Turbulentie en Tassenjagers: Ons Avontuur Begint

Midden in de nacht vervolgen we onze reis met een vlucht van Dubai naar Johannesburg. Deze tweede vlucht blijkt een pittige rit te zijn met meer dan twee uur turbulentie. En ook nog in een minder luxe vliegtuig.

Bij aankomst in Johannesburg verloopt alles gelukkig soepel bij de douane en de bagageband. Totdat we erachter komen dat we op de verkeerde plek op de bus staan te wachten.

We worden al snel omsingeld door een groepje ‘porters’ die ons voor een flinke tip graag willen helpen met het dragen van onze tassen – alsof we  dat zelf niet kunnen. Niet echt een prettig of veilig gevoel, maar deze mannen zijn niet van plan ons zomaar met rust te laten. Wanneer we eindelijk naar de juiste plek lopen, rennen ze met ons mee. Uiteindelijk geven we, ietwat tegen onze zin, toch een tip omdat zij meer getraind zijn in het volhouden zielig kijken dan wij in het negeren.

In de bus ontmoeten we onze chauffeur Bennie. Hij verwelkomt ons hartelijk, bemoedigt ons en spreekt zelfs een gebed uit voor ons voordat we vertrekken. Een goed begin van de rit!

Onderweg valt er van alles op. De straten zijn vol met mensen die van alles en nog wat proberen te verkopen. Het ziet er gevaarlijk en armoedig uit, en de chaos op de weg is indrukwekkend. Er lijken geen verkeersregels te zijn: auto’s scheuren alle kanten op, straatverkopers staan gevaarlijk dicht bij het verkeer en oude wrakken slingeren rond zonder rekening te houden met andere weggebruikers. Tot overmaat van ramp zien we ook nog bermbranden en zwarte plekken, alsof het niemand iets kan schelen.

De sfeer in de bus is een mix van slaperig na de vlucht en uitgelaten, zeker nadat er wat cola en chips in is gegaan. Karaoke en luidkeels meezingen worden afgewisseld met momenten van dutten. Na het hobbeligste stuk weg staat ons nog het hobbeligere stoffige pad naar de Witte Duif te wachten.

Bij aankomst gooien we snel onze tassen in de kamers en verzamelen we bij het zwembad. Het water blijkt ijskoud te zijn, waardoor de jongens er na drie seconden alweer uit springen. De meiden daarentegen houden het vijftien minuten vol, spelend in het water. 

Voor de heerlijke maaltijd voetbalt een groepje, en anderen gaan nog even in het snel donker wordende landschap rondom de Witte Duif een hobbelige wandeling maken. Verbazend hoe snel het donker wordt, en hoe mooi de lucht kleurt.

En een laatste wat nog opvalt: Ryan slaapt altijd, maak nie saak nie wat we doen of waar we zijn, het slapen vindt hij reuzefijn.

Zo eindigt onze eerste dag in Zuid-Afrika met de Giraffe-groep, belevenissen en verrassingen. Moe (om 20:15 is iedereen naar bed!) maar benieuwd naar de volgens avonturen!

Onder de foto’s persoonlijke berichtjes van de Giraffes

Maike: hoi pap, mam en Tobias. Alles gaat goed hier. Ik mis jullie. Tot snel!

Jorik: hoi pap en mam, ik ben veilig aangekomrn. Veel plezier op jullie vakantie. Knuffel aan Lizzy.

Alwin: hey pap en mam, we zijn aangekomen op onze prachtige basiskamp. En ik zie er naar uit om jullie over twee weken weer te zien.

Marit: hallo lieve schatjes, ik ben na de lange reis veilig aangekomen op de witte duif. Het is hier prachtig. Ik mis jullie al wel een beetje. Tot snel (en kusje van papa naar mama toe).

16 Responses to “Turbulentie en Tassenjagers: Ons Avontuur Begint

  • Annet Warning
    2 maanden ago

    Hey Alwin (en Riëtte) Fijn dat jullie er zijn. Een hele mooie tijd samen gewenst!

  • Jakoliza Reijgwart
    2 maanden ago

    Fijn dat jullie allemaal veilig zijn aangekomen! Hopelijk slapen jullie lekker daar, zodat je een beetje kunt bijkomen van de reis! Benieuwd naar jullie belevenissen komende weken.

  • Dag allemaal, fijn om zo mee te genieten. Goede dagen toegewenst.

  • Dag allemaal, fijn om zo mee te genieten. Goede dagen toegewenst. Groetjes Fennie

  • Fijn dat jullie zijn veilig aangekomen na een hele lange reis.
    Leuk om jullie reisverslag te lezen.

  • Ha lieve Marit en natuurlijk ook de rest. Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen. Wat een nieuwe indrukken! Geniet van de komende weken Jasper en ik missen jullie erg en we zijn benieuwd naar wat jullie allemaal gaan meemaken.
    Maar nu eerst lekker slapen !
    Knuffel van Jasper en mij.

  • Eindelijk, na ee lange tijd van voorbereiding: jullie zijn er. Allemaal een heel goede en gezegende tijd gewenst. Zegen voor jullie.
    Hartelijke groet

    • Marry Kasperink
      2 maanden ago

      Eindelijk zijn jullie na zo’n lange reis veilig op de plaats van bestemming. Wat een indrukken gelijk bij aankomst. Geniet samen van deze bijzondere tijd en ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

  • Wat fijn om te horen dat jullie veilig zijn aangekomen en jullie avonturen kunnen beginnen. En Ryan hou je ogen ook een beetje open hé. Misschien dat ritme je goed zal doen😁

  • Angela Doornewaard
    2 maanden ago

    Fijn om te lezen hoe jullie reis is verlopen en dat jullie veilig aan zijn gekomen! Nu lekker bijkomen en slapen. Een fijne dag toegewenst morgen!

  • Hoi allemaal, fijn dat jullie veilig aangekomen zijn. Leuk om mee te genieten dmv de verhalen en de foto’s. Maike en natuurlijk ook Julian ga maar lekker slapen vannacht, dit geld trouwens voor iedereen, zodat jullie er morgen weer uitgerust zijn voor de vlgs indrukken. Maike nog een mooie zonsondergang gezien. Wij missen jou en Julian ook wel een beetje, maar hopen dat jullie vooral van deze reis zullen genieten en het gezellig met elkaar zullen hebben. We zien uit naar jullie verhalen.

  • Ingrid van den Broek
    2 maanden ago

    Hé lieve Jorik en de rest, wat fijn dat jullie veilig zijn aangekomen! En wat leuk van je te horen 🥰. Nu even bijkomen van de lange reis…
    Hopelijk maken jullie een lekkere nachtrust en morgen is er weer een mooie nieuwe dag.
    Geniet van dit avontuur en elkaars gezelschap.
    We missen je wel, hoor!
    Veel liefs van ons en een knuffel van Lizzy 🐶

  • Herman Krooneman
    2 maanden ago

    Nou al een hele belevenis deze eerste dag. Nu lekker genieten daar en komende twee weken laten zien waar jullie voor staan. Heb uw naaste lief als uzelf, dus handen uit de mouwen😉.
    Daarnaast natuurlijk genieten van al het moois wat jullie gaan zien.

    Gr. Herman

  • Geertruida Brommer
    2 maanden ago

    Zóó blij dat jullie veilig bij de Witte Duif zijn aangekomen! Wat een mooie plek om bij te komen van alle indrukken! Alvast veel succes gewenst bij het werk wat jullie samen mogen gaan doen 💪🙏 En Jonna… ik zie zo voor me dat je ‘lekker’ in koude zwembad hebt gezwommen, dat houdt jou/jullie niet tegen… 😁 Heel veel liefs!!❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch