My land is jou land

Het lied van de dag is van Stef Bos, My land is jou land. In dat land bouwen we aan de tempel van de Heer: Re aga tempele ya jeso !

Hallootjes, vandaag wordt de blog geschreven door: Thirza, Teddie, Marleen, Maud, Niels en Charlotte. Wij zijn het groepje van mama K. (Karin) en Hein. We werden om zeven uur wakker gemaakt door Wim, snel klaarmaken en naar de ontbijtzaal. Vandaag worst, neon roze yoghurt en krentenbrood gegeten. Van onze groep is Thirza naar shack repair geweest, Maud naar de bouw en de rest naar kinderwerk. Vandaag zullen jullie over alle drie iets te lezen krijgen.

Bouw:
Nadat de groep van gisteren de achterste muur heeft gemetseld, ging vandaag ook weer een groep hard aan de bak bij de bouw. Het doel was om drie van de binnenmuren af te metselen en het laatste laagje op de achtermuur te plaatsen, dit is met onze harde werkers natuurlijk gelukt. We hebben vandaag 700 stenen gelegd. Rond een uurtje of 12 kwam Jan weer langs met de lunch, vandaag was het een lekker bammetje. We hebben aan het einde van de dag zelfs nog een stukje grind gelegd.

Shack repair:
Vandaag zijn wij begonnen met shack nummer drie. Deze shack was van twee wat oudere mannen die hier al veertig jaar woonden. Het was best confronterend om te zien hoe deze mannen in een huisje van nog geen 10 m2 alles moeten doen. We zijn begonnen met het dichtten van gaatjes in de golfplaten, en daarna hebben we de platen van het dak afgehaald omdat het hartstikke lek was. We vroegen ons echt af hoe die mensen de regen van gisteravond hebben overleefd. Anne en Thirza zijn met Jan nieuwe platen gaan halen, en daarna is Jan nog meer nieuwe platen en balken gaan halen om het huisje te repareren. We zijn een poos bezig geweest met de nieuwe platen erop zetten, alles ging op een Zuid-Afrikaans tempo😊. Omdat er niet genoeg te doen was voor vijf van ons, zijn een paar met de kinderen uit de buurt gaan spelen. Eigenlijk is het shack repair dus ook veranderd in een soort kinderwerk. Er stonden uiteindelijk namelijk meer dan vijftig kinderen! Tussendoor hebben we nog bij Jan geluncht. We waren rond een uur of vier klaar en toen zijn we teruggegaan met de mensen van het kinderwerk.

Kinderwerk:
Voor ons was het de eerste dag kinderwerk en dus ook de eerste keer in de sloppenwijken. Het is best wel heftig om te zien hoe de mensen daar leven tussen al het afval en de stank. We gingen eerst naar de school toe om daar met de kindjes te spelen. Toen we binnenkwamen zaten ze nog te eten en was het erg rustig, maar toen de bordjes leeg waren kon de drukte beginnen. Alle kindjes kwamen op schoot, gaven je knuffels en gebruikten je als klimrek. Het is erg leuk om te zien dat we door zo’n klein iets een grote lach op de kinderen hun gezicht kunnen krijgen. Daarna zijn we door de sloppenwijk gaan lopen om met de kinderen te knutselen. Eerst hebben we een verhaaltje voorgelezen over het verloren schaap en vervolgens hebben we een schaap met wol bedekt, die ze vervolgens konden inkleuren. Nadat we dit hadden gedaan was het tijd om met ze te gaan spelen en knuffelen. Daarna zijn we teruggegaan naar de school waar Jan ons weer goed verzorgde met de lunch. Toen iedereen de lunch op had, en zich had ingesmeerd gingen we op weg naar sloppenwijk nummer twee. Hier gingen we ook weer door de sloppenwijk lopen om de kinderen op te trommelen om gezellig met ons mee te gaan. Uiteindelijk belandden we met 40 kinderen onder een boom om hetzelfde verhaal te vertellen en te knutselen als bij groep nummer één. De kinderen genoten ervan en vonden het erg gezellig.
Toen iedereen zijn schaapje had ingekleurd was het tijd om te gaan spelen. We begonnen met de parachute waar alle kinderen onder gingen zitten, en de parachute omhoog en naar beneden gingen doen. Daarna werden ook de bellenblazen en het springtouw tevoorschijn gehaald, en uiteindelijk hadden we een groep van meer dan 80 kinderen bij elkaar. Marleen en Teddie gingen met een groep springtouwen, en daarna bellenblazen, en een groep die achter Niels aan gingen rennen. Toen het tijd was om te gaan, was het moeilijk om afscheid te nemen, omdat de kinderen er zo erg van genoten en het echt heel gezellig hadden.
Al met al was het een erg gezellige en geslaagde dag, en is er weer veel voortgang gemaakt.

Charlotte:
Ha lieverds, vandaag een berichtje van mijn kant. Het gaat goed hier en elk berichtje staat op de foto. Gister heerlijk op de bouw aan het moeken geweest en vandaag het kinderwerk meegemaakt. De bouw vond ik heerlijk en voelde ook echt nuttig. Het kinderwerk was leuker als ik had verwacht maar wel heftig om te zien dat de kindjes daar op blote voeten door het glas lopen. ‘s Ochtends in de stilte buiten zitten bevalt erg, de omgeving waar we zitten is prachtig dus dat zal wel wennen worden als we ik weer thuis ben. ( voor je het weet is het zo ver mam 😊) De natuur en de dieren zijn prachtig! Vandaag vijf giraffen gezien, helaas te laat om een foto te kunnen maken dus die komen nog Willemijn. Slapen gaat best maar dat is niet anders dan ik had verwacht, helaas is het zaterdag middag niet gelukt. Hier nu lekker slapen, doei.

Maud:
Hoi lieve gekkies, eindelijk is het mijn beurt om iets te laten horen van mij. Ik vind het echt super leuk om te lezen wat jullie reageren onder de andere blogs, ik begin jullie daardoor wel een beetje te missen, zeker blijven doen dus. En voordat ik verder ga, nee mama mijn knie heeft die wandeling niet overleeft, maar dat boeit ff niet we gaan gewoon door. Verder heb ik gister kinderwerk gedaan, wat ik echt super leuk vond. Het is echt heel bijzonder hoe je een lach op hun gezichten kan toveren met iets zo kleins. Vandaag stond ik op de bouw, en ja papa, ik had zeker hulp nodig met het metselen, maar aan het eind werd ik een professional genoemd door de bouwvakker die daar liep :). Ilse ik ben heel benieuwd naar je Beauty and the beast review, laat me zeker weten wat je ervan vond. Maar wat vond ik het toch leuk en lief toen ik jou naam zag staan! Marloesje ik kijk er ook nu al naar uit om weer met jou bij te kletsen en mis jou ook wel een beetje!! Ohw en pap en mam, ik mag de belijdenisdienst van Ilone terug kijken zondag, dus dat ook ff gefixt. Hebben jullie mijn kaartjes trouwens nog gelezen? Love jullie en spreek jullie over een dag of 5 weer!
PS: Geef Cody een knuffel voor me, want mis hem ookkkkkk!


Niels:
Hoi hallo thuis
Al een heerlijke paar dagen achter de rug en eindelijk achter de laptop duiken om reacties te geven op alle berichten. Heel leuk alle vragen in de berichten, maar dan kan je vervolgens niet reageren, das best lastig :). En ja het cadeau is gevonden, dit keer niet onderin de tas laten liggen, en m’n tas is zelfs helemaal leeg geweest. Heel veel leuke dingen gedaan afgelopen bijna hele week, donderdag aangekomen en lekkere rust dag, en vrijdag meteen aan de bak, stenen sjouwen op de bouw, erg mooi om te zien hoe ons project erbij staat van vorig jaar. Weer erg lekker eten, en zo thuis weer droog brood eten word toch wel afkicken, elke dag lekker ontbijt en diner. Erg veel zin om donderdag weer aan het werk te gaan en de shack repair te doen. Hieronder de reactie op (alle?) vragen die in de reacties stonden:
Ja het cadeau is gevonden, niet onderin de tas dit keer. De Knuffel Stempelkaart van Bo is al overstroomd 😉 . En mijn zonnebril is (nog) niet weggewaaid, maar was m wel n keertje bijna kwijt toen hij in de bus uit mijn tas was gevallen. Zwemmen nog niet zo vaak gedaan, niet zo warm als vorige keer. En ook hier hebben we de regen meegenomen, Zondag nadat we in de kerk gevraagd hadden om regen, begon het die middag nog met regenen en is het tot maandag laat nog door gegaan in vlagen. En in tegenstelling tot vorige keer is het niet om 6 uur opstaan maar 7, en dat is toch wel een grote luxe.

Marleen:
Lieve allemaal, na al meerdere heerlijke dagen hier op de Witte duif, is het eindelijk tijd om iets van me te laten horen. Het is hier echt super gezellig met iedereen, en ik geniet van alles wat ik hier meemaak. Allereerst vind ik het echt mega lief dat er zoveel reacties worden gezet onder de blog, en hier moeten jullie elke dag dan ook zeker mee doorgaan, want ik zie elke dag uit naar de reacties :). Ik moet zeggen dat ik jullie hierdoor wel ga missen hoor. De omgeving is hier echt super mooi, en er is éen heel mooi plekje waar ik elke dag wel zit om te schrijven of te lezen. Onderweg hebben we vandaag 5 giraffes gezien, en gister ook al 2. Papa en mama geniet van de tijd in Portugal (en wanneer gingen jullie ook al weer?). HG en AR niet teveel bekijken op m’n telefoon hé, behalve mijn spelletjes spelen. Jullie moeten mijn snaps maar niet openen want dat vind ik veel te leuk om te zien als ik terug ben. Gister op de bouw natuurlijk spierballen gekweekt zodat ik mega sterk terugkom.
Geef maar extra veel knuffels van mij aan Luna want de enthousiasme waarmee ze me komt begroeten elke ochtend mis ik ook wel. Mama het is maar goed dat je had gezegd dat er iets in keer op keer zat anders had ik het zeker nooit gevonden. Bedankt voor het lieve kaartje <3. Tot nu toe hebben we nog geen spinnen op de kamer gehad, en anders gil ik wel en ben ik weg. (Ik heb er in de kerk wel 1 gedood met mijn schoen, en de dienst duurde trouwens maar 1 uurtje.) Elianne in het vliegtuig heb ik heerlijk geslapen door je pilletje, en hier slaap ik ook heerlijk.
Ik hou van jullie en ik spreek jullie snel weer! Liefs mijjj

Thirza:
Hee liefies, ik ben eindelijk aan de beurt om een stukje te schrijven! Het is hier echt supergezellig en mooi! Ik heb al een Zuid-Afrikaanse kerkdienst meegemaakt (echt heel anders dan in NL!), ik heb zebra’s en giraffen gezien, ik heb al gebouwd, en vandaag ben ik voor het eerst in de sloppenwijk geweest. Dat was echt heel heftig om te zien, normaal zie je het heel kort op een filmpje ofzo, maar nu stond ik er echt middenin en kon ik er niet voor weglopen. Wat ik in de sloppenwijk heb gedaan, hebben jullie al gelezen :).
Nog even om terug te komen op al jullie lieve vragen: het eten in het vliegtuig was best te doen, maar ik zou meer zin hebben in een nacho-schotel :). Metselen is ook echt veel leuker dan ik had gedacht! Oh ja, Jonneke en Mirthe, ik heb echt niet expres de twee wimperkrullers meegenomen! En dankjulliewel dat m’n engels cijfer er eindelijk opstaat, ik ben er echt blij mee! En oh ja, Thirza, heel veel succes nog de laatste dagen toetsweek zonder ons, en een leuke naam voor je unicorn: Ben of Frekky.
Verder mis ik jullie wel, maar jullie lieve berichtjes maakt wel heel veel goed<3, vooral jouw lange mama, en die van de anderen vind ik ook heel lief. Ik hou heeel veeel van jullie, tot snell.
Liefs Thirza <3

Teddie:
Hee lieverds, we zijn eindelijk aan de beurt om wat te schrijven met ons GMG groepje dus jullie krijgen eindelijk een reactie terug. Het is hier zo leuk, de eerste paar dagen waren vooral installeren en leuke dingen doen. Gister zijn we echt begonnen met werken, ik heb gister in de bouw gewerkt, het ging echt soepel en we hebben veel gedaan. Vandaag mocht ik kinderwerk doen, dat was echt leuk maar aan de andere kant wel heftig. De kinderen zijn heel enthousiast en lief. Aan de andere kant is het moeilijk om daarna weer weg te gaan. Maar het is fijn om te kunnen helpen met kinderwerk en de bouw.
Jullie berichtjes zijn echt super lief en ik schrijf ze allemaal op. Dus blijf ze vooral schrijven, want iedereen rent naar de eetzaal als ze weer binnen zijn gekomen (ik ook). Over de foto’s: ik duik niet weg maar ik sta er steeds toevallig niet op ;). Er staat nu wel eentje op dus ik hoop dat het zo goed is. De enveloppen die ik elke dag mag openen maken ook echt m’n dag. Jullie zij zo lief allemaal. Fijn dat de toetsweek goed gaat bij jullie (en naar Suus: wat is Daantje een leuke naam!) Als je hier bent besef je iets meer hoe veel mensen je om je heen hebt die je waardeert. En dat doe ik echt! Ik hou echt veel van jullie allemaal en mis jullie erg (jullie toch wel het meest pap en mam). Liefs Teddie

Papa Hein en mama K ( Karin ) .
Wat een harde werkers zijn het .Wij zijn enorm trots op de deze kanjers.
In de township hebben ze met veel toewijding en liefde met de kinderen geknuffeld en gespeeld.
Het is een voorrecht om met jullie kinderen deze reis te mogen maken.

102 Responses to “My land is jou land

  • wat een leuk fotos!!!!
    ik word jaloerssss
    Anne ik hou van je<3
    Lenthe ik hou ook van jou
    en Braaters ook van jullie
    en de rest ik hou ook van jullie
    en aaaaaaaaaaa, kom snel terug alsjeblieft
    nog maar 9 daagjess

    Kusjes Havaaa

  • Heey leukerdssss,
    Noa weer🙈
    Ik heb 3 seconden geleden een berichtje op de site gezet, maar we doen het nu gewoon nog een keer!
    Wat zien de foto’s er leuk uit! Ziet er echt uit alsof jullie het naar je zin hebben, ik word steeds jaloerser hahahaha!
    Ik ga nu niet zoveel meer typen, maar ik kan niet wachten om jullie weer te zien (Miloutje heeft geteld, nog 9 nachtjes slapen voor ons en dan zien we jullie weer)
    Momenteel is het 22.41 en ben ik nog wiskunde aan het leren, maar ik vind jullie nu even belangrijker❤️❤️
    Tot snel weer!
    En Anne, effe wat vaker je hoofd laten zien jij, ik zie je amper. Al een tomaatje? Of valt het nog mee?
    Xxx je liefste zus en een likje van Nikki

  • ow lente het spijt me dat ik je naam verkeerd heb geschreven 🙂

  • Hey Charlotte,

    Wat fijn even wat van je te horen en te zien! Blij dat je het zo naar je zin hebt, je zult veel indrukken opdoen, en ook om te zien dat niet alle kinderen een “gouden mandje” hebben zal indruk maken! We zijn erg benieuwd naar de verhalen als je thuis komt! Slaap lekker lieverd, en ik zet weer een kruisje door de dag😊 Hou van je!

    Liefs Mam

  • haii braatbruggersss
    NEON ROZE YOGHURT?!?!? lekker chemisch wel
    eerlijk gezegd nog steeds niks te vermelden behalve dat ik geen woord heb kunnen opschrijven op mijn duits toets 😀

    en like kunnen jullie al terugkomen ofzo? het wordt met de dag depressiever

    ciao ciaoo en tot morgen (hopelijk)

  • He lieve Rhodé!
    Wat een enthousiasme weer. We kunnen je helaas niet op de foto vinden. Morgen maar weer even in beeld gaan staan. We zijn erg nieuwsgierig naar hoe je alles beleef daar. En hier is het stil. Ik mis je gezelligheid meisje! Geniet van elk moment! Dikke knuffel van mams

  • Wat een mooie berichten van jullie! En wat een lieve foto van jou, Ted!!
    Heerlijk om te lezen dat het goed gaat en dat je prachtige ervaringen hebt.
    Zulke bijzondere herinneringen straks 😍

  • Mirthe van Setten
    2 dagen ago

    hee schatjes!
    ik ben er vroeg (of eigenlijk laat) bij deze keer. Ik wil jullie even zeggen dat de Achterblijvers elke dag sturen dat we jullie zo mega missen! Jullie zijn echt queens dat jullie dit allemaal doen! Blijf strijden en stralen zoals jullie altijd doen!
    heel heel heel veel liefs,
    mirthe🫶🏻

  • Hey lieve Thumpie,

    Jaaaaa, je staat weer op foto!!! Je ziet er heel professioneel en sterk uit. Moker hé, ik word er bijna bang van.
    Vandaag had ik een afspraak bij onze bestie Arnold. Ik heb maar even verteld dat ik jouw pen had genakt. Gelukkig kon hij er om lachen. En je raad het nooit. Ik krijg dezelfde pennen als jij. Twinninggg!!! Verder was hij heel erg tevreden. Hij gebruikte zelfs uitroeptekens tijdens het typen. Ik voelde me echt vereerd.
    Ook had ik vandaag mn eerste tentamen. Ik denk dat die best prima ging. Ik zat in een hele grote gymzaal met kapot veel andere mensen. Het leek wel een film. Morgen heb ik nummer 2, spannond. Dat was ook wel alles wat ik in de tussentijd heb meegemaakt hahaha.
    Ik hoop dat je snel weer mag schrijven, ik mis je namelijk een klein beetje (heel erg).
    Lof joe <3

    Liefs Sief

    • En slay, ik heb weer eerder gereageerd dan mama 🙂 Ik heb denk ik mn talent gevonden.

  • Hey Charlotte, fijn om te horen dat je het bouwen en het kinderwerk zo leuk vindt. Mooie foto’s, benieuwd naar wat we nog meer van je te zien krijgen.
    Wat betreft de rust in de ochtend, is wel fijn een momentje voor jezelf. Hier net je knetterding uitgelaten 😁
    Geniet nog van het werk, de omgeving, de kinderen en elkaar de komende dagen en werk ze.
    Liefs Dragan

  • Wim van Maanen
    2 dagen ago

    Hé Rode, hoest nou? Eigenlijk best leuk om zo te communiceren. Berichtjes over en weer te sturen. Elke avond weer uitkijken naar jullie verhaal. Wij genieten er ook van . Zet je nog maar weer eens in de spotlights, kunnen we zien of je al wat verschiet.
    He dikke knuffel en van je pa, fakka

  • Lieve Bo
    Wat heb je vandaag gedaan? Gemetseld of shack repair. Beide is zinvol.
    Ik kijk er naar uit weer iets van jou te lezen, papa en ik en oma en opa van Gammeren zitten ‘s avonds al veel te vroeg klaar met onze tablet om het verslag te lezen 🤪.
    Ik lees net van Niels dat je “knuffel stempelkaart” al is overstroomt. Fijn dat jullie elkaar vinden als dat nodig is.
    Ik ben zo benieuwd naar je verhalen? Tot snel lieve, mooie meid van me.
    Kussen en knuffels van mama en papa ❤️🥰🥰🥰 en een pootje van Guusje.

  • Ha Lieve Han,
    Hoe gaat het met je?
    Het is zo mooi om al die foto’s te zien.
    En helemaal fijn als we jouw er op zien.
    Soms kan ik bijna niet geloven wat jullie daar
    Allemaal doen. Echt gaaf als je dan zo huisje van die 2 mannen weer wat beter kan maken.
    Je zal zelf ook soms niet weten wat je ziet,
    Staat leuk bij je die blauwe en roze overal.
    En wat hebben jullie mooi gezongen in de bus.
    Hier was het vandaag ook heerlijk weer. Lekker buiten gezeten aan de zijkant en aan jouw zitten denken. We missen jouw hier enorm. Zou je zo graag ff willen vast houden. ❤️lieve Han welterusten voor vannacht en we zijn enorm trots op jouw. Dikke knuffel pap en mam😘😘

    • Hé Teddie, trots op jou! Wat mooi om mee te lezen en mee te leven. Je bent een topper en wat breng je daar wat moois: jezelf!

      • Carolien Hooghiemstra
        14 uur ago

        Hey Maudje 🤗
        We hopen dat jij daar geniet. We missen je!
        Liefs, Ruth en Carolien ❤️

  • Lieve allemaal en speciaal (onze) lieve Anne,
    Wat een prachtige foto’s en verhalen weer!
    Jullie doen mooi en zinvol werk.
    Geniet met en van elkaar!

    Morgen een langer berichtje, maar mijn wekker gaat morgen om 6.15 uur dus ik ga lekker slapen.
    Xx ❤️ mama (Hou van jou)

  • Lieve Niels.
    Wat een mooie foto van jou, fijn om jou te zien met al de kinderen aan je 💖.
    Ik geloof je meteen dat die knuffel stempelkaart is overstroomt, 😆 maar ik ben er wel blij mee dat je er voor Bo wilt zijn, dank je wel.
    Nog een fijne werkzame tijd en tot snel.
    Liefs Miranda en Mario.

  • Hannah Van Campen
    2 dagen ago

    Heyy thirsje, al lekker bruin geworden? Uv zal wel hoog zijn. Fijn dat je het zo leuk hebt. Mis je wel hoor!! Gelukkig kan ik je kleren aan nu… dan denk ik aan je😉 Veel succes met kinderwerk en metselen en mooie dingen mee maken! Hou van jou lieverd x je grote zus

  • Lieve lieve Ted,

    Wat heerlijk om even wat direct van jou te horen!
    Wat een PRACHTIGE foto. Graag dagelijks zo eentje! Wat ben ik super trots op je. Dit ben jij helemaal 🥰😍.

    De timing kon ook niet beter want Morris had vanavond een “ik mis Teddie zo” dip. Ik doe stiekem een beetje met hem mee en heb vandaag jouw Sol de Janeiro luchtje wat ik veel te zoet vind opgespoten zodat je wat dichterbij voelt 😂🙈 .

    Wat kan ik me het goed voorstellen dat het zo dubbel voelt. Aandacht geven en dan meteen weer moeten loslaten. Maar jij hebt even je liefde en tijd uitgedeeld aan deze kids, supermooi! Was de bellenblaas een succes? Veel te weinig potjes zeker. Misschien kunnen jullie met afwasmiddel nog navullen… ?

    Lieverd, we missen je. Maar wát tof om te lezen hoe je het daar hebt en wat je allemaal doet. Wij genieten op afstand met je mee.

    Hele hele heeeeele dikke kus en knuffel van mama ❤️. Love you to the moon (en verder/ en ik meer dan jou 😉).

  • Lieve Ted, wat heerlijk om van je te lezen en je foto te zien! Wat een fantastische foto ⭐️

    Wat heerlijk dat je het zo goed hebt daar en iets van jouw liefde en leven kunt geven aan de kinderen daar.

    Ik mis je lieve meid, slaap lekker of een fijne dag! ♥️

    Pap

    • Lieve allemaal en speciaal (onze) lieve mooie Anne,
      Wat een prachtige foto’s en verhalen weer!
      Jullie doen mooi en zinvol werk.
      Geniet met en van elkaar!

      Morgen een langer berichtje, maar mijn wekker gaat morgen om 6.15 uur dus ik ga lekker slapen.
      Xx ❤️ mama (Hou van jou)

  • Hoi lieve Noa,

    Wat leuk om iedere avond weer een verslag te lezen van jullie dag. Ben je toch weer een beetje in beeld. Vandaag zagen we je zelfs op het filmpje van het lied dat jullie zongen, in de bus zitten.
    Klopt het dat we je ook op de foto zagen staan bij het metselen? Stoer hoor hoeveel werk jullie verzetten.
    Je vertelde dat je zin had in het kinderwerk. Hopelijk ben je snel aan de beurt!
    Veel plezier nog!
    Liefs, opa en oma 😘

  • Hoi lieve Lottepot,
    Fijn even je zo bezig te zien, top lieverd!!
    Geniet van alles wat je daar kan doen, voor de mensen en de kinderen daar..
    Liefs knuffie♥️ oma kip

  • Ps. Anne, ben je al bruin?
    Jump je morgen ff naar voren als er foto’s gemaakt worden? Xx 🤗😎

    • Arenda Haan
      1 dag ago

      Sem vd B
      Zo leuk om te lezen en te zien hoe jullie bezig zijn en wat jullie beleven. Het lijkt wel of ik daar ook weer rondloop zo herkenbaar.
      En wat gaat de bouw hard. Jullie zijn toppers.
      groetjes aan jullie allemaal .
      Arenda Haan

  • Hey charlotte
    De foto’s zien er allemaal super leuk uit en het was leuk om eens wat van je te horen

  • Lieve Marleen,

    Eindelijk een teken van leven en foto’s! Als ik die foto’s met die schattige kindjes zie wil ik t liefst meteen op t vliegtuig stappen om er ook heen te gaan. Volgende reis ga ik gewoon mee in je koffer. Echt heel fijn en mooi wat jullie daar voor die kinderen betekenen!

    Enne fijn dat m’n pilletje gewerkt heeft, nu weet ik dat ik hem zelf ook veilig kan gebruiken als ik naar Kenia ga.
    Trouwens ik vrees dat je snapjes (iig in de Drollen&co groep) wel bekeken worden, kreeg opeens een snap van ‘Marleen’ met een hoofd van Anne-Ruth (huh?!?😂) maar ik zal er extra veel sturen de komende dagen zodat je die allemaal terug kan zien.

    Meid lekker verder genieten van alle mooie dingen daar en succes weer met t werk morgen!

    Liefs Elianne ❤️

  • Hoi lieve Maud, leuk om jouw verslagje te kunnen lezen. Ik merk dat je echt aan het genieten bent. Leuke foto van jou. Aardje naar je vaartje als professionele metselaar!
    Sterkte verder, en geniet ervan.
    Liefs Jopa.

  • Afranina Oostendarp - de Wolf
    2 dagen ago

    Hoi Teddie, wat leuk te lezen wat jullie allemaal doen en wat een goed werk jullie verzetten. Lijkt mij bijzonder om mee te mogen maken hoe die mensen leven en met weinig heel blij zijn. Hopelijk slaap je goed en kom je lekker bruin weer terug. Het is leuk om elke dag de verslagen te lezen van jullie en je nu ook op een foto te zien. Ik ben benieuwd naar de verhalen als je weer terug bent. Doe Bo ook de hartelijke groeten. Groet Afranina

  • Ha lieve, lieve Thirza!
    Wat heerlijk om jouw persoonlijke berichtje te lezen! In alles wat je schrijft en de foto’s die ik zie, geniet je zichtbaar! Ik ben heel blij dat het zo gezellig en goed is met elkaar! Het lijkt me superbijzonder om daar te kunnen zijn, hoe mooi het land is. Genieten van de loslopende dierentuindieren, de mooie hike. Gisteren al druk gebouwd. En dan vandaag shackrepair. Lijkt me confronterend! Respect voor jou, meisje, dat je dit doet. En ik weet dat je dit echt met hart en ziel doet😘❤️. Jouw blonde koppie tussen meer dan 20 kinderen. Ik ben benieuwd naar alles wat er in je hoofd omgaat. Welke gedachten, vragen, ideeen en dromen je hebt. Je hoofd zal niet stil staan, maar ik hoop dat je regelmatig even je hoofd leeg kunt schrijven. En dat je met anderen kunt delen en praten over alle indrukken en ervaringen, juist ook na vandaag.
    Alle praktische kluservaring die je opgedaan hebt, wat je van opa geleerd hebt😉, kun je nu goed gebruiken… bij het bouwen en ook bij het repareren. Bij het kinderwerk, en ik vermoed dat je dat misschien morgen gaat doen, zal je hart zeker sneller gaan kloppen! Maar ook daar zul je met moeilijke dingen geconfronteerd worden. Maar ook superbijzonder wat jullie daar als groep voor de kinderen mogen betekenen. Omzien naar elkaar, liefde delen (ook het shack repair).
    Ik hoop dat je van dit lange berichtje ook weer zult genieten 😉, maar ik ga nu (23 uur) toch maar stoppen. Het wordt tijd om te gaan slapen….
    Welterusten, slaap lekker! Weet dat ik aan je denk❤️! Houd van je, liefs mama

  • Baatenburg de Jong
    2 dagen ago

    Hoi lieve Thirza,
    Wouw wat een bijzondere tijd heb jij daar. Om nooit meer te vergeten. Wij leven iedere dag met jullie mee. Zo fijn is dat. Goed dat er naast werk ook tijd voor ontspanning is voor jullie. Een dikke knuffel van ons. Liefs opa en oma

  • He Charlotte
    Wat fijn om te horen en te zien hoe het gaat daar.
    En geloof meteen dat het indruk op je maakt allemaal.
    Nog heel veel plezier en succes daar.
    Groetjes Petra

  • Thirza Oskam
    2 dagen ago

    Hello meidennn,

    Het klinkt zo heftig wat jullie allemaal doen, ik ben echt trots op jullie! En de foto’s zijn zo mooiiiii ik bekijk ze geloof ik wel 10 keer om te zien of ik jullie kan spotten😂. Ik check deze blog inmiddels trouwens vaker dan Magister, wat misschien wel een klein beetje problematisch te noemen is (ik heb ook nog steeds geen cijfers😢). Hij was ook heel laat vandaag, dus ik moest laat opblijven (en misschien ook een beetje omdat ik Engels leren had uitgesteld). Maar dat was het waard, ik houd echt van jullie uitgebreide verslagen. Hopelijk lukt het een beetje met het verwerken van alles wat je daar ziet, het lijkt me echt heel moeilijk vooral ook omdat je in zo’n heel andere omgeving zit, zonder je familie (en zonder mij, ook heel zielig!). Gelukkig hebben jullie de gesprekjes en elkaar natuurlijk. Jullie kunnen dit💪❤
    Bedankt voor de prachtige naamsuggesties voor de unicorn. Dikke knuffel vanuit Nederland, slaap lekker en veel succes weer morgen!!!

    -xxx- Thirza

  • Milou Blijdorp
    2 dagen ago

    Heee liefjes,

    Het is laat dus ff niet zoveel te zeggen nu, maar volgensmij is het
    echt super leuk daar! Geniet ervan zolang het nog kan want,
    ja ik heb het geteld met Lisette, nog 9 nachtjes en dan kan ik
    jullie weer knuffelen. Dus geniet, geef alles wat je de mensen
    daar kunt geven en weet dat je nooit alleen bent!
    Ik denk aan jullie. Slaap lekker, hou van jullie! <33333

    Liefs Milou

  • Ha lieve Marleen,

    Wat leuk om eindelijk iets van je te horen, ik hoopte er elke dag stiekem al op! Het is al laat nu eigenlijk, maar maak toch even tijd om te reageren omdat je zegt dat je dat zo leuk vindt. Ik vind het tof om je te zien op de foto’s en zie je genieten! En wat zie je veel mooie dieren. De reis zal vast veel indruk op je maken!

    Ik zit nooit op je telefoon, alleen AR doet gardenscapes ofzo😂. Ik zal tegen der zeggen dat ze je snaps niet moet open. Ik mis wel je💩review elke dag;). Ik ben weer terug uit Frankrijk, wat super leuk was. Heb alleen een vos in mijn tarp gehad wat niet zo grappig was. Ik heb vanavond met Marthe afgesproken bij de Hebberd om alles te bespreken voor Praag, want daar ga ik volgende week heen. Morgen heb ik een lange dag school in Ermelo, maar we gaan naar het klimbos dus komt vast goed;).

    Ik ga stuk om de manier waarop je schrijft, helemaal op z’n Marleens. Ik ben benieuwd naar je enorme spierballen, misschien kan je Matthias dan eindelijk verslaan😉.

    Hopelijk lig je al lekker op één oor. Fijne dag morgen lieverd!

    Dikke kus♡

  • Hey Maud,

    Wat een super schattige foto is er van jou gemaakt, ik smelt!🥺 Hoe vond je het om te metselen? Was het lastig of viel het mee? Zo te zien en te lezen heb je het daar prima naar je zin, en dat is best een fijn gevoel kan ik je zeggen! Gister de eerste training zonder jou, was best gek hoor, met wie moet ik nu alle nieuwtjes bespreken? Ik zeg nu lekker vaak dat ik error heb, zodat Peter je ook niet snel zal vergeten hihi😜. Veel plezier nog Meid!🫶🏼

    Liefs,
    Marloes

  • Roos Wassink
    2 dagen ago

    Heyyy, Daaf, Anne en alle andere mensjes van BRAAT die daar zijn. Nog 9 nachtjes slapen en dan zijn jullie er weer. Ik tel de dagen af en kan niet wachten om jullie weer te zien en bij te praten over alles. Jullie worden gemist (niet alleen door mij maar dat merken jullie wel😅).

    Groetjes Roos!!

  • Roos Wassink
    1 dag ago

    Oh en Daaf, even terug komend op je mailtje.( ik weet niet of ik het er al over had gehad maar ja) ik vond het echt super lief en ik werd helemaal blij wakker. Ik kan helaas niet die zondag want ik ben dan een dagje weg en zaterdag moet ik helaas werken. Ik las net je mailtje even terug om de datum die je had genoemd te checken en er viel ineens een traan langs je wang. Ik mis je heel erg en kan niet wachten op de dag dat je weer terug komt.

    Groetjes Roos❤️

  • Lieve Marleen,

    Wat fijn om eindelijk een berichtje van jou kant te krijgen en je te spotten in wat foto’s. (Stiekem mis ik je een beetje en kijk ik hier al een paar dagen naar uit) Fijn ook om te zien op de foto’s dat je echt aan het genieten bent.
    Echt zo super lief al die kinderen en wat fijn dat jullie ze zo blij kunnen maken met iets kleins.
    Enne goed om te weten dat je nu ook handig bent met bouwen, komt misschien ooit nog een keer
    van pas.
    Goed ook dat je tussen alle drukte door wat tijd neemt voor jezelf!
    Wat moet ik me trouwens voorstellen bij neon roze yoghurt?!

    Oh ja ik open alleen je zinloze selfies snaps van al je vrienden verder blijf ik overal van af (volgens de opdracht die ik kreeg van je) ( ik zal de snaps in drollen & co ook niet meer openen). En ik heb ff je gardenscapes uitgespeeld met die map goed he 🙂
    Luna vermaakt zich nog goed hoor, maar ja nu zijn papa en mama ook nog weg dus misschien gaat ze nu wat verschijnselen vertonen dat ze jullie mist.

    Ik ga snel slapen want het is hier al weer laat, welteusten meisje! Geniet ook weer van de
    komende dag en succes weer met al het werk dat je weer mag doen!
    Liefs rupsje en natuurlijk weer een dikke knuffel van luna♡

  • Gijsbert van den End
    1 dag ago

    Ha lieve Thirza,

    Wat leuk om een berichtje van jouw te lezen vandaag! Het moet wel heel bijzonder zijn wat je meemaakt!
    Temidden van de armoede en compleet andere wereld… Super leuk ook om die foto’s van je te zien vandaag!
    Echt heel goed wat je doet, geniet van alle ervaringen, gezelligheid en avonturen en pas goed op jezelf!
    Hou van je!
    Papa

  • lieve Noa,

    eindelijk sta je weer op de foto, kunnen we je even zien 😀. weer lekker aan het bouwen geweest zo te zien. tof dat jullie zoveel progressie boeken!
    veel plezier en succes weer morgen!

    xxx liefs papa en mama

  • Lieve Tedje,

    Fijn om een lieve foto met één van die 80 kinders te zien van jou. Wat ik gisteren al schreef, dit is je op het lijf geschreven. Lekker knutselen en knuffelen!🥰. Blijf je liefde rondstrooien. Dikke kus.
    Love you. Oma Marga.
    ❤️😘

  • Evelien Boonstra
    1 dag ago

    Ha lieve Niels,
    Wat super om te lezen en op de foto te zien dat je het echt weer naar het zin is. Je straalt helemaal. Wij zijn echt super trots op je, die foto 🥰doet het hier wel even goed, begin je toch wel te missen. Blijf genieten van al het mooie werk wat jullie mogen doen. En ja thuis is het gewoon weer een broodje als lunch 🤪
    Niels heel veel succes de komende dagen, we moeten weer even geduldig wachten op het volgende verslag. Slaap lekker en tot snel.
    Wij houden van je, dikke kus en knuffel papa, mama en mark😘

  • Evelien Boonstra
    1 dag ago

    Ha lieve Niels,
    Wat super om te lezen en op de foto te zien dat je het echt weer naar het zin is. Je straalt helemaal. Wij zijn echt super trots op je, die foto 🥰doet het hier wel even goed, begin je toch wel te missen. Blijf genieten van al het mooie werk wat jullie mogen doen. En ja thuis is het gewoon weer een broodje als lunch 🤪
    Niels heel veel succes de komende dagen, we moeten weer even geduldig wachten op het volgende verslag. Slaap lekker en tot snel.
    Wij houden van je,
    dikke kus en knuffel papa, mama en mark😘

  • Evelien Boonstra
    1 dag ago

    Hoi Bo,
    Wat stond er op jou werklijst vandaag? Shack repair of bouw? Het is al een beetje laat hier….maar wilde toch nog even een berichtje doen. Weet dat het voor iedereen leuk is om te lezen. Kan je een beetje genieten, spelletje doen, beetje sporten? Of is het klussen overdag genoeg sport? Heel veel succes nog met zn allen
    Dikke kus en knuffel Remon, Evelien en Mark😘

  • Bian Klümann
    1 dag ago

    Hé lieve Selena,
    Vanavond had ik gelukkig een uitje van mijn werk zodat ik niet de hele avond zat uit te kijken naar jullie dagverslag🫣…(waarvan we al hadden doorgekregen dat het vandaag wat later zou zijn btw)…
    Ik heb stiekem al een nachtje in jou hoogslaper geslapen dus sorry voor de chaos alleen olifant en dikke krokodil liggen nog op hun plek😅…kan ik beter niet meer doen…zie je mijn struggle al voor je als ik probeer naar beneden te klimmen…maar wel lekker geslapen met jouw geur en knuffels om me heen😍
    Verder alles goed hier… al dacht ik gisternacht dat er een inbreker in onze tuin liep…was ‘s nachts om half twee…Collin geroepen en hij hoorde de ‘voetstappen ‘ ook… wij met z’n tweeën paraat, bleek 1 van de Koi karpers op ons composiet terras gesprongen te zijn!!! Collin heeft hem gered en hij leeft nog… alleen mijn stoere ego is een beetje beschadigd 🙈.
    Collin vraagt zich nog wel af of er in Afrika ook mensen zijn die jouw kledingstijl bekritiseren vooral de bijzondere plekken van jouw stropdas(sen)…kus van je grote broer!
    Denk dat jij ondertussen al lekker slaapt na al dat zware werk, ik ga zo ook lekker slapen en kijk weer uit naar jullie berichten morgen!
    Dikke knuffel van mama, 🫶🏼.

  • Heeeyyy lieve braatbruggers,

    Wat duren die 16 dagen lang zeg!!
    Ik moet wel al een stuk minder vaak huilen als ik aan jullie denk hahaahha.
    Vandaag heb ik mijn toets van kunstgeschiedenis (die ik zwaar onderschat heb qua leerstof) en die is dus t 1e dus dat was ff vroeg mn bed uit. Het is nu 06:02 precies maar ik was dus al om 05:10 mijn bed uit.
    Dus dat wordt een lekker lang dagje……
    Maar ik ben in de middag dan wel gwn vrij en kan ik even mijn verslaving onderhouden:) (ik heb door Judith een verslaving aan Dance Moms gekregen haahah ik houuu van de drama).
    Ik mis jullie schatjes en echt ik vlieg om jullie nekken zodra jullie binnen een straal van 100 m van mij zijn (pas maar op ik kom je halen hr)
    Love you soooo much!!

    XXX Evy<3

  • Heyyy lieve Sem B,

    Zo te zien 😜 op de foto ben je weer meegegaan met het bouwteam! Wat is het gaaf om te bouwen aan een gebouw waar straks mensen een onderdak en veiligheid mogen krijgen! Bouw maar goed door dan zie je straks wat moois staan met ze allen!!
    Vandaag ga je misschien wel kinderwerk of shack repair doen. Ben heel benieuwd welke ervaringen je daar weer bij opdoet! Ik kijk altijd uit naar de blog! Wat is het fijn daarin te lezen wat jij/jullie allemaal meemaken! Wat een ervaring Sem!! Denk een ervaring die je in hart komt en nooit meer weggaat!! Schrijf je alles goed op topper!! Dan kan je alles goed en lang 😉 hihi vertellen. Kijk er echt naar uit!! Succes topper met alles!! ❤️Y papa.

  • Harm en Willy Brand
    1 dag ago

    Ha Esri, even een kort berichtje deze keer. Heel mooi om te lezen dat jullie met de kinderen zoveel plezier hebben gehad. Dit blijft ze altijd bij
    Maar ook de klussers hebben weer hard gewerkt, toppers.
    We weten niet waar jij gewerkt hebt, maar we zijn trots op jou en alle anderen.
    Inmiddels zitten wij in een hotel op Schiphol en misschien kunnen we morgen (woensdag) even geen berichtje sturen, aangezien we laat aankomen op Johannesburg airport.
    Maar we lezen de verslagen wel hoor.
    Veel plezier morgen en we houden contact.
    Liefs van Harm en Willy xx

    • liesbeth bremer
      24 uur ago

      fantastisch dat jullie ze gaan ontmoeten. Goede reis en geef anne en david een knuffel van ons!

  • Lieve Elena
    Zijn er al snel huizen? af. Met ons is het goed 👍💸
    Daar. Ook? Hep je al. Wilde dieren gezien daar ?
    Ik mis je wel heel erg veel
    -xxx- van Marieke ♥️🧡💛💚💙💜💕🤎🖤💐🌹🥀🌺🌷🌸💮🏵️🌻

  • Hey lieve Maud,
    Wat fijn om iets van je te zien op de foto’s en je persoonlijke verhaaltje deed me goed.
    Goed dat je je bouwgenen even flink uitbuit. Wie weet toch geen verpleegkunde??😜

    We hebben zeker je kaartjes gelezen en iedereen neemt zn taak super serieus! Je snap, je knuffels, Cody en je plantjes krijgen allemaal de aandacht die ze verdienen.
    Doe je rustig aan met je knie wanneer dat kan?
    Ben zo benieuwd naar je verhalen! Kan niet wachten je weer te zien 1 november.
    😘lufya

  • Annelies volkers
    1 dag ago

    Lieve laura, ik zie je nog niet terug op de foto’s maar dat komt vast nog. Wel indrukwekkend en echt om de foto’s en verhalen te zien/lezen. Zal voor jou waarschijnlijk nog meer zo zijn. Hoop dat je jouw verhalen en beelden kwijt kan in je dagboekje en schetsboek. En ze over 1,5 week natuurlijk te horen. Hier gaat alles z’n gangetje, iedereen is aan t werk of naar school. De normale gang van zaken. De blogs zijn iedere avond weer superleuk om te lezen. Hoop gauw wat van jou te zien , horen. Dikke kus en knuffel van mama.
    Ps ook van Dex.

  • Jan Volkers
    1 dag ago

    Hey Laura,

    De stemming zit er goed in volgens mij, zal wel veel indrukken zijn. Hopelijk goed bijkomen op De Duif. Hier nog in Berlijn en de rest thuis.
    Elke dag lezen we het dagverslag, een heerlijke afleiding van het continu luisteren naar lezingen.
    Daar waarschijnlijk veel luisteren naar enthousiaste kids en je mede reisgenoten.
    En HOP HOP aan het bouwen. We hopen gauw weer iets van je te horen.
    Groetjes papa

  • Arjan Joke en Joy
    1 dag ago

    Hej lieve Sem B!
    Daar zijn we weer hoor! Super om van jullie te lezen! Weer een lekkere drukke dag gehad zo te lezen! Gaaf! Jij weer aan het cement maken zo te zien! Goed bezig! Heel benieuwd wat jullie vandaag gaan doen! Lees dat jullie niet om 6 uur maar om 7 uur uit bed mogen, wat een zegen voor jou Sem!
    Wat mooi om iedereen zo bezig te zien met bouwen, kinderwerk en shack repair! Zo gaaf om al die mensen daar blij te mogen maken! Blijf maar stralen allemaal!
    Je bent alweer een week weg Sem… niet normaal hoe snel dat gaat he! En je mag gewoon nog ruim een week daar zijn, hoe gaaf! Heel veel zegen met alles wat je vandaag (als je dit leest is het vanavond dus … morgen 😉) gaat doen! We denken super veel aan je en kunnen niet wachten om je verhalen te horen! Love you!!!

    Oh ja Mango wil nog even zeggen dat hij er niets van snapt en stiekem naar je kamer sluipt om je te zoeken… en hij laat zijn haar langer groeien omdat hij op Simba wil lijken dan heb je toch nog een beetje Afrika om je heen als je thuis bent 🦁🙈

  • Hoi Teddie,

    Ik zie dat je het nog steeds heel leuk hebt en dat je gelukkig geen bult hebt van die boom.

    Ik ga vanmiddag naar Bas toe en ik ben nu al moe😬.

    We missen je allemaal en ik ben eigenlijk een beetje jaloers met dat werk dat veel leuker is dan ik dacht😢

    We missen je allemaal en groetjes en knuffel van Morris 🙃( en wat een hele schattige foto!)

  • Ha lieve Thamar,
    hopelijk geniet je van je tijd daar. Ik zag op 1 van de foto’s dat je gisteren druk was met de bouw, dat lijkt me lekker werk! Het verslag vindt ik iedere keer weer indrukwekkend. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhalen.
    Liefs, papa

  • Hoi lieve Elena,
    Als het goed is ben je gisteren en vandaag naar de bouw en shack repair geweest. Ben heel benieuwd hoe het gegaan is. Net als alle mensen thuis kijken we er naar uit om je op de foto’s te zien! Vandaag ben je al een week weg, wat gaat dat snel… Ik zou graag even een dagje met je meekijken naar hoe het daar is. Sla alle indrukken maar goed op in je geheugen, dan kunnen we er als je weer thuis bent allemaal van meegenieten. Hoop dat de camera het een beetje volhoud?
    Geniet van alles! Dikke knuffel van ons♥️

  • Rachel Gerritsen-Adema
    1 dag ago

    Hoi Esri,

    Supercool wat jullie allemaal aan het doen zijn. En ziek dat je al die dieren hebt gezien. Als je thuiskomt gaan we snel weer boulderen, moet het nu doen met mam (lmao!) Ik ben heel trots op jou. veel succes nog, liefs Finn 🩷

    Finn krijgt het berichtje niet geplaatst , tenminste, we kunnen het niet terugvinden, daarom via mijn mailadres proberen we het nog een keer! Groetjes Rachel

    • Ha lieve mooie genietende dochter. Wat geweldig om je op de foto’s te zien met die donkere kindjes. Kijk elke avond uit na de nieuwe blog net als jij na alle reacties!
      Blij dat hij nu een stukje mocht schrijven en zo konden lezen hoe het met je gaat. Fijn om te lezen dat jij maar jullie allemaal zo genieten. Je bent net een week weg wat gaat dat snel nog 1,5 week te goed. Zo gaaf dat je dit allemaal oan doen.
      Lekker om 7 uur opstaan ipv 6 uur wat je zei. En dat je goed slaap.
      Zou als ik die foto’s zue zo op het vliegtuig naar je toe willen komen. Zo mooi om te lezen dat er zoveel kinderen komen om te luisteren na het verhaal en om met jullie te spelen. Een lichtpuntje in hun leven!
      Lieverd nog een hele fijne tijd daar succes vandaag weer bij wat je ga doen!! Hou van jou❤️Dikke knuffel van mama

  • liesbeth bremer
    1 dag ago

    Anne en David: wat een lieve reacties allemaal, jullie worden gemist! En dat is ook fijn om te weten. Jullie buslied is geweldig, mooi leven…!! En braters: jullie kennen zoveel liedjes..lekker blijven zingen! Ik heb via via begrepen (jaja..onverwachtse connecties☺️😄) dat jullie echt gezien worden als een fijne groep. Kan ook niet anders, want ik ken er een heel stel van en die zijn zoooo leukkk!! Bijzondere, unieke mensen die echt lief zijn voor elkaar.
    Ik ben wel echt een slordige moeder, dacht dat jullie zaterdag terugkwamen🤔hoe werkt dat hoofd..denk ik soms. Maar de donderdag ervoor al😁yesss voor mij!!! Alleen eeehhh..moet ik werken, maar ik mocht natuurlijk vrij om mijn twee kanjers op te halen. Daar zijn we nog lang niet
    Jullie gaan nog zoveel meemaken. Ben benieuwd hoe jullie alles ervaren, anne; jij zal misschien kinderwerk doen vandaag
    Ik zag je 2x op de foto joehoehhh!! Dat is gewoon zo leuk om jullie even te zien.
    Vrijdag gaan papa en ik een weekendje weg, de meiden logeren bij oma jannie. De herfstvakantie begint dan. t Is nu mistig, niet koud. Hoorde dat t zondag gaat vriezen.
    Fijne dag 2 vd 4 liefste kinderen vd wereld. ❤️❤️🥰
    Aan t einde vd wereld..oef..🤔
    Bouwse🧱op alle manieren die daar mogelijk zijn!
    Liefs papa en mama

  • liesbeth bremer
    1 dag ago

    Ik denk aan een lied voor alle zeer gemiste leerlingen/ begeleiders😊, alle mensen die hen hier moeten missen en de afrikaanse mensen om jullie heen heen;
    I speak the name of Jesus over you!

  • Noa Reemst
    1 dag ago

    Hey teddie!

    Hahaha wat leuk om je eindelijk te zien op de foto’s, je ziet dat je echt straalt als je met de kinderen bezig bent, super leuk! Jullie zijn goed bezig met het bouwen enzovoorts. Goed dat je daarzo geniet!!!!!

    Xxxxxx

  • Hé Sem B,

    Zo leuk weer om de blog te lezen! Volgens mij zijn jullie, ondanks dat jullie hele indrukwekkende dingen zien, ook heel erg aan het genieten!!😀😀Heel veel succes💪 weer voor morgen en we kijken weer uit naar de volgende blog.

    Groetjes van ome René en tante Angelique

  • tante Janny
    1 dag ago

    hi lieve Tum,

    Wat leuk om weer te zien en te luisteren dat het zo goed gaat. Heb je lekker gemetseld? Mis je wel hoor want naar wie moet ik nu die intense appjes sturen?? Als je terug bent moet je maar snel komen logeren want ik wil alles horen.

    Succes vandaag en geef die kindjes maar een dikke knuffel.

    Heel veel liefs,
    tante Janny

  • Marc-Jan Trouwborst
    1 dag ago

    Hé Leen,
    Wat ontzettend leuk om van jou te lezen en te zien. Je doet mooi en nuttig werk daar!fijn dat je zo geniet.
    Ik ga nu weer snel trainen met sterk worden anders kan het niet meer van je winnen tijdens het stoeien…. 💪🏻💪🏻💪🏻 knuffel papa

  • Hé Bo
    Helemaal vergeten te schrijven dat Guusje, zodra ze de kans krijgt, op je bed ligt. Ik denk dat ze je ook wel mist.
    Lifs Mama en Guusje 🐾

  • Maike Gerritsen
    1 dag ago

    Hee Anne,

    Wat leuk om alle verhalen mee te lezen, en wat een leuke actieffoto haha. Lijkt me best heftig om mee te maken maar ook zo mooi dat jullie echt iets voor de mensen daar kunnen betekenen . Fijn dat t goed gaat met iedereen, en ik hoop dat jullie nog een goede tijd morgen hebben daarr.

    Nou toedelss en groetjes van mij 🙂

  • Ha liefste Thaam, Sief had gisteravond weer gewonnen met als eerste een reactie posten. Maar ik was toch echt eerder op de blog, ergens doe ik iets niet handig😅 Fijn om je weer op de foto te zien!! Goed bezig Tum! Lijkt me best een beetje afzien om met die temperaturen zand te scheppen. Ik ben trots op je liefje!
    Ben je vandaag ook op de bouw? Ik kijk uit naar je berichtje❤️ Ik hou van, liefs mama xx

  • Opa en oma van der Boon
    24 uur ago

    Hallo Sem (vd Boon),

    Je opa en oma hebben jullie blogs gelezen. Je zit daar erg mooi en je hebt heel wat werk te doen, maar het is wel erg leuk. Zo kan je zien dat wij het hier erg goed hebben en dat jullie het daar mogen inzetten. Zo zie je dat er een groot verschil is tussen het leven in Nederland en het leven daar bij jullie, nu. Wij zijn dankbaar dat jullie je gaven mogen gebruiken om daar de mensen een goede tijd te geven. Doe verder je best en vergeet niet ook die bij het bidden op te dragen aan de Heere God. Want zij hebben Hem net zo hard nodig als wij. We wensen je verder een goede tijd met elkaar en tot horens.

    Hartelijke groet,
    Opa en Oma van der Boon (en ook van Hannie)

  • Hi Teddie
    Eindelijk een foto! En een heel mooie ook!
    Super dat je zo leuk hebt kunnen spelenen aandacht geven aan die kinderen! Kan me voorstellen dat het contrast met kinderen hier echt wel heftig is om te zien en ervaren. Maar wat fijn dat jij een beetje verschil voor ze kan maken daarin!

  • Lieve Joëlle,

    Er is alweer een week voorbij dat je vertrok uit Barneveld en naar Zuid-Afrika vertrok een prachtig land maar ook veel armoede in de sloppenwijken.
    Jij en je groepsgenoten mogen daar al is het die druppel op de gloeiende plaat goed werk doen en kinderen veel vreugde geven door liefde, aandacht en bijbelverhalen te vertellen.
    Wij genieten op afstand mee door dit blog elke dag te lezen.
    En zo fijn om jou bezig te zien en zo nu en dan jou verslag te lezen😄
    We hebben je gisteravond (dinsdag) hier met het avondeten allemaal wel gemist.
    Hier gaat verder alles goed en z’n gangetje.
    We zijn trots op jou en dat mag jij ook op jezelf zijn en bidden jou en de hele groep nog een goede gezegende tijd daar toe🙏🏼
    Dikke knuffel opa en oma❤️

  • Judith en Gideon
    22 uur ago

    Lieve Merel,

    Gisteren genoten van het vrolijke lied dat jullie zongen tijdens de busrit.
    We zien je stralen en je lijkt het naar je zin te hebben.
    We hebben je de afgelopen dagen op een aantal foto’s gespot.
    Het is fijn om vanaf een afstand te lezen en te zien wat je aan het doen bent.
    Je bent een kanjer en we zijn super trots op jou!
    Met ons gaat alles goed. Papa en mama zijn aan het werk, Roos is volop aan studeren voor haar tentamens en Hidde heeft deze week cito’s op school. Bijna herfstvakantie en dat is een heerlijk vooruitzicht.
    Succes daar voor jou/ jullie en we kijken uit naar de volgende blog.

    Dikke kus en liefs,
    Papa, mama, Roos en Hidde

  • Ha lieve Thamar, Vandaag is het al een week geleden dat we je gingen uitzwaaien. Ik mis je, maar het helpt wel dat ik je op de foto’s kan zien. Ik hoop dat je een mooie tijd hebt. Dikke knuffel van Opa xxx

  • Rédien Lap
    22 uur ago

    Ha Rosalie,

    Zat even aan je te denken, zoals ik meerdere keren per dag doe. ‘Wat zou Rosalie nu doen?’ ‘Wat zou ze daar allemaal zien?’ ‘Wat doen al die ervaringen met haar?’ Zo ontzettend benieuwd! Nog 9 nachtjes! Hier gaat het nog altijd goed! Behalve dat alle repen chocolade nu wel echt op zijn… het was heeeeerrrlijk! 😋 Hopelijk vanavond weer wat fotootjes van jou!
    We missen je!

    Zet em op daar!

    Dikke knuffel mama!

  • Lydia Van Campen den Boon
    22 uur ago

    He lieve Thirzzz! Koud hier en mistig! Handschoenen weer. Zo anders bij jou! Ook handschoenen maar niet voor de kou! Hoe gaat het met je? Al lekker veel specie gedraaid? Meer van kinderwerk of bouwen? We proberen het thuis ons een beetje voor te stellen. Hoe zou thirz het doen! We gaan ervan uit dat je heerlijk als jezelf lekker bezig bent! Verbinder met peptalks! We missen je humor hier wel hoor. Ff niet lachen met thirz aan tafel. We kijken gewoon af en toe je ‘specieperformance.😉. He lekker ding hou van jou! Liefs mama!

  • Hannah de Glee
    22 uur ago

    Hey Tumpie,

    Hoe was het metselen? Ben wel benieuwd hoeveel stenen je hebt gesjouwd.
    Zet m op Tum!

    X

    Hannah

  • Henk en Rina
    21 uur ago

    Lieve Lieke,

    Wat fijn dat het zo gaat gaat bij jullie.
    Mooi dat de bouw al vordert en dat er veel kinderen blij worden van het kinderwerk en dat jullie daar ook van genieten.
    Dat er ook heftige momenten zijn met name in het township dat herkennen wij ook.

    Blijf vooral genieten van alle mooie momenten die je meemaakt.
    We zijn heel benieuwd naar je verhalen straks.
    We leven met je mee en zijn trots op jou.

    Liefs van opa Henk en Oma Rina

  • Ilona Wiesenekker
    21 uur ago

    Hee Noa,

    Wat tof om mee te kunnen genieten van jullie reis. Wat een ervaring.
    Geniet van het land, de mooie contacten en dit avontuur. En succes met het mooie werk dat jullie daar mogen doen. Straks met een hart vol herinneringen naar huis. Tot dan!

    Veel liefs,
    Henk en Ilona

  • Sandra Brüning
    21 uur ago

    Hé Es, hoop dat jullie weer een mooie dag hebben mogen ervaren vandaag!
    Benieuwd wat je gedaan hebt?
    Lukt het metselen ern beetje?
    Heb je nu niet op de foto gezien maar hopelijk de volgende foto’s weer.
    Leuk om te lezen dat jullie het zo goed hebben met elkaar. Veel om over te praten samen! Tot schrijfs.
    Liefs, mam

  • Hii tumpiee

    Zit nu eff lekker in je bad. Hoop dat jij het leuk hebt! Ik mis je ❤️

    Grote knufs abby

  • Het lieve Teddie

    Ik hoop dat je het leuk heb en wat een mooie foto van jou! Ik kan niet wachten op je verhalen als je terug bent!

    Liefs Jennifer

  • Familie de Groot
    20 uur ago

    Lieve Joëlle hier een berichtje vanaf een gezellige drukke woensdagmiddag vol met kinderen hier in huis! 🥳

    “Heeee Sarah Schipper en Danique hier! Wij zijn in tha house! We hebben dikke fissa en we gaan nu lekker chocola-iets maken en we hadden eerst super vieze bubble tea gemaakt die volgens mij over de datum was ofzo 🤢🥴 Oh ja we hebben Cito-toetsen en die zijn super ingewikkeld. De som was 78901=78…X….+1. Snap jij die??!!!
    Groetjes van ons (en extra groetjes van Sarah voor opa Jan Torn)”

    “Hoi Joëlle, ik ben vandaag met mama en Eloy naar de HappyFarm geweest. Dat was echt heel leuk en we hebben zelfs patatjes daar gegeten 🍟 en nu zijn we met de playmobil aan het spelen! Nou doeiiiiii van Ravi”

    Zara en Febe zijn ook aan het spelen. Waarschijnlijk aan het dansen 💃🏼 haha je weet hoe het gaat met die meiden 😄

    Verder gaat het hier z’n gangetje. De laatste schoolweek voor de herfstvakantie en ook de laatste schoolweek voor je zusjes en broertje in het ‘oude gebouw’. Dus ze zijn op school alles in verhuisdozen aan het doen en daarna gezellig vakantie vieren!

    Moeke probeert zoveel mogelijk te werken en afleiding te zoeken zodat ik je niet teveel mis…want tsja elke keer om 7.30 denk ik: oh natuurlijk Joelle komt niet beneden. En rond 15.00 denk ik: oh nee, ik hoef niet op Joëlle te wachten om gezellig een bakkie koffie te doen. En we hebben ook al een paar de tafel gedekt met een bord teveel 😜 Kortom…het blijft raar dat je er niet bent ☺️

    Lieve schat, we zijn weer benieuwd naar jullie nieuwe belevenissen en kijken iedere dag uit naar de blog! Hele dikke knuffel en kus van papa&mama, Danique, Zara en Ravi ❤️❤️❤️❤️❤️

  • Lieve Thirza,
    Ik kan het niet laten hoor, om je nog even een berichtje te sturen. Vanmorgen hebben Jonneke en Mirthe de blog en jouw bericht gelezen. En ik ook nog maar een keer😉.
    Een week geleden zijn jullie vertrokken, wat gaat de tijd dan ook weer snel. Maar wat hebben jullie al veel gezien en meegemaakt. En dat is nog niet klaar. Ik hoop dat je voor veel mensen, samen met de groep, nog veel mag betekenen de komende (ruime) week. Ondertussen leven we hier met je mee! Vol trots heb ik vanmorgen de foto’s aan mn collega’s laten zien. En zij hebben ook echt respect voor wat jullie aan het doen zijn daar. Carla is zelf vorig jaar in Zuid-afrika geweest, heeft wel armoede gezien, maar niet van zo dichtbij als jullie. Je staat er echt met 2 benen middenin. Knap en dapper😘
    Ondertussen wacht ik dat Jonneke en Mirthe terug zijn van de toetsen. Ze kunnen nu aftellen, nog 4 te gaan.
    Lieverd, ik hoop dat je vandaag ook weer een mooie dag hebt gehad. Als ik het zo inschat zal dat kinderwerk of op de bouw geweest zijn.
    In de hoop dat je nu misschien wat tijd voor ontspanning hebt, rust weer lekker uit!
    Ik kijk weer uit naar de nieuwe blog en foto’s vanavond en stuur je dan weer een nieuw bericht!
    Love you❤️, dikke knuffel mama

  • Heyyy lieve Teddie

    Fijn dat je het zo leuk hebt en kan niet wachten om alles te horen en ook fijn dat het werken goed gaat en die foto is echt heel schattig heel veel succes en veel plezier

    Kus Dana😘

  • Heej Noa,
    Al een week weg!! En zo gek geen contact! Hopelijk ben je snel aan de beurt voor een persoonlijk verhaal! We zijn zo benieuwd hoe het met je gaat en hoe je het werk en alle indrukken vindt!!
    We houden van je en missen je wel hoor! Al moet je daar je plezier niet door laten bederven 😉 we merken gewoon extra hoe gek we op ke zijn 🩷

    Liefs van ons

  • Hoi hoi Hannah en Lieke,

    Ik had een berichtje belooft maar duurde even voordat ik het vond 🙂 Ik hoop voor jullie dat jullie het heel erg naar je zij hebben en genieten van Afrika. De bouw en kinderwerk gaat al goed zie ik!! Ik mis Afrika nu wel weer. Leuk ook dat jullie zelf ook berichtjes mogen achter laten!! Geniet ook nog even van het weer daar. Is het eten niet te flauw Hannah??

    Groetjes Naomi

  • Harry en Geanne Bergen
    19 uur ago

    Hee Rozekind 🙂

    We lezen elke dag jouw verhalen. Harry leert er zelfs meer Nederlands door 😉 Superleuk om te lezen en ik heb veel goede herinneringen. Je was goed bezig gisteren met de boormachine 😉 We kijken weer naar een persoonlijk berichtje van je uit en we denken elke dag aan je. Kan me voorstellen dat je thuis ook wel een beetje mist, maar ik hoop dat je heel veel kan genieten en alles kan zien en beleven. En stiekem ben ik wel een beetje jaloers dan je in Zuid-Afrika bent. Als wij straks weer daar zijn moet je ook maar weer in Melusi langskomen 🙂

    Veel liefs van Harry en Geanne en Kevin II 😉

  • Hey Teddie!
    Ik was echt heel blij toen ik zag dat jij zelf een berichtje geschreven had.
    Ik ben echt blij dat je het daar leuk hebt! Ik snap idd dat het heftig is om daar zo bezig te zijn, maar het is vast ook echt heel mooi en bijzonder. En ik denk ook dat de kinderen daar jou heel leuk vinden💕
    En die foto is echt prachtig. Ik liet ‘m aan Betty zien en zij vond ‘m ook erg mooi!

    Ik denk veel aan je en ik mis je. Het voelt anders hier zonder jou!

    Xxx Suus

  • hoi anne en david hgh met jullie we gaan nu heel lekker eten.. gourmetten als ik het goed schrijf haha oh ja david ehm ik heb al een paar keer jou jas aan gehad t voelt nu toch al of ik ook mee kampeer (in jou jas) die is zo grootttt! haha meer heb ik niet echt te vertellen eig doeiii

  • Hoi Anne en David.
    Mooi om de verhalen te horen van iedereen. Elke avond weer iets om naar uit te zien.
    Nu hebben jullie alles al een keer gedaan denk ik. Shacks repareren lijkt mij het meest indrukwekkend.
    Heel vreemd 2 lege kamers boven.
    Anne,ik heb de Joodsraad gekeken dus als je thuis bent kunnen we de serie samen verder kijken.
    En David,hoe kom je aan dat hoedje? Was je je
    pet vergeten? Mis jullie! Lekker werken nog en genieten. Ik heb er zin in om jullie volgende
    week op Schiphol op te wachten.
    Tot gauw, liefs papa.

  • He Fleur en Maud,
    weer een dagje bouw gehad dus!
    Coole foto Maud, zo heerlijk aan de klus… De muur wordt al zo hoog dat we alleen je hoofd zien helaas 😉

    Vandaag was het mistig tot bijna 15u maar nu is dan eindelijk de ZON erdoor gebroken.
    Succes met alles en GENIET van al die mooie mensen en het goede werk wat jullie doen in diezelfde zon. Mooie onvergetelijke dagen gewenst.

    Lieve zonnegroet!
    Margrit

  • elbert franken
    16 uur ago

    leuk al die verhalen ik geniet er van hoop volgend jaar zelf weer te gaan.
    geniet van jullie tijd daar groetjes van Elbert

  • Hallo lieve Maud,

    Wat is het leuk om al jullie verhalen te lezen. En natuurlijk foto’s te bekijken. En ja hoor jij bent ‘ gespot’ net boven de muur uit. Het was zeker wel hard werken op de bouw. Leuk zeker om met de kinderen bezig te zijn? Volgens mij wel jouw ding.

    Zo te lezen zorgen ze ook wel dat jullie lekker eten krijgen, zal vast niet zo lekker zijn als bij oma, maar ja….

    Jammer dat jij weer last hebt van je knie. Hoop dat je er niet al te veel last van hebt!

    Hier gaat alles zo zijn gangetje. Morgen ochtend mag ik op Quinn passen. Heel gezellig, hoop ik.

    Geniet nog maar heel veel ! Wij bidden iedere dag voor jullie dat alles goed mag gaan en dat jullie ‘liggies’ mogen schijnen!

    Heel veel liefs van opa en oma.

  • Hoi thirz hoe gaat het. Ik ben door de voorondes heen van de voorleeswedstrijd. Nu moed ik voor de klas lezen. Heb je vandaag gemetseld en
    Os het eten daar lekker. Succes groetjes joost

  • Hoi thirz hoe gaat het. Ik ben door de voorondes heen van de voorleeswedstrijd. Nu moed ik voor de klas lezen. Heb je vandaag gemetseld en
    Os het eten daar lekker. Succes groetjes joost😄

  • Ronald, Dita en Maud
    16 uur ago

    Hey lieve Sem,
    Even een berichtje voor jou: leuk om al jullie verhalen te lezen. Wat maak je veel mee zeg; gaaf!
    Het filmpje waarin jullie heerlijk aan het zingen zijn in de bus ziet er vrolijk uit; fantastisch!
    Succes met alles wat je daar doet!
    We zijn trots op jou!
    Liefs ome Ronald, tante Dita en Maud en een pootje van Bella XXX

  • liesbeth bremer
    15 uur ago

    Hey anne en david:
    was dus een vergissing..ik heb meerdere data gehoord over het ophalen op schiphol
    En toen begreep ik dat jullie donderdag kwamen, maar t is vrijdag..nu heb ik voor niks vrij🤗🤭maar oke we zullen er die vrijdag staan!
    En sorry..jullie lazen het al van elisha..dat we gegourmet hebben..tja..dan hadden we ook effe wat leuks😊
    maar met de kerst weer.
    T is nu woensdag 9 uur, dus..er komt vast zo een nieuwe reisblog!!!
    Slaap lekker voor zo!🥰

  • liesbeth bremer
    15 uur ago

    O en hilde kwam net bij de maranatha even vragen hoe t was met jullie

  • Ilse van Koesveld
    14 uur ago

    Ha Maud,

    Wat zijn al die kinderen schattigg, echt heel cute. Maar, ik heb vandaag beauty and the beast gekeken. Banger. Ik moest ook zo hard lachen om al die dorpsbewoners en Gaston echt haat naar hem maar wel echt goeie film. Ik had ook eigenlijk moeten leren maar beauty and the beast leek me een beter idee:) Ik ben benieuwd wat je morgen gaat doen. Was het niet 1 dag werken 1 dag rust? Dan heb je morgen toch vrij? Naja ik zie het vanzelf wel hahaha. Veel plezier morgen met wat je ook gaat doen. En slaaplekker of goeiemorgen wanner je dit ook ziet!💕

    Adiosss Ilse:)

  • Anke de Vries
    14 uur ago

    Hee meiden van m’n catechisatiegroepje 🙂 Ik dacht, wel eens even tijd om wat van mij te laten horen! Wat leuk om jullie reisverslagen te lezen en de foto’s erbij te zien. Wat zijn jullie goed bezig!! Mooi dat jullie de kinderen in de wijk zoveel liefde en aandacht geven. En natuurlijk lekker aan het knallen zijn op de bouw. Zet ‘m op daar en blijf jullie belevenissen volgen. Groetjes Anke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch