IK WENS JOU …

IK WENS JOU hebben we boven ons dag verslag gezet. Onze eerste werkdag in het township. Aandacht aan kinderen geven, opknappen van huisjes en 900 stenen op de bouw Top.
Een muur voor de wind
En een vuur voor de kou
Een jas voor de regen
En een vriend dicht bij jou.

Het maakte veel bij hen los om dit vandaag mee te maken. Met dit refrein gaan we verder.
Mille en Jan

Heeee allemaal! Deze blog is geschreven door groepje vier: Lente, Ingmar, Elena, Esri, Rhodé, Joëlle en de leiders MJ (Mille en Jan).


Vanochtend om 7 uur werden we vrolijk door Wim wakker gemaakt, om ons klaar te maken voor de eerste echte volledige werkdag. Voor het ontbijt hadden we veel keuze: Ei, worstjes, yoghurt met cruesli en brood. Om 8:15 moesten we klaarstaan in de groepen waarin we vandaag zouden gaan werken. Er waren 3 groepen: kinderwerk, shack repair en bouwen.
Een groep van ons gingen bouwen aan het CCC. Toen we aankwamen gingen we eerst cement maken. De mensen die ons hielpen waren verbaasd over hoe goed we het al konden, dat kwam door de metselcursus die we in Nederland hebben gehad. Toen we cement hadden gemaakt, mochten we gaan metselen. Dit deden we op steigers, want de muur was al 1,80m hoog. We hebben in totaal wel 900 stenen gelegd! Jan kwam rond 12 uur nog even gezellig langs om de lunch te verzorgen.
5 van onze hele groep gingen shacks opknappen. We hebben vandaag aan twee shacks gewerkt, beide waren er erg aan toe. Terwijl we aan het werk waren speelden er kinderen om ons heen. In een van de shacks woonde een tienermoeder met twee kinderen, het was een grote bende en echt heel erg vies. Dit was wel heftig om mee te maken omdat je echt in de huisjes van die mensen komt. We hebben veel gedaan en zelfs een hele wand van een huisje vervangen.
De laatste groep ging kinderwerk doen. Als eerste gingen we naar een kinderopvang, waar wat rijkere kinderen waren. Zij waren erg blij om ons te zien. Hierna wilden we ergens anders naartoe gaan, maar door de onweer werden we teruggedreven naar de opvang. Toen hebben we nog lekker geknutseld en het verhaal van Noach verteld. Toen het droog was liepen we door de sloppenwijken naar een plekje, terwijl we ondertussen her en der kinderen meenamen. We hebben daar met een paar kinderen spelletjes gespeeld, tot we teruggingen naar de opvang om de heerlijke lunch (vers bezorgd door Jan) te eten. Hierna liepen we op dezelfde manier door de sloppenwijken en hebben we geknutseld, een bijbelverhaal verteld en spelletjes gedaan met alle kinderen die we tegenkwamen en bij ons werden gebracht. Zowel de kinderen als de shibjes vonden het echt heel leuk, en toen het tijd was om te gaan liepen alle kinderen nog met ons mee.
Rond drie uur waren we allemaal weer terug op de Witte Duif. We hadden even tijd voor onszelf, en toen gingen we door naar de GMG-gesprekken. Daarna was het tijd om te eten. We aten pastasalade, rijstsalade, gewone salade, aardappelsalade en kippenpootjes.
Feitjes:

  • Mille werd door Denise achtervolgd met kippenpoten. Ze renden door de zaal en uiteindelijk belandde er eentje op een slaapkamerdeur enkele meters verderop.
  • Merel viel op de bouw van de steiger en werd opgevangen door een Afrikaanse man.
  • Alle groepjes moesten schuilen voor het onweer. Dat ging niet overal even soepel. De mensen bij het kinderwerk moesten keihard terugrennen naar de kinderopvang.
  • Hannah leunde op een net gemetseld blok door Teddie. Dit blok vloog erover heen, en Hannah ging deze bijna achterna.
  • Elsbeth en Rosanne moesten op een kar achter het busje omdat de bus vol was (over de snelweg en een hobbelige oprit)
  • We hebben giraffen gezien onderweg!
    Persoonlijke berichtjes:

Lente: Hee lieve mensen thuis! Ik geniet onwijs van al jullie reacties<3 Het zijn er zoveel dat het bijna onmogelijk is om er specifiek op te reageren. Voor papa: nee, ik heb zaterdag de hele tijd doorgelopen, en het was heerlijk met dit uitzicht😊 Ohja, ook alle braatberichtjes en verslagen zijn geweldig, ik hou ervan!! Echt amazing. Slay queen. Als ik thuis ben ga ik iedereen waarschijnlijk plat appen met reacties, maar hier heb ik natuurlijk maar beperkt ruimte. Ik geniet van alles hier, vooral gister was echt een prachtige dag. In de kerk was een mooie preek en ik heb gezwommen in een rivier. Ook geniet ik van alle mensen die ik ontmoet en de gesprekken die eruit voortkomen. Van de buschauffeur tot jongeren in de kerk. Prachtige sunsets hier ook! Lisette (even zakelijk): klopt het dat die mp3-speler heel erg traag oplaadt? Milou: wauw, wat een heerlijke brieven krijg ik elke dag. Ook bedankt aan iedereen die een brief(je) heeft geschreven die ik al heb gelezen of nog ga lezen. Sarah: alvast gefeliciteerd met je 12e verjaardag ! Ik moet echt stoppen nu hihi. Morgen ga ik shacks opknappen! Love you all! Liefs<3

Esri: Hoi lieve lieve mensen. Even speciale shout-out naar Oma<3, van harte gefeliciteerd met uw 82 verjaardag!!! Jammer dat ik er niet bij kan zijn. Eerlijk gezegd ga ik dit meer missen dan dat ik thuis nu mis maar nog steeds natuurlijk wel zin om jullie straks weer te zien. Heel leuk om zo veel van jullie te horen Harm en Willy, en heel toevallig dat jullie ons hebben gezien, jammer genoeg heb ik jullie niet gespot. Wat ik wel gespot heb zijn giraffen, apen, zebra’s, een gnoe, bokjes en nog veel meer. Ook mama en Rachel bedankt voor de brieven en Elize bedankt voor je hele paragraaf hahaha, je bent echt een schat. Ook Aron en Kelan bedankt voor jullie berichtjes (waar mama jullie waarschijnlijk aan herinnerd heeft hehehe) heel leuk om van jullie te horen. Maar even over het werk hier, het voelt echt zo erg als een druppel op een gloeiende plaat, maar je veranderd niet alleen iets hier maar ook voor jezelf. Vandaag shack-repair gedaan, het was erg heftig maar er waren zo veel mooie kinderen waar nog zo veel leven in zit. Nou doei doei en tot ooit.

Rhodé: Hee lieve allemaal thuis! (Fakka voor papa<3), Ik mis jullie al wel een beetje hoor! . Echt heel lief dat jullie zoveel reageren en pap, ik heb al een foto van de Wimpy’s hoor. En geek er zijn al ietsje teveel brieven opengemaakt volgens mij oepsie… Het is hier echt zo leuk, ik heb wel echt geen schaamte meer vgm hahaha. Al zijn we nog niet op safari geweest, hebben we al wel giraffen en zebra’s gespot. Ook zondag de kerkdienst was heel mooi en de mensen hier zijn zo lief! Ben al een beetje getand gelukkig ook al bliksemt het hier heel wat ‘s avonds is het weer overdag heel erg lekker. Vandaag was ik in de shacks van de mensen hier en dat was best wel indrukwekkend om dat van zo dicht bij te zien. Het lijkt alsof je niet veel verander maar die kindjes worden zo blij als ze je zien dat is echt heel erg lief:) Ik mis jullie heel erg en hoop jullie snel te zien!! (oh en room, nog geen djakka gespot helaas) Liefs uit Afrika, hou van jullie<3

Joëlle: Heee iedereen thuis in Nederland! Hier gaat het goed. Vandaag ging ik metselen aan het CCC en dat ging erg goed. Het regent en onweert hier wel dus dat is iets minder. Overdag is het wel lekker weer. Ravi, super gaaf dat je je eerste zwemles hebt gehad! En ik hoorde leuke verhalen over de SuperKids party dus dat is ook erg fijn! En Zara leuk dat je naar Jump XL bent geweest! Zondag zijn we naar de kerk geweest en dat was erg leuk! Iedere keer als we in de busjes rijden zien we allemaal wilde dieren aan de kant van de weg zoals apen en gnoes. We hebben vandaag zelfs een giraffe gezien! Ik mis jullie wel een beetje hoor! Liefs Joëlle <3

Elena: Hey kaaskopjess! Ik vind dit echt een fantastisch leuke reis en ik heb het echt naar mijn zin. Eerst had ik nog een beetje het idee dat deze reis nutteloos was, maar nu ik hier een tijdje ben en met mensen praat, denk ik toch echt wel dat we iets goeds doen. Ik mis jullie allemaal echt, maar ik zou niet naar huis willen, want het is hier dus echt heel leuk en gezellig. Ik ben echt blij dat ik nu geen toetsweek hoef te maken trouwens. Ik vind het echt heel grappig dat je allemaal dieren en natuur ziet die je normaal nooit zou zien. Toen we uit het vliegveld wegreden, was ik oprecht verbaasd dat er zo veel palmbomen stonden! Het is wel heel bijzonder om te zien hoe duidelijk het verschil is tussen rijk en arm. Er zijn veel beveiligde wijken, en soms staan die ook naast hele armzalige huisjes. Ook staan er best mooie huizen tussen de shacks in de sloppenwijken. Doeiii!
(Btw pap, enerverend?)

Ingmar: Hoihoi mensennn! Wat vind ik het geweldig hier in Zuid-Afrika! Gisteren waren we naar de kerk geweest en gaan zwemmen in een rivier, dat vond zoo cool. Vandaag heb ik alleen maar gebouwd, wat wel leuker was dan ik had verwacht, maar niet zoo spannend. Morgen daarentegen ga ik kinderwerk doen, daar heb ik echt heel veel zin in! Ik heb namelijk al zulke leuke dingen gehoord van de mensen die vandaag kinderwerk deden. Ik vind de hele groep trouwens zo gezellig (wel heel druk soms) en ik moet zeggen ik mis thuis nog niet heel erg omdat je hier zoveel te doen hebt. Ik vind erg veel plezier trouwens in dat mensen nu moeten leren voor toetsen terwijl ik hier nu ben. Nu moet ik wel gaan, want (zoals gewoonlijk) was ik te laat met dit berichtje. Doeidoeiiiiiiiiiii!


109 Responses to “IK WENS JOU …

  • Heyhey Thumpie,
    Ennn, hoe vond je het metselen? Houden je handschoenen het nog een beetje vol? Anders moet je maar aan mam vragen of ze even nieuwe komt brengen, ik denk dat ze het doet hahahah. Ik zag je jammer genoeg niet op de foto staan 🙁 Morgen weer een kans! Lof joe <33

    Liefs Sief

  • Heyoo braatbruggerss
    Lekker vroeg een keer terwijl ik ondertussen voor ELKE TOETS telaat ben gekomen…
    Mr goed ik heb eigenlijk niet veels meer om te schrijven dus dat was het weer voor vandaag!
    Ciao ciaoo en tot morgenn (hopelijk)

    • Sandra Brüning
      3 dagen ago

      Hé lieve Es, zo leuk om even wat van je terug te horen. Ik snap dat je het hier even niet mist hoor! Al was oma haar feestje erg gezellig!
      Wauw wat een gave dieren heb je al gezien. Moet zo geweldig zijn om ze zomaar ineens te zien onderweg.
      Wat heftig om te lezen hoe de mensen daar in de sloppenwijken wonen. Ik snap dat het voelt als een druppel op een gloeiende plaat.
      Maar jullie hebben toch weer mensen heel blij en dankbaar gemaakt met jullie hulp en aanwezigheid..
      En de kinderen ook blij met jullie aandacht!
      Love you Es en heel veel sterkte met bouwen, shack repair en kinderwerk.
      X mama

  • Hi Teddie!
    Wat tof dat je bent wezen bouwen vandaag! Was het leuk om te doen? Echt stoer hoor!
    Wat ga je morgen doen?
    We kijken elke dag uit naar de berichtjes. Ik hoop je snel op de foto’s tegenkomen.

    Liefs pap

  • Francisca van Egdom
    3 dagen ago

    Hé lieve Noa,
    Wat leuk om dit een beetje mee te lezen.
    Je eerste werkdag in Afrika. Ben je aan het genieten van alle mooie indrukken?
    Dikke knuffel van ons.
    Liefs tante Francisca

  • Ha lieve Thamar, ik zie je naam op het lijstje van de bouw staan. Wat fijn dat je aan het CCC mag werken. Was het net zo leuk als je vantevoren had bedacht? Ik hoop het! Heel veel plezier en zegen, ❤️ papa

    • Hi lieve Lottepot,
      Wat zijn jullie vandaag weer actief geweest, de bouw een kolfje naar je hand? Petje af wat jullie daar allemaal doen hoor 👍👍👍
      Ben benieuwd naar al je verhalen knuffie♥️liefs oma kip

  • Hoi Lent,

    Leuk iets van je te lezen! Veel plezier en succes morgen!

    Liefs papa

  • Reinier Bakker
    3 dagen ago

    Hey Hannie,

    Ik wilde even snel zeggen dat het heel rustig hier is thuis! Kom maar lekker snel naar huis.

    Groetjes Rein❤️

  • Hey lieve Maud,
    Als het goed is heb je kinderwerk gedaan vandaag, of niet?? Hoe was het om met de kinderen daar te spelen? Is je vast op het lijf geschreven!! Hopelijk heb je ze iets van je sprankelende zelf kunnen laten zien😘.
    Hier ben je vast ook gemist door je VVB- bengeltjes. Heb je al veel weerbokkies gezien??
    Enjoy!!! Lfs

  • Evelien Boonstra
    3 dagen ago

    Lieve Niels,
    zo te zien was je vandaag op de bouw aan het werk, alles goed gegaan? Wat mag je morgen doen? Je cadeautje al gevonden, je hebt nog geen verslag gemaakt, dus vraag ik het nog maar een keertje 😀. De verhalen van iedereen zijn super om te lezen, regen en onweer is wat minder. Als jullie verder maar genieten van de omgeving, de mensen en elkaar. Fijne avond, slaap lekker.
    Dikke kus en knuffel papa en mama😘en Mark natuurlijk

    • Heyyy Noaaa en Semmm!!!

      Super leuk om over jullie eerste werkdag te horen!! Hopelijk hebben jullie het gezellig zet hem op!! Woehoeoeoeo!!

      Veel plezier, terwijl ik dood aan het gaan ben met deze toetsweek🥲

      Groetjes van Annique

  • Marc en Marjolijn
    3 dagen ago

    Ha Sem B,

    Goed om weer een verslag van jullie te lezen. Hoe ging het vandaag op de bouw? Ben je net zo handig met klussen als je vader?

    Jullie zijn in ieder geval goed bezig geweest met jullie 900 bakstenen! Gaaf om daar te werken aan een blijvende verandering!

    Veel succes weer namens ons!

    Groetjes, Marc en Marjolijn.

  • Hé lieve Ted!

    Ondanks dat je nog steeds niet op de foto’s te vinden bent 😢, heb ik in elk geval dankzij dit verslag een idee wat je hebt gedaan vandaag. Gemetseld dus! Is het te doen qua temperatuur?
    Hier gaat t goed! Tijs ploetert zich door de toetsweek heen, Morris had vandaag geen plusgroep dus kon éindelijk een keer mee naar gym (helemaal blij). George loopt wel een beetje met z’n (katten)ziel onder z’n pootjes. Die zoekt jou denk ik. En papa die vindt het maar niks haha, al zitten we allebei bovenop de app zodra er weer een reisverslag binnen komt.

    Je colbertje van Vinted is binnen, ik heb m al twee dagen gedragen 😇. Tsja verder valt er niet heel veel te melden, het is een beetje saai zonder jou en al je verhalen.

    Tot morgen weer, dikke kus voor nu, mama ❤️❤️

  • Evelien Boonstra
    3 dagen ago

    Ha Bo,
    Hoe was het vandaag bij het kinderwerk? Wel even anders dan in Nederland, zoals alles een groot contrast is. Wat mag je morgen doen?
    Hebben ze voor jou ook lekker eten, want ik zie allemaal lekkere dingen voorbij komen in het dagverslag😀. Geniet wat er nog allemaal komen gaat.
    Dikke kus en knuffel Remon en Evelien

  • Ha zusje,

    Ik hoop dat het bouwen leuk was en dat je nog niet al te moe bent;). Hopelijk slaap je goed en vergeet je af en toe niet aan ons te denken. Je mobiel wordt goed gebruikt door AR voor een of ander spelletje😂. Ik heb heerlijk gewerkt vanavond en lig nu lekker in bed. Slaaplekker straks en succes morgen!

    Liefs Haneke

  • Ha liefste Thaam, Vandaag geen glimpje van je rug of pet, maar wel jouw naam op de lijst voor mensen die gaan bouwen💪🏼
    Hoe hebben jullie het daar? We missen je hier thuis en hopen dat jij het veel te goed hebt om ons te missen! Sief en ik hebben er een soort wedstrijdje gemaakt van wie van ons de blog als eerste leest. Ik zat al een uur op wacht met m’n tellie in de hand en heb toch nog verloren😁
    Morgen nieuwe ronden nieuwe kansen. Wat ga je morgen doen? Als ik het goed heb mag jouw groepje woensdag weer schrijven, kijk er nu al naar uit om weer van je te horen (lezen)
    Ik hoop dat je een onvergetelijke tijd hebt liefje.
    Hou van je! Dikke knuffel mama xx

    • Goeiemorgen lieve Thaam,
      Nog maar even een extra berichtje (ja,ja, dat is best intens;) op deze stille dinsdagmorgen. Sief is net vertrokken naar haar tentamen, Hann doet haar stage op het jfc, Abby is naar school (door mijn vergissing wel een uur te laat😯) Daan z’n brommer🛵 is weg, dus ik denk Daan zelf ook. Papa is buiten de bergen grind aan het wassen op de oprit van de buren.. Het zal wel goed komen. En ik zit gezellig met Fleur en Morris aan de keukentafel met een kopje koffie. Ik zou wel heel stiekem even bij jullie om het hoekje willen gluren 👀 om te kijken wat jullie aan het doen zijn! Ik.kijk alweer uit naar het volgende verslag😁 Ik hoop dat jullie een mooie dag hebben. Al zal het soms ook niet gemakkelijk zijn om de minder mooie kant van Afrika met eigen ogen te zien. Ik bid voor jou en jullie allemaal. Liefs mama xx

  • Milou Blijdorp
    3 dagen ago

    Hee lieve mensen!

    Wat super leuk om echt te zien hoe jullie een dag vullen! Ook wel
    intensief denk ik? Maar jullie zijn allemaal toppertjes, jullie kunnen dat!
    Lente en Anne ik mis onze gezamenlijke denkkracht wel hoor deze
    toetsweek… Maar wel heel leuk om te horen dat de briefjes je goed
    doen Lente, daar zijn ze voor bedoeld 🙂
    Heel veel succes morgen en slaap lekker, ik hou van jullie!

    Liefs Milou

  • Hey Ted,

    Hoe is daar? Is het een beetje hoe je het had verwacht?

    + Je bent nergens op de foto’s te vinden, komop zeg.
    We missen je hier allemaal!

    Groetjes Tijs!

  • Hallo Thamar,

    Ik mis je wel hoor. Nu moet ik alleen met Sief wandelen, zielig hé.
    Toen we vandaag gingen wandelen had ik een wafel gevonden in de bosjes. Ik moest hem gelijk uitspugen, super lullig. Van jou had ik hem sws wel op mogen eten.
    Ik hoop dat je snel terug komt zodat we weer gezellig samen kunnen wandelen.
    Ohja, ik heb vandaag ook weer naar de grote witte hond geblaft. Klopt het dat de zus van die Dex met jou mee is?

    Een dikke knuffel van Morris

  • Lieve Marleen,

    Jaa, je hebt je eerste dag op de bouw overleefd, heb je al spierballen en spierpijn?
    Ik en Joost hebben vanavond ook weer ons best gedaan in de sportschool, want straks ben je niet alleen langer maar ook nog sterker dan ik.

    Mooi om te lezen dat de kinderen op alle plekken zo enthousiast van jullie worden, geniet hiervan en hopelijk kan je (en alle SHIB’ers) ze een fijne dag geven die ze waarschijnlijk niet snel zullen vergeten!

    Heeeel veel succes morgen en de komende dagen op de bouw, met de kinderen of met het repareren van de shacks. Ennnee je moet wel even wat vaker voor de camera springen hoor 😂 ben al bijna vergeten hoe je eruit ziet. Luf you 😘

    Liefs Elianne en Joost ❤️

  • Mirthe van Setten
    3 dagen ago

    hee lieve braatkindjes van me!
    Weer leuk om jullie op de foto’s te zien, zijn jullie toch een beetje bij de toetsweek. Tot nu toe een streak van 4 toetsen waarbij ik pas na de bel kon beginnen, gaat hier lekker dus!
    Wat een mooi werk doen jullie ook! Leuk om erover te lezen! Ga zo door knappe mensjes en maak je nog maar even geen zorgen over toetsweken!
    We houden hier heel veel van jullie!
    Heel veel liefs en succesjes,
    Mirthe🫶🏻

  • Harm en Willy Brand
    3 dagen ago

    Ha Esri, heel erg leuk om van jou persoonlijk een stukje te lezen. Je hebt echt iets moois in de sloppenwijk gedaan, de mensen vertellen daar vaak jaren later nog over. Ook mooie foto van jou met de kinderen 🥰
    Btw we hebben jou gespot in de bus, dus niet in het echt.
    Woensdagochtend vliegen we naar Johannesburg en verblijven in de buurt van Koster. Dan voelen jullie verslagen en belevenissen heel dichtbij.
    Het mooie weer komt er weer aan zien wij.
    Veel plezier, we houden “contact” .
    Liefs Harm en Willy

  • He super lieve meid Bo.
    Hoe was je dag met de kinderen? Hoop dat je er van hebt kunnen genieten. Je zult het soms wel moeilijk hebben met wat je ziet. Begrijpelijk. Ik stuur je dan nu maar vast een extra knuffel 💝
    En wat ga je morgen doen?
    Ik mis je verhalen, gekkigheid en knuffels wel hoor.
    Oh ja, wel bijzonder denk ik om giraffes, zebra’s enzo te spotten.
    Nou lieverd, zet hem op en geniet er ook van.
    We zijn super trots op je en houden van je,
    Mama en papa ❤️👄👄👄

  • Hoi Elena, leuk om jouw bericht te lezen. Ik ben blij dat je het naar je zin hebt daar. Je staat ook stralend op de foto met die prachtige kindjes! Ben benieuwd wat je morgen gaat doen, wat het ook is: geniet ervan😘.
    Mama

  • Martine Beens
    3 dagen ago

    Merel, zo mag ik het graag horen, je laten vallen in de armen van een Afrikaanse man! 😜

  • Wat een mooie verhalen weer, we kijken elke dag uit naar jullie berichten. ☀️
    Gaaf om giraffen te spotten zeg! 🤩🦒🦒

    @Lieve Anne, ik zag dat je vandaag kinderwerk deed, wat bijzonder om dit mee te maken.
    Wat vond je ervan? Was het net zo leuk als je verwachtte? Heel anders misschien?
    Heb je al veel geschreven in je dagboek? 📖

    Ik wens jou nog veel mooie dagen toe, nieuwe vriendschappen, liefde en onvergetelijk mooie ervaringen, tot aan het einde van deze geweldige reis. <3
    Love you! 💕
    -X- Mama

  • Lieve Marleen,

    Wat leuk om te lezen wat jullie vandaag gedaan hebben en dat je hebt mogen bouwen. Heel lief ook om al die kinderen te zien op de foto, ik mis jou alleen wel vaak op de foto’s 🙂
    Lukt het ook een beetje om zelf foto’s te maken met de camera of heb je daar weinig tijd voor?

    Ik moet wel zeggen dat het ondertussen een beetje stil is in huis zonder jou geklier en geplaag. Maar dat betekent niet dat je het straks 3 dubbel moet inhalen natuurlijk 😉 en oh ja het valt je misschien mee maar het doen van de vaatwasser ben ik nog niet zat, tot het moment dat jij terug komt natuurlijk.

    Veel succes weer morgen met het werk dat je dan mag gaan doen. Geniet er maar van want voor je het weet zit je weer thuis (de 1e week is al bijna omgevlogen)

    Liefs rupsje en een knuffel van Luna❤️

  • He Niels
    Hard gewerkt in de bouw zie ik, goed bezig.
    Heeft Bo je al tot vervelens toe geknuffeld? 😅
    Wel fijn dat jullie er samen zijn.
    Morgen weer een fijne dag gewenst.
    Liefs Miranda en Mario.

  • Hannah de Glee
    3 dagen ago

    Hey Tum,

    Hoe vond je het metselen? Was het een beetje zoals je had verwacht? Ik ben heel benieuwd naar je volgende schrijfstukje

    X Han

  • Bian Klümann
    3 dagen ago

    Hoi Selena,
    En hoe vond je je eerste ervaring in de shack? Ik ben heel benieuwd…
    Jullie verzetten wel ontzettend veel werk zo met z’n allen wat zullen ze blij met jullie zijn! Mooi om alle positieve verhalen te lezen jullie inzet is echt 100%.
    Geweldig om tussen de werkzaamheden en activiteiten door al zoveel “wilde” dieren te zien…dromen die uitkomen!
    Hier gaat alles zijn gangetje, de hele familie leest jullie blog mee…vooral de opa’s en oma’s kunnen niet wachten tot er weer een nieuw dagverslag klaarstaat ❤️.
    Vandaag kreeg ik van Lisette 2 hele leuke filmpjes gemaild waarop jullie in volle borst aan het zingen zijn…prachtig 😍!!!
    Voor zo…sweet dreams and ❤️u,
    Mama.

  • Wat geweldig om te lezen en te zien hoe jullie bezig zijn! Echte toppers 900 stenen!
    En Maud, hoe ging het met het kinderwerk? Wat hebben jullie met ze gedaan?
    Groeten en liefs van Jopa.

  • Nea van 't Hoog
    3 dagen ago

    Hallo lieve allemaal, wat fijn om weer zo veel te horen wat jullie allemaal gedaan hebben vandaag.
    Het lijkt me onwijs gaaf wat jullie allemaal mee maken. Ik kijk steeds naar jullie verhalen uit en wil nog wel wat meer foto’s zien maar dat komt nog wel als jullie weer terug zijn denk ik. Lekker slapen vannacht en morgen weer door gaan met genieten. Jullie zijn Kanjers hoor. Anne W een dikke knuffel uit Maarsbergen van oma Nea xx

  • Hey Thamar,

    Vandaag was dag 5 van jouw moeder de stuipen op het lijf jagen. Maak je geen zorgen, ik eet en drink goed. Ik vind het alleen grappig om me te verstoppen wanneer ze jouw kamer binnenkomt.
    Verder lig ik lekker veel te chillen en te slapen in mijn holletje.
    Ik vind deze 2 weken wel een beetje lang duren. Kan je me de volgende keer niet meenemen?
    Kom maar weer snel naar huis, ik mis je!

    Harige knuffel van Swiffer

  • Hee alle mensen die in afrika zitten en speciaal Anne
    wat zijn alle fotos toch leukkkk (ik zou ze bijna uitprinten) helaas staat er maar 13 cent op mijn bankrekening dus dat is balen
    het duurt eig allemaal best lang, komen jullie gauw terug?

    Anne, i love youuuuu

    Groetjes mijjjijijijij

  • Hoi Esri, wat leuk om te lezen allemaal! We hebben gezellig oma’s verjaardag gevierd, maar we missen jou natuurlijk! Wens jou heel veel plezier, zegen toe met het werk daar! Goed bezig, bijzonder. Lieve groetjes van Ethan (is op schoolkamp) en tante Marianne

  • Nathanaël Ouwendijk
    3 dagen ago

    Hey marleentje mooi om te zien dat je zo hard aant bouwen bent. Kan je als je terug komt mooi mee met mij😝 ga zo door en geniet van deze mooie ervaring

    Groetjes Nathanaël

  • Oma en opa van Gammeren
    3 dagen ago

    Hoi Bo weer een dag voorbij ,vandaag heb je kinderwerk gedaan dat lijkt mij super leuk, nou lieverd groetjes weer knuffel van ons tot morgen weerpakket en oma

  • Judith en Gideon
    3 dagen ago

    Ha lieve Merel,

    Wat gaaf dat je vandaag op de bouw bent geweest.
    Dat was vast hard werken. Wat een kanjers zijn jullie!
    Lezen we ook nog dat je van een steiger bent gevallen en bent opgevangen door een Afrikaanse man. Maak je het goed?
    We zijn benieuwd wat je morgen gaat doen en kijken uit naar de volgende blog?

    Veel liefs van papa en mama

  • Lieve Lent,

    Wat een prachtige foto van jou! En gewoon keihard aan het metselen 💪. Je bent daar helemaal in je element en dat vind ik geweldig om te zien en te lezen!!
    Succes morgen met de shacks opknappen. Ik hou van jou!

    Liefs mama Vanya

  • Wilma Antunovic
    3 dagen ago

    Hey Charlotte,

    Jammer dat je niet op de foto’s staat, hopelijk morgen dan. Jullie hebben lekker gebouwd dus was je waarschijnlijk in je element! Hoop dat je fijne dag hebt gehad en vannacht lekker kunt slapen, hier gaat nog steeds alles goed.. mis je wel heel erg.. zou bijna papier ophangen en dagen afstrepen .. hoor je nu denken ” ja Mam, komt goed ” 😂 wens jullie morgen weer fijne dag en kijk weer uit naar volgende berichtje! Love you

    Liefs je moeder

  • Heyyy es🤩 heel leuk met al die kinderen. Heel gezellig zo te zien😁. Echt cool dat jullie zon shak hebben herbouwd. Ga zo door💪❤ luv u groetjes je broetje!

    Tot ooit

  • Ha Rosalie, hoe is het daar? Vandaag bij de shacks aan het werk geweest? Hoe was dat? Vast veel indrukken opgedaan. En ook met wat kinderen gespeeld zag ik.. echt leuk om te zien! We zijn zo ontzettend trots op je! Hier thuis gaat het goed. Leuk feestje gehad van opa en vandaag weer een gewone maandag. We missen je! Zet em op daar!

    Knuffel van mama!

  • Gijsbert van den End
    3 dagen ago

    Ha lieve Thirza,

    Wat een gave en bijzondere reis! Vandaag heb je op de bouw gewerkt, ging dat goed? Zal ook best wel pittig zijn, super goed dat je dit doet!!
    Ben heel benieuwd wat je morgen gaat doen! En naar al je verhalen strakjes!
    Lieverd, geniet er weer van 😘😘
    Groetjes, papa

  • Hoi lieve Noa

    De eerste echte werkdag voor jullie en dan meteen op de de bouw, wel heel stoer hoor 💪.
    Je zul je wel een echte bouwvrouw voelen 😁🤣. Wel heel leuk om te lezen hoe jullie dag is verlopen.
    We kijken er elke dag naar uit om het verslag te lezen.
    We wensen je veel werkplezier en ook veel plezier met elkaar.

    Liefs en knuffels van opa en oma💋💋

  • Hoi Elena, mooi om te lezen dat je ons niet genoeg mist dat je naar huis wil. Zou ik ook niet doen 😄. Je sta stralend op de fotos.
    Veel plezier morgen.
    Groeten van je Vader

  • Opa/oma Looijen
    3 dagen ago

    Beste Elena, we lezen dagelijks de site over wat jullie beleven en doen. Op foto’s is te zien dat je geniet. Dat doet ons goed. We hopen dat dat zo blijft. Daar vertrouwen we op. Blijf genieten. Groet, opa en oma Looijen.

  • Opa en Oma van den Brink
    3 dagen ago

    Hallo Niels .
    Ging het goed in de bouw vandaag .
    Wel zwaar werk zeker .
    Wat moet je morgen doen ,
    Nou de groetjes en knuffel van opa en oma v d brink 🥰🥰🥰🥰

  • Opa en Oma van den Brink
    3 dagen ago

    Hallo Bo ,
    Fijn dat je met kinderen mocht werken ,
    Was het leuk ,
    Geniet van alles en eet lekker ,
    Groetjes opa en oma v d brink
    🥰🥰🥰

  • Heyyyy lieve kindjes,

    Ik mis jullie allemaal echt heel erg en school voelt wel een beetje leger ofzo :’) Maar al jullie verhalen klinken echt zo mooi, het spijt me trouwens dat ik eerder nog geen berichtjes heb gestuurd…
    Hopelijk hebben jullie het allemaal heel erg naar jullie zin <3

    Voor Ingmar: niet uitlachen, de achterblijvers komen jou uitlachen als jij toetsweek hebt moehaha
    Voor Selena: miauw miauw op drama manier en miauw miauw op lieve manier, hopelijk snap je het 🙂 + ik ben m'n boekje echt zo vol aan t schrijven dus hopelijk heb je moed om alles te lezen als je terug bent 😉

    Liefs, Nathanja tok tok

  • Thirza Oskam
    3 dagen ago

    Heeeee lieffiesssss,

    Jeejjj weer een nieuwe blog! Echt het lichtpuntje in mijn zware zware toetsweek zonder jullie. Zo leuk om even te kunnen zien wat jullie allemaal doen daar en om jullie te spotten op de foto’s. Elena, die foto van jou spelend met de kinderen is echt zo schattig!
    Het is echt raar om de school binnen te lopen nu jullie er niet zijn. Ik verwacht nog een soort van half dat ik jullie binnen tegen ga komen, maar dan bedenk ik me opeens dat dat best wel moeilijk gaat worden omdat jullie lekker bezig zijn met metselen en kinderwerk een paar duizend kilometer verderop. Ik ben trouwens begonnen met leren haken zodat ik die unicorn kan gaan maken. Laten we zeggen dat alle begin moeilijk is. Maar dat komt goed, hebben jullie nog naamsuggesties?
    Zo cool dat jullie dit kunnen doen, en ook dat het voelt alsof het een beetje helpt. Ik hoop dat alles verder goed gaat daar. Ik hoorde verhalen over mensen die achtervolgd werden met eten en mensen die tegen palen opknalden, ik kreeg een beetje flashbacks…
    Doe de groetjes aan de gnoes! En natuurlijk weer heel veel succes met jullie volgende werkdag, kan niet wachten om de volgende blog te lezen!!!! Oh ja en Tum aangezien het daar veel onweert, zorg dat je niet geraakt wordt door de bliksem hè.

    -xxx- Thirza

  • He lief Rhodeetje, wat heerlijk dat je zo aan de klus bent. Ik vind het fijn dat je vandaag op de foto staat en een berichtje heb getypt. Zo fijn om te lezen dat je het goed hebt. Veel succes verder en heel veel plezier samen!
    Liefs van mams

  • Wim van Maanen
    3 dagen ago

    He Roosje, faka! Durfde het niet te schrijven maar jij hebt meer lef! Wat leuk om je fotos te zien! Lekker jnieten met een schroeftol. Stoere meid! Ben trots op je. Je enthousiasme klinkt in je verhaal door. Ehh… eigenlijk mis ik je gewoon. Lovey, je paatje

  • Hey lieve Thirza!
    Fijn om weer de blog te lezen en wat foto’s te zien. Helaas kon ik je vandaag op geen van de foto’s ontdekken, maar wel je naam! Je bent samen met de groep aan het bouwen geweest. Knap gedaan! 900 stenen, klinkt als een beste berg… hoe vond je het bouwen? En lukt het om te schuilen voor de regen/onweer? Ben heel benieuwd wat je morgen gaat doen. Ennn, ik kijk uit naar jouw persoonlijke berichtje!❤️
    Hier gaat het goed, er wordt gewerkt en toetsen gemaakt en geleerd. Ondertussen mis ik je💕. Dat wil ik niet te vaak schrijven, daar wordt het voor ons niet makkelijker van. Je bent in mijn hart en in mijn gebed. Ik houd van je❤️. Tot morgen en welterusten nu. Liefs en knuffel, mama

    Ps je cijfer van Engels heb je al van Jonneke gehoord!

  • Hey Laura,

    Volgens mij weer een dag vol met indrukken en kans om iets te doen.
    Bij het lezen van het dag verslag zie ik dat de stemming er goed in zit… geen reeting dit keer, maar wel veel plezier.
    Misschien niet bekend en ook niet op je MP3 maar het liedjes van Paul Simon zouden ook mooi passen. ach wie weet iets voor thuis, of de oudjes zoals wij…haha.
    Onwijs veel (mooie) indrukken gewenst. en er zal binnenkort vast nog wel een berichtje van je voorbij schieten waar we zien wat je bezig houdt.
    groetjes van een trotse papa.

  • Familie de Groot
    2 dagen ago

    Hee lieve Joëlle! Yesss het eerste dagverslag van jouw groepje staat online! Grappig genoeg lees ik dat met een ander gevoel door te weten dat jij ergens aan de andere kant van het scherm dit hebt helpen schrijven ☺️

    Woww en dan hebben jullie zo’n prachtig lied pfff dan staan de tranen alweer in mn ogen hoor 😭 Zoveel verschillende indrukken die jullie opdoen en andere kanten van de wereld die jullie letterlijk en figuurlijk met elkaar zien…wat is het dan fijn dat je met elkaar een groep hebt om door te praten over alles wat je beleeft.

    Tof Joëlle die foto van jou dat je aan het metselen bent 💪🏻 heeeel stoer!!

    We zijn trots op jou dat je niets uit de weg gaat en we weten dat jij er alles aan doet wat in je mogelijkheden ligt om daar te helpen waar je kunt❤️

    En zo te lezen hebben jullie als groep naast alle werkzaamheden en indrukken ook heel veel plezier en ontspannende dingen…heel tof om daar een beeld van te krijgen!!

    Ondertussen is het 2:49 hier en dus midden in de nacht terwijl ik dit zit (of eigenlijk ‘lig’😅) te typen…! Tsja dan word ik dus wakker en lig te denken aan jou en dacht ik: ik typ wel ff van me af 😜

    Lieve schat, geniet geniet geniet!! Ik hou van je, ik mis je echt vreselijk!! Maar slapen doe ik wel weer als je thuis bent 😂 want ik gun je deze reis ongelooflijk!!

    Dikke dikke kus!! Mama 😘

  • Frank Lokhorst
    2 dagen ago

    Hey Lieke,
    Wat heerlijk om elke dag jullie reisblog te lezen. Wat een avontuur maken jullie daar mee! Zo te horen hebben jullie het goed daar. Wat fijn is dat. En de lekkere temperatuur en het zonnetje die missen wij hier. Wil jij een beetje onze kant op sturen?
    Verder moet ik vertellen dat Indy jou heel erg mist. Wij zijn maar saai en ze wil graag haar speelmaatje weer zien. En ik mis natuurlijk al jouw grapjes ook heel erg.
    Maak er een mooie tijd van en geniet van alle momenten daar!
    Dikke knuffel van papa ❤️

  • Marc-Jan Trouwborst
    2 dagen ago

    Dag lieve Leen,
    Wat een ontzettend leuke verhalen weer! Mooi om te lezen dat je hard gewerkt hebt en een muurtje hebt gemetseld. Je zult wel spierpijn hebben. We missen je hier wel hoor! Geniet er weer van vandaag en succes met alle mooie dingen die jullie mogen doen! Zegen gewenst! Kusje papa

  • He lieve Marleen wat blijf jij lang weg. Elke ochtend denk ik komt ze nu vandaag weer terug maar nee nog steeds niks. De baasjes zeggen dat je het heel leuk heb dan zal ik maar geduldig wachten totdat ik je weer kan zien en kan spellen en wandelen met je.
    Het is hier maar koud en nat ik wilde gisteren buiten liggen in de zon maar die was er niet helaas. Dan maar binnen in mijn mand en savonds lekker op de bank op de benen van het baasje. Een poot en een lik vN Luna

  • Lieve Ted,

    Maandag: deze keer géén wasdag maar werkdag…..metselen. Hoeveel stenen deed jij? Knap hoor wat jullie vandaag deden. Morgen zeker weer wat anders . Ben benieuwd wat je gaat doen. Lekker knutselen: dat past bij je. Liefs oma Marga . 😘💋💋

  • Hoi Esri en alle andere bikkels,

    Superleuk om te lezen dat jullie zo goed bezig zijn met de hutjes, het bouwen, de kids daar en met elkaar.
    Zo te merken ben je in je element daar.
    En zo leuk dat jullie ook de natuur kunnen beleven daar!

    Ga maar keihard genieten, blaren lopen en werken en doe allemaal ajb voorzichtig op die steigers. Hier in nl moeten bouwlui een helm op, das nie voor nix 😉

    Love you,
    Papa

  • lieve Noa,

    helaas konden we je niet op de foto’s ontdekken. het enig wat we konden zien is dat je op de bouw geweest bent. hopelijk heb je lekker kunnen metselen.
    veel succes en plezier daar!

    liefs papa en mama

  • Heeeeyyyy schattepatatjes van me,

    Ten 1e sorry dat ik nu pas een berichtje stuur mr ik sliep hahaha dusjaa.
    Dat slapen komt wel van pas want ja voor ons is t natuurlijk gwn toetsweek, en dan slaap ik niet zoveel….
    Gister hebben we mw toets gehad en die ging echt ver-schrik-ke-lijk. Ja dat een beetje. En we hebben wiskunde gehad, sommigen B, mr ik heb gwn lekker A. Die ging opzich best goed maar had hoofdpijn daarna want 100 minuten aan wiskunde besteden is toch best veel hahahah.
    Vandaag gaan we ff knallen met Duits en ml. Ik hoop dat die ook goed gaan…
    Ik mis jullie heel erg maar vind het wel heel leuk om alle foto’s te zien!! (vooral Ingmar hahaha, met zn spiderman)

    Hou van jullie en kan niet wachten totdat jullie weer terug zijn<3

    Kusjesss Evy

    Oh en ps daaf gefeliciteerd met je 2 maandjes alweer:)

  • Heyyyy lieve topper Sem B,

    Weer een mooie dag met nieuwe indrukken meegemaakt zo te lezen! En lekker in de bouw gewerkt💪. Mooi en leuk werk hè dat metselen!
    Succes met alles wat je daar vandaag weer mag en gaat doen!! Ik denk aan je!! !!
    Liefs x Papa
    Ps: even je latijn opfrissen 😝 magnus es guy!! te amo!! Hoop dat Google translate het goed heeft vertaald 😂😂

  • Opa en oma van der Boon
    2 dagen ago

    Hoi Sem van der Boon,

    Hier je opa en oma wij hebben je berichten en de foto’s van de afgelopen dagen gezien. Indrukwekkend en je zal het wel heel erg naar je zin hebben. En is ook prachtig dat je dat in de dienst van de Here God mag doen. En als we het zo horen heb je het de komende dagen nog erg druk. Je oma en ik wensen je nog heel veel mooie dagen toe en dankbaarheid dat de Here God je de gelegenheid geeft dat je dit werk mag doen. Wij hopen dat je goed op jezelf
    Let. En dat je weer op de afgesproken tijd onder Gods zegen terug mag komen. Hartelijke groeten opa en oma!!
    En sem we bidden elke dag voor je!!!

  • Ha lieve dochter als ik de blog elke dag lees klinkt het als een avontuur en ik hoop dat je het ook zo ervaar.
    Wat een stoere meid ben je 900 stenen gesjouwd en gemetseld met elkaar. Je toekomstige beroep altijd handig een bouwer in de familie.
    En dan al die dieren die jullie zien langs de weg. Dat is nog eens wat anders dan een muis in de achtertuin en een langpootmug op je kamer😉
    Jammer van de regen en het onweer maar gelukkig overdag mooi weer.
    En hoe is het om met de kinderen en de jongeren contact te maken daar? Geef maar veel liefde aan ze door!
    En hoe heb ie de kerkdienst ervaren? Was het een paar uur durende dienst?
    Ben benieuwd wat je vandaag weer ga ondernemen. En wat een heerlijk eten heb je elke dag. Denk dat je al je eigen eten weer mee terug neem😉
    Lieverd geniet ervan hoop dat je tijd heb om foto’s te maken. Ben zo benieuwd na al je verhalen. Maar dat duurt nog even. Hoop dat je geen tijd heb om ons te missen.
    Fijn dat jullie ook groepjes hebben om je ervaringen te delen. Best heftig die armoede om te zien zal vast veel met je doen.
    O ja je kamer is lekker schoon en een nieuwe plant er neer gezet Nou dikke knuffel van mama

  • Goedemorgen Thirza! Ik hoop dat je lekker geslapen hebt. Inmiddels heb jij het ontbijt waarschijnlijk al weer bijna op (7.50) en ben jij aan het klaar maken voor de taken van de dag. Wat je ook gaat doen, ik hoop dat je er van mag genieten! Ik kijk weer uit naar het blog en de foto’s vanavond. Liefs, love you❤️, mama

  • Heee lieve Joëlle 🫶🏻

    Wat fijn dat je het naar je zin hebt, zie leuke dingen voorbij komen!
    Mischien toch maar bouwvakker worden?😂 heel tof dat je dit doet voor hun. Kan je wel beetje oke slapen? Zeker beetje onrustig met al dat weer op de achtergrond. Heb je wel gemist bij friends and familie, moeten we maar keertje samen ergens taart gaan eten met ze 3e 😉
    Hoop dat je nog heel veel plezier gaat hebben, wij missen je hier in iedergeval heel erg 🫶🏻

    Liefs Emma 💋

    • Hoi Sem v d Boon , Wat mooi om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en al weer 1 werkdag erop hebben zitten. Allemaal zo herkenbaar wat jullie doen zien en meemaken.
      Fijn dat jullie weer verder gaan met het werk en dat jullie veel kinderen blij maken.
      God gaat door met Zijn werk.
      Ik wens je met de anderen een mooie tijd toe en ga zeker de Blogg lezen. Doe Karin ook even de groeten van mij.
      Groetjes Je Tante Arenda Haan.

  • He Lieve Sem vd B
    Wat mooi om jullie verhalen te lezen.
    Wat zal je veel indrukken opdoen!
    Gaaf dat je deze mensen op deze manier ook echt praktisch kunt helpen lijkt mij he!
    Lieve Sem, geniet van deze bijzondere tijd in Zuid Afrika!
    Lieve groetjes Jarno, tante Pu en Aron Elyn Juda

  • Hey Roos, wat leuk om een verhaaltje van jou te lezen. Rowan en Esther willen elke dag de foto’s kijken. We missen je! Liefs, Jos, Heidi, Ro en Es

  • Goeiemorgen Lieve Han,
    Hoe is het met je?
    Gisteren weer hard aan het metselen geweest?
    Je zal wel moe zijn na zo’n dag🥰
    Ik zit hier wel aan een overschot van mandarijnen 🍊 Dat wordt hard door eten als je terug komt😀 Ben heel benieuwd wat je vandaag weer ga doen. Heel veel succes vandaag We houden van je Han. Dikke kus van je Moessie😘😘

  • Marieke Suur
    2 dagen ago

    Ha Marleen,

    Zo leuk om mee te lezen over jullie belevenissen en werk. Wie had dat ooit kunnen denken: kleine Marleentje (😂) aan het metselen in Zuid Afrika…!

    Geniet van deze mooie tijd waarin je wat mag betekenen voor anderen en mag genieten van de gezelligheid van jullie groep.

    Groetjes uit herfstig 🍂🕷️🍁 Benschop

  • Rik en Femke Van Amstel
    2 dagen ago

    Hey lieve Sem VA,

    Wauw! Wat zijn jullie goed bezig! Hoe ging het werken aan de shacks vandaag? En hoe ervaar je alles tot nu toe? Zo benieuwd naar je uitgebreide verhalen als je terug bent. Maar hier zo af en toe wat van je lezen is al heel fijn!

    Max is 3e geworden zondag. Was dus (blijkbaar) nog wel even spannend haha

    Airen heeft zojuist buisjes gekregen, dat is allemaal goed gegaan. Papa komt zo weer naar huis met hem.

    Ook al zit je niet aan tafel bij ons, er wordt veel over je gesproken. We bidden ook voor jou en de andere kinderen doen dat ook! Zo bijzonder! Je bent dichtbij en toch ver weg!

    We kijken uit naar weer een nieuw verhaaltje van jou en genieten ontzettend mee met alle foto’s. Ook de liederen die jullie delen worden hier geluisterd!

    Lieve Sem, we houden van je!
    Dikke kus van ons alle 6

    Papa, mama, Hanna, David, Airen en Jackie

  • Goedemorgen lieverd (Ingmar),

    Ik zie dat je opa goed had gehoord en jouw spierballen aan het werk hebt gezet.
    Heel veel leuke foto’s trouwens van jullie aan het werk. Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw foto’s.

    Normaal gezien ben ik toch meer diegene van “nie slecht”en “ça va” maar als ik jullie hier allemaal
    bezig zie, ben ik echt wel vervuld van trots. Trots op wat jullie nu al kunnen betekenen voor die mensen
    op jullie leeftijd. Ik kan me ergens wel voorstellen dat wanneer je al die schrijnende situaties ziet,
    je soms wel het gevoel bekruipt van een druppel op een gloeiende plaat. En in materialisme gemeten zal
    dat misschien ook wel zo kunnen zijn. Echter heb ik het gevoel dat jullie gebaar vooral ook heel veel hoop geeft en vooral dat ze zich erkend voelen. Dat een groep jongeren helemaal uit Nederland komen om daar de mensen te leren kennen, te helpen en een hart onder de riem te steken. Je bent nog maar 16 maar ik voel me nu al geinspireerd door jou en jouw vrienden ❤️.

    Veel plezier vandaag!
    Lieve groenten uit Barneveld 😘
    Papa

  • liesbeth bremer
    2 dagen ago

    Ha anne en david. Ik werk nu..maar denk wel steeds aan jullie. Elisha had vast de sleutelbos mee..nergens te vinden. Ik ben met nils zn auto haha.
    Anne ben je nog gezond..geen foto of zinnetjes over jou..hoop dat je gezond bent en blijft. David zien we nog wel eens . Vandaag ga jij vast niet weer metselen anne..en david wat anders dan kinderwerk. Ik hoorde dat de foto s vanavond later komen. Is altijd het uitkijkmomentje. Love you❤️

  • Annemieke van Delft
    2 dagen ago

    Ha Hannah,

    Hoe gaat het daar?
    Je bent wel hard bezig zeg!
    Echt super goed zo met elkaar.
    Ze zullen het wel geweldig vinden wat jullie doen.

    Heel veel succes!

    Veel liefs,
    Annemieke
    (van Delft)

  • Iertje en Liesje
    2 dagen ago

    hoi, Iertje had net een opgave op de wiskunde toets, die ‘gebroken’ heette, toen moest ze aan Lentie denken. En Liesje heeft net genoten van broodje nutella en toen moest ze ook aan Lentie denken. We denken dus taffes veel aan jou.
    Succes met metselen allemaal, en probeer maar niet meer van die steiger af te vallen.

    Groetjes nu de 2 musketiers

  • Yvette van Rheenen
    2 dagen ago

    Lieve Ingmar,

    Wat leuk om een berichtje van jou te lezen en heel herkenbaar ook(te laat, hihi😉). Leuk ook de foto’s waar je op staat. Je bent goed bezig! Ik ben heel trots op je!
    Het is mooi en belangrijk werk dat jullie doen. Daar mag je trots op zijn.
    Geniet ook van alle geuren en kleuren van Afrika!

    Liefs en knuffel v Mama

  • Hoi Merel

    Even een kort berichtje uit De Glind
    Ik zit heerlijk in de zon met een kop koffie en ik denk aan jou. Misschien ben je kinderen aan het vermaken met knutselen of weer aan het metselen? Bijzonder om de verhalen te lezen.
    Meertje ik hoop dat het goed met jou en je reisgenoten gaat .Vandaag geen gezellig babbeltje in Barneveld en geen lasagne maar in gedachten bij je. Dikke knuffel van mij x

  • Hey Teddie
    Flink aan het metselen lees ik, goed zeg! En wat gaaf dat jullie al die dieren zien! Natan is jaloers 😉.
    Niet steeds wegduiken als er foto’s worden gemaakt, in de volgende blog verwacht ik je een keer te zien hoor!

  • Arjan, Joke en Joy
    2 dagen ago

    He Sem B!
    Hoe gaat het daar? Gisteren wezen bouwen zien we op de foto met de indeling! Gaaf! Heb je lekker kunnen metselen? Hele nieuwe ervaring man! Gaaf! Als het goed bevalt mag je hier thuis zo verder, we kunnen nog wel wat projectjes bedenken 😉 Maar mooi joh, hoe jullie je zo allemaal inzetten met jullie gaven en talenten om te dienen. Moet zeggen dat het behoorlijk stil is zonder jou…! We missen je allemaal! We maken elke dag met veel plezier een kadootje open, zo leuk! Je bent zo’n lieverd! Wat zou ik nu graag even met je kletsen en gewoon horen hoe het is, wat je nu doet en alles… daarom zijn de blogs zo leuk om te lezen! Elke avond zitten we vol verwachting te wachten op de nieuwe blog van jullie en dan hebben we hem gelezen en dan denken we… hier moeten we dan weer een dag op teren… haha! Hoe bevalt het leven zonder telefoon? Gaat dat een nieuwe gewoonte worden? Heerlijk lijkt me!
    We zijn super benieuwd wat je vandaag gedaan hebt, weer bouwen? Of kinderwerk/shackrepair? Wat zal er allemaal op je af komen… Wat een contrast met NL he, al die armoede, onvoorstelbaar… We bidden voor jou, de groep en alle mensen die op jullie pad komen! Veel zegen kanjer! Hou van je!

  • Oma en Opa Brüning
    2 dagen ago

    Lieve Esri, Dank je wel voor de felicitatie voor mijn verjaardag.
    Lief van je dat je er aan dacht !
    Jammer dat je er niet bij was, maar ik begrijp dat je het heel naar je zin hebt.
    Maar het is dan ook heel mooi werk wat jullie aan het doen zijn.
    We hebben de foto,s gezien wat jullie hebben gedaan.
    En daar genieten we van en moeten we denken aan onze eigen tijd .
    Lieve groetjes Oma en Opa.

  • Ha Sem vdB,
    Leuk je berichten te lezen! Al een keer eerder een berichtje / reactie geplaatst maar dat ging niet goed dus hopelijk nu wel en kan je dit berichtje lezen. We wensen je Zegen toe en ook alle goeds. We denken aan je en bidden voor je!
    Lieve groet van oom Maarten en tante Jantine

  • liesbeth bremer
    2 dagen ago

    ik bedoelde: david zien we nog weleens op de fotos. Niet zo van: die zien we nog wel een keer😄
    we zien hem en jou juist graag weer, t word steeds gekker dat jullie hier niet zijn

  • Ha toppers,

    Even een berichtje voor de Braat kindjes in het bijzonder:

    Ingmar & Selena: Jullie rocken echt die stropdas hoor!! Ik heb zo genoten van het enthousiasme wat ik zag op het shosoloza filmpje. En daarvoor ook nog Bless the Lord! Ben zo trots op jullie.

    David & Anne: Via jullie lieve moeder kreeg ik een filmpje waarin jullie (3) aan het zingen waren in een kerk in Italië….zo moooi!! Ik heb deze doorgestuurd naar de Braatleiding en we zeiden tegen elkaar: Die Bremers moeten op tour! Ik hoop dat je daar in Afrika ook lekker mag zingen.

    Sem: Ik dacht dat ik je gisteren in de gang zag lopen op het JFC, dus ik luidkeels roepen: HEY SEM! En iedereen dacht: wat is dat nou weer voor een halve zool….je wordt dus gemist!

    Anne: Liefde naar jouw armbandje! Ik was em even kwijt en toen hebben Anouk en Deborah mij geholpen met zoeken. Gelukkig lag tie gewoon thuis, kwam ik na een paar uur achter. Ik mis onze Slayma gesprekken en je piano vlogjes. Je bent een topper.

    Lente: Even zakelijk: Vraag. ANTWOOOOORD. Heb je wel de stekker erin gedaan van de mp3 speler? Jouw antwoord hoop ik: Jaaahaaaaa :-p. In elk geval moet je em denk ik in principe elke nacht opladen en dan moet ie vol zitten. En anders vraag je maar of Wim voor je wilt zingen. Even persoonlijk: Wat doe je het toch goed daar. Je straalt oprecht Gods liefde uit. Topper! Succes met de sunsets.

  • Maarten van Campen
    2 dagen ago

    Ha lieve Thirz,

    Wat een mooie verhalen weer! We kijken elke dag uit naar jullie blog, erg leuk om te lezen!
    Super fijn om te lezen dat je het goed hebt!!
    Trots op jou!! Dikke kus, papa

  • Hee Rhode,

    Whaat iets te veel brieven opengemaakt?? 1 per dag mevrouw. Haha jes, leuk om wat van jou zelf te lezen en je op de foto’s te zien. Lekker aan njieten girlie! Doe je goed. Ik heb al een paar keer gehad dat ik je wilde appen om te vragen hoe het is en dan besef ik dat je daar helemaal geen mobieltje heb. Maar mooi deze verhalen. Doe je zelf ook lekker foto’s maken met je compaktje? Oke groetjes slaap lekker! X Geke

  • Dag lieve Thirz,

    Wat geweldig, dat we elke dag kunnen lezen, wat jullie doen op de plek, waar jullie nu zijn!! Hoe is het kinderwerk gegaan? Vond je het leuk om te doen? Ook leuk, dat je met de kinderen bent gaan roeien. Je hebt vandaag waarschijnlijk gemetseld. We genieten van de blog! Geniet van alle mooie en fijne dingen, die je mag doen daar!! We denken aan je. Dikke kus van opa en oma Van Campen

  • Ha lieve Tum, Heb je lekker gemetseld? 900 stenen is wel veel. Heb je nog een Tumpie gedaan? Ik hoop dat je vandaag ook nog een leuke dag hebt! Ik mis je🥰🥰 Grote kus van Abeni

  • Ha lieve Lieke🥰

    Hoe is het ermee?
    Je bent al bijna 1 week weg uit Holland🇳🇱 Wat vliegt de tijd hè.
    Mooi om te lezen wat jullie daar allemaal beleven. Heb je al een muurtje gemetseld?
    Volgens mij heb je het daar heel erg naar je zin.
    Hier gaat alles goed hoor.
    Indy 🐶 is je kwijt, ze gaat regelmatig even op jou slaapkamer kijken of jij er bent, en komt dan teleurgesteld je kamer weer uit🤭
    Geniet je een beetje van de zon en de warmte? Heerlijk joh, de zon schijnt hier, maar tis koud.
    Lieffie, geniet van alles wat je daar beleefd.
    Ik mis je gezelligheid hier❤️

    Liefs mama Marijke🥰

  • Willy van Hierden
    2 dagen ago

    Hey Selena,

    Wat ben jij en zijn jullie goed bezig. We genieten van alle berichtjes en mooie foto’s.
    Geniet er nog even van liefs opa en oma van Hierden 😘😘 en tot snel.

  • Hee Lieke!
    Hoe is het daar? Ben je een beetje aan t genieten?
    Heb je al mooie foto’s kunnen maken, en al mooie dingen gezien?

    Hier is alles goed! We zijn allemaal lekker aan het werk! En verder doe ik wat leuke dingen met de meiden en in huinen!

    Geniet nog ff lekker daar meis!
    Succes!
    Liefs!

  • Heej Nootje,
    Het begint echt steeds meer op te vallen dat je er niet bent. In het begin was het nog alsof je naar school of naar je werk was maar zoveel dagen zonder je gezelligheid is wel gek! Hoe is het met je, aan de andere kant van de wereld? Op de foto met het lijstje met alle namen zagen we dat je op de bouw was, je zult wel gespierd terug komen 🙂 Maak maar veel foto’s want we zijn echt heeeeel benieuwd naar al je verhalen en indrukken.
    Succes bij alles meis! Dikke knuffel, papa, mama, Julia en Sem

  • lieve thirz,
    was het metselen leuk gister, was het moeilijk? wij hadden vandaag eco en natuurkunde ze gingen echt slecht dus ja. ik mis je echt heel erg ook op school enzo. maar gelukkig heb jij het wel heel leuk.
    xxx~ jonneke💗💗💗

  • Fenne, Roos, Chantal, Evitha en Suus
    2 dagen ago

    Heey Teddie! Weer wat berichtjes van ons want we missen jou❤️

    Allerliefste Teddie,
    Hoe gaat t met je? Ik lees elke avond de blogs en het klinkt alsof jullie het heel leuk hebben. Ik zie je alleen niet op foto’s, dus ik denk dat je die ontwijkt ofzo hahaha.
    Met mij gaat het goed, we zitten we nu midden in de toetsweek en het is allemaal best wel moeilijk, maar het gaat wel prima bij mij. Verder heb ik niet zo veel te vertellen denk ik, ik hoop dat je het leuk hebt daar
    Ik mis je
    Xx Fenne 🩷🩷

    Heyy Ted,
    Hoe was het metselen, kon je het een beetje? Ben benieuwd om te horen wat je de aankomende dagen weer gaat doen. Ik heb nog twee daagjes toetsen en dan ben ik eindelijk klaar, tot nu toe gaat alles best prima maar ik heb nog geen cijfers terug. Gister moest ik met Dana training geven en Anton kwam gezellig kijken (joepie!), ook mochten we lekker zelf trainen, wat natuurlijk super saai was omdat jij er niet was🥺. Ik mis je en ik hou van je💋❤️
    Liefs, Roos (muur🧱)

    Hee Teddie!! Zo te lezen heb je het echt heel erg naar je zin daar, ben best wel jaloers! De toetsweek is denk ik wel iets verbeterd, maar het gaat nogsteeds niet top. Vooral maatschappijwetenschappen die heeft me echt gepakt. Ik mis je heel erg en kan niet wachten je weer te zien❤️Xxx Chantal

    Lieve Teddie je bent al bijna een week weg dat is best wel lang eigenlijk ik hoop dat je het leuk hebt en dat het goed met je gaat. Het ziet er allemaal echt leuk uit ik denk niet dat je dit ooit ga vergeten. Mijn toetsweek gaat opzich wel prima kan beter maar het gaat niet slecht. Voor de rest is hier niet echt iets heel speciaals gebeurd. Ik kijk ook echt uit naar je berichtje ben echt benieuwd hoe je het vind. Ik hou van je Teddie en mis je echt kusjes Evitha ❤

    Hey Teddie,
    Hoe gaat het? Ben je lekker aan het metselen? Ik ben benieuwd naar wat je allemaal nog gaat doen en ik ben benieuwd naar je verhalen.
    Met mij gaat ‘t verder nu prima. Toetsweek is niet chill maarja ik heb niet echt een keuze. Met Daantje gaat het ook goed, en met Roos ook. Daantje lijkt echt best wel erg op Siep en ze is echt heel schattig. Echt heel bijzonder om haar vast te houden🙃
    Teddie ik mis je elke dag. Ik heb ‘About you’ ook op repeat staan❤️
    Ik hou van je en ik hoop dat je het nog leuk hebt daar!
    Kusjes van Suus💕

  • Rachel Gerritsen-Adema
    2 dagen ago

    Hoi Esri,
    Leuk om jullie verslag te lezen! Je maakt mooie, heftige dingen mee. En elke druppel die jullie op de gloeiende plaat druppelen is er eentje, dus heel belangrijk! Een hele goede tijd gewenst, maak veel mooie herinneringen!
    Liefs Rachel

  • Hé Fleur, harde werker!
    We zijn erg benieuwd hoe het metselen is gegaan. Inmiddels is het al een dag verder. Hopelijk heb je je vandaag alweer nieuwe ervaring opgedaan met kinderwerk of shack repair👍
    Ik heb een nieuwe reeks granola gemaakt, maar ben bang dat hij toch iets anders smaakt dan normaal😀.
    Veel liefs en we missen je,
    xxxmama

    Iemand anders hier, diegene is gisteren in de sloot gefietst en heeft nu jouw broek aangetrokken. Niet erg hè??
    Gr. Geheim

    Hoi Fleur, hier roetst de tijd voorbij, ik weet niet of dat bij jou ook zo is maar ja. We hopen dat het leuk was en blijft, en dat je nog lekker in de hitte kan zwemmen, bouwen, spelletjes spelen en nog veel meer. Hopelijk gebeurt er ook niks erg maar dat het leuk blijft. Groetjes van Jelka!

  • Opa en Oma Boonstra
    2 dagen ago

    Hoy Niels,
    Wat leuk we zien dat je bij de metselclub
    aan het werk bent geweest.
    Wij zijn benieuwd wat jullie vandaag weer
    hebben beleefd.
    Groetjes van opa en oma Boonstra

  • Mirthe vd end
    2 dagen ago

    heee thirzaa,
    hoe gaat het?? ik hoop dat je ons niet teveel mist:). met mij gaat het goed, alleen wij hadden vandaag dus eco en natuurkunde maar die gingen echt slechttt. ik hoop dat het bij jou gezellig is!! oww jaa, en m’n nieuwe trui is binnen😍😍. veel succes met wat je morgen gaat doenn

    kusjes van mirthe💗💗

  • Heeeyyy Bratertjesssss
    Vandaag weer een dagbespreking van jullie bestie Noa!
    Het was weer een dag met veel braatgesprekjes, die we wel nodig hadden in de toetsweek!
    Ik heb vandaag gehuild tijdens m’n mw toets en waarschijnlijk een 2 gehaald, maar dat is een probleem voor later.
    Verder waren alle afhaalpunten dicht dus heb ik nogsteeds mijn pakketjes niet kunnen ophalen, maaaaarrr gelukkig kan dat morgen.
    We zijn op dit moment random weetjes aan het bespreken in de Braatgroepsapp, die Rianne ons vertelt!
    Jorrit vindt op dit moment de jumbo de beste plek op aarde, maar daar zijn wij het niet mee eens🙃
    Verder mis ik jullie heel erg en wil ik wel wat meer horen in jullie verslagjes dat jullie ons missen hoor!! Wij missen jullie namelijk heel erg❤️❤️
    Op dit moment zijn we het leren voor de toetsweek aan het uitstellen door Jorrit te plagen, Maartje en Nootje staan 3-0 voor, dus we winnen zeker.
    Verder heb ik weinig te zeggen denk ik, ik moet zo maar met Menno gaan leren…
    Oh ja we hebben gister genoten van een foto van een halve rat die in lokaal 120 lag. Lisette heeft m opgeraapt met 2 geodriehoeken, dus even respect🫶🏻!
    Ik denk dat dat m weer was voor vandaag, veel plezier nog en tot morgennnn❤️❤️
    Xxx van mijjjj

  • Hé Sem,
    Dagje bouw gehad gisteren, en heel wat stenen gemetseld las ik! Toppertjes zijn jullie allemaal!
    Super leuk om jullie belevenissen te volgen. Heel veel succes weer voor morgen, en geef maar veel van Gods liefde weg aan de kinderen daar!❤️

    Lieve groetjes van ome René, tante Angelique en een extra knuffel van Rianne die een paar dagen bij ons logeert samen met Joah.

  • Hoi thirz hoe gaat het. Heb je al kinderwerk gedaan en shack gerepareerd. Thuis gaat het goed hannah had dinsdag gekookt en myrthe vond het zelfs lekkerder dan pasta cabanara. Ze had pasta pesto gekookt . Hou van jou mis je groetjes joost

  • Hee lieve thirzzzz, hoe gaat het daarrr? Mijn eerste berichtje! Heb wel elke blog gelezen hoor! Wat liefff dat tasje! Die brief ik denk dat je weet waar ik het over heb maar of dat klopt? Dat weet ik niet! Hoop het misschien stiekem wel een beetje! Maar ik heb wel al veel verhalen die ik je wil vertellen! Ik mis je best wel erg! Maar het is super leuk om te zien dat je het naar je zin hebt! Dikke kus van je lieve kleine zusje! 💋💋💋

  • Heey Joelle!

    Wat leuk om deze blog te lezen! Ik ben benieuwd welke nieuwe dingen je allemaal hebt ontdekt. Wat stoer dat je nu kunt metselen! Ik hoop dat je mega geniet van de natuur en met heel veel mooie herinneringen terugkomt. (Thuis word je sowieso enorm gemist ;-))

    Liefs,
    Janieke

  • Hey Lieke,

    Wat super leuk om elke dag een blog te lezen en foto’s te zien wat jullie doen en meemaken. We zijn benieuwd hoe het met je gaat en wat je ervaringen en belevenissen zijn. Genieten gaat je vast goed af daar. Ga daar nog ff lekker mee door. Voor je het weet sta je weer op Hollandse bodem.
    Met speciale groetjes van Lucas en Jasmijn. Als we het over de verhalen hebben vraagt Jasmijn elke keer wanneer je weer terug komt.
    Lieve Lieke blijf genieten, trots op wat je doet!!

    Liefs Piet, Gea
    Lucas & Jasmijn

  • Sandra Blankespoor
    18 uur ago

    Hoooooi lieve Liek.
    Hoe gaat het daar ?
    Je moet wat meer vooraan gaan staan als er foto’s gemaakt worden, want ik zie je veel te weinig op de foto’s😢. Ik mis je wel heel erg hoor, dus ik ben écht aan t aftellen tot je weer terug bent. Ik hoop dat je hele mooie foto’s hebt gemaakt en dat je het nog heel leuk hebt daar. Ik ga nu zometeen samen met Lisa naar Spirit om te trainen. Heel veel plezier daar nog en tot volgende week. Heeeeeel veeeeel 😘😘😘😘😘😘😘😘😘 van Lautje…

    Oh ja, ik moet van mn moeder vragen of je je afritsbroek wel mee hebt 🙈😂😂😂😂
    Doooooeeeeeiiiii 🥰😻😘🥰😻😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch