Als jij diep spore wil laat, trek jou werkschoene aan

De vrijdagavond werd gevuld met diverse activiteiten. Zo hebben Simon en Sjaak geld gepind in Koster. Wat opviel waren de lange rijen bij de pinautomaat; friday means pay-day.

Het spel ‘over de lijn’ werd gespeeld. Hilarische en serieuze vragen werden gesteld waarna je over de lijn kon stappen of kon blijven staan. Later op de avond, terwijl er al verschillende op bed lagen, werden de gesprekken diepgaander. Het viel ons op dat we toch nog een aantal conservatieve mannen in de groep hebben. Vooral over de rol van man en vrouw in het gezin en huishouden. De man werkt en de vrouw maakt schoon. Ra, ra, wie zou dat gezegd hebben? Helma en Heleen dachten er trouwens zo het hunne van. Vervolgens was het lekker lang slapen.

Vandaag uitgeslapen in plaats van 6:45uur GoedeMorgenGesprek pas om 7:30 uur. Heerlijk!
Na het ontbijt vertrokken we naar het CCC of, zoals het tegenwoordig heet, het ‘Christ  House of Safety’. De officiële opening. Een hele speciale dag voor het bestuur van het CCC. Na 12 jaar kan het eerste deel in gebruik worden genomen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar kunnen vanaf vanavond een veilig onderkomen krijgen. Het misbruikpercentage ligt hier heel hoog. Het zou kunnen zijn dat de lokale politie vanavond al een kind naar het CCC brengt. De vrouwen uit het bestuur maken indruk. Zij wijden al hun tijd, geld en energie aan de kinderen en het CCC.

Natuurlijk volgen daarna de verschillende speeches, maar ook goede gesprekken met de aanwezige gasten.

Met de lunch zijn we alweer terug op Die Witte Duif. Na een week hard werken eindelijk een middagje vrij om te volleyballen, te zwemmen, of verder actief (of wat minder actief) te zijn? Met een groep hebben we een wandeling gemaakt en genoten van het mooie gebied waar we mogen verblijven.

Vlak voor het eten wist Simon nog een echt Afrikaans kinderspel aan de man en de vrouw te brengen. Neem een droge konijnenkeutel in je mond en probeer zo ver mogelijk te spugen. Tot onze grote verbazing zijn er toch een paar waaghalzen die de keutels in hun mond nemen om mee te dingen naar het poepspuugkampioenschap.

Om zes uur mogen we weer aan tafel. Heerlijk gegeten. We worden hier echt verwend. En thuis???

En nu lekker bij het kampvuur zitten, marshmallows eten en een paar liederen zingen. En wie weet zijn er nog sterke of enge verhalen te vertellen.

Wij zijn als leiding trots op deze jongeren. We wensen u en jou een gezegende zondag!

Board en managementteam van Christ House of Safety

Lekker mengen met de gasten

Kampioen voetballen-op-hakken

Foto voor de krant

Volleybaltoernooi

Wandeling om de Witte Duif

Durf jij mee te doen om poepspuugkampioen te worden?

Groeten van de leiding. Heleen, Helma, Sjaak, Klaas, Simon en Reinoud.

12 Responses to “Als jij diep spore wil laat, trek jou werkschoene aan

  • Een gezegende Zondag voor jullie allemaal.

  • Hey Fabiënne en papa,
    Wat ziet het erg gaaf uit allemaal daar! Heel leuk, die opening! Hebben jullie ook meegedaan met het poepspuugkampioenschap🤪?
    Ik mis jullie wel een beetje hoor, veel plezier nog!
    Liefs Sharon💗

  • Ik zal de keutels van ons konijn bewaren. Leuk voor het startweekend, een poepspuugcompetitie😜

  • Hallo allemaal, bedankt voor elke dag een bericht, mooi en bijzonder wat jullie doen! Wij hebben ook lekker gegeten, kip pilav. Een gezegende zondag! Groetjes en een dikke knuffel voor Nathan
    van fam. Steenbergen

    • Angela Doornewaard
      2 maanden ago

      Wat een leuk bericht weer! 😃 Die stropdas staat je goed Klaas! Dat heb ik al zo 20 jaar niet meer gezien.. 🤪 Voor jullie allemaal een goede zondag toegewenst!

  • Cor en Jolanda
    2 maanden ago

    Lieve leden van de familie Pauw,

    Al meer dan een week in Zuid-Afrika!
    Iedere dag houden we in de gaten wanneer er weer een nieuw bericht geplaatst wordt. Zo gaaf om jullie berichtjes te lezen.
    Wat een belevenissen: indrukwekkend, heftig, maar ook heel bijzonder om dit samen mee te maken. Onvergetelijk!

    Voor morgen een mooie zondag gewenst en veel energie en zegen voor de rest van de week.
    Be blessed!

    Liefs van (ome) Cor en (tante) Jolanda

  • Hallo allemaal
    Bedankt voor elke dag een bericht
    Wat een bijzondere belevenissen maken jullie samen mee erg indrukwekkend zeg.
    Elke dag kijken we uit naar een bericht van jullie
    Tessa jij hebt vast niet meegedaan aan het poep spugen 😜
    Wij hebben ook lekker gegeten, patat van de overkant.
    Tessa, Marit mist je en kan niet wachten tot je weer thuis bent!!😘
    Groetjes fam uit de Bulten

  • Jakoliza Reijgwart
    2 maanden ago

    Wat bijzonder dat jullie deze opening mochten meemaken zeg… en wat eenheerlijke verhalen weer. Wie is nu de kampioen poepspugen geworden?

    Hier vanavond patatjes, zoals elke zaterdag. Dus die heb je volgendeweekbij thuiskomst tegoed lieve Maryth. Geniet van de komende week en fijne zondag samen hoor!

  • Wat bijzonder dat jullie deze opening mochten meemaken! Ik was er stiekem wel een beetje jaloers op. Vanaf de allereerste kennismaking mocht ik, namens het SHIBbestuur, betrokken zijn bij dit project.
    Dat is ruim 5 jar geleden. Na veel overleg kwamen we tot een Memorandum of Understanding, een soort overeenkomst met wederzijdse afspraken.
    En dan nu mogen meemaken dat het realiteit is geworden! Wat een zegen dat er in de NW provincie weer een veilige plaats mag zijn voor mishandelde kinderen.
    En dat jullie daarvan getuige mochten zijn van Gods werk hierin. En geweldig trots ben ik op jullie dat Hij jullie als werktuigen wil inzetten voor de opzet van Fase 3.
    Een gezegende nieuwe week allemaal.

  • Opa en oma Schimmel
    2 maanden ago

    Lieve Sjaak, Matthijs, Marit, Noah, Jorik en Lars,
    We genieten gigantisch van jullie verhalen en foto’s. Wij begrijpen dat het voor de mensen daar heel fijn is dat jullie dit mooie werk doen. En dat jullie hen aandacht en liefde geven.
    In gedachten maken we de reis met jullie mee.
    Groetjes en een dikke knuffel van (o)pa en (o)ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch