Hier weer een berichtje van de wulpjes van Wum!

De laatste normale werkdag hebben we er ook weer opzitten. De groep werd weer verdeeld in drie groepen. De creatieveling onder ons genaamd Francis is vandaag druk bezig geweest met het maken van de tegel met al onze namen die op het Crisis Center komt te hangen. Vanavond is het tijd voor een feestje met alle mensen die we de afgelopen twee weken hebben ontmoet tijdens de Hollandse avond.

Bouw
De irritaties liepen vandaag weer erg hoog op tijdens het bouwen. Vandaag was de eerste dag dat we alleen maar aan het metselen waren. Niet iedereen werd daar even blij van. Niet alleen wij maar ook de Afrikaanse werknemers hebben er wel eens meer plezier in gehad. De bouwvakkers waren niet zo tevreden met onze metselkunsten. Er zijn dan ook wat muurtjes afgebroken om weer opnieuw te doen. Hierdoor zakte de moed ons een beetje in de schoenen, toch hebben we ook wel wat complimentjes mogen ontvangen. ‘It’s fantastic!’

Shackrepair
Sarah, één van de social workers, gaf ons een rondleiding door de krottenwijken. We hebben toen erg gelachen om de Engelse vaardigheden van leiding Ilse. Zo kwamen er vragen als: ‘’Do you KEN all the people here?’’ of ‘’Lucky, can you ZET some STIPS?’’ Daarna vroeg ze maar ons of we als tolk wilden functioneren.
De shack die we moesten repareren, moest van de grond af worden opgebouwd. Ook andere shacks hebben we ‘’opgeknapt’’. Met stukjes teer hebben we zoveel mogelijk gaten dichtgeplakt.
Op de terugweg naar de bus waren de plaatselijke meiden erg onder de indruk van de looks van onze stoere bink Maarten. ‘’Ik vat het maar op als een compliment.’’

Kinderwerk
Vandaag weer als eerste naar de basisschool van Joyce. We werden zoals gewoonlijk weer overvallen. De kinderen stormden op ons af en na een tijdje was David niet meer terug te vinden in de kindermassa. We hebben weer veel gezongen en het was gezellig. Het was weer tijd om verder te gaan en de kinderen in de sloppenwijken te gaan vermaken. Vandaag was de opkomst aardig groot. We hadden na een tijdje ruim vijftig kinderen. Nadat we hier klaar waren liepen we terug. David had vandaag wat Ajax stickers meegenomen. Elk kind dat voorbij kwam heeft er een op z’n shirt gekregen. Borolello is dus ook klaar voor Ajax-Chelsea. 

HOLLANDSE AVOND!

De mensen van de school van Antoinette, de school van Joyce, de bouwvakkers, buschauffeur, social workers, de mensen van Touch en nog veel meer waren vanavond van de partij op onze Hollandse avond. We waren allemaal in oranje gekleed en Jan had voor iedereen heerlijk gekookt. Wij trapten af met ‘’My Lighthouse’’ en daarna brak het feest los. Stoelen en tafels werden aan de kant geschoven en de voetjes gingen van de vloer. Een kring vol dansende en zingende Afrikanen en Nederlanders. Al met al een geslaagde avond! 

Tot morgen

Groetjes ons,
Annick, Roos, Ilse, Nick, Hannah en WUM

Annick: Hee lieve mensen thuis! Het is nu een beetje aftellen naar het einde van de reis, maar wat mij betreft plak ik nog een aantal dagen kinderwerk erachteraan. Maar jullie hoeven niet bang te zijn dat ik vrijdag toch niet het vliegtuig uit kom, denk dat ze dat niet helemaal zouden waarderen hier haha. Bedankt allemaal voor de leuke berichtjes! Het is altijd leuk om te horen hoe het in ons koude kikkerlandje gaat. Zoals jullie zien op de foto is blond haar echt een kindermagneet. Ik dacht heel even dat de meisjes mijn haar zo leuk vonden, maar toen ze klaar waren, vroegen ze toch nog om een paar rand. Typisch. Ik zie jullie vrijdag! xxx

Hannah: Hey lieve iedereen! Het zit er nu echt bijna op. Het is hier nog steeds zo leuk maar toch ben ik stiekem wel blij dat ik vrijdag weer thuis ben.  Juul, leuk om jou berichtje te lezen. Succes verder met mijn kamer, paps en mams! ‘’Zussen’’ (Mir & San) ik leef gelukkig nog en ben dus niet opgegeten door een leeuw, hahaha. Oma en Ben jullie berichtjes heb ik ook ontvangen, ook heel leuk en tot snel. Ik denk dat jullie je thuis wel redden zonder mij en zie jullie over 3 daagjes weer! KUSJES Hansiee

Nick: Hey iedereen, als allereerst voor ik het vergeet, pa ik dacht eerst dat ik zaterdag pas thuis zou komen maar aangezien dat niet zo is zou je willen doorgeven dat ik zaterdag gewoon mee doe met de wedstrijd? Heb daar namelijk wel zin in. De paar laatste daagjes ga ik hier nog wel volhouden hoor! Heb het hier echt super leuk namelijk! Gaan we zaterdag al de verjaardag van Dani vieren voor de fam? Verder valt er volgens mij niet heel veel meer te zeggen dus tot over nog maar 3 daagjes. Groetjess Nick Ps: Ik heb zin in vette hap dus zouden jullie daar aan willen denken voor vrijdag 😉

Roos: Hoi daar, Roos weer hier. Ik heb nu 5 minuten om dit te typen daarna gaat de laptop weg. Ik wil even zegen dat ik het echt heel erg leuk vind om al jullie berichtjes te lezen, Jannie, Gea, Opa v/d Brink , Oma v/d Pol, Jasper en alle anderen natuurlijk ook. Wel weer erg jammer dat jullie (MO17) met 4-2 hebben verloren. Had toch beter verwacht. Maar zaterdag zijn we er weer bij. Ik hoop ook dat we vrijdag wel wat lekkers gaan eten, patat en een lekkere kroket of zo. En Jan mis ik ook wel heel erg hoor, helaas heb ik geen speelgoed telefoon waarmee ik m even op kan bellen. Maar ik ben weer bijna thuis en dan kunnen we weer aan de Hammerdijk chillen. En oma ik snap helemaal waarom je Afrika zo’n mooi land vind, ik wil hier helemaal nog niet weg. Gelukkig heb ik genoeg foto’s gemaakt dus die kan ik allemaal laten zien als ik terug ben. Dikke kus Roos

Ilse: Hee hee lieve mensen, hier ben ik weer! Het is al weer eventjes terug dat ik wat van me heb laten horen, al voelt het voor mij als de dag van gisteren. De tijd vliegt hier namelijk echt. Het zit er al weer bijna op helaas… Maar ik vind het ook wel leuk om jullie straks allemaal weer te zien hoor! Maaike en Lana wat een leuk en spontaan berichtje van jullie en fijn dat jullie het weer met elkaar eens zijn, zoals altijd… HAHA leuk hoor! Familie van Korlaar ik heb jullie eerste berichtje zeker wel ontvangen, heel erg leuk. En oma van ’t Bosch ook bedankt voor je berichtje, leuk om wat te horen! Pap en Mam, ik hou het hier nog wel eventjes vol, wees daar maar niet bang voor. Het is echt allemaal super gaaf. Ik hoop dat jullie het ook nog even volhouden zonder mij, maar dat zal ook vast wel lukken.
Tot over 3 dagen allemaal! Tschuss!! Ps: SELECTIE, wie weet zie ik jullie vrijdag misschien nog wel eventjes… 😉

Wim: Zo het zit er bijna op met die kanjers. Vermoeidheid slaat hier en daar wel een beetje toe  Kijken terug op een fantastische avond en op een fantastische reis met een fantastische groep. Misschien iets teveel superlatieven maar wel “recht uit het hart”

Werken en hollandse avond
Getagd op:                        

69 gedachten over “Werken en hollandse avond

 • 23 oktober 2019 om 08:48
  Permalink

  Hoi Milou,
  Het zit er al weer zowat op, ik hoop dat jullie veel geleerd en gezien hebben. Ben erg benieuwd naar je verhalen over wat je allemaal meegemaakt en gezien hebt. Geniet er nog even van en alvast een goeie terugreis en tot vrijdagmorgen op Schiphol.
  Papa

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 08:48
  Permalink

  Hoi Daaaaf ik zag op de app een filmpje van gister dat je met de kinderen bezig was, jij bent ook van alle markten thuis hè 👌👌 ik neem aan dat jullie vandaag een chill dagje hebben ? Lekker zwemmen enzo…
  Vandaag gaat sebas met kamp bij valleivogels tot vrijdagmorgen 😉
  Ik ben nu ook lekker vrij deze week verder🎈🎈 ik haal express nog maar geen eten voor vrijdag kan jij lekker weer kiezen nou doeiiii🖐🖐🖐xx mams

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 08:49
  Permalink

  He Roos
  Ja het schiet al weer op. Wij hebben er zin in om je vrijdag op te halen!
  Geniet nog even van de laatste paar dagen. Enne de wedstrijd van zaterdag is verzet. Zo en nu hard aan de slag om je kamer klaar te maken voordat je thuis ben!
  Xx mama

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:00
  Permalink

  Heii meiden,
  Zijn wij ook weer!!

  De tijd gaat zo snel. Overmorgen komen jullie al weer deze kant op. Maar dat betekend ook dat onze vakantie bijna voorbij is…. Dus als jullie nu gewoon nog daar blijven duurt onze vakantie ook nog langer ;).

  Maar om het echte verhaal te beginnen. En dit verteld Harma wel eerlijk (en ja henrianne je moet je aangesproken voelen volgens Harma…)
  ZE HEEFT DR THEORIE GEHAALD WHOOPWHOOP

  Maar we hebben Dian zien werken op de bouwplaats…. Henrianne was te zien op de foto uit de kerk…. Dus Annick waar blijf jij…. Kan echt niet hoor…

  Maar het was weer maandag avond gisteren dus dat betekende weer veel programma’s om te kijken. Videoland deed het trouwens wel gewoon. Dat was een wonder.
  Maar omdat ik (Maureen) hntm vooruit kijk kregen jullie bijna spoilers en miste jullie bijna een aflevering…..
  Maar gelukkig kwam ik optijd erachter dus hier de feitjes over de goede aflevering:
  De aflevering ging weer over huis 2. Met Sam en Nick enz…. En vorige week moesten er dus twee mensen uit. Toen was het even schrikken maar nu ook hoor. Silke en Jay waren namelijk de twee die als laatste nog moesten horen of ze door mochten. Dit waren toch wel altijd de twee betere. Maar wonderbaarlijk mochten ze allebei blijven.

  En dan natuurlijk jullie grootste uitkijk dingetje van daar in Afrika… De samenvatting van love island (aflevering van maandag):
  Het vertrek van die vier islanders hakte er toch wel in hoor. En Lisa voelt zich beetje schuldig dat zij er nog is. Dus gaat ze zich maar weer eens open stellen, want ja wat doet ze daar anders. En de kamer indeling verandert beetje. Mac en Cheyenne moeten in het bed van Sha en jaap. Maar Mac gaat dus het hele matras omwisselen want anders vindt hij het vies.
  Ziggy heeft het snurken van Nick opgenomen ’s nachts. En Nick begint lichte twijfel te krijgen over Alicia.
  Tijdens de challenge spelen de jongens tegen de meiden.
  Ze hebben ballen met lichaamsdelen erop. Dan moet je die bal in een gat schieten met een hoofd erboven. En dan bij wiens hoofd die erin gaat moet je 5 seconden kussen op het lichaamsdeel. En toen moest daniel Cheyenne d’r hand kussen. Nou toen dacht ik wel even van oeh komt er niet weer ruzie…. Maar gelukkig vond Mac het niet heel erg. Voor de rest waren niet hele erg dingen tijdens de challenge. Totdst ze terug rende (op die slechte manier die je wel kent). Er waren namelijk twee nieuwe jongens. Ricardo (21 en drie skwart Braziliaans) en  Max (23 en is kapper). En ja hoor…. Lisa vindt Ricardo heel knap. Hij is zelfs haar typen. Max komt voor Alicia. Alleen ziet zij hem totaal niet zitten. Maar of ze Nick wel ziet zitten weten we ook nog steeds niet….

  Kiki had nog een vraagje aan annick….
  “Snal je de instellingen al op je camera? ”
  Let us know!!!

  En hier houden we het even bij want ja we merken dat wij beetje lange berichten schrijven in tegenstelling tot de meeste andere….

  Dus geniet nog even van deze laatste dagen en dan zien we jullie snel weer!!! (waarschijnlijk tien tinten bruiner dan wij)

  Veel liefs,
  Kiki, Harma, Romy, Marlies en Maureen

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:01
  Permalink

  Hoi Hannah, leuk om jullie blog weer te lezen, nog een paar dagen, de laatste uren aftellen in Zuid Afrika voor dat je weer terug bent in Nederland. Geniet er nog van met elkaar en van het land. Het werkt daar heel anders dan bij ons in Barneveld dat weet ik nu wel zeker haha. Maarre dat hoor ik wel van jou vrijdag lieverd!
  Fijne en voorspoedige terugreis gewenst. We hopen jullie allemaal vrijdag weer in goede gezondheid terug te zien. Love you! XXX pappa

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:03
  Permalink

  Hey Bas, nu is het echt aftellen tot vrijdag! Hebben jullie vandaag een relaxte dag? We hebben echt zin om je weer te zien en al je verhalen te horen. Heftig dagje op de bouw geweest zo te lezen…ik vermoed dat je daar ook was gisteren? Valt nog niet mee dus om een muurtje te metselen…😊 Hier niet zoveel nieuws te melden, het is herfstvakantie en ik ben vrij dus we gaan er maar eens op uit vandaag! Dikke knuffel, hou je haaks, geniet en we zien je snel! Xxx

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:22
  Permalink

  Hee Kristy meis
  Hoe is het ?Zit er bijna op !
  Ik vind het fijn dat je weer naar huis komt ,maar blij dat je zo genoten hebt!!
  Mooie ervaring en indrukken!Geniet er nog even van!
  Het zal wel een beetje wennen wezen voor jullie: hier is het herfst en volgende week weer naar school haha.
  DUS nog even genieten!!!
  Dikke kus mama

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:33
  Permalink

  Ha Daaf,
  Goed werk man, die Ajax stickers, haha… Helemaal bedolven onder de kinderen las ik? Nou het aftellen is begonnen. Kijk er wel weer naar uit dat je thuis komt. Ben heel benieuwd naar alle verhalen. En Sebasje ook. Die gaat vandaag op kamp tot vrijdag. Het belooft in ieder geval droog te blijven.
  Nou, werk ze nog even en tot vrijdag!
  Groetjes
  papa

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 21:49
   Permalink

   Hi babetje,

   De laatste loodjes daar. Heel veel succes nog. En ik kom je vrijdag lekker ophalen op Schiphol.

   Xx

   Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:36
  Permalink

  Hi lieverd!!
  Wat gaaf dat jullie echt je ‘ stempel’ mogen achterlaten op het CCC. Des te meer reden om nog keer terug te gaan! Tja en nu weer loslaten.. van alles wat je hebt gezien en beleefd! Geniet daarom nog maar extra vandaag! En denk maar pas aan ons in t vliegtuig daar heb je tijd genoeg 😋 wij kijken naar je uit! Mich is er ook bij hoor vrijdag! Veel plezier deze dagen nog

  Xx Moeke

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:38
  Permalink

  Nou Romee morgen je laatste dag je hebt vast wel heel veel levens ervaring op gedaan maar dat is alleen maar goed zoek maar vast een regenjas en een dikke trui op want hier is het nat en koud een goede terug reis voor jullie allemaal doei opa en oma

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:50
  Permalink

  Hoi Nick!
  Leuk weer wat van jou persoonlijk te lezen. Leuke foto ook van jou met de kindjes 😍! Hier alles zn gangetje. Vanmiddag met Dani naar Bataviastad. En inderdaad vieren we de verjaardag van Dani zaterdagavond en zondagmiddag. En als je zin hebt zaterdag ook nog even zoete inval bij oma Lili. Maar nu eerst genieten van de laatste dagen Zuid-Afrika! De rest zien we wel. We zorgen in ieder geval voor vette hap op vrijdag 😋! Tot gauw! Moeders.

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 16:14
   Permalink

   Nick, wat leuk te horen, dat alles zo goed met je gaat!
   Dat je het zo naar je zin hebt in Afrka, en ook met de groep.
   Een prachtige ervaring rijker,jo!
   Ik heb net het wandelpad heen en terug gelopen.
   Het is prachtig weer!
   Ik hoop je zaterdagavond weer te spreken.
   Goeie reis terug naar Holland!
   En een lieve groet van Oma van Kruistum.

   Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 09:53
  Permalink

  Lieve Yvonne,

  Het is fantastisch om al jullie belevenissen zo te kunnen meelezen! Laatste dagen op de witte duif alweer, geniet er nog even van!
  Doe Jan en Wim de groeten en een goede thuisreis gewenst!

  Van Hanneke

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 10:08
  Permalink

  Lieve Hannah,
  Wat is het leuk om al die verhalen van deze reis te lezen. Wat een belevenis allemaal. Geniet er nog maar van en vrijdag een goede terugreis.

  Dikke kus Oma en Ben

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 10:13
  Permalink

  Lieve Annick, ook wij zouden er nog graag een paar dagen aan vast willen plakken, dus we herkennen het gevoel. Klinkt als een mooie avond gisteren. Had je de oranje rok aan? We horen de verhalen wel als je weer thuis bent. Benieuwd wat jullie vandaag doen, fijne dag in ieder geval. Goede reis morgen en we zien je vrijdag. 🥰😘
  Liefs papa en mama!

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 10:32
  Permalink

  Hee lieve Tam,

  Het ziet er echt gezellig uit! Geniet er van! Je kamer word al heel mooi! Stiekem een beetje jaloers op je geniale idee…

  Tot vrijdag!

  Groetjes,
  Nathalie

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 10:40
  Permalink

  ik begin jullie al bijna te missen
  nog niet, maar wel bijna
  🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠
  en verder is het leven hier best saai dus veel hebben jullie niet gemist

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 11:36
  Permalink

  Goedemorgen Afrikaan,

  Gisteren hebben Wiljan, Pieter en Maarten bij ons de beroemde macaroni van mama gegeten. Was heel gezellig en een lege pan.
  Van 15 zitten we nu op 2 kruisjes en schiphol komt gelukkig in zicht!!

  Slaap lekker in het vliegtuig dan hebben we vrijdag ook nog iets aan je.

  Hou van je xxxx

  Man van Hetty

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 23:07
   Permalink

   Hey Jelle!
   Jullie laatste momentjes daar zitten er ook bijna op. Maar wat een ervaringen rijker! Kregen vandaag een mooi filmpje tijdens jullie kinderwerk! En dansen op de holland avond ging je ook goed af!!
   Hele goede terugreis met elkaar! Ik hoop dat je beetje relaxed kan zitten en misschien kan slapen in het vliegtuig! Dikke knuffel van ons!Papa mama rense

   Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 12:08
  Permalink

  Hee lieve Ilse,
  Wajo, de 2,5 week zijn alweer bijna voorbij! Ik las dat het voor jou gevoel voorbij vloog, en dat snap ik, voor mij leek het helaas wat langer. Maar wat heb jij vette dingen gedaan en wat een mooie foto’s!! Ik ben zo jaloers, want ik zit nu lekker op de uni achter m’n laptopje te ‘leren’ en jij zit nog ff lekker een paar dagen in die 27 graden met felle zon.
  Ik moet stiekem wel zeggen, dat ik blij ben dat je weer thuis komt 😉
  Ik ben heel blij dat je het naar je zin hebt en dat je nog steeds stralend op de foto staat. Ik zag al wel een mooi t-shirt op je armpie gebrand, maar dat moet je gewoon als souvenir zien, geeft niks.
  Hopelijk wordt de Hollandse avond een groot succes & mag je lekker gaan dansen met al die vrolijke mensen, maar denk dat dat bij jou wel moet lukken.
  Succes nog deze laatste paar dagen en geniet nog maar even goed en dan zie ik je gauw weer terug met je voetjes op Hollandse grond. Fijne vlucht alvast!
  Liefs Geline
  Ps: groetjes aan Jan, Wim en Yvonne 🙂

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 12:22
  Permalink

  Hei Snorrie,
  JEEJ, gisteren een foto van shackrepair waar jij op staat!

  Ik heb gisteren met paps het SNORRENhoefpad gelopen, dat was erg mooi. Verder heb ik niet zo veel bijzonders te melden. Geniet nog lekker van de laatste dagen. Je komt gewoon alweer bijna naar huis! Dat vind ik stiekem ook best gezellig 🙂

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 13:19
  Permalink

  Hej Kristy….wij zitten aan de lunch in Borås en lezen de gezellige Hollandse avond…. mooie afsluiting van de mooie en bijzondere ervaring. En wil je al naar huis???? Wij nog niet…. nog even een dag volhouden, werk en genieten….e dan de lange vliegreis terug. Heerlijk slapen in het vliegtuig en voor je het weet sta je weer op Schiphol.

  Geniet er nog even van
  Dikke knuffel Teuni en Michel

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 13:25
  Permalink

  Heey lieve Lou,
  Leuke Hollandse avond gehad, ? Ze sturen net de filmpjes door van gisteravond in de SHIB app, super om te zien !
  Voelt beetje als definitief afscheid omdat iedereen erbij was natuurlijk.
  Dit zal wel het laatste berichtje van mij zijn wat je nog ziet; jullie zullen morgen wel moeten pakken en op tijd vertrekken.
  Toch wel een beetje zin om naar huis te gaan hoop ik 😜
  Wij vinden het weer heerlijk om je op te halen vrijdag !
  Papa heeft vrij en Hugo gaat ook mee ophalen 🎉
  Nou lieve Lou, goede reis en tot vrijdag !
  Liefs mama xx💋💋

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 13:36
  Permalink

  Lieve Hannah,
  Wat een leuke filmpjes weer!
  Het zit er bijna op….maar wij kunnen niet wachten om je weer op te halen!
  Nog veel plezier en tot vrijdag!
  Kus 💋 mama

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 22:17
   Permalink

   Lieeeve Ils!!
   Biiijna kom je weer thuis!! Ik lees dat je het erg leuk hebt gehad, duus daar ben ik blij om! Geniet nog maar eventjes van het mooie weer! En neem het aub mee hier naartoe!! Fijne vlucht en ben heeel benieuwd naar al je avontuurlijke verhalen!!
   Liefs,
   Selena ❤️

   Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 14:02
  Permalink

  Hoi Nienke,

  Geniet nog heel even van de Afrikaanse geuren en kleuren en de mensen daar. Een goeie reis naar huis en dan vind ik het ook wel heel leuk om je weer te zien op schiphol en jouw verhalen te horen.

  Liefs papa

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 14:10
  Permalink

  Hey Babette,
  De macaroni was echt wel heel goed, heb helaas maar drie keer opgeschept in plaats van vier:( Maar kon wel m’n maaginhoud binnen houden dus dat is ook wel een prestatie. Wel bijzondere interpretatie van oranje op jullie Hollandse fuifje. Het is ook echt al bijna weer klaar voor jullie, veel plezier met je reis naar huis dus denk ik maar. Ik ben wel echt benieuwd naar je verhalen.
  Nou dag hoor, Wiljan

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 14:15
  Permalink

  Hee Babetje,

  Een hele fijne dag nog vandaag , langzaam aan het afscheid nemen van Afrika ,en je voorbereiden op de terugreis , maar in ieder geval een reis om nooit te vergeten !!! En de herinneringen neem je mee !
  Net weer filmpjes bekeken , elke dag weer genieten van jullie belevenissen !!
  Ik kijk naar je uit !! Oxoxoxox mam
  🌸🌷💕🌸💕🌷🌸🌷💕🌸🌷💕🌸🌷💕

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 14:20
  Permalink

  Hoi Anna.
  Geniet nog maar even van het Afrikaanse zonnetje. Over twee dagen hopen we je te verwelkomen op Schiphol. We zijn benieuwd naar de verhalen. We hebben al elke dag de blog gelezen, maar je hebt vast nog heel veel meer beleefd.
  Geniet er nog even van. Alvast een goede reis toegewenst! Een hele dikke knuffel van Papseflaps.

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 14:21
  Permalink

  Hey Rosalie,
  Net een paar filmpjes gezien van de Hollandse avond. Lekker enthousiast weer. Wij tellen af naar vrijdag. Zo leuk om je verhalen te horen en je foto’s te zien. Hopelijk slaap je goed in het vliegtuig dan ben je helder genoeg om je belevenissen te vertellen. Geniet nog even van de laatste dag en nog een dikke knuffel!

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 14:39
  Permalink

  Hoi Rosalie,

  Het zit er nu echt bijna op je reis.
  We hebben je weer een aantal keren op de foto’s gezien en de erg leuke filmpjes 😉
  Je hebt echt een super mooie reis gemaakt, hard gewerkt en ook veel plezier gehad, wij vonden het erg leuk om zo mee te lezen en foto’s en filmpjes te zien!
  Armando genoot echt van je berichtje, hij is zo blij dat je er zaterdag weer bent!

  Wij genieten hier nog even verder van de herfstvakantie en dan zien we je zaterdag!

  Heel veel liefs van ons!

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 15:48
  Permalink

  Hoi roos de kroketten zijn nog lekker hoor. Wij zijn vanacht bij opa en oma gelogeerd en ik heb gisteren mm haar geknipt dat kun je vrijdag zien.
  Groetjes Ilse kusjes 😘💋 Ik heb ook heel veel zin om je vrijdag op te halen begin je al wel te missen hoor❤💖💕😍😙

  Ha roos Sanne hier Ilse was me voor maar het was leuk hoor zaterdag gaat de wedstrijd niet door kun je lekker uit rusten 😪tot vrijdag zin innnn

  Xxx sanne💋💋

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 16:07
   Permalink

   Wat gaaf! Iris jullie avond. Die swingende negerinnen(ik kreeg een filmpje van mama doorgestuurd) daar kunnen wij van leren. Alhoewel ik vind dat het jullie ook goed af gaat hoor😉 echt geweldig om te zien.
   En wat wordt het nu aftellen voor jullie allemaal, zal ook weer traantjes kosten. Maar lieve mensen jullie hebben daar goed werk gedaan en de onvergetelijke herinneringen die neem je voor goed mee in je hart. Allemaal een hele goede vlucht naar het vertrouwde thuis land. Lieve Iris, ik zie weer naar je uit. XX Oma

   Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 16:15
  Permalink

  Hoi Rosalie. Leuk feestje gehad gisteravond geloof ik, leuke filmpjes. Nog even een reactie van ons: geniet van de laatste dag, goede vlucht terug en we kijken er naar uit om je op te halen. Vooral ook heel benieuwd naar je verhalen en de foto’s. Groetjes, papa en mama.

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 16:15
  Permalink

  Nick, wat leuk te horen, dat alles zo goed met je gaat!
  Dat je het zo naar je zin hebt in Afrka, en ook met de groep.
  Een prachtige ervaring rijker,jo!
  Ik heb net het wandelpad heen en terug gelopen.
  Het is prachtig weer!
  Ik hoop je zaterdagavond weer te spreken.
  Goeie reis terug naar Holland!
  En een lieve groet van Oma van Kruistum.

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 16:19
  Permalink

  Ha Lisanne, Weer heel wat beleeft zo te zien. Ik heb niet alles gelezen hoor, ik hoor het liever van je persoonlijk. Ik zie je vrijdag, bij Schiphol! Groetjes van Nelleke

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 18:39
   Permalink

   Lieve Nienke, nog even genieten van Afrikaanse geuren en kleuren en mensen. Leuk om je vrijdag op te halen en jouw verhalen te horen! Maak nog maar veel fotootjes voor mij 😉 (ils)

   Een goeie reis alvast.

   Liefs papa, ilse,naomi en Fedde

   Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 16:32
  Permalink

  Lieve Eyris,
  Gaat nu hard zeg je bent misschien al aan het inpakken. Geniet nog lekker schat we zien je gauw. Jullie nemen het lekkere weer mee 😘
  Kus papa

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 17:38
   Permalink

   Hey Marty! (Maarten)
   YES! TOCH NOG FIX IN ZA!
   wie had dat gedacht. Niet perse heel handig, een Zuid-Afrikaanse mee naar huis maar hey, dat nemen we er dan maar bij! Toch gek dat je eigenlijk al weer bijna thuis bent, dan zijn Marèl en ik gewoon niet meer de enige ex-shibbers in de fam. Wel leuk tho. kan niet wachten op je verhalen,
   Challas & tot ziens
   xoxo

   ps. Ik wil eigenlijk wel nog steeds een lunchbar dus zorg even dat je er een overhoudt! Blijf dit maar gewoon aan je vragen misschien helpt het, zou wel een goed verlaat verjaardagscadeau zijn.. *hint hint* 😂 Ik zal je niet langer lastig vallen. joehoe!

   Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 16:40
  Permalink

  Hoi Kristy
  Ja Kristy de laatste loodjes zijn het zwaarst het einde van jouw mooie reis is in zicht.
  Vandaag nog een (gewone dag) ja en dan morgen zien dat je de koffers weer vol krijg.
  Vergeet vooral niet als je je koffer gaat in pakken al die mooie herinneringen er in te doen.
  Want een mooie reis ,groot avontuur dat was het.
  Nog een paar mooie dagen daar en dan lekker naar huis.

  Groetjes pa

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 17:03
  Permalink

  Ha lieve Francis! Lekker bezig daar, als we zo de filmpjes zien en de verhalen horen! Hou alleen nog een beetje energie over om vrijdag je verhalen te vertellen, oké :)? Kijk ernaar uit je in de armen te sluiten! Hier thuis beetje gedoe mbt dubbel verkochte tuintegelpartij, maar da’s gelukkig nu opgelost. Tuin is inmiddels veranderd in een modderige bende, die herken je niet meer terug. Pa heeft al heel wat kilo steen en zand weggedragen! Gisteravond gezellig gegeten en gepraat met Manou en Hubertus.; de jou welbekende spinazietaart viel in de smaak. Zal vrijdag je geliefde spaghetti maken, rest van het weekend Hollandse pot om je weer ff bij te spijkeren:). Overigens: je bent nu natuurlijk mooi afgekickt van de rijstwafels. Hou-en zo? Lieve meid, geniet nog even, of hou nog even vol (wat van toepassing is) , heerlijk om je nu gauw weer te zien! xxx ma

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 17:59
  Permalink

  Ha Mart, nog een kort laatste berichtje va het thuisfront. We zijn heeel benieuwd naar al je belevenissen . En wat ik me intussen erg afvraag: hoe zien je schoenen eruit 😬..?
  Krijgen we vast weer goed.
  Fijne laatste dag nog, dikke knuffel van je mam.

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 18:16
  Permalink

  Lieve Liona,
  Wat een leuk filmpje zagen we voorbij komen van jullie bonte avond.
  Het zal vast raar zijn dat morgen echt jullie laatste dag is. En dat je morgenavond in het vliegtuig zit op weg naar Nederland. Papa en ik kunnen niet wachten om je weer te zien. We zijn super benieuwd naar je belevenissen. En wat de 2 weken in Afrika met je hebben gedaan.
  Hele fijne avond gewenst! En tot vrijdag op Schiphol.
  Heel veel liefs mama en papa.

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 18:30
   Permalink

   Hoi Ilsje,

   Nu is het echt bijna voorbij, jullie fantastische reis, met heel veel mooie, ontroerende en blijvende herinneringen. Wat is het voor ons al mooi om de foto’s en filmpjes te zien. Ik ben heel benieuwd naar je verhalen etc. Wat een mooie foto met een kleine Afrikaanse op je arm ! Lisa slaapt vannacht een nachtje bij Maaike, is Maaike niet zo alleen 😉! Ilse en iedereen een hele goeie reis en geniet van jullie laatste avondje samen. Tot vrijdag 😘, liefs mama

   Beantwoorden
  • 23 oktober 2019 om 19:25
   Permalink

   Hey lieve Nienk,

   Het zit er bijna op! Wij kijken ernaar uit je weer te zien en je verhalen te horen en foto’s te zien. Geniet van de laatste dag!! 😘

   Groetjes, tante Elma en een knuffel van Joas

   Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 19:16
  Permalink

  Hoi Nick, bedankt voor je berichtje van vandaag echt leuk om even wat van je te “horen”.
  Afscheid nemen was het vandaag, zal vast lastig geweest zijn. Morgen gaat de reis terug alweer beginnen, helaas is het dan alweer voorbij. Je hebt het super leuk daar dus misschien wilde je nog wel langer blijven, wij zijn blij je weer thuis te hebben hoor 🙂 . Ik heb het voetballen voor a.s. zaterdag doorgeven, begreep dat het wel goed uit komt dat je er wel bij bent want Tim en Lucas zijn er niet.
  Geniet nog even van de laatste? avond daar! Doei X papa

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 19:51
  Permalink

  Lieve Nienk,
  Ik mis je wel hoor:)
  Tot vrijdag. Dan ben je weer lekker thuis en kan je bij je lieve;) zusjes zijn❣️
  Ik heb er wel zin in dat je thuis komt!
  Maar onze vakantie is ook bijna voorbij:(
  xx je liefste zusje ils😘

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 19:52
  Permalink

  Dag Henrianne,
  Laatste loodjes voor je…. dan straks weer lekker in je eigen bed. Wij genieten aan de kust van zon en zee en pannenkoeken.
  Verder weer lekker gewandeld, dat mis je vast 😄

  Geniet nog van de laatste nacht in Zuid-Afrika, afscheid nemen zal vast wel even lastig zijn, want zo te zien heb je er van genoten . Maar op Schiphol staan we weer voor je klaar hoor! We zien naar je uit!
  Tot vrijdag, groeten en liefs van ons allemaal

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 20:01
  Permalink

  Lief niggie Iris
  Het zit er op helaas. Jullie hebben mooi werk verricht daar! Fijn dat het allemaal goed is verlopen. Ben heel benieuwd naar je verhalen. Neem nog even een goede teug Afrikaanse lucht voordat je het vliegtuig in stapt.
  Dikke knuffel van Dana

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 20:13
  Permalink

  Lieve Dian,
  Nog 1 dag vroeg opstaan en de laatste dag van je afrikaans avontuur en misschien ga je nog wel eens een keertje. We hebben genoten van alle mooie verhalen. Jij hebt het enorm naar je zin gehad vooral met de kinderen en we zijn benieuwd naar al je verhalen, maar dat horen we wel als je weer op Schiphol aan komt en thuis bent, Je hebt een nachtvlucht en probeer maar wat te slapen. Gelukkig niet veel tijdsverschil en een heel weekend om bij te komen. Nog even van alles genieten met iedereen en we zien je gauw weer. Een hele goede thuisreis en misschien valt er wel een traantje als je afscheid neemt van alles en iedereen die je dierbaar is geworden in Zuid Afrika.
  Veel liefs en een dikke knuffel van opa en oma.💋💋

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 20:36
  Permalink

  Hey Babette,
  Een goede thuisreis ❣
  Ome Gerard en tante Gerrie 😘

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 20:39
  Permalink

  Wat zal het raar (ook wel fijn ) zijn om weer te gaan vertrekken. Wat een activiteiten hebben jullie gehad. Nu de voorbereidingen voor het vertrek. Er wordt uitgezien naar je thuiskomst. Alvast een heel goede terugreis en een behouden thuiskomst. Opa en oma

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 21:00
  Permalink

  Hoi Jelle, helaas voor jullie zit het er bijna weer op, wij zijn heel benieuwd naar je verhalen en wensen jullie een goede en veilige thuisreis, groetjes van opa en mij.

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 21:05
  Permalink

  Hey Mik,

  Wil je nog even een hele goede reis wensen!! Balen voor jou, fijn voor ons dat het er weer (bijna) op zit!
  En ook nog even om wat goed nieuws te vertellen; de lens hoeft pas maandag terug, dan kan papa ‘m meenemen als hij toch die kant op moet. Hoef je dus zaterdag ook niet speciaal voor op pad. Heeft ‘ie even geregeld voor je👍🏼 Tof hè! Ik zag dat t er toch al op staat, dus mag ik ‘t ook zeggen: Ajax heeft verloren, een doelpunt onterecht afgekeurd (door de VAR) op buiten spel, een beetje jammer…
  Nou kerel, een fijne, veilige en voorspoedige
  reis gewenst, tot op Schiphol!! 🛬

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 21:11
  Permalink

  De laatste werkdag ik voorbij Dian, je mooie avontuur is bijna afgelopen.
  Ik ben zó vreselijk benieuwd naar je verhalen!
  Helaas moet ik vrijdag werken, dus kan je niet komen verwelkomen op Schiphol, maar uiteraard kom ik je heeeeel snel knuffelen en dan wil ik álle verhalen horen. Heb je nog tijd gehad om een beetje in je dagboek te schrijven?
  Hoe was de Chinees van Jan op de Hollandse avond? Ik snap die combi nog steeds niet hoor… ik zou bitterballen en frikandellen verwachten of desnoods boerenkoolstampot, maar Chinees??
  Nou ja, die bitterballen en frikandellen gaan we dan dit weekend wel smikkelen, want die lust ik ook wel 😉

  Morgen veel plezier op de markt. Goed afdingen hè? Dat is de sport daar.
  En daarna een hele veilige reis terug naar het kleurloze Nederland.
  Dag meis, kijk nog even goed rond en neem alles nog even flink in je op..
  X

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 21:37
  Permalink

  Ha Tam,
  Hier mn laatste berichtje.
  Leuk om je op de filmpjes van de Hollandse avond te zien. Sterkte met afscheid nemen van Afrika, goede reis en hoop je vrijdag weer te zien.
  XXX mama

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 21:44
  Permalink

  Hey Nick,

  Leuk om mee te lezen!
  Geniet nog van de laatste momenten!
  Benieuwd om je verhalen ‘echt’ te horen!
  Tot zaterdag!

  Groetjes Hanneke

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 21:51
  Permalink

  Lieve Iris hh,
  Leuk, een Hollandse avond 🇳🇱
  Lijkt me geweldig samen dansen met de Afrikaanse mensen haha.
  Zal ook vast even lastig zijn om al die mensen en kinderen weer te moeten verlaten…
  Geniet nog even van de laatste dag daar en alvast een hele goede terugreis! ✈️
  X Kyon

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 22:26
  Permalink

  Hey Nick,
  Super leuk om jullie leven in Z.Afrika te volgen de afgelopen dagen! Wat een belevenis…de bouw…de kinderen…de sloppenwijk…de kerkdiensten…de safari…je ” tarzan” liaanslingeren 💪…te veel om op te noemen! Super dat jullie je zo hebben ingezet voor de mensen die het minder hebben! Petje af!! Groetjes en tot zaterdag!

  En hey Maarten! Super leuk dat jij ook mee ben! Ik heb een paar super lieve foto’s van je voorbij zien komen! Wat een ervaring deze reis! Nog 1 dag denk ik? Dan weer afscheid nemen…dat zal misschien wel ff lastig zijn!
  Goeie terug reis alvast!

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 22:32
  Permalink

  Dag Rosalie, nou begint de terugreis toch echt op te schieten . We hebben genoten van de foto’s en jullie activiteiten . Probeer maar te slapen tijdens de vliegreis dan gaat de tijd wat vlugger.
  We hopen zaterdag belevenissen van je te horen op de verjaardag van Armando.
  Goede reis!

  Liefs opa en oma Aalvanger

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 23:22
  Permalink

  Lieve Ilse,

  Alweer je laatste avond in Afrika. Jammer voor jullie dat het voorbij is, de herinneringen blijven. Een hele goeie reis gewenst voor jullie allemaal en we zien je vrijdagmorgen op Schiphol, liefs van je vader 😘

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 23:27
  Permalink

  He Martos! Ik liep een beetje achter met de blogs en heb nu alles weer gelezen zodat ik bij ben. Ik heb met een glimlach op mn gezicht zitten lezen en vooral jullie blog van maandagavond. Heel nice om te zien hoe je straalt op de foto’s. Ben heel benieuwd naar je verhalen vrijdag!! Je hebt vast genoten van de Hollandse avond met misschien nog wat van je favo deuntjes. Rut is benieuwd naar je Afrikaanse dansmoves.
  De Rabo wedstrijd weet ik ook niet echt, kan het niet helemaal vinden online.
  Liefsss Roos & Rut

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2019 om 23:44
  Permalink

  Lieve Annelinde! Klinkt als een super leuke Hollandse avond!! We hebben vandaag hele leuke filmpjes gekregen van de avond maar ook zo’n leuk filmpje van het afscheid van de kindjes. Wat zit je daar heerlijk tussen de kindjes😍 En nu moet je dat allemaal gaan loslaten… Sterkte morgen met afscheid nemen van deze fantastisch mooie weken en neem zó véél mogelijk herinneringen mee om nóóit meer te vergeten. Wij kijken er enorm naar uit om je verhalen te horen en je weer in onze armen te sluiten!! Dikke knuffel pap&mam❤

  En staf: ook al kennen we elkaar nauwelijks, héél véél dank voor jullie goede zorg de afgelopen weken(want zo voelt het echt!) Voor jullie tijd, inzet, alle fijne berichtjes, mooie filmpjes, waardoor jullie toch ook weer dichtbij voelden, voor alles wat jullie de groep hebben laten ervaren en wat zonder twijfel als een onvergetelijke ervaring met hen mee gaat. Dank voor alles! We hopen jullie vrijdag na een veilige reis op Schiphol te zien!! Wim & Anja

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2019 om 00:00
  Permalink

  Lieve Iris

  Een hele goede reis! We kijken naar je uit.
  Succes met afdingen als je nog wat gaat kopen!
  Tot gauw😘
  Liefs mam

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2019 om 00:01
  Permalink

  Hoi lieve Romee,

  Morgen, donderdag dan dus jullie aller laatste dagje in Zuid-Afrika! Deze dag zal nog wel weer meer in het teken van afscheid nemen staan dan de afgelopen dagen, en dat zal vast niet altijd meevallen.
  Ondanks dat, een hele fijne dag nog gewenst, geniet nog even van alles wat je daar kan zien en doen, van de mensen en van elkaar en een hele goeie reis terug gewenst alvast! ✈️
  Het aftellen is nu echt begonnen, we kijken er naar uit jullie weer op Schiphol te kunnen zien en knuffelen en ik vrijdagavond als ik ook weer thuis ben..
  Als het lukt schrijven we morgen nog één állerlaatste keer en daarna horen we alles live uit jouw eigen mond, hoe mooi is dat 😄
  Dag lieve meid, 💚 love you Xxxx mama

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2019 om 07:52
  Permalink

  Hey Lies, Frans, Roos, Romee, Iris en de rest
  Laatste dagje alweer, dat ging vast snel! Ik ben benieuwd wat jullie vandaag nog doen en hoelaat jullie weer op het vliegtuig stappen. Veel plezier nog en een goede reis!
  Groetjes Murm!

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2019 om 15:05
  Permalink

  Hey kleine spruit,

  Ik ga vanavond lekker naar de Maccie samen met mamsie. Je bent vast jaloers.
  Wel slapen in het vliegtuig hé, anders hebben we niet zn vrolijke betje big op de terugweg.
  Fijne terugreis gewenst.

  Kusjes en tot morgen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *