BIJEENKOMSTEN
Een half jaar tot negen maanden voor vertrek starten de voorbereidingen als groep. Die voorbereidingen bestaan uit 1 keer per maand een bijeenkomst waarin je elkaar  in de groep leert kennen, informatie krijgt over het project, de cultuur, de werkzaamheden, veiligheid en medische zaken.

STAF
Vanuit het bestuur wordt er een groepsleider  uitgezocht en de rest van de stafleden komen vaak uit de talenten van de groep zelf. De taken die er zijn naast groepsleider zijn op medisch, bouw en kinderwerk  gebied.

Bij een jongerenreis zijn dit volwassenen die van te voren door de projectleider en groepsleider zijn samengebracht.

KOSTEN
De kosten voor de reis liggen rond de €2000,- Hiervan is zo ’n €1100,- voor de ticket, €400,- voor het verblijf en €500,- voor het project.

Het inzamelen van het geld doen we individueel en met elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sponsoracties als de Nieuwjaarsduik of een fietsmarathon, maar ook aan het doen van klussen als schilderen, verhuizen of een tuin opknappen. Je mag natuurlijk gewoon het bedrag overmaken, maar dat is niet voor iedereen haalbaar en door samen te werken leer je elkaar heel goed kennen. En het is natuurlijk hartstikke leuk! Je gaat dus goed voorbereid de reis van je leven maken.