Suurlemoenblokkies
Van Willemien hebben we ooit een recept gekregen voor een Zuid-Afrikaanse lekkernij.
Heel gemakkelijk om zelf te maken en BAIE LEKKER!
Het moeilijkste deel is het lezen van het Zuid-Afrikaans 🙂
Eet smakelijk – en laat in een reactie even weten hoe lekker je het vond.
Suurlemoenblokkies
250 gr botter – sag
250 gr strooisuiker
275 gr bruismeel (= zelfrijzend bakmeel)
2 teelepels bakpoeier
4 eiers
1/2 teelepel sout
4 eetlepels melk
Metode
Skil van 2 suurlemoene geraspen
Gooi die hele boel in mengbak en klop met klitser vir 2 minute lank.
Smeer ´n bakpan en sit daarin.
Bak vir +/- 45 minute by matige temperatuur 180°.
Laat afkoel in bakpan en gooi die volgende stroop dor:
175 gr wit suiker en die sap van 2 suurlemoene – net geroer; moenie suker laat oplos nie.
Snij in blokkies en geniet!
Willemien