Buffelen op de bouw

We beginnen de nieuwe dag met een lekker vroeg goedemorgen-gesprekje. We mogen weten dat ook al ben je een kleingelovige dat je dan toch bij Hem mag horen. Tuurlijk een superstart van de dag. Daaropvolgend ook nog eens een fantastisch broodje met ei als ontbijt betekent dat we klaar zijn voor het werk van deze dag.

Vandaag staat de bouw op het programma voor de buffels. Onze chauffeur, Bennie, heeft ons voor de zoveelste keer veilig gebracht bij de bouw. Ondertussen verwachten we eigenlijk niks anders van deze legende. Op de bouw beginnen we met stenen overgooien voor het metselen van de slaapkamermuren. Daarna splitst iedereen zich op voor zijn of haar eigen taak. Elke begint met verven, Ryan en Nathan storten het beton voor de racebaan, en Jarno metselt de binnenmuurtjes. Elke heeft de paal van het metselen (wat het belangrijkste is van het metselen, blijkbaar) om gebonjourd en dat vonden de 3J’s wat minder leuk, maar ook dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen.

Door de fantastische ondersteuning van de 3 J’s (John, Jeffrey en Jacob) en Gift verloopt het bouwen soepeltjes. De binnenmuren van de nieuwe slaapruimtes staan nu 5 hoog, de racebaan is gestort en de handtekening is op de muur achter gelaten. Ook is de rest van de speeltuin leuk opgefleurd met verschillende kleurtjes en is de glijbaan vastgezet in de grond.

Dan springen we weer bij Bennie in de bus om vliegensvlug afgezet te worden op de Witte Duif. Onderweg spotten we twee giraffes en een oryx. Eenmaal op de Witte Duif aangekomen, wordt er direct competitief volleybal gespeeld. Een kleine competitie wordt opgezet tussen 3 teams waarbij het beste team toevallig wint.

Hierna is het tijd voor het avondeten. Vanavond staat er rijst met roerbakgroenten en vlees op het menu. Na het eten is er even tijd om tot rust te komen waarop een knotsgezellige spelletjesavond zal volgen. Dan gelijk naar bed om morgen de bouwplaats weer onveilig te maken.

Ajeto en liefs van de buffels en hun moeder.

Nathan, Ryan, Jarno, Elke en buffelmama Helma

Persoonlijke berichtjes na de foto’s

Liefjes, ik heb het hier heel erg naar mijn zin in het mooie Afrika. Het is maar goed dat jullie mij niet kunnen tegenhouden, want ik heb eergisteren op de dak van een shack gestaan (van golfplaten), dus weet dat ik genoeg gevaarlijke dingen doe 😉 Het vroege opstaan en dus een beetje ritme hebben, gaat me verrassend goed af. Misschien dat ik dat nog wel kan volhouden hierna. Ik heb het hier schitterend en lach veel met deze mooie mensen om mij heen. Hoop dat jullie ook goede dagen hebben gehad en spreek jullie snel weer.
Veel knuffels en liefs van Elke.

Hallo allemaal, het gaat hier erg goed met mij. Ik heb het erg naar mijn zin en beleef ook gigantisch veel. Van een hele leuke safari tot waardevolle besefmomenten in de sloppenwijken. Ik ben heel erg blij dat ik de mensen hier kan helpen en ook dat ik hun vreugde mee krijg, de vreugde die ze hebben met zo weinig. Het werken en helpen gaat me erg goed af, zolang ik niet een keer door het dak van een shack heen val tenminste 😉. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat en laat ff een reactie achter met wat jullie allemaal doen.
Veel liefs Ryan.

Dag allen, het gaat machtig fijn hier. Mooi werk en een hoop gezelligheid, maar het is ook wel intens in wat voor andere wereld je terechtkomt. Zeker de sloppenwijken zijn vrij confronterend. Daarbij is rond zessen opstaan ook nog wel taai. Maar het kinderwerk en bouwen waar je je overdag mee bezighoudt, geven me wel een voldaan gevoel. Ik hoop dat jullie allemaal genieten van de vakantie. Oh ja, papa nog gefeliciteerd met je verjaardag, hopelijk een mooie dag gehad, zo met alle kinders weg.
Veel liefs Nathan.

Hoi allemaal, ik maak het goed hier en heb het erg naar mijn zin. Wij zijn bij een shack geweest waarbij ik mee geholpen met het renoveren. Gisteren zijn wij op safari geweest wat erg mooi en bijzonder was. Verschillende dieren gespot zoals jullie op de foto’s konden zien. Vandaag op de bouw druk wezen metselen voor de opening van zaterdag. Ik hoop dat het goed met jullie gaat en laten jullie een beetje weten hoe jullie vakantie verloopt.
Groetjes Jarno

Hallo familie (verdeeld over Europa) Ik ben echt aan het genieten. De township voelt echt uitzichtloos. Mooi is het dan ook om te zien dat een ballon, een Tsjap (duimpje) of een liedje een glimlach brengt bij groot en klein. De bouw vandaag gaf Ghana vibes. Maar met 1 voordeel hier zijn wel kruiwagens. Dus het zand kwam wat makkelijker van de ene plek naar de andere. Laat mij maar lopen.
Voor gemeenteleden die meelezen. Dank jullie wel dat deze jongeren die mooie zinvolle avontuur mogen beleven.
Groeten Helma

13 Responses to “Buffelen op de bouw

  • Wat voor mooie belevenissen beschrijven jullie
    Dank daar voor
    Groetjes aan een ieder

    • Wauw wat mooi om te horen Ryan. We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen. Hier verder weinig meegemaakt😂. We zijn onze tassen aan het pakken voor ons avontuur. Maar die zal wel niet zo spannend zijn. Geniet nog maar lekker van jullie tijd daar. Geniet ook vooral van de vreugde die ze daar aan jullie overbrengen dan kunnen wij daar ook wat van meenemen. Liefs papa en mama. Melissa en knuffel van Teddy

  • Jakoliza Reijgwart
    1 maand ago

    Respect zeg! Er wordt echt hard gewerkt daar en jullie zien er uit als volwaardige professionele klussers… ik weet wie ik kan bellen voor de volgende verbouwing in huis 😉 mooi om te zien en horen hoe jullie samen bezig zijn en ook de gezelligheid en goede onderlinge sfeer spat van de foto’s. Prachtige groep zijn jullie. Zet hem op nog even! Lieve groet uit wezep van Edwin, Jakoliza, Jens en Noah Reijgwart. En natuurlijk een extra dikke kus voor Maryth xxx

    • Jennie van Keulen
      1 maand ago

      Wat gaaf om jullie verhalen te lezen! Wat zijn jullie lekker bezig! Top!! En wat heerlijk Elke om jou te zien stralen op de foto’s!
      Ben supertrots op jou. En ja, die uitdaging op het dak past helemaal bij jou…
      Gelukkig ben je in veilige Handen!
      Heel veel plezier en een dikke knuffel!!
      We bidden voor jullie!
      Folko en Jennie

  • Wat bijzonder wat jullie allemaal meemaken daar. Wat een echte bouwvakkers zijn jullie! Nathan, je staat mooi op de foto. Goed om te horen dat het kinderwerk heel speciaal is om te doen. Jullie allemaal Gods nabijheid gewenst in alles wat op jullie afkomt de komende tijd. Nathan, zo zonder “kinders” is wel wennen hoor! Veel liefs mama

  • Wat mooi om jullie weer bezig te zien op de bouw. Er wordt goed gewerkt zo te zien. En wat bijzonder die wand met al jullie namen erop. Fijn dat er ‘s avonds ook nog tijd voor ontspanning is. Ik hoop dat jullie goede goedemorgen gesprekken met elkaar hebben, dat je van elkaar mag leren.
    Groetjes..👐

  • Ria Krooneman
    1 maand ago

    Hey Jasper,
    Het is hier wel erg stil in huis zonder jou. 🤣
    Geen visspullen in de kamer dus weinig troep.
    Papa en ik hebben al een beetje vakantie. We maken mooie wandeltochten. Vandaag zagen we reeën, mooie vogels en een hermelijn. Bijna net een safari maar dan anders😂 Fijn dat jullie het zo leuk hebben samen. Heb je wel gewonnen met volleybal?
    Veel liefs, papa en mama

  • Ha Ryan wat een mooie verhalen en wat doe je het goed Oma is je aan het volgen en trekken er straks als je weer thuis bent een avond voor uit om alles te vertellen wat je heb mee gemaakt liefs oma en opa

  • Lekker bezig iedereen

  • Henriet uitslag
    1 maand ago

    Wat een mooie verhalen en foto’s steeds, super om te volgen. Ga zo door! Groetjes aan Klaas en Fabiënne.

  • Ha Ryan 🙂 Ziet er echt heel gaaf uit! Ik heb heel veel zin om je weer te zien en alle verhalen te horen! Hier gaat alles wel prima hoor! Heb een heerlijke vakantie gehad maar wel afgesloten met voedselvergiftiging helaas (het is ook vrij dom om yoghurt te eten nadat de stroom een halve dag was uitgevallen), dus nu lekker uitrusten en bijkomen thth 🙂 En ondertussen beetje voorbereiden voor Polen…ah wel spannend!! Nou, veel plezier en succes nog 🙂 Ik blijf voor jullie bidden 🙂

  • Hallo allemaal,
    wat leuk om te zien wat jullie daar allemaal doen voor jullie medemens.
    Ga zo door nog veel plezier gewenst en blijf dat ook vooral uitstralen.
    Groeten van Aalt (broer van Ryan zijn oma) José en Sannah van de Weg
    Oosterwolde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch