Recept suurlemoenblokkies

Al eerder plaatsten we op deze website het recept van Willemien Olivier voor de Zuid-Afrikaanse lekkernij suurlemoenblokkies. Op de informatieavond van afgelopen week ook weer een succes. Op verzoek hier nogmaals het recept.

Eet smaaklik!

Suurlemoenblokkies
2 suurlemoene
250 gr botter – sag
250 gr strooisuiker (= witte basterdsuiker)
275 gr bruismeel (= zelfrijzend bakmeel)
2 teelepels bakpoeier
4 eiers
1/2 teelepel sout
4 eetlepels melk
175 gr wit suiker

Metode
Skil van 2 suurlemoene geraspen.
Gooi die hele boel in mengbak en klop met klitser vir 2 minute lank.
Smeer ´n bakpan en sit daarin.
Bak vir +/- 30 – 45 minute by matige temperatuur 180°.
Laat afkoel in bakpan en gooi die volgende stroop dor:
175 gr wit suiker en die sap van 2 suurlemoene – net geroer; moenie suker laat oplos nie.
Snij in blokkies en geniet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *