De shack van Buti viel bijna om

Vandaag was het voor ons tijd voor iets nieuws. Na een goed ontbijt bestaande uit pannenkoeken, een soort Afrikaans saucijzenbroodje en een normaal broodje, gingen wij op pad richting shack repair.

We stapten samen met de mensen van kinderwerk in de bus richting Borolelo. Toen we aankwamen moesten we wachten de materialen. Daarom hielpen wij bij het begin van het kinderwerk. Toen de materialen er waren, stapten wij in de aanhangwagen richting de shack die wij gingen repareren.

We kwamen aan bij een shack die kleiner is dan de gemiddelde Nederlandse woonkamer. In deze shack woonde alleen een wat oudere man, Abraham (of Buti). We begonnen met twee kanten van de shack eraf te halen. Twee palen van de shack moesten vervangen worden, maar we kwamen erachter dat de palen die gehaald waren te kort waren. Dat  hebben de mannen opgelost door er een plank bovenop te leggen.

De meiden gingen bezig met gaatjes in de golfplaten dichtplakken, zodat er geen wind en water binnenkwam. Na een welverdiende pauze ging Lars bezig met een gat graven / slaan zodat de deur open kon.  De deur kon eerst namelijk niet open door de stenen en het zand dat er lag.

De andere heren gingen bezig met de zijkanten weer ophangen. Dit ging niet heel soepel omdat het hout van de nieuwe palen heel hard was en de schroeven er niet in gingen, behalve door eerst voor te boren.

De meiden gingen de gaten in die zijkanten weer dichtplakken. Nadat dit allemaal klaar was, gingen we weer richting de Witte Duif. Daar was het weer tijd voor een plons in het zwembad en een fanatiek potje volleybal.

Toen was het tijd voor een heerlijk bord lasagne. Er was helaas niet genoeg lasagne dat niet iedereen drie keer op kon scheppen😊 en zometeen is tijd voor een avondactiviteit en dan gaan we lekker naar bed.

Groetjes groep Zebra

Persoonlijke berichtjes na de foto’s

Lars: Hallo mams en Jasper en alle andere lieve mensen die ik ken. Alweer een week bezig met deze reis en heb geen behoefte aan middagdutjes. Ik hoop dat ik volgende week met liefde weer word ontvangen en dat er een mooie zak Doritos en cola vanille voor me klaar staat!

De groetjes van Lars Jonathan Pauw. Joejoe

Jonna: Hallo iedereen thuis en op de camping! Is het nog allemaal goed daar? Hier gaat het goed, maar ik mis jullie wel. Ik heb hier heel veel mooie dingen meegemaakt er gaan nog vele dingen komen. Ik kan niet wachten om het jullie allemaal te vertellen.
Groetjes van Jonna

Jasper: Hoi allemaal, hier is het erg gezellig. Soms is het heftig om te zien hoe de mensen hier leven. Fysiek wordt het elke dag weer wat lastiger. De spieren merken wel dat er andere dingen gebeuren. Gelukkig hebben we morgen weekend. Hebben jullie de tassen al klaar? En Dagmar hoe was je scoutingkamp? En Familie Wolfsen hoe is het bij jullie? Geven jullie even een extra knuffel aan Zippora? Goed goan!!

Riëtte: Hoi hoi, met mij gaat het goed! Ik heb het erg naar mijn zin! Fijn om te zien dat we iets voor de mensen hier kunnen betekenen. Joe joe!

Klaas: Hallo allemaal, het gaat hier prima, mooi weer hier en nog steeds een heel erg leuke groep. Persoonlijk begin ik thuis wel een beetje te missen, met Jen gaat het prima. @Yannick  was het sportkamp leuk? Angela en Sharon sterkte met hem de komende week😊

17 Responses to “De shack van Buti viel bijna om

  • Jakoliza Reijgwart
    1 maand ago

    Indrukwekkende foto’s weer…dus voor jullie zal het vast nog veel confronterender zijn. Veel plezier morgen bij de opening van het deel dat af is! En dan zijn jullie al weer op de helft…wat gaat het snel zeg.

    Maryth, heb je de post in je tas wel gevonden? We denken aan je, en aan jullie allemaal daar! Liefs van de familie Reijgwart!

  • Herman Krooneman
    1 maand ago

    Hoi Jasper, wat stoer wat je allemaal doet. Spierpijn hoort bij hard werken, maar het is heel dankbaar werk dus wel een pijntje waard.
    Jullie zien er goed uit, dus het eten zal zeker wel goed zijn. De tassen zijn nog niet ingepakt, dat gaan we dit weekend doen. Het wordt de komende 2 weken heel mooi weer, dus niks geen dikke kleding mee. Meer ruimte voor vishengels😉.
    Lekker uitrusten dit weekend en volgende week nog even bikkelen en genieten van alles wat je mee maakt.
    Goed goan. Dikke knuffel van papa, mama en de rest van de familie. Ook van Dagmar, het lukt haar nog niet iets te plaatsen.

  • Hallo allemaal, wat indrukwekkend wat jullie daar allemaal tegenkomen. Mooi dat wij kunnen meekijken. Ik denk dat jullie wel even toe zijn om bij te komen van alle indrukken die jullie hebben opgedaan. En wat een tegenstelling met wat jullie hier in Nederland gewend zijn. Geniet dan ook van het weekend en van het openingsfeest.
    Groetjes 🙋

  • Geertruida Brommer
    1 maand ago

    Hé lieve stoere Jonna! Onvoorstelbaar… dat hier iemand echt dag en nacht, het hele jaar door woont… fijn dat jullie hebben kunnen helpen het ietsje draaglijker te maken.
    We kijken er enorm naar uit om straks jou verhalen te horen en je weer vast te kunnen houden en knuffelen!!
    Hier alles goed! We hebben nu allebei ook vakantie en dus de komende drie weekjes vrij. Je raad het nooit, maar papa heeft weer kittens gevonden, eerst onder de carport en later zaten ze achter de blokhut. Maar heel schuw, zodra de moederpoes (van de buren) in de gaten had dat ze ontdekt zijn, zijn ze zo weer vertrokken!
    Nog hele mooie dagen gewenst allemaal. En Jonna, dikke, dikke kus en knuffel!!

  • Hey Jonna. Mooi dat we hier thuis zo mee mogen kijken bij het werk dat jullie doen en om je zo bezig te zien.
    Mooie foto’s. Ontroerende foto’s, maar ook de confronterende foto’s.
    Hier alles goed. We zien wel uit naar je thuiskomst hoor, vooral 1 gezinslid 😉 maar eerst is het nog tijd om te genieten daar

  • Annet Warning
    1 maand ago

    Hoi Riëtte, Mooi om jou zo bezig te zien, en dat je daar van betekenis kunt zijn. Ga lekker zo door, jullie doen mooie dingen
    Geniet van de tijd daar.
    Dikke knuffel, ook voor Alwin.

  • Hoi Klaas en de hele groep, wat mooi om te zien dat jullie de shack van Buti weer iets opgelapt hebben.
    Nog heel veel plezier samen.

  • Wat een mooi en dankbaar werk doen jullie daar.

    Jasper met de spieren komt het wel weer goed😆.
    Tis hier rustig😄 vooral nu in het weekend, nu jij en Kaleb en de andere jongens hier niet zijn.we missen jullie verhalen en gezelligheid.
    We geven Zippora een dikke knuffel, jou kleine vriendinnetje.
    Geniet van jullie weekend.

    Kaleb geniet nog van je tijd daar.
    Dikke knuffel van Tabitha
    En natuurlijk van al je andere broertjes en zusjes en je vader en moeder

  • Corinne Pauw
    1 maand ago

    Wat heftig, die foto’s. Mooi dat jullie vandaag de handen weer uit de mouwen mochten steken. Trots op wat jullie als groep daar allemaal mogen doen!
    En Lars, geen middagdutje? Hoop dat je die straks thuis dan ook niet meer nodig hebt 😊
    En ook twee weken geen doritos en cola….
    Natuurlijk maken we er een feestje van als jullie weer thuiskomen. We missen jullie erg!
    Veel liefs en een dikke knuffel, ook voor je paps, Matthijs, Marit en Noah.

  • Hallo Klaas, je gaat thuis missen zag ik maar je bent al halverwege de reis, het gaat allemaal snel. Goed te horen dat Fabiënne het naar de zin heeft.
    Nog een fijne laaste week gewenst en veel klusplezier.
    Doe de andere leden de groeten.
    Sjaak en Hennie.

  • Marry Kasperink
    1 maand ago

    Hallo allemaal, indrukwekkend wat jullie daar allemaal tegenkomen, wat een contrast met ons leven hier. Dankbaar werk verzetten jullie💪nu lekker weekend en bijtanken en natuurlijk het feestje van de opening vieren🎊. Veel succes en plezier nog.
    Maryth een dikke knuffel van oma😘

  • Angela Doornewaard
    1 maand ago

    Hallo, het was erg leuk op sportkamp, maar nu ben ik wel erg moe. Het is echt heftig om die huisjes op de foto’s zo te zien. Nog veel succes en plezier op de werkplaats.

    Groetjes Yannick

  • Lekker gewerkt vandaag ga zo door

  • Renate Krooneman
    1 maand ago

    Ha lieve Jasper,

    Wat ziet dat er stoer uit.
    Goed bezig samen met Lars!

    Ik mis je wel en kijk er naar uit dat je weer terug bent.
    Nog veel plezier samen en tot snel!

    Ps. Er is hier thuis ook een avontuur gaande! Maar daar later meer over natuurlijk.

    Dikke kus,

    Renate

  • Corinne Pauw
    1 maand ago

    Hoi papa, Matthijs, Marit, Noah, Lars en Jorik, gaat het allemaal goed daar? Ik mis jullie erg. Mooie foto’s van de safari en jullie doen mooie dingen daar.
    Mijn kamp was heel leuk, veel nieuwe vrienden gemaakt. Tot volgende week.
    Groetjes van Jasper

  • Hallo allemaal, in het bijzonder Emma en Tessa,
    Wat zijn jullie goed bezig. We zijn trots op jullie maar missen jullie wel. Nog veel succes en plezier de laatste week en tot gauw.
    Kusjes opa en oma van Enk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch