervaring. Dat worden óf zijn vast al bijzondere herinneringen. We zien dat jullie al aardig wat werk hebben neergezet de afgelopen dagen, dus we zijn benieuwd naar het eindresultaat en jullie belevenissen van de komende dagen.

  Hier liggen er weer een paar onder een dekentje, maar ik verwacht niet dat jij die op dit moment nodig zal hebben.

  Lieve groetjes,
  Chantal + de rest van de fam.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *