Vandaag was het weer tijd om vroeg op te staan. Uitslapen zat er niet meer in, want wij zijn harde werkers en hebben dat natuurlijk helemaal niet meer nodig. Iedereen begon de dag dus erg vrolijk en zat met een grote glimlach aan het ontbijt. De glimlach werd nog groter toen we iemand de zaal in zagen lopen. Het was onze held, ons grote voorbeeld die we zo gemist hadden: Jan. Jan was net weer terug van een enorm leuk weekend in Nederland en we waren blij om hem weer te zien.


Het ontbijt was voor de verandering scrambled eggs met bacon. Met een goedgevulde maag gingen we weer op pad. De dag begon weer lekker met de bus, zie de blooper van de dag. We zijn vandaag weer opgedeeld in drie groepen: bouw, kinderwerk en shack repair. Het was weer een warme dag en hebben allemaal dus de zweetkliertjes weer goed aan het werk gezet. 

Bouw

Ook vandaag is er weer een groep naar de bouw geweest. Van onze groep waren Mika en Henrianne aan de beurt om zich weer uit te sloven. Dit keer ein-de-lijk iets anders dan alleen beton storten. We begonnen wel weer met het beton storten, wat natuurlijk weer genieten was, en iedereen had daar hartstikke zin in… We hebben ons toch allemaal over onze moeheid heen kunnen zetten, al kon de een dat wat beter dan de ander. We weten dat het niet gaat om wat we doen maar dat we het doen.  Halverwege de ochtend begon er ook een groep met, jawel, het moment waar iedereen naar uitgekeken heeft, metselen! Het was wel weer even wennen maar na dat ene middagje oefenen waren we natuurlijk al echte metselaars, dus een recht muurtje moest wel goed komen. We hebben een paar lagen stenen gelegd en tot nu toe is de muur blijven staan, dus dat is een goed teken. De Afrikanen keken soms wel met veel argwaan naar hoe we bezig waren en ze dachten soms dat zij het echt wel beter konden, wat ze ook even moesten showen natuurlijk. Toch hebben ze het ook nog over hun hart kunnen krijgen om te zeggen ‘yes, 100% good’. Al met al dus weer een geslaagde dag op de bouw!

Kinderwerk

Het kinderwerk begon met een school bezoeken. Binnen een minuut nadat we binnen waren gelopen, lagen we al op de grond met vijf springende kinderen om ons heen. Haren werden gevlochten, er werd gezongen en gedanst, koprollen gemaakt: één groot festijn.
Toen we na een halfuur wilden vertrekken merkten we dat we twee man kwijt waren. Maarten en Mart waren namelijk nergens meer te bekennen… Na een tijdje zoeken vonden we ze: op de vloer, bedolven onder minimaal dertig kinderen. Mededankzij Iris en Tamara, die hun kinderen dumpten bij de mannen. We zagen onze mannen zo zweten en strijden dat we ze hebben verlost. Ze hadden natuurlijk nog wel wat energie nodig voor de rest van de dag.

We trokken de sloppenwijk in, op zoek naar schoolvrije kinderen. Na een tijdje hadden we een groepje van veertig kinderen bijeen. In de schaduw hebben we genoten van een bijbelverhaal, zang- en danskunsten van wat stijve Hollanders. Ook hebben we de creatieve kant in onszelf naar boven gehaald: de kinderen konden met stiften en stickers losgaan op hoedjes. Na heel veel chappen, knuffels, ‘dagdaaag’, vertrokken we naar de bouw voor de lunch.

Na een heerlijk broodje, gesmeerd door onze teruggekeerde Jan, gingen we weer de wijk in voor deel twee. Na een iet wat moeizame zoektocht naar kinderen hadden we toch een mooi groepje van dertig bij elkaar. Weer kwam onze creatieve kant naar boven: dit keer mooie tekeningen maken. Tenminste, dat deden de kinderen. Wij deelden om de vijf seconden een stift uit omdat ze weer een nieuw kleurtje wilden. De tijd vloog voorbij. We liepen terug en stonden even op de bus te wachten toen er vanuit het niets heel veel kinderen bij ons kwamen. Opnieuw gezongen, ballonnen uitgedeeld en Mart en Maarten gingen weer eens stoeien. Uitslovers.

In de bus werden we uitgezwaaid met luchtkusjes en chaps. Al met al was het een fantastische dag.

Al moeten de mannen nog even bijkomen…

Shack repair

Vandaag gingen er weer vijf blauwe shirtjes naar de sloppenwijk om hier een shack te repareren. Eerst kregen we een rondleiding, want we zijn nog niet zo professioneel dat we een complete shack uit elkaar kunnen halen. Na de rondleiding konden we eindelijk beginnen, er is weer veel teer geplakt, golfplaten zijn aan elkaar gemaakt en ook is het voorste deel van de shack compleet vervangen. Bij de shack liepen ook enkele kinderen, die hebben we natuurlijk goed vermaakt. De witte hoedjes die vrijdag bij het kinderwerk zijn uitgedeeld werden door veel kinderen al gedragen. Mooi om te zien dat ze er echt wat aan hebben. Aan het einde was er nog even stress, de blauwe boor was niet meer gezien nadat hij in de linkerhanden van Babette was geweest. Gelukkig was deze gewoon in een andere koffer gestopt. Voor de rest verliep het allemaal verbazingwekkend soepel.

Blooper van de dag

De vorige keer dat wij een blog schreven, ging er al iets fout met de bus (die reed weg zonder Yvonne, you remember?). Ook vandaag was er weer een miscommunicatie, dit keer tussen de buschauffeurs onderling. We rijden tegenwoordig namelijk in twee groepen (met één busje die heen en weer rijdt) over onze lange, hobbelige oprijlaan. Ook vandaag weer, maar toen de tweede groep aankwam op het einde van de oprijlaan, stond er geen grote bus en stonden er geen blauwe shirtjes. Wat bleek: de buschauffeur van de grote bus was ervan overtuigd dat hij al weg kon rijden zonder ons. Waarom? Tja, dat weet niemand. Door deze gekke gedachte van de buschauffeur moest de chauffeur van het kleine busje ons apart naar de bouwplaats brengen. Dit is ongeveer drie kwartier rijden, dus dit was een mooi ommetje. De groep uit het kleine busje heeft de groep in de grote bus even flink boos aangekeken, maar gelukkig is er geen ruzie ontstaan. Alles is uiteindelijk weer helemaal goed gekomen😊

Persoonlijke berichtjes

Henrianne: Hallo iedereen daar in het koude kikkerlandje waar wij over 4 (!) dagen ook weer rondlopen. Ik zeg het volgens mij elke keer, maar het is hier erg gezellig en ik ben heel erg aan het genieten. Ik heb ondertussen alles al een keer gedaan: 3x bouw, 1x kinderwerk en 1x shack repair. Vandaag was de laatste volle dag op de bouw en het metselen vond ik erg leuk en ging natuurlijk fantastisch haha. Morgen heb ik weer kinderwerk, waar ik erg zin in heb! Safari was trouwens ook echt geweldig, hier heb ik echt van genoten. Pap en mam, hoe was de bruiloft? Feliciteer ze maar namens mij en doe ze de groetjes😉. En over de bus: daar heb ik natuurlijk al hele ritten in gemaakt en ik heb iedereen overal al naartoe gereden. Ze willen me eigenlijk hier houden als chauffeur, maar ik weet nog niet of ik dat zie zitten.  En over het eten: thuis zal ik het uitgebreid vertellen maar het valt allemaal niks tegen. Natuurlijk is niet alles even lekker en eten we HEEL VEEL rijst (dus vrijdag GEEN rijst eten graag, bedankt:)) maar er zijn ook dingen waar jullie erg jaloers op kunnen zijn haha. No worries dus. Meiden, we genieten nog steeds van jullie berichtjes en lezen ze met veel plezier, dus blijf reageren! Nog wel even een vraag aan Romy: hoorden we het van Rosalie nou goed dat je misschien kraamverzorgster wil worden? Dian en ik vielen ongeveer van ons bed van verbazing, dus even een uitleg graag haha. Britney, ik ben trots op je met je strafworp haha, kan je mij ook nooit meer uitlachen 🙂 (grapje). En hoe ging de afgelopen wedstrijd tegen de nummer laatst (!). Ben erg benieuwd hahaha. En fijn dat Gneli ook een keer aardig tegen jou en Ellen was, hoe dan. Voor expeditie: een update hoeft niet want dat kijk ik vrijdag of zaterdag wel terug 😉 Dit was mijn laatste berichtje voor ons vertrek, dus tot vrijdag! Liefs, Henrianne

Liona: Hoi lieve iedereen, hier weer een berichtje van de andere kant van de wereld. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk dat jullie zoveel berichtjes schrijven, dagelijks zit ik met een glimlach alles te lezen. Het is hier nog steeds enorm leuk, gezellig en mooi. Om jullie even jaloers te maken: het is dagelijks boven de 30 graden en we hebben denk ik in totaal 10 seconden regen gehad. Met onze hollandse hoofden raakte iedereen in paniek van regen, haalde gelijk de was er af, terwijl dat de regen was voor het hele seizoen. De safari zaterdag was enorm bijzonder, bijna de hele Big 5 gespot. Hoe is het met jouw Veluwse Big 5 afgelopen, pap? Laat ook even weten hoe je preek ging. Heeft ie zich een beetje aan de tijd gehouden, mam? 😉 Zondag vloog de tijd voorbij in de kerk. We hebben de heupjes los laten gaan. Mam, idee voor het programmateam: een kerkdienstje in de Ark op z’n Zuid-Afrikaans. Lot, ik weet niet of je het te druk hebt met croissantjes eten om dit te lezen, maar ik hoop dat je het naar je zin hebt met Manon. Heel veel plezier daar nog samen! Niet te veel aan de rode wijn, he… Ik geniet hier eeenoooorm, maar ondertussen begin ik wel wat dingen te missen van thuis: italiaanse keuken á la Mama, m’n oude-mensen-middag-dutje (hier word er in de bus net zo lang langs je oor gezongen tot je weer wakker bent), m’n havermoutpapje ’s ochtends (Pap, mam, ik kijk jullie nu even aan met puppyogen of jullie alsjeblieft ervoor kunnen zorgen dat er havermout in huis is zaterdagochtend…). En natuurlijk mis ik jullie ook wel een beetje 😉 Ik kijk heel erg uit naar de dingen die we hier nog gaan doen, maar kijk er ook naar uit jullie vrijdag weer te zien. De tijd is echt voorbij gevlogen hier. Gelukkig hebben we nog veel leuke dingen voor de boeg. Dit is geloof ik mijn laatste berichtje voor vrijdag, dus ik spreek jullie dan weer! Voor iedereen een enorm dikke kus en knuffel, ik hou van jullie! Liefs, Lioon 

Babette: Hee hee, ik mag weer een berichtje schrijven hoor:) Als eerste wil ik even zeggen dat ik aan de ene kant iedereen wel weer heel graag wil zien, maar aan de andere kant wil ik hier echt niet weg. De tijd gaat super snel en ik heb het intens naar m’n zin. We doen echt leuke dingen en ik kan niet wachten om alle verhalen te vertellen en de foto’s te laten zien. Ben ook erg benieuwd wat jullie allemaal hebben uitgespookt. Mam en Naomi, die shopsessie klinkt heel erg geslaagd. Voor de één misschien wel wat meer dan voor de ander, maar toch leuk. Ik geniet erg van je berichtjes waarin je steeds vertelt hoe zwaar je het hebt Naomi (nee, oprecht hoor, vind het steeds erg grappig en lief dat je berichtjes stuurt). Pap, ook jouw berichtjes zijn erg leuk, lekker droog en alsof je naast me zit. En de rest van de familie die heeft gereageerd, ik heb alles gelezen en vond het erg lief:) Kan nu niet op alles reageren, want ik weet niet precies alle vragen meer, dus sorry. Pieter, het klinkt alsof je het erg naar je zin hebt. Kan je in het volgende berichtje doen alsof je onze aanwezigheid mist of zo? Dan voelen Iris en ik ons ook weer gewaardeerd. Haha nee prank, lief dat je aan ons denkt. En Iris en Maartje natuurlijk ook;) En Jappie, we raken elke dag weer geïnspireerd door jouw berichtjes. Voor alle andere jfc’ertjes, super leuk dat jullie reageren. Hoop dat jullie de opmaatweek hebben overleefd en nu lekker van de vakantie genieten. En Wiljan, Willy the Pooh klinkt erg goed, fijn dat je je zelfvertrouwen niet compleet bent kwijtgeraakt. Heb je echt nog macaroni bij m’n ouders gegeten? Lijkt me erg grappig. Hoe was je stageweek? Zou je nu wel graag weer even willen spreken hoor:) En voor je moeder: Erg lief dat u een berichtje hebt geplaatst:) Met de kleuters helpen lijkt me erg leuk, maar misschien geen heel goed plan. Ik heb hier namelijk een kindje aan het huilen gemaakt. Voor de gehele wiskunde c groep: wat een schatjes zijn jullie toch<3 Ik heb wel weer erg veel zin in een filmavondje, is altijd gezellig met jullie, ook al slaapt iedereen de helft van de tijd. En voor alle mensen die aan Iris de groetjes hebben gedaan: hartelijke groetjes terug van jullie favoriete ginger. Ze haat me nu omdat ik d’r een ginger noem. Het is het waard. Kusjes.

Mart: Als allereerste een mekker terug naar m’n favoriete schaap, mêhhhhhhhhh. Lieve Chris (en Alisha) heel erg bedankt voor jullie leuke berichtje vond ik (en thirze) heel erg leuk. Ik doe mijn best om je complete lijst af te werken, ik ben in ieder geval al een heel eind. Speciaal voor Roos, de cultuurshock is inmiddels al zeker een beetje geland en de sloppenwijken vertellen keer op keer weer een heftig verhaal, maar meer daarover als ik thuis ben. Lieve papa en mama, thx voor jullie lieve berichtjes en zoals papa al zij het is leuk om hier allemaal dingen te zien die Christ Hope op een andere plek mag doen (misschien een keertje met zijn alle bekijken -hint hint-. Ik geniet hier nog steeds enorm en heb allerlei prachtige verhalen van leuke, grappige, mooie, indrukkwekkende en vooral fantastische gebeurtenissen. Als voor proefje: met mijn indrukwekkende lengte wordt ik hier net als overigens een aantal van de andere jongens lichtelijk ouder geschat dan ik ben, op de zwarte highschool gingen de schattingen van mijn leeftijdsgenoten op en neer tussen de 25 en 40. Maar meer daarvan en andere verhalen als ik thuis ben, zet je maar vast schrap. En oja, stiekem ben ik wel benieuwd naar ’t precieze verloop van onze Rabo-wedstrijd, dus als iemand me meer kan vertellen, graag! See ya , dikke knuffels.

Mika: Hallo allemaal, Bedankt voor alle berichtjes! De tijd vliegt hier voorbij, en had wat mij  betreft nog wel een aantal weekjes langer mogen duren! Vooral het kinderwerk is erg leuk, en het blijft bijzonder hoe de kinderen zo blij kunnen zijn, terwijl ze niets hebben. Heb intussen weer een aantal leuke plaatjes geschoten, van kinderwerk, vogels, safari en bliksem. Ik zie jullie vrijdag in ’t koude Nederland… Ennuh, willen jullie Thomas vragen of ie vrijdag of zaterdag een ochtendje/middagje met de Sony en 600mm er op uit wil😉

Jan: Ja inderdaad ik ben er weer.  Afgelopen zaterdag trouwde onze jongste zoon Joost. Hun trouwtekst was “wij hebben elkaar lief omdat God ons eerst heeft liefgehad” Als je dat beseft dan kijk je wellicht anders tegen elkaar aan als groep en zeker ook naar de kinderen waarvoor we hier zijn. Hij heeft ons eerst liefgehad zodat wij kunnen liefhebben en dat doen ze zeker jullie kids hier. T was goed om daar te zijn t is zeker ook goed dat ik weer hier mag zijn. De laatste dagen zeiden we vanavond, morgen nog een volle dag met als afsluiting de Hollandse avond. 

The return of Janettje
Getagd op:                        

80 gedachten over “The return of Janettje

 • 21 oktober 2019 om 22:04
  Permalink

  Hi Babette,

  Wat een geweldige foto!!! Kan niet wachten om je te zien en je verhalen te horen.
  Heb grote smile op m’n gezicht, hou ik de hele nacht op 😘😘

  Papsie

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 22:22
   Permalink

   Hey Nick, super wat jullie doen en mee maken. Wij zijn inmiddels weer thuis van het Luttenweekend. Was erg leuk en gezellig maar kan natuurlijk niet tippen aan jou reis. Volgens mij mag jou groep morgen weer de blog schrijven dus ben benieuwd. Schrijf maar een super lang stuk over alles wat je meemaak en ervaart dat brengt ons wat dichterbij jou! Veel plezier en geniet nog van de laatste dagen! Ik kijk er naar uit om je weer te zien vrijdag! Liefs papa

   Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 19:56
   Permalink

   Heyyy
   Roos beetje laat maar we zijn nog wel naar haas geweest 😉😂ik heb heel erg veel schik in ons huis en jouw kamer word ook mooi😍De eerste loge heeft al bij ons nieuwe huis gelogeerd (kirsten). Ohhh en wat heb jij een geluk dat het daar lekker warm is iedereen op vakantie en wij in de blubber😂👍🏻heel veel plezier nog ❤️💕👍🏻🌞

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:05
  Permalink

  De laatste werkdagen. Geweldig dat jullue al aan het metselen zijn toegekomen. Is echt ahet hele fundament al vol gestort? Dat is echtbeen topprestatie! Vergeet aub niet mooie overzichtsfoto”s te maken..
  Sterkte. Aftellen zou niet moeten bestaan…
  Grtz Jetze Baas

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 22:43
   Permalink

   Hé Martje! Mooi verhaal en mooie foto’s weer, blijft superleuk om te lezen en “mee te maken” zo.
   En die leeftijd van jou 😆, haha – wat een goeie! De Rabo-wedstrijd weet ik het fijne niet van, eigenlijk, dat kunnen je compagnons misschien ff schrijven.
   Geniet nog van een paar mooie dagen, God bless! Dikke knuffel, MD

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:07
  Permalink

  Lisanne, ik hoop dat je het nog een beetje vol kunt houden met die warmte. Hier is het echt herfst. Donderdag wordt het wel 19 graden, maar vrijdag helaas weer kouder, dus ik hoop dat je ook een warme jas bij je hebt.
  We zullen vrijdag geen rijst eten, want ik begrijp dat jullie dat vaak krijgen.
  Is pizza wel een goed idee?

  Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 09:00
   Permalink

   Hey Jelle!
   Steeds meer benieuwd naar je verhalen! Maar snappen ook dat als je thuis bent, je eerst misschien wat moet afkicken en slapen..
   Nog speciale wensen voor het eten ect? Je telefoon zal ik vrijdag niet vergeten 😉 en een jas ga je misschien ook wel blij van worden.
   Hele goede tijd daar nog; gister had je denk ik shack repair of misschien juist aan het metselen geweest.
   Laat je nog maar even vullen met alle indrukken en in het vliegtuig is vroeg genoeg als je weer wat aan het kikkerlandje hier begint te denken!
   Liefs mama

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:13
  Permalink

  He Betje Big,

  Superleuk om je belevenissen te lezen !

  Groetjes ome Gerard

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:14
  Permalink

  Ahhh daaf leuk om weer te lezen allemaal , ik herkende je dons shirt op de foto 😊 vandaag dus weer lekker gebuffeld op de bouw.
  Nou ik had vandaag sebas z’n kinderfeestje 11 jongens 😲 zwemmen bij de peppel…
  Nou ik lig nu gestrekt in bed nou doeiiii morgen ook werken , veel plezier xxx mam

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:16
  Permalink

  Heyy Han en Lou,

  Wat zijn we trots op jullie!! Zo mooi dat jullie dit doen, echt iets om nooit te vergeten. Het ziet er allemaal super mooi uit. We zijn erg jaloers.
  We kunnen niet wachten totdat we jullie weer kunnen spreken!! 😘

  Liefs de meiden

  Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 01:25
   Permalink

   Lieve tam

   Ik had je nog een berichtje beloofd over het weekend. Nou hier komt die. Je komt niet meer onder 17 jaar wp binnen…. dus dat word een probleem. Verder was de avond het gezellig. Geanne bleef thuis en ik zat dat met jeroen, David, wilbert en af en toe kwamen Britt en rieneke erbij. Je kreeg de groetjes van iedereen terug. Je word gemist. Verder is er niks bijzonders gebeurd. Zullen we een keer samen terug gaan naar Afrika? Ik vind he ter zo mooi uitzien♡ die liefde die die kindjes krijgen van jullie zo mooi. Ik denk dat je het daar wel ga missen. Maar wij missen jou ook dus blijf maar niet daar zo. Maar gelukkig kom je vrijdag back in town. See you soon!! Ben benieuwd naar nog meer verhalen.

   ~caat~

   Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 21:12
   Permalink

   Ha Lou, super trots op je harde werken in de hitte!! Wat zul je bruin en gespierd zijn 🙂
   Nog 1 dagje dan zit deze hele ervaring er al weer op! Dikke kus van Huug en van ons x

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:24
  Permalink

  Hey Rosalie,
  Wat een leuke foto van drie bouwvakkers waaronder jij.. stralend! Hoe zijn je metselkwaliteiten? Wie weet.. gaat papa daar volgend jaar verder bouwen. Morgen mag je weer met de kinderen spelen denk ik. Of ga je shackrepair doen? Wat veel indrukken doen jullie deze weken toch op. Wat bijzonder om mee te maken allemaal. Het wordt vast een mooi fotoboek! Weer een dikke knuffel van ons!

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 22:57
   Permalink

   Hoi Rosalie. Verborgen talenten geloof ik. Mooi hoor, lekker afwisselend zo’n werkvakantie. Goed waterpas en mooi recht. Wil je type beton en bewapening even aan Bart doorgeven? Dat is de specialist. Knuffel en groetjes, papa.

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:24
  Permalink

  Hoi Kristy
  Vandaag de shack repair gedaan ja dan sta je misschien wel raar te kijken dat daar mensen in wat wij krotten noemen wonen.
  Mooie foto van jouw waar jullie druk waren met het repareren van de (huizen) .
  Moet ook wel een goed gevoel geven dat je de mensen ook daar mee kunt helpen.
  Maar voor jouw misschien wel lastig om te zien wat echte armoede is.
  Maar het idéé dat je wat voor hen betekend maakt wel veel goed.
  Geniet nog van de dagen dat je daar ben en er nog even hard tegen aan met de dingen die je nog gaat doen.

  Groetjes pa

  Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 11:25
   Permalink

   Lieve Kris en Ils,
   Nu begint het echt op te schieten.. over 3 daagjes zijn jullie alweer hier! Hoop ik tenminste, jullie zijn niet van plan om te blijven toch? 😉
   Kris, want een mooie foto bij de shack repair met al die kindjes! Heel mooi om te zien dat ze daar zo blij zijn met jullie.
   Hier is het nu herfstvakantie, dus wij hebben het een stuk makkelijker dan jullie. Zo vroeg opstaan en dan in de warmte werken, pff respect hoor. Jullie komen zometeen met mega spierballen en met een bruin kleurtje terug!
   Ben erg benieuwd naar al jullie verhalen en foto’s!
   Tot snel en geniet nog even de laatste paar daagjes lieverds ❤️

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:26
  Permalink

  Lieve Eyris!
  Je laatste dagen al weer … niet aan denken en dubbel genieten van komende dagen ( al kijken we wel uit naar vrijdag .. en ook wij zullen je geen rijst aan doen 😊) ben zo benieuwd naar je verhalen! Wat een ervaring.. en begrijp goed dat je nog wil blijven , maar dan ga je nog maar een keertje 😘
  Gelukkig komen jullie toch aan metselen 🧱 toe! Is t toch niet voor niks geweest. Morgen je uitleven op de Hollandse avond 🇳🇱, gedraag je een beetje hè ?? Hahaha! Nee hoor maak er maar een gezellig feestje van! Met of zonder bitterballen?
  Jullie zullen vast al op bed liggen .. succes voor morgen en kijk al weer uit naar t volgende verhaal .. ( en uiteraard ook de foto’s 😀)
  Love you ❤️❤️ X mama

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:27
  Permalink

  Hi Mika,
  Gaaf hoor!! goed om te horen en zien dat je t goed naar je zin hebt. Als ik je reactie, en die van andere lees, zijn de 2 weken te snel om. Goed teken dus! Hoop gevarieerde dingen doen jullie daar dus. Leuk dat je, naast de Safari, ook nog van de overige zaken foto’s hebt.. Kun je je verhalen aanvullen met mooie foto’s. Aangezien je veel beleeft…. denk je ook nog aan je notitieblokje om je belevenissen op te schrijven?
  Tja vrijdag is t al weer zover.. dan komen jullie weer naar t koude kikkerlandje. We zorgen voor een dikke jas voor je;-) Voor nu nog veel (werk)plezier voor de laatste dagen en alvast een hele goede reis gewenst! Zien jullie op Schiphol! Grt Jos / Paps. PS Roads was al heel blij toen we terugkwamen na ons weekje weg.. Dat wal wat worden als ze jou weer ziet na 15 dagen!!!! Bereid je maar vast voor.

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:29
  Permalink

  Hoi lieve Anna, ff klein berichtje voor we gaan slapen. Vandaag was ik in dorp. Zo’n leuk kadootje voor je gekocht! Het staat vast klaar op je bureau. Net zaten we aan de thee en de gesprekken gingen over…….als Anna straks thuis is!!!
  Wat gaat de tijd snel voor jullie. Straks afscheid van Afrika. Geniet van de laatste dagen. Vrijdag eten we pizza!!! En ik bak een zeebra, olifanten, giraffe taart! Hoe die er uit ziet? Geen idee. Daar heb ik nog vier nachtjes voor om over na te denken. Heel veel liefs van mamsepams en papseflaps! En een dikke poot van 🐻.

  Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 20:02
   Permalink

   Ha Roos, ik hoop dat je het daar naar je zin heb😀. Ilse en ik zijn bij haas geweest wat een puinzooi was het weer we waren wel een beetje te laat gegaan🙂. Hoop dat je het daar naar je zin heb. Maak er nog een leuk weekje van

   XXX – SANNE JE ZUSJE💋💋

   Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:32
  Permalink

  Ik wou dat ik jou was, gewoon even jou was❤️❤️

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:39
  Permalink

  Hey stoere metselaar 💪🏼 Ziet er goed uit hoor! Nice pic 😍
  Ondanks dat je geen schrijver bent heb je toch weer wat regeltjes volgetikt, joehoe, daar worden we heel blij van🥳
  Super dat je het zo naar je zin hebt! Wel een beetje jammer dat je ons niet mist natuurlijk😉 Wij jou wel hóór!!! Ook zoooo benieuwd naar alles! Ben trouwens ook benieuwd hoe oud jij geschat bent door de kinderen daar, aangezien jij ook aardig wat centimetertjes lang bent 🤣
  En vrijdag of zaterdag wil je alweer foto’s maken begrijp ik? Hopelijk geen jetlag dan!
  Nou ik wens je nog een paar enorm leuke dagen daar met de kinderen, de bouw en natuurlijk met jullie gezellige groep❣️🇿🇦

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:39
  Permalink

  Hoi Ilse,

  Wat een leuk verhaal weer en wat een enthousiasme gisteren in de kerkdienst. Heel leuk! We zijn heel benieuwd naar de verhalen en foto’s. Wat zul je veel te vertellen hebben. Zo te zien hebben jullie het erg naar je zin. Er hebben al heel wat mensen aan ons gevraagd hoe het is, nu je weg bent. Doordat we via de app en blog volledig op de hoogte worden gehouden, wat zeer goed geregeld is, hebben we niet het idee dat je zo ver weg bent. Veel plezier nog de aankomende dagen, en werk ze. Liefs je vader en moeder ♥

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:40
  Permalink

  Hey Dian, dat was een verrassing. Toch een foto van jou terwijl je niet de blog schrijft. Yesss. Altijd leuk voor het thuisfront. Morgenavond Hollandse Avond lees ik. Heel veel plezier. Nog een paar dagen en dan ben je alweer thuis. Wat een raar idee zal dat zijn. Dikke kus, mama

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:48
  Permalink

  Hey Babette,
  Het klinkt echt heel erg leuk wel daar. Gewoon emigreren klinkt denk ik toch wel als het beste plan, kun je nog wel wat langer genieten van Afrika. M’n stage week was echt wel heel leuk. Als je terug bent vertel ik wel wat leuke verhalen. Ik ben ook echt heel erg benieuwd naar jouw verhalen, want de korte versies op de blog zijn echt al leuk. En ik ga morgen pas met je moeder eten hoor, samen met Maarten en Pieter zelfs echt wel gezellig.
  Tjüss Wiljan
  Oh en nog de groeten van Jerone

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 22:54
  Permalink

  Hoi Eyris,
  Lekker genieten daar, neem elk moment nog extra tot je de week gaat snel nu. Kan me voorstellen dat je zou willen dat er nooit een eind aan komt. Weet wel dat wij je heel graag weer bij ons willen hebben maar ja wij zijn natuurlijk niet daar😉 geniet nog lekker dikke kus papa

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 23:00
  Permalink

  Hoi Liona,
  Lekker warm daar bij jullie > 30 graden. Wij zijn vanmorgen wakker geworden met een flinke regenbui.
  Zo’n Afrikaanse kerkdienst heeft toch wat meer “kleur” dan bij ons, vooral met die losse heupjes.
  Je ontbijt is hetzelfde als die van mij en papa kom ik net achter. Een familietraditie. Maar wat dat dan is houden we geheim.
  Ja, aan de horizon verschijnt alweer de dag terug naar Nijkerk. Ook goed om daar naar te verlangen.
  Maar je hebt nog een paar dagen daar op het zuidelijk halfrond. Maak er iets moois van! Geniet ervan nu het nog kan en voor de volgende dag: Werk ze!

  Groetjes van opa.

  Nu oma;
  Leuk Liona, jou te zien en te horen en dat je het zo naar je zin hebt.
  En je hebt hetzelfde ontbijt als papa en opa.
  Dansen in de kerk, ja dat is daar gewoon denk ik.
  Fijn je straks ook weer te zien thuis.
  Ben benieuwd naar je foto’s

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 23:09
  Permalink

  Ha Annelinde, wat een volle, hard werkende, leuke en warme dag heb je weer achter de rug! Op de foto’s is te zien hoe jullie allemaal elke dag weer genieten. Ben benieuwd wat jij op de bouw al heb mee gemaakt, daar weet ik eigenlijk niets van(tenzij ik alle verhalen toch niet goed heb gelezen…) Ik lees dat de Hollandse avond eraan komt, dat gaat vast een dolle bende worden met al die gezelligheid van jullie die we in de verhalen lezen🤣
  Vanavond samen met oma van der Meijden alle foto’s van de reis nog eens bekeken, dat maakte veel indruk! Gisteren heeft ze met tante Gerry de laatste verhalen op de blog bij gelezen en zo leven ze allemaal met je mee.
  Wij zijn ondertussen weer thuis en gaan morgen ook weer aan het werk. Zo gaan de dagen gelukkig snel voorbij want de stilte in huis gaat wel een beetje vervelen hoor😊. Voor morgen weer een hele mooie dag, liefs pap&mam❤

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 23:25
  Permalink

  Hey Marty! (Maarten)
  Eindelijk hebben we een lachje op de foto! yehes! Je moeder m gelijk vol trots in de familie app maar hey, dat mag dan ook wel eh! Ga d’r nog even een paar daagjes vol voor en geniet met volle teugen van de Hollandse avond morgen!!! Lekker kanen ja hoor. Nu we het toch over eten hebben, heb je de lunchbars al gehaald? Zo niet, wtf hoezo niet je niet wat, zo ja GOED ZIJN ZE EH?! In ieder geval, geniet nog maar even mooi want ik wacht met smart op de goede verhalen!

  xoxo

  trouwens, als je dan toch bij de Choppies bent, je hebt er ook kneiter goed drinken, geen idee hoe het heet maar t is soort cristal clear in echt 100 verschillende smaken maar dan 100 x beter en voor de pineapple is echt top dus ja, aanradertje voor jou en je matties.

  Nou ga nu maar weer lekker door met je spelletjes of je ontbijt of het andere wat je doet nu. See you soon.
  dagdag

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 23:32
  Permalink

  Nou Henrianne, klinkt allemaal heel goed! We zijn benieuwd naar je verhalen en alle belevenissen. Bertil had de rijst al bijna klaar voor vrijdag, hahaha. Maar ’t zal wel wat anders worden denk ik.
  Wij hadden vandaag behoorlijk wat regen dus niet echt lekker begin van de vakantie. Morgen lekker naar het strand, want dan wordt t droog.
  Opa en oma lezen de meeste blogs en reacties en dat vinden ze erg leuk! Heb oma vandaag nog ff uitgelegd hoe je kan reageren (dus pa en ma: gewoon even doen hoor 😉).
  En regelmatig krijgen we van anderen de vraag hoe het met je gaat, belangstelling genoeg dus.
  Geniet van de laatste dagen en vergeet niet te slapen…… zzzzzz
  Liefs van ons

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2019 om 23:37
  Permalink

  Hee Anna,
  Wat ziet het er allemaal cool uit! Heel leuk ook dat jullie eindelijk mogen metselen. Ik vond dat tenminste altijd leuk 🙂
  Geniet van je laatste paar dagen!
  Liefs Marit

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 00:31
  Permalink

  Hey Roos
  Als ik het zo lees is het lekker warm daar. Dat valt hier reuze mee. Al zeggen ze wel dat het nu mooier, lees droger, gaat worden. Nou dat mag ook wel een keer. Pfff wat een blubber bende hier. Echt een wereld van verschil als ik de foto’s van jullie zo bekijk. Eigenlijk zou je wat van hier daar moeten brengen.
  Ook al zon luxe: we hebben vandaag gemeente water gekregen. Al denk ik dat de leidingen nog even flink doorgespoeld moeten worden, want had net zand in mijn kiezen na het tanden poetsen 😁.
  Hier gaat het prima met iedereen. Ben benieuwd wat je straks van je nieuwe huis vind.
  En de bouw gaat hier ook gestaag. De binnen muren zijn bijna klaar en de kozijnen worden gemaakt of zijn klaar. Ga morgen maar eens kijken bij de timmerfabriek.
  Veel aanloop van mensen die het huis komen kijken en een loge vannacht. Super gezellig allemaal. Heb ook zon zin om je op te halen vrijdag!
  Veel plezier nog en tot snel😘

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 00:55
  Permalink

  Hoi Iris B en Iris H en Annelinde! En het staf team. Wat een mooie bijzondere tijd lees en zie ik uit Jullie blogs. Heel gaaf allemaal met name omdat wij de vorige groep zo kort geleden de start hebben gemaakt daar. Heel veel succes nog een paar dagen! Veel liefs en Gods zegen! Gabrielle

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 06:26
  Permalink

  Lieve Thirze, super leuk om jullie verhalen te lezen!! Ik wist het dat je het leuk zou vinden. Africa is the place to be! 😉 geniet van de laatste dagen mooi weer, dans nog even als een echte Afrikaan en kom binnenkort maar alles vertellen 😘 liefs Brandien

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 07:21
  Permalink

  Hoi Nick en andere JVCers, geweldig wat jullie daar weer doen en meemaken. Als ik het zie en lees komen de herinneringen weer naar boven. De laatste week is in gegaan, geniet nog van wat er gaat komen. De leuke gezellige Hollandse Avond oa.

  Als je bij mij in de stoel zit Nick ben ik zo benieuwd naar jouw ervaringen enz.

  Groetjes lise

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 08:40
  Permalink

  Hey Romee, goeiemorgen!

  Gisteravond had ik al wat geschreven op de blog van gisterochtend, missch heb je die nog gezien? Ook gezien dat oma en Nel gereageerd hadden? Dat is vast leuk voor je om even gauw ook van anderen wat te lezen. Toch?
  Leuke avond gehad gisteren? En vanavond de Hollandse Avond, begreep ik? Ben benieuwd wat dat inhoudt… ? Mis je de Hollandse dingen erg? Kaas, pindakaas, hagelslag, etc. ? 😉 Ben ook benieuwd wat je al aan typisch Afrikaanse gerechten hebt gegeten!! En misschien wel heel andere gewoontes rondom eten dan bij ons?
  Missch schrijf ik straks nog wel wat tussendoor, ben vanmorgen om 8.00 u bij het Tolkcentrum begonnen, en ben hier nog wel even, dus wie weet.
  Nou, ik wens je iig weer een hele mooie dag vandaag, met de kinderen, of op de bouw of bij de shacks, allemaal prachtig wat jullie daar doen! We zijn super trots op je, en op alle anderen ook dat jullie je zo inzetten en er elke dag weer een feestje van maken voor de mensen daar én voor jullie zelf, super mooi!! Geniet weer, dikke kus en knuffel, XXXX mama.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 09:24
  Permalink

  Hallo Mika
  Heb je al slangen gezien? in termieten heuvels zitten meestal koningspythons ze komen er s’nachts uit om te jagen.
  Ben benieuwd naar je foto’s tot vrijdag

  -Senna

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 09:33
  Permalink

  Hee Nienke,

  Wat ontzettend gaaf wat je allemaal hebt gedaan! Ik ben stiekem wel een klein beetje jaloers. Ga van de laatste dagen extra genieten!! Ik zie je daarna snel weer😚. God is nog altijd bij je😀

  Tot snel
  Anne….❤

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 09:59
  Permalink

  Heyhey Milou,
  Al weer aan het aftellen? Gaat het allemaal een beetje goed daarzo? Wij genieten van jou berichten en zijn erg benieuwd naar de verhalen!
  Hier gaat het allemaal lekker, je heb me wel ergens mee opgezadeld (lekker schoon is alles)😜
  Geniet er nog van en alvast een goede reis terug!

  Groetjes Marja en Talitha

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 10:02
  Permalink

  hallo lioana
  Wat leuk om jullie verhalen te lezen en de mooie foto´s daarbij
  nog even meid en het zit er al weer op maar dan heb je wel een tas vol ervaringen mee genomen
  wat geweldig dat super weer daar is wat voor mij ! Nou nog een paar heel fijne dagen toegewenst en alvast een goede terug reis
  veel liefs Oma Tiny en Henk

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 10:22
  Permalink

  Wat een leuke foto’s weer😍 hopelijk morgen nog een berichtje van jou voordat jullie alweer aan de lange terug reis gaan beginnen! Hier is alles nog het zelfde dus ik heb weinig te vertellen. Jij heb denk ik wel iets meer te vertellen 🤣. Dikke kus van mama.💋

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 10:52
  Permalink

  Hey Han,
  Ik dacht dat ik al een berichtje had gestuurd maar dat is blijkbaar niet goed gegaan…🤪 weer hard werken of mocht je met de kids spelen?
  “Lekker” warm daar in ieder geval.
  Weinig nieuws hier te melden.
  Ik maak vandaag je kamer af wat behangen betreft. Vanavond gaan papa en ik naar Ikea voor de planken. Wordt mooi hoor! 😍
  Geniet nog maar lekker!
  Ik wacht je berichtje af!
  Dikke kus mama 😘

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 10:58
  Permalink

  “Met de kleuters helpen lijkt me erg leuk, maar misschien geen heel goed plan. Ik heb hier namelijk een kindje aan het huilen gemaakt.”
  Dit bracht een lach op mijn gezicht, ga zo door.
  Verder heb ik niks te melden, mijn leven is tamelijk saai. Alhoewel ik iets behaald heb wat niemand hier boeit. Misschien alleen wiljan maar hij leest dit toch niet. IK BEN GOLD IN LEAGUE OF LEGENDS.
  ja dat was m.
  doei

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 11:08
  Permalink

  Hoi Babette

  Ik geniet erg van jullie enthousiaste verhalen. Ik zou daar ook wel willen zijn!
  Vanmiddag komen je vrienden en vriendinnen gezellig bij ons thuis en vanavond gaat Wiljan bij jouw ouders eten. Wel raar dat jij er niet bij bent. Ik zou het erg fijn vinden om jou binnenkort ook bij ons te zien. En noem me maar gewoon Hanneke, anders voel ik me zo oud 😉. Tot gauw!

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 11:31
  Permalink

  Heeey Annielindie,
  Leuk om al je verhalen te lezen! Ook erg benieuwd om alle verhalen te horen wanneer je terug bent🙃hoe zat het ook al weer met de pindakaas? Was het lekker of toch niet geprobeerd?🙈 Dat aapje was even in jou typstijl🙃
  We hebben zin om je weer te zien!
  XX aardappelvreters🎉🥰

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 12:41
  Permalink

  Hoi Jan
  WAT hadden we een mooi weekend.
  Trouwdag van Joost en Petra.
  Ff een weekend over nu weer terug in Afrika.
  Geniet van de laatste dagen.
  Maak nog ff een foto op de site als aandenken.
  Liefs Annet

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 13:57
  Permalink

  Ha Tam,
  Hoe is het daar?
  Wij tellen de dagen af maar jij nog niet zo te lezen!
  Hoop dat je nog fijne dagen zult hebben. Een hele ervaring rijker. Binnenkort kun je je belevenissen met BB delen.(en met ons natuurlijk)
  Vanavond de Hollandse avond. Veel plezier. Ben benieuwd naar de foto’s.
  Geniet er nog maar ff van het is zo vrijdag.
  XXX mama

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 14:21
  Permalink

  Hoi Nick,

  Goed om te lezen dat jullie die metselcursus niet voor niks hebben gedaan en echt aan het metselen zijn toegekomen. Heb jij ook al gemetseld?
  En verder zul je ondertussen al wel aardig bruin zijn, jou kennende. Blijf goed smeren he?! Ondertussen hebben we hier nu ook eindelijk een voorzichtig zonnetje. Lekker!
  Als ik het goed begrijp, hebben jullie vanavond de Hollandse avond. Dat gaat vast een leuke party worden. Have fun!
  Ik ben hier thuis een beetje zooi van het Luttenweekend aan het opruimen en merk dat ik afgelopen weekend toch wel wat uurtjes slaap te kort ben gekomen :-), maar gelukkig is het vakantie! Heel veel mooie en indrukwekkende momenten de komende dagen gewenst en graag tot vrijdag. Kunnen we eindelijk (in het weekend/als je er aan toe bent) alle verhalen en ervaringen uit jouw mond horen! xxx!

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 15:56
  Permalink

  Heey lieve Annick dian en Henrianne!
  Hier zijn jullie favo mensen uit barneveld en omstreken weer!

  Wat gaat de tijd toch snel als je alleen maar leuke mensen om je heen hebt😜 Nee hoor grapje we missen jullie heel erg maar gelukkig zien we jullie zaterdag weer.
  Hier gaat alles z’n gangetje. Hoewel dit weekend geen hoogtepunt was voor Nederland. Niet alleen het weer zat tegen maar in de televisiewereld ging het ook niet zo best. Het begon allemaal op een sombere vrijdag avond om 8:30. Love Island kwam online. Lang verhaal kort ze gingen het spel ‘spin the bottle’ doen. Drie mensen wilden daar niet aan mee doen want ze waren in loveee. Nu denk je vast is er een trio!! Maar nee Luca en Gabriella zijn natuurlijk helemaal hoteldebotel en mec en cheyenne ook oooff toch niet? Cheyenne deed namelijk wel mee aan het spel en werd gewoon gekust door Daniël! Kun je het geloven er werd gewoon gekust bij dit spel!? Heel gezeik mec boos op Daniël en cheyenne, Daniël vraagt aan mec of er wat is mec zegt van niet maar gaat wel tegen anderen lopen zeggen dat er bij Daniël een steekje los zit. Dan heb je het bij mij al helemaal gedaan. Dus nu mag mec wel weg maar helaas nog geen herkoppeling. Zo jammer… Toen kwam zondag die kwam wel ff hard aan niet alleen in een villa op een eiland maar ook op een onbewoond eiland. We hebben het hier natuurlijk over expeditie Robinson. Ik zou maar vast een zakdoekje pakken want dit is geen leuk nieuws. Rijk heeft de expeditie helaas moeten verlaten. Ze hebben een balkproef moeten doen hij viel als eerste af en moest naar huis. So sad. Maar dat dachten dus meerdere want Darum.nl heeft een EXPETITIE en ja ik schrijf het goed, gestart om Rijk weer terug de expeditie in te krijgen. Hij is al 1864 keer ondertekend! Verder is Mariana naar duivels eiland gestuurd naar Kim dus. HAHAHA wordt DRAMAAA:) oh en Hugo zit in de finale omdat hij de eerste proef heeft gewonnen! Verder naar de dieptepunten: love island. Gister moesten er helaas maar liefst 4 mensen de villa verlaten. 4!! Belachelijk gewoon! Maar goed het leven is hard. Voordat het zo ver was, was er een hele leuke challenge tenminste voor de kijkers niet zo voor de islanders. Ze kregen een vraag van de kijkers bijvoorbeeld: hoeveel procent van de kijkers thuis vind dat Alicia niet oprecht is maar dat ze alleen maar in de villa wilt blijven? Super leuke vraag toch maar dat bezorgde natuurlijk drama. Zo waren er meer van dat soort leuke vragen. Sha zit er nu helemaal doorheen want ze ziet het toch niet zo zitten met Jaap zoals de kijkers thuis dat ook vinden en om die reden is ze er een beetje klaar mee. Maar ik zou jullie niet langer in spanning houden( want ik ben geen Monica) de vier die eruit zijn gestemd door de kijkers thuis zijn: Jaap, Sha, Natasha en Jamey. Dat was natuurlijk ook weer shocking en drama en janken. Maar opzich vind ik het niet heel erg moet ik eerlijk zeggen. Vind het wel een beetje jammer dat Mec en zijn hele merchandise niet weg is maar goed volgende keer beter😅

  Zoals je ziet een heel zwaar en zwart weekend maar we komen er wel weer boven op.
  Nog veel plezier daar en we kunnen niet wachten tot we elk detail te horen krijgen.

  Ik wilde nog ff zeggen dat ik best trots op mezelf(Romy) ben dat ik zo’n verhaal in elkaar heb geflanst! Goed hè😁
  Xoxo Marlies, Harma, Maureen, Kiki en Romy

  Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 18:23
   Permalink

   Ff over m’n geweldige carrière ik was gwn ff de weg kwijt en toen was er een meisje bij de buren geboren dus toen dacht ik nou waarom dat niet maar dat heb ik al weer laten varen toen ik erachter kwam dat je ook de geboorte moest doen en prikken moet geven duss dat oh en expeditie ding is het nu te laat voor sorry:(

   Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 16:24
  Permalink

  Hey Maarten, wat een geweldige foto van jou tijdens het kinderwerk!! Je hebt het wel te verduren gehad moet ik begrijpen maar het was wel leuk aan je lach te zien. Nog een paar dagen, dan kom je alweer naar huis wat is dat snel gegaan. Ben erg benieuwd naar al je verhalen en de foto’s…. Is het sd kaartje al vol? Geniet nog maar want voor je het weet is het voorbij!!
  Gr. Mama en de rest.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 17:07
  Permalink

  Hoi Nick, leuke dag gehad vandaag? Wezen klussen of spelen met de kinderen? Je zult misschien wel moe zijn ondertussen, hard werken en vroeg weer opstaan. Maar goed misschien krijg je ook wel veel energie van de gezelligheid onderling en van de kinderen om je heen. Dat lijkt me namelijk net is voor jou! Veel plezier met de Hollandse avond. Ben benieuwd naar je volgende persoonlijk blog… vanavond?
  X papa

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 17:20
  Permalink

  Heyy liona ik kom er pas deze week ergens achter dat je ook berichtjes kan achterlaten ik hoop dat je de mijne ook krijgt 🙂 het is echt super leuk om te horen/zien allemaal! Volgens mij heb je het echt naar je zin en dat is fijn om te horen! Het lijkt me echt super gaaf! Die foto’s met de kinderen zijn ook zo mooi wat lief !! 🙂 echt gaaf en mooi wat jullie allemaal doen en wat gaat de tijd snel waarschijnlijk 🙁 geniet er nog maar extra veel van de laatste dagen!! Dikke knuffel van mij (richelle) en de rest van het gezin hier love you so much!♥️♥️
  ps: ben stiekem een beetje jaloers 😉

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 17:34
  Permalink

  Hey lieve Liona,
  Wat was het weer genieten om jullie blog te lezen. En ook nog een mooie foto van jou.
  Ik zal zorgen voor de boodschapjes, zodat jij lekker kan ontbijten zaterdagmorgen.
  Afgelopen zondag hebben we nog wat op het blog geschreven over onze fietstocht en de Veluwse big 5.
  Hopelijk heb je deze nog gelezen.
  Lotte vermaakt zich prima in Frankrijk. Heeft zelfs 1ste klas gereden met de trein.
  Geniet van de laatste dagen, van het werken, elkaar en natuurlijk het mooie weer.
  Veel liefs en een dikke knuffel xxx papa en mama.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 17:42
  Permalink

  Heyyy Romeeeeyyy,
  Zo is dat dus, een ver land in je eentje beleven… Kom je jezelf nog eens tegen, en kijk je met andere ogen naar jezelf en je reisgenoten… Ik hoop dat je heerlijk kunt genieten en dat deze ervaring heeeeel lang blijft hangen, met mooie herinneringen en fijne gedachten. Geniet ervan de laatste paar dagen, terwijl ik Betsy warm hou.
  Greetzzz Raymond

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 18:07
  Permalink

  Heyyyyheyyy! Daar zijn we weer ahahaha

  Ja de korfbalwedstrijd hahaha wat was dat dramatisch. K3 was er en ik van ons eigen teampje. De rest kwam uit de A2 en B2. We stonden voor echt een wonder. En toen boem toen werd het 6/5 voor ons dus ik dacht nee toch zouden ze ook nog eens gaan winnen. Maar nee mmwhhoooeeeaaaaa we hebben gewonnen met (eventjes kijken op de app ahaha) ja hebt het, 11/5!!!🎉🎉🎉

  Oowhh ja met de training namen we alle ballen al mee naar huis dus ik 4 en Lara 1. Zaterdag was het echt gekkig want er was niemand en we moesten zelf alles regelen de palen en de balen. Maar waar waren de ballen ja bij mij😂 dus Emmely kwam ze brengen (iedereen vond haar schattig, bro ze is 14 doe normaal) maar na de wedstrijd kon ik 3 ballen vinden en ik roepen dat we 1 bal missen maar niemand reageerde, dus ben ik weggegaan want ik moest werken ahhaha dus we missen 1 bal🙄

  Met werk whoooooo ja. Vanaf week 44 gaat de shift van half 6 tot 19 weg dus beginnen we gewoon altijd om 19 uur.
  Dat wilde eventjes meedelen ahaha 1,5 uur minder geld !!!!

  Oowhh ja en de eerste persoon die mijn mobiel heeft laten vallen issss………….ELLEN😂😂😂😂

  Heel veel plezier nog de laatste dagen😘

  Britney & Ellen

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 18:22
  Permalink

  Hej Kristy de bouwer…. leuke foto…. en indrukwekkend wat jij / jullie daar allemaal doen. Zijn trots op je.
  Maar ook op alle anderen die daar druk aan het werk zijn en de inwoners daar iets geven waardoor het allemaal net iets beter met ze gaat. KLASSE…….
  Geniet nog van de komende dagen
  Dikke knuffel Teuni en Michel

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 19:15
  Permalink

  Lieve Iris Hh

  Wat vliegt de tijd zeg! Nog 1 dagje bikkelen in de hitte en dan begint de terugreis al weer… Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen. Heb je nog wel zin om thuis te komen of blijf je liever daar?🙈
  En heb je nog eet wensen wat je daar enorm gemist heb waar we rekening mee kunnen houden hier? 😉
  We hebben hier een zwemdagje gedaan met ide en de Kids en opa en oma met florijn en Eelke. Verder staan we in de relax stand, alleen donderdag nog een bezichtig. Die mis je dus mooi nog ff.
  Geniet er nog even heel erg van en tot gauw 😘
  Groetjes ook aan Babette. Jullie stonden toch mooi vooraan in de kerk met ’t lied! Via WhatsApp krijgen we af en toe ook een filmpje toegestuurd. Dat is echt wel heel leuk hoor!
  Love you
  Mam

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 19:24
  Permalink

  Hey lieve Liona,

  Wat hebben jullie weer een ontzettend leuk blog geschreven. Knap gedaan hoor! In huize Mons is het nu wel heel erg rustig, nu Lotte in Frankrijk en Spanje zit. Zij houdt ook een blog bij, dus we volgen nu alleen maar blogs……. Zo zijn we toch verbonden, maar eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot het vrijdag is en jullie allebei thuis zijn en weer in je eigen bedje slapen:) Tsja, wat moet ik schrijven over mijn preek van zondag? Laat ik het zo zeggen: Ondanks een heel pittig onderwerp, is het toch goed en heel positief ontvangen. Ik was op het laatst zelfs een beetje emotioneel, dus je hebt toch wat gemist………Vanavond ga ik met Erik op stap om weer even herinneringen over onze SHIB-reis van 2018 op te halen. Jullie verhalen op de blog doen me goed en het lijkt net alsof ik er zelf weer een beetje ben. Ik wens jou en de rest nog een hele mooie laatste werkdag en een feestelijk afscheid. Enjoy, love you, papa

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 19:32
  Permalink

  hee iris<3,
  how are you doing? over een paar dagen ben je weer terug yesss
  hoop dat jullie nog genieten van de laatste dagen, t ziet er zo leuk uit!! beetje jaloers wel
  Ik wilde even melden dat ik vandaag eindelijk mn theorie heb gehaald hahaha, heel blij:)
  Het spannendste wat jullie hebben gemist is denk ik dat we met de eco excursie Armin van Buren gezien hebben, we stonden op de bus te wachten in Amsterdam en toen stapte ie ineens uit een auto en liep ie langs ons heen haha. Hebben jullie trouwens mijn berichtje nog gelezen dat joost de bootjongen suus had geappt vorige week? Pieter heeft volgens mij al weer een update gegeven daarover. Verder heb ik geen inspiratie meer, ik spreek je snel weer als je terug bent!
  Doe de groetjes aan babette, roos, francis, lisanne en de rest
  tot snel!! xx
  juul

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 19:42
  Permalink

  He Iris hh
  Zo te zien heb je t erg naar je zin!
  Nog eventjes doorgaan en metsel / leg er nog een paar steentjes bij!
  Succes daar, hier alles ok. Vandaag met 500 anderen in het zwembad gelegen…
  Groetjes aan de rest daar en tot gauw.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 19:46
  Permalink

  Lieve Nienke.
  Fijn om al die berichten van jullie te lezen en de foto’s te zien. Het einde komt al weer in zicht voor jullie. We hopen dat jullie nog een paar fijne dagen hebben en dan een hele goede terugreis! We kunnen niet wachten om al de verhalen te horen.
  Dikke kus van opa en oma

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 19:54
  Permalink

  Heyyy
  Roos beetje laat maar we zijn nog wel naar haas geweest 😉😂ik heb heel erg veel schik in ons huis en jouw kamer word ook mooi😍De eerste loge heeft al bij ons nieuwe huis gelogeerd (kirsten). Ohhh en wat heb jij een geluk dat het daar lekker warm is iedereen op vakantie en wij in de blubber😂👍🏻heel veel plezier nog ❤️💕👍🏻🌞

  Beantwoorden
  • 22 oktober 2019 om 22:21
   Permalink

   Ha lieve Iris,
   Mooie dag gehad vandaag? Jullie gaan nu aftellen wat gaat het toch ontzettend snel. Ik ga nu echt naar je uitzien en zoo benieuwd naar al je verhalen en indrukken. Ik zal je niet meteen overvallen hoor bij thuiskomst, je verhalen komen wel. Zag dat papa al schreef dat ik met Norah en Lynn naar dierentuin ben geweest. Was heel gezellig en ook mooie olifanten en giraffen enzovoort gezien anders dan in Afrika maar was ook genieten hoor. Het zal nu wel mijn laatste berichtje zijn wat je nog leest. Ik wens je voor woensdag nog een mooie dag toe neem alles nog heel goed in je op. Heel veel sterkte ook weer als je afscheid van daar gaat nemen. Een hele mooie en goede reis terug met de hele groep . Ik heb ook veel bewondering voor jullie begeleiders geweldig zoals zij zich hebben ingezet voor jullie en ook die mensen daar . Lieverd ik zal blij zijn als ik je gewoon weer even een knuffel kan geven. Voor nu nog op papier een dikke knuffel en XX Oma

   Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 19:59
  Permalink

  Ha Roos, ik hoop dat je het daar naar je zin heb😀. Ilse en ik zijn bij haas geweest wat een puinzooi was het weer we waren wel een beetje te laat gegaan🙂. Hoop dat je het daar naar je zin heb. Maak er nog een leuk weekje van

  XXX – SANNE JE ZUSJE💋💋

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 20:34
  Permalink

  Heee Thirs, je gaat alweer bijna naar huis! Is vast snel gegaan of niet? Ben heel benieuwd naar je verhalen! Ik ben de nieuwe K3 liedjes aan het luisteren, maar waarschijnlijk kennen we zaterdag echt niets hahaha. Smeer je maar voor de laatste paar keer goed in, want in Nederland heb je dat zeker niet nodig! Er staat je in ieder geval nog een leuke verrassing te wachten als we weer normaal contact met je kunnen maken! Lekker spanning opbouwen 😉 Tot vrijdag! Kusjes Alies

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 20:55
  Permalink

  Hoi Mika

  Wat ontzettend mooi avontuur heb je daar!! Geniet jongen!! Lieve groeten ome Gerald, tante Jantine

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 21:06
  Permalink

  Ha Thirze, de tijd vliegt vast voorbij als ik zie wat jullie allemaal beleven. Zo leuk al die filmpjes en foto`s! Op die foto dat je de shack aan het repareren bent lijk al je behoorlijk bruin. Ben bang dat we extra wit lijken komend weekend…. En die fiets, dat komt voor elkaar :). Ik kijk echt uit naar vrijdag, het is gewoon heerlijk gezellig wanneer je er weer bent en je hebt vast ongelooflijk veel te vertellen! Geniet nog een paar dagen, zie je in Amsterdam! Dikke knuffel, papa.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 21:30
  Permalink

  Hoiiii Bas, Nick en David,

  Al lekkere rode koppies zie ik… Nee ziet er zo gaaf uit op de foto’s (jaloers wel) !!
  Bas: totaal 405 euro opgehaald voor de marathon die ik afgelopen zondag gelopen heb! Nog heel erg bedankt voor je donatie.
  Geniet nog maar van de laatste daagjes daar in Afrika, heeeeel veel plezierr

  Liefs Evie

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 21:30
  Permalink

  Hé Bas,

  Wat fijn om weer eens wat van je te lezen, we kijken elke dag weer uit naar een berichtje en genieten van de foto’s en filmpje. Hoop dat je het reuze naar je zin hebt ( zo ziet het er wel uit✊). We gaan je vrijdag alweer zie maar geniet nog van de laatste dagen! Wat doen jullie een mooi en goed werk! Tot vrijdag, heb begrepen dat we dan vooral rijst moeten eten😉😉.

  Xxx pa &ma en broertjes en zusje!

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 21:35
  Permalink

  Hi bas
  Ik heb al heel veel leuke foto’s voorbij zien komen. Hier is het herfstvakantie ff een weekje niks maar wel een beetje stil zo geniet nog van de paar dagen daar en dan zie ik je vrijdag weer !💋

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 21:50
  Permalink

  Lieve Eyris,
  Wat super lief om jullie te zien dansen met de kinderen, tji tu wah 😂
  Het zal wel gek zijn om straks weer afscheid te gaan nemen van een land waar misschien je hartje harder is gaan kloppen. Geniet van de komende dagen Kan niet wachten om je weer te zien. Ellis was vandaag ziek. Norah en Lynn zijn samen met oma bij de big five geweest in Amersfoort Ellis baalde dat ze niet mee kon. Lieve schat geniet nog lekker en we zien elkaar snel. Dikke kus

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 21:51
  Permalink

  Hoi Henrianne,
  Opa en oma hebben ook een reactie geplaatst, maar bij de dag voetjes van de vloer. Ff terugbladeren dus.
  Groeten papa

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 21:56
  Permalink

  He Francis! Hoe is het leven als bouwvakker/kinderwerker aan de andere kant van de aardkloot?
  We zijn benieuwd naar je verhalen. Ma heeft de Afrikaanse Sprong – Foto van jou en Romee uiteraard gedeeld in de familie-app. We zijn onder de indruk! Daar in Afrika moet wel minder zwaartekracht zijn… Of zijn jullie afgevallen? Hier hebben we al een Sinterklaas-datum geprikt dus je kunt daar al vast beginnen met dichten . We genieten hier op afstand mee van jullie mooie foto’s en zijn trots!
  Ik ben ook benieuwd naar je nieuwe kinderwerk-ervaringen. Is de taal een barrière of valt dat mee?
  Lieve Frans, doe je ding, soms ff alleen als het kan en draai het ventiel open als het nodig is. Na een traan is het per slot van rekening goed lachen. (We hebben nog een kleine 3 maanden dus opvoeden mag nog!) Zet ‘m op daar! Pa

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 22:07
  Permalink

  Lisanne,
  We kregen een leuk filmpje van jullie te zien op de app. Je was samen met Francis bezig met de kinderen.
  Volgens mij genieten jullie er net zoveel van als de kinderen.
  Ik vraag me af of ze wel verstaan wat jullie zingen, maar ze vinden het vast wel leuk.
  Nog veel plezier de laatste dagen.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 22:22
  Permalink

  Hoi Sharon

  Het einde komt in zicht. Ik las dat jullie de Hollandse avond hebben. Dat zal vast heel gezellig worden. Hier gaat alles goed. Chantal en je vader gaan morgen naar de arts in Maastricht. Michelle gaat naar Batavia stad met vriendinnen. Vrijdag kom ik jouw ophalen. Sem is gisteren naar Walibi geweest met een vriendje. Was heel leuk.
  Geniet de laatste paar dagen nog van Afrika.
  Groeten van ons.

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 23:09
  Permalink

  Hey Mees,
  spring ook eens met je enorme haarbos voor de camera, met zo’n leuk kindje op de arm, of een met een kruiwagen cement ofzo, haha, ik zie je (behalve op die fantastische spring-foto) verder nergens op de foto of film voorbij komen .. je bént toch wel echt dáár he? Of hang je steeds in een boom als de fotograaf voorbij loopt, of misschien nét even een ander boodschapje of klusje aan het doen?? Hihi…. ik hoop dat je zelf ook lekker veel foto’s en selfies gemaakt hebt om hier thuis nog van na te genieten ….
  Vast weer een super dag gehad vandaag, we kijken weer uit naar de blog, morgenochtend begreep ik. Het gaat nu snel hè, deze laatste dagen. Geniet er dubbel en dwars van hè, slaap lekker zo en een goed begin vd dag morgen. Dikke kus weer, XXX mama

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 23:35
  Permalink

  Lieve lieve Iris,
  De blog was nog niet online,helaas, dus heel benieuwd naar jullie avonturen van vandaag.
  We zagen al geweldige filmpjes voorbij komen…wat zal jij genieten!! Je straalt. En hoe grappig dat ze in het ook gewoon mee zingen ( ach dat doen Ellis en Norah ook in Italie bij de kinderdisco, dus heel gek is t niet, maar gewoon super leuk! 🙂
  En wat heerlijk wat je voor de kids kan betekenen. Liefde geven! Lieverd geniet extra van morgen!
  Sterkte met afscheid nemen..neem het mee in je hart.
  Kijk uit om je weer te zien! Succes met lange reis..probeer beetje te slapen, voor zover dat het lukt in het vliegtuig.
  Je zal vanavond wel de boel op de kop hebben gezet met de Hollandse avond. Ik zie je al wel gaan hahahaha

  Morgen op Ellis dr kamer ( nou ja Lynn) nog ff behang afmaken en dan is dat ook weer klaar. ( valt me overigens op dat er meerdere ouders aan de klus zijn 🙂 Jullie lopen even niet in de weg…

  Meisje ik denk aan je en bid voor ook weer een veilige reis. Maar ook voor jullie als je van elkaar ‘afscheid’ moet nemen. Maar wat een ervaring neem je mee naar huis!
  Love you!!<3

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2019 om 23:47
  Permalink

  Hé Ilse,
  We zitten de hele avond te wachten op jouw berichtje, wordt het morgen, dan maar naar bed, des te eerder is het morgen 🤣.
  Nu is het echt aftellen voor jullie, geniet nog van het laatste poosje in Afrika. Moet je nog naar de bouw? We zagen een filmpje op de app waar je met de kinderen aan het zingen en dansen was, wat leuk! Wat zal dat mooi zijn als je de kinderen zo ziet genieten.
  Wij gaan slapen, weltrusten en tot vrijdag 😘

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 15:32
  Permalink

  Diaaaaaaannn,

  (Ik hoop dat je inmiddels herkent dat ik het ben door de diaaaaaaan, haha)
  Wat een super leuke foto!! Het is wel echt snel gegaan hè! Donderdagavond vertrek je alweer!
  Zo leuk dat jij het nu ook hebt meegemaakt en het gevoel erbij krijgt als we het erover hebben!

  Geniet nog even meis!
  xxxxxxxx may

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *