Bouwen – Beleven – Bibberen

Vanmorgen normale tijd opstaan. Dat was voor sommige prima te doen voor andere wordt het al wat moeilijker. Misschien komt dat omdat het spelletje verstoppertje gisteravond toch wel heel erg leuk was.

Met een heerlijk ontbijt achter de kiezen vertrekken de bussen naar de bouw of naar kinderwerk/shack repair. Elke busrit is weer een feestje met de muziekboxen op hoog volume en de stemmen vaak nog harder.

Op de bouw was het ons eerst behelpen met de weinige stenen die er nog waren. Gelukkig kwamen om 11 uur de nieuwe stenen. ‘Can we go a row upstairs’ was dan ook nog mogelijk. Toch nog een paar rijen opgemetseld. Ook is de omheining nog een heel stuk fris wit gemaakt.

In de speeltuin hebben we de verfbasis voor het hinkelpad en de racebaan gelegd. Morgen de witte lijnen.

Vandaag een halve dag werken want vanmiddag gaan we naar Groot Marico.

Dus allemaal verzamelen op de bouw waar we ons even kunnen opfrissen en onze gewone kleren kunnen aantrekken.

Aangekomen in Groot Marico kregen we in het Herman Charles Bosman museum een rondleiding over hoe de boeren vroeger schoolles kregen in Zuid-Afrika en ook hoe de immigranten uit Botswana leefden en recht spraken. Ook werd nog even besproken hoe de bruidsschat tot stand komt. We konden het niet eens worden over de hoogte van de schat dus we brengen alle jongelui weer ongetrouwd mee terug.

Verwend worden met eten is hier bijna gewoonte. We kregen een heerlijk Phaphatha-broodjes, een lokale lekkernij die onze vertaalsters (jazeker, die waren ook mee) kennen en zeker 2 keer per week eten.

Met ons buikje vol gingen we richting rivier. De bus kan er niet helemaal komen dus een gezellige wandeling met de hele groep. Geen wilde dieren gespot. Die waren allang weggelopen met al die kletsmajoors.

Bij de rivier (wat een plek, zo mooi) doken de eersten al snel in het water. De dappere meiden hebben heerlijk gezwommen en genoten van het water. De jongens hebben het geprobeerd, maar waren er weer snel uit. Terwijl we genieten van de omgeving en van het gezelschap, worden er heel veel foto’s gemaakt. Na een leuke fotosessie met allemaal verschillende combinaties zijn we weer naar de bus terug gelopen. Onderweg naar ons avondeten hebben we nog souviniers ingeslagen bij de lokale ‘art & craft’-winkel. Bij Wag-‘n-Bietjie worden we hartelijk ontvangen door de zoon van onze chauffeur Bennie. De kleinkinder zijn blij om opa te zien en wij met heerlijke maaltijd.

Al snel na het drinken komen de vooraf bestelde gerechten naar buiten. En, o ja, wat hadden we ook al weer besteld?!? We hebben lekker gegeten al is een medium rare bij ons iets anders dan hier.

Maar we hebben geleerd minder te zeuren nu we zien hoe ze hier leven.

Persoonlijke berichtjes na de foto’s

Heyhey, ik geniet nog steeds van het mooie Afrika. Het vroege opstaan wordt inderdaad wat zwaarder, maar we blijven positief. Het koude water van vandaag heeft mij goed wakker gemaakt, waardoor ik de laatste dagen lekker door kan knallen.  In de avond koelt het nu wel flink af, maar gelukkig knuffelen de kinderen mij goed warm en mijn kamergenootjes ook. Ik zie jullie over een paar daagjes al, dus de rest van de verhalen worden dan lekker verteld. Tot zaterdag shawtiesss (schatjes)😉
Liefs en knuffels Elke

Hallo lieverds thuis en verder weg. Nog een paar dagen hier. Wel jammer. Het is hier zo mooi, ik zou nog wel 4 weken willen rondreizen. Genieten doe ik zeker. Komend weekend kom ik vol verhalen terug. Dus kom snel een bakkie doen dan vertel ik jullie alles. Tot gauw schatten.
Groeten, Helma

Hallootjes, het is alweer aftellen voor de terugreis. Maar het is nog steeds erg leuk hier hoor. Mooi werk met alle kinders en het metselen. Ik begin nu wel langzamerhand terug te verlangen naar het prachtige zomerweer in het koninkrijk der Nederlanden. Zie jullie snel.
De groeten, Nathan

Hallo allemaal, de laatste daagjes hier in Z-A. Ik verheug me erop om weer naar huis te gaan maar vind het daarentegen ook wel jammer dat de reis straks klaar is. Ik hoop dat jullie nog een fijne vakantie hebben en ik zie jullie snel.
Groetjes, Jarno

Hallo allemaal, ten eerste hartstikke bedankt voor jullie reacties, het was erg leuk om te lezen. Met mij gaat het erg goed! Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, vooral het kinderwerk is erg leuk! Daarnaast zijn er nu ook meer activiteiten om het land te zien wat erg leuk en mooi is. Hopelijk gaat het met jullie ook goed, laat ’t weer ff weten 😉. Fijne vakantie allemaal en tot snel!!
Veel liefs en groeten, Ryan

11 Responses to “Bouwen – Beleven – Bibberen

  • Een paar goede dagen toegewenst in Z.A

  • Jennie van Keulen
    2 months ago

    Ha shawtie,
    Wat gaaf om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Nog een paar dagen vroeg opstaan en dan lekker slapen in het vliegtuig.
    En wat een bikkel ben je in dat koude water!
    Veel liefs en dikke knuffel!

    Jennie

  • Wat bijzonder om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Wij zitten inmiddels in noorwegen midden op een berg zonder stromend water en stroom. We doen dus lekker primitief met jullie mee. Ryan ik ben zo benieuwd naar al je verhalen. Ik ben een trotse mama als ik je op de foto zie en je verhalen lees. Geniet vooral nog de komende dagen en leg alles maar goed in je hart vast🩷

  • Folko van Keulen
    2 months ago

    Lieve Elke, super dat je het naar je zin hebt.
    Met lieve mensen verbinden smaakt naar meer en brengt hoop. We wensen je nog mooie vetbindingen toe! Groetjes Folko en Jennie

  • Wat leuk om weer een berichtje van je te lezen Ryan! Vooral fijn om te horen dat je ongetrouwd terugkomt 😜😜 Nice dat je het kinderwerk zo leuk vindt en gaaf dat je ook een beetje van het land kan zien! Ben benieuwd naar je foto’s (die maak je wel hè??!!) en verhalen! Wij zijn net aangekomen in Italië – iedereen is moe (lees: chagrijnig) van de reis maar mooi plekje hier en heerlijk warm. Ik mis je wel, bel maar snel als je terug bent! ❤️

  • Nog veel plezier iedereen en jonna ik mis je wel

  • Renate Krooneman
    2 months ago

    Hey lieve Jasper.
    Wij zijn intussen in het mooie Terherne. Het huisje is erg mooi en de eerste vissen zijn gevangen. Papa had vanavond zelfs een halfwas. Nog een paar daagjes en dan ben je weer fijn bij ons. Veel te rustig aan tafel zonder jou. Doe nog maar even goed je best.
    Veel liefs van papa en mama

    Ha broeder,
    Wat een onvergetelijke reis maken jullie! Ik ben wel een beetje jaloers op alle dieren die jullie hebben gezien. Heel veel succes deze laatste dagen, jullie zijn toppers.
    Liefs, Sabine

  • Klaas, van harte gefeliciteerd met je 43e verjaardag, Fabiënne ook gefeliciteerd met jouw vader.
    We wensen jullie een fijne dag.
    Groeten aan de rest van de groep.

  • Hennie Klein
    2 months ago

    Hallo Klaas, van harte gefeliciteerd met je verjaardag daar in het verre Zuid Afrika en Fabiënne ook van harte gefeliciteerd met je vader. Groeten aan de rest van de groep. Groetjes Hennie (schoonmoeder)

  • Hoi Jasper, Hoe is het daar? Ik heb een leuk kamp gehad vertel je wel meer als je terug bent Zaterdag ga ik weer op vakantie en verder deze week ben ik veel aan het werken en nu ben ik met je zus spelletjes aan het spelen geniet nog even van de laaste paar dagen Ik hou van je❤️❤️ groetjes Dagmar

  • Ha Nathan, wat fijn dat je het kinderwerk mooi vindt en dat je kunt metselen (altijd handig).Nog een paar gezegende dagen daar! Groetjes van ons allemaal en tot zaterdag in het mooie 👑👑Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish