Van Muziekavond tot Melkweg: Een Dag vol Betekenis (en taart)

Laten we beginnen bij gisteravond. In een klein kerkzaaltje bij de slaapplekken op De Witte Duif, staat een oude piano die we hebben gebruikt. Het werd een mooi optreden met onder andere muziek van Guus Meeuwis en Suzan&Freek wat gezongen werd door Jorik, Lars en Matthijs en wat muzikaal begeleid werd door Jolien. Het was een erg mooie en gezellige avond.

Vandaag mochten wij kinderwerk doen. Na een hobbelige rit waarin er 2 zebra’s zijn gespot, kwamen we aan op de playground van township Borolelo. Daar gingen we eerst met een hoop ballonnen op zak de township in om kinderen te verzamelen. 13 kinderen en 1 baby verder, kwamen we weer terug op het stoffige, vol afval zittende, zanderige “grasveld”. We trapten af met een grote, gekleurde parachute. De kinderen vonden het prachtig waardoor er nog meer kinderen uit de township kwamen. Daarmee hebben we veel liedjes gezongen en gedanst, zijn er armen en gezichten vol geschminkt, nagels gelakt, is er gevoetbald en zijn er kleurplaten gemaakt. Het afscheid rond lunchtijd viel bij sommige kinderen wat zwaar, tot huilens en schoppens aan toe. Ze wilden graag met ons mee de bus in, maar dat kon natuurlijk niet.

Onze lunchplek was in een eerder door SHIB gebouwde school. Daarbinnen was een grote groep kleutertjes die met de juffen aan het dansen waren. Hier mochten wij aan meedoen, waarna wij ook onze eigen liedjes (Tsjoe tsjoe wa & hoofd, schouders, knie en teen) mochten laten horen. Ze deden erg leuk met ons mee.

Na de lunch gingen we naar een andere plek waar zelfs nog meer kinderen kwamen. Uiteindelijk hadden we een stuk of 80 kinderen om ons heen waarmee we ook gedanst, gespeeld, geschminkt en gezongen hebben. De dominee heeft zelfs een aantal nagels gelakt.

Toen was het tijd om er weer vandoor te gaan. Op de terugweg zijn er zelfs 6(!) giraffen gespot vlakbij de weg, 2 zebra’s en een aap. Eenmaal terug op De Witte Duif was het tijd voor een sprong in het ijskoude zwembad. Na het avondeten is er taart gegeten. Onze Jarno is namelijk vandaag 22 jaar geworden!

Tijdens het schrijven van dit verhaal, werden we net naar buiten geroepen. De Melkweg was namelijk super goed zichtbaar buiten! Met veel mensen van de groep hebben we even naar de erg heldere sterrenhemel gekeken. Dat is het voordeel van onze afgelegen plek. Vanavond gaan we vroeg naar bed want morgen is het tijd voor de safari! We kijken er erg naar uit, morgen horen jullie meer!

Onder de foto’s de persoonlijke berichtjes van de Olifanten (en de jarige Jarno)

Jolien: Hoi allemaal! Het gaat goed hier en ik heb het heel erg naar mijn zin. Mooi om te zien dat je hier echt wat voor mensen kan betekenen. Doe iedereen thuis even de groetjes en kusjes aan Boaz en Luuk (en de rest ook natuurlijk.) En Maaike, groetjes terug 🙂

Kaleb: dag ouders, je had niet verwacht maar sta nog recht op. Het is hier mooi om te zien dat je kinderen blij kunt maken met een ballon. En het landschap is echt mooi hier. Ik zie jullie over 10 dagen weer. De groeten

Jarno: Hoi allemaal, super leuke videoboodschappen van jullie mogen ontvangen, bedankt daar voor! Een bijzondere verjaardag gehad in Zuid-Afrika. Een drukke werkdag achter de rug waarbij wij bezig zijn geweest met het renoveren van shacks en s’ avonds zelfs nog een verjaardagstaart gekregen. Ik maak het goed zie jullie snel en jullie ook een fijne vakantie!!!

Matthijs: Beste kijkerss, uiteraard is het hier hartstikke gezellig. Hard werken, maar we weten waar we het voor doen. Het vroege opstaan valt alles mee en de werkdagen zijn op de spierpijn na goed te doen. Bedankt voor de specifieke groetjes mama en groetjes terug.

Emma: Hey allemaal! Het is hier erg leuk en het gaat goed met mij :). Ik geniet echt van de omgeving en de dieren die we zien. Het metselen op de bouw en het kinderwerk waren ook echt leuk. Iedereen is zo enthousiast, waardoor je echt het gevoel hebt dat je iets voor hun betekent. Groetjes!

Ps: Ik mis jullie soms wel een beetje hoor ;).

15 Responses to “Van Muziekavond tot Melkweg: Een Dag vol Betekenis (en taart)

  • Jargon een gezegend nieuw levensjaar toegewenst met allen die je lief zijn.

  • Marjan uit de Bulten
    2 months ago

    Jarno van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog een fijne avond toegewenst!
    Wat een mooie taart 🎂
    Groetjes Marjan en Anthonie en Marit

  • Jakoliza Reijgwart
    2 months ago

    Mooi om te lezen. Heel veel plezier en een veilige tocht gewenst morgen op de safari! Liefs voor Maryth van Jens, Noah en papa en mama

  • Jennie van Keulen
    2 months ago

    Prachtig om jullie verhalen te lezen! Jarno, van harte gefeliciteerd!!
    Morgen een hele gave safari gewenst!

    Folko en Jennie van Keulen

  • Kaleb wat leuk om jou verhaaltje te lezen,
    Mooi om te zien hoe dankbaar dit werk is wat jullie daar doen. We zijn ontzettend trots op je.
    Je broers en zussen missen je, Kefas zwaait naar elk vliegtuig in de lucht omdat jij daar in zit naar aprika zoals hij afrika noemt.

    Groetjes van ons allemaal

  • Jarno gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne avond toegewenst!! Veel plezier met de safari morgen!! Fijn dat het daar goed gaat..

    • Corinne Pauw
      2 months ago

      Wat een mooi verslag weer. De foto’s spreken voor zich. En leuk een verjaardagsfeestje. Van harte gefeliciteerd, Jarno!
      Matthijs, fijn dat het vroege opstaan meevalt 😉 Volgens mij geniet je toch ook erg van het kinderwerk. Veel plezier op safari en een knuffel van je moeder!

  • Hallo allemaal. Wat leuk om jullie bezig te zien met de kinderen.
    Jarno van harte gefeliciteerd met je verjaardag 🥳🥳.
    Allemaal een hele mooie safari toegewenst. Hopelijk spotten jullie bijzondere dieren. Julian en Maike maak maar mooie foto’s, zodat we deze kunnen bewonderen als jullie weer thuis zijn. Groetjes 👐

  • Wat is het fijn om weer wat van jullie te horen en zien.
    Prachtig die blije gezichten van die Afrikaanse kinderen daar doe je het voor. Maar van jouw glimlach worden we ook blij Em😉
    Jarno gefeliciteerd, bijzonder feestje zo ver weg🥳 Iedereen heel veel plezier op safari, mooie fotos en filmpjes(Tess) maken hoor🦁🦓🦒 Groetjes uit Wezep Christian en Henriet

  • Ha Jarno
    Jij lekker aan de taart, en wij dit jaar zonder taart(grapje)
    Je hebt de video boodschap in iedergeval geval gekregen, nogmaals gefeliciteerd!
    Het is heel leuk om jullie te kunnen volgen,en hoe dankbaar dit werk is.
    Nog een fijne avond,en groetjes
    Opa en Oma Bleijenburg

  • Ingrid van den Broek
    2 months ago

    Wat leuk om die blije koppies van de kinderen te zien!
    Wat gaaf dat jullie zebra’s, giraffen en een aap hebben gezien.
    Jorik die zijn zangtalenten toont, als het net zo mooi klonk als thuis 😉

    Heel veel plezier op safari morgen, geniet ervan!

    We kijken elke avond uit naar de blog om te kunnen lezen wat jullie allemaal meemaken.

    Jorik, hoop dat het goed met je gaat en de groetjes aan Noah!

  • Alwin Wolfsen
    2 months ago

    Dag vriend.! Leuk om te horen dat je het goed naar je zin hebt. Trots op je.!! Met kinderen omgaan is wel je ding. Mooi om te lezen. Je kleine broertje Kefas vraagt alle dagen na je. Hij ligt ter compensatie nu in jouw bed.😇 Morgen veel plezier op safari. Groetjes papa en de rest en dikke knuffel van Kefas en Baruch.

  • Marry Kasperink
    2 months ago

    Fijn om te lezen dat jullie genieten en en het goed samen hebben. De foto’s vertellen gewoon al het bijzondere verhaal van de dag! Morgen veel plezier gewenst op safari. Knuffel voor Maryth van oma.

  • Dieke de Haas
    2 months ago

    Lieve Jolien en Moniek,

    Wat zijn we trots op jullie! Erg leuk om zo te kunnen volgen wat jullie meemaken en hoe het gaat. Boaz vraagt elke dag of hij de foto’s mag zien van tante Jolien en tante Moniek met de andere kindjes. Heel veel plezier op safari vandaag!

    Liefs,
    Gerard en Dieke
    En een sikke (waterpokken) knuffel van Boaz en Luuk❤️

  • Kaleb veel plezier op safari, groetjes Hadassa.

    Vind je het leuk om met de kindjes te spelen, en heb je veel dieren gezien op safari?
    Jasper gaat het goed? En ook veel plezier
    Groetjes en knuffel van zippora.

    Kaleb Kom je gauw weer met het vliegtuig terug?
    Ik mis je knuffel Kefas.

    En een dikke knuffel van je kleinste broertje Baruch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish