Dominee Pauw: ‘Zoo, wat een dikke billen!’

Na het lekkere taartje ter ere van Jarno zijn verjaardag was het gisteravond tijd voor een spelletje 30-sec. met de hele groep. Nadat Tessa B de groepjes had gevormd ging het spel los!! En hoe……

Vandaag was het tijd voor een nieuw Afrikaans hoogtepunt: de safari! Om 5.00 uur stonden we klaar om met de bus naar Pilanesberg National Park te gaan, maar het is Afrika en ‘things change’. Rond 5.30 uur vertrokken we, waarbij we ook mochten genieten van de prachtige zonsopgang en een klaargemaakt ontbijtje voor iedereen. Aangekomen op het park hebben wij ons verdeeld over 2 safari-toerauto’s en was het eindelijk zover. En wat was de safari geslaagd: neushoorns midden op de weg, (baby-)olifanten, giraffen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen, koedoes, impala’s, zwijnen en nog veel meer mooie dieren! De dominee was erg onder de indruk van de dikke billen van de neushoorn. Halverwege de safari werden we verwend met een lekker bakkie chocomelk/koffie en een lekker Afrikaans koekje. Iedereen genoot van de prachtige natuur en het lekkere zonnetje wat we gratis bij de safari kregen. Na de safari hebben we op het safaripark geluncht en daarna vertrokken we naar de ‘Mall’ om lekker te shoppen.

De groep werd gesplitst, de ene groep ging op zoek naar een waterval en de rest ging lekker winkelen. De wandeling was een groot avontuur. We besloten een stromend riviertje door te lopen omdat de bus niet verder kwam. Na wat moeite was de waterval helaas niet te bereiken. Gelukkig hebben we wel een gezellige en avontuurlijke wandeling gehad! De rest van de groep heeft lekker geshopt en genoten van fastfood! 🙂 Daarna was het weer tijd om terug te gaan naar de Witte Duif. Onderweg hadden Reinoud, Sjaak, Heleen en Simon het geluk om als nog een luipaard te spotten!! Ongeloof alom in de groep, de uitleg volgt later! Op ons verblijf hebben we ons dagelijkse volleybaltoernooi gehad. We begonnen met 4 mensen per team en uiteindelijk breidde zich dat uit tot 10 mensen per team. Een gezellige boel dus! 😊

Toen was het alweer tijd voor lekker avondeten, vanavond hadden we rijst met gehakt en groente. Nu sluiten we de dag af met een potje Weerwolven!

Lieve groet uit Zuid-Afrika van de leeuwtjes,

Tessa, Noah, Moniek, Fabienne en Heleen

Persoonlijke berichtjes na de foto’s

Hippo’s (nijlpaarden)

Blue Wildebeest (Gnoe)

Pumba !!!

White rhino = Witte neushoorn – niet wit, maar wijd 🙂

Dagelijks potje sporten einde middag

Tessa: Hoi pap en mam, met mij gaat het goed en heb het erg naar mijn zin! Ik moest eerst wel echt even wennen aan alles maar begin het nu wel ietsje meer te beseffen. Gaat het goed met Bambi? Of is hij al een keer ontsnapt?  🙂 (mis jullie wel hoor)

Ps: doe een dikke knuffel aan de opa’s en oma’s en jullie, love you to the moon and back <3

Noah: Hoi mama (en Jasper), inmiddels ben ik hier alweer zo’n 6 dagen, maar ik mis jullie wel hoor. Ik geniet hier van het mooie weer, de gezelligheid en vooral het kinderwerk 🙂

Hoe gaat het thuis (ook met Borre en Max)? Tot over 1,5 week! Love jullie en ik mis jullie <3

Fabiënne: Hoi mama, sha en yannick, het is heel leuk en gezellig hier, ik besef me nog steeds niet helemaal dat ik hier echt ben maar dat komt wel hahah. Het opstaan gaat me gelukkig aardig makkelijk af. We genieten van elk moment en we zien jullie snel weer <3

Love jullie <3

Moniek: Lieve allemaal, het gaat goed hier en het is erg gezellig! Af en toe een beetje de brokkenpiloot en zelfs te lomp voor de bouw… Maar voor de rest gaat het allemaal toppieee:) Kusjes aan de lieve neefjes en de rest!

Liefs Moniek

Heleen: hallo lieve mensen thuis in NL. Ik geniet hier volop van de natuur, cultuur en groep! We doen hier mooi en zinvol werk maar zien ook heftige dingen! Mis jou Michiel en kleintjes!! We gaan hier nog even door met het werk en de hulp! Tot heel snel! Dikke kus!!

15 Responses to “Dominee Pauw: ‘Zoo, wat een dikke billen!’

  • Gerdien Souman
    2 maanden ago

    Wat fantastisch dat de safari zo goed is gelukt! Wat hebben jullie veel dieren gespot! Zo gaaf! Jaloers op jullie! Het is weer een heerlijk verslag geworden, bedankt! Elke avond gelijk kijken als het weer geplaatst wordt. Wat fijn dat jullie dit voor ons doen. Van mij mogen er nog wel meer foto’s bij, hoor! We leven allemaal enorm met jullie mee. Fijne avond! En succes weer morgen! Liefs!

  • Jakoliza Reijgwart
    2 maanden ago

    Wat een geweldig avontuur zeg. Klinkt als een zeer geslaagde safari en een gezellige dag met elkaar! En wat leuk om al die foto’s elke keer te zien. Geniet ervan samen! Dan genieten wij op afstand met jullie mee!

  • Fijn dat jullie zo konden genieten!
    Wie was het luie paard dat werd gespot?🤪😎😴🤣🙈

  • Gag allemaal, prachtige foto’s, fijn dat jullie zo’n mooie werkvakantie hebben.

  • Ria Krooneman
    2 maanden ago

    Hoi allemaal,
    Wat ben ik jaloers op jullie, al die mooie dieren. Dan is een wild varken of een hert toch niet zo bijzonder. Ben benieuwd naar de avonturen van morgen. Lieve groetjes voor Jasper en natuurlijk ook voor de rest.

    Ria

  • Ria Krooneman
    2 maanden ago

    Hoi allemaal,
    Wat gaaf al die mooie dieren. Dan is een wild varken of een hert toch niet zo bijzonder. Ben benieuwd naar de avonturen van morgen. Lieve groetjes voor Jasper en natuurlijk ook voor de rest.

    Ria

  • Hey papa en Faab,
    De safari zag er erg leuk uit, heel leuk om zo al die foto’s te zien!
    Hoe gaat het daar, met het bouwen en
    werken? Veel succes nog, ik mis jullie!
    Liefs Sharon <3

  • Hallo allemaal
    Wat een mooie ervaring die safari en mooie foto’s. Dit was het wel waard om zo vroeg het bed uit te moeten. Toch wel een beetje jaloers. Geniet ervan met elkaar.
    Groetjes en een high five van Bruno 😺 voor Julian en Maike

  • Wat bijzonder om al die dieren te mogen bewonderen.
    Prachtig om met julliemee te kunnen kijken.
    Veel succes allemaal

  • Elke dag weer nieuwsgierig naar jullie belevenissen! Met plezier lezen we die. Nog een fijne tijd daar! Johan en Wilma

  • Super mooie foto’s veel plezier de rest van de tijd

  • René van der Boon
    2 maanden ago

    Wat een mooie dingen hebben jullie al beleefd. Geweldig om de dagverslagen te lezen en jullie avontuur zo te volgen.
    Wat is de safari toch mooi. Indrukwekkend om al die verschillende dieren in het wild te zien.
    Heel veel succes met het werk en ik hoop ook dat jullie ook contact kunnen leggen met de mensen daar.
    Hartelijke groet,
    René van der Boon
    Voorzitter SHIB

  • Hennie Klein
    1 maand ago

    Hoi Fabiënne, wat een belevenis zo’n Safari tocht. En wat fijn om te horen dat je het naar de zin hebt. Veel succes nog met het klussen en de groetjes aan je vader en de rest van de groep. Groetjes Opa en Oma ( Sjaak en Hennie)

  • Albertina Maria Hirschmüller-Jonker
    1 maand ago

    Hey Heleen, mooie plaatjes zeg! Ik kan mij een unieke ervaring voorstellen met heel veel contrast in elke richting. Geniet ervan en maak heel veel mooie herinneringen!!! Xxx uit Oostenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch