Je draagt het niet alleen

Vanochtend stond onze lieve Wim weer extra vroeg op om ons wakker te roepen. Maar het zwemteam (Mille, Fleur, Thirza (v. C.) en Hannah) stond al eerder paraat en hadden er om zeven uur al heel wat baantjes opzitten. De dag begon met een lekker ontbijtje, daarna gingen we weer ‘inblikken’ in de bus.

Vanochtend hebben we de school/peuterspeelzaal van Antoinette bezocht. Zij gaf eerst kinderen uit de sloppenwijken les in een garage maar toen deze te klein werd heeft SHIB als een van de eerste projecten een school gebouwd. Het was gaaf om te zien hoe goed deze school nu functioneert en dat na al die jaren dit project echt een grote impact heeft gehad en dat zo veel kinderen nu onderwijs hebben. We kregen een rondleiding, waar in de kinderen liedjes voor ons zongen die ze geleerd hadden om dingen zoals de provincies, maanden en zintuigen te onthouden. Maar ook Bijbelteksten uit het hoofd opzeggen. Daarna mochten we lekker met de kindjes spelen en knuffelen. Ze waren heel enthousiast om ons te zien en wilden allemaal opgetild worden en stoeien. Toen Wim zei dat we weg moesten hadden we daar wel wat moeite mee 😉

Na het leuke bezoek aan deze mooie school gingen we door naar Koos en Willemien, zij zijn de eigenaren van de locatie Sjalom waar de eerste SHIB-reizen hebben overnacht. We werden heel hartelijk ontvangen door deze lieve mensen. Koos liep met ons een wandeling waarbij hij ons veel vertelde over zijn enorme erf van 1000 hectaren. Na een eind gelopen te hebben kregen we lekker eten, gemaakt door Jan en de kleindochter van Koos, Laurika. Daarna kregen we als toetje een hele lekkere roompudding die Willemien speciaal voor ons gemaakt had. Na het heerlijke eten hebben we als bedankje nog ‘Praise’ gezongen, dit vonden ze heel mooi en lief❤️ Daarna namen we nog afscheid met veel knuffels.

Hierna hadden we nog een leuke vrije middag!

Leuke feitjes van vandaag:

  • Coco (de hond van Ben de buschauffeur) kwam in de bus toen Ben zijn schoenen bij zijn huis ging ophalen.
  • Niels werd omver gegooid door de kinderen, waardoor hij niet meer kon opstaan.
  • Iedereen werd geplet door knuffels van de kinderen.
  • Alle kindjes zongen uit volle borst de liedjes.
  • De wandeling was vol hindernissen doordat er overal doornstruiken stonden.
  • Iedereen was fan van Solly en Deborah, de honden van Koos en Willemien.
  • We werden twee keer staande gehouden met de bus.
  • De leiding had bij de supermarkt 5 tassen boodschappen voor zichzelf gehaald 😉
  • Sem (v.d.B.) en Ingmar deden een gekke foto-shoot op het dak bij het zwembad.

PERSOONLIJKE BERICHTJES ONDER DE FOTO’S

Thamar: Goedenavond popjes, Ik heb hier echt de tijd van mijn leven! Het is hard werken, maar wel heel erg leuk! Ik heb nu twee keer op de bouw gestaan en het blijft super leuk. Ook heb ik het met Joëlle, Thirza en Elena erg gezellig! Het eten hier is erg lekker. Onze groep is ook echt heel erg leuk, we zijn allemaal verschillend maar we passen wel heel erg goed bij elkaar!

Sief: Wat slay dat je nu ook een pen mag van onze bestie Arnold! Twinning is winning!

Hannah: De mevrouw op de bouw wees jou aan op onze familie foto en zei: “She is sooo pretty!”

Guus: Je blijft mijn twee na favoriete hond!

Abeni: Nee ik heb geen Thumpie gedaan,

Xx Tum <3

Laura: Hoi hoi, ik leef nog hoor. Pap het is trouwens reeting, niet rating. Maar ik geef het hier een 5.5je, kan dus beter… Voor de rest heb ik het hier heel erg naar mijn zin. Het eten is super lekker en daarnaast is het hier gewoon heel erg gezellig. Zelfs heb ik al mijn eerste boek uitgelezen (vrijwillig), dus bedankt mam voor je e-reader. Vandaag bij Willemien en koos hadden ze vermoedelijk een Zwitserse herder, ze heette solly (kreeg meteen een flashback naar Noorwegen, zonder lemon meringue taart) dat gaf wel een soort van troost aan dex (het was trouwens een rescue hond). Ik denk trouwens dat ik helemaal bodybuilder terug kom hoor, dat bouwen hier is behoorlijk zwaar, zeker het mixen van het cement. Laat opa en oma ook even weten dat ze hier een berichtje kunnen achterlaten (misschien ilse en stijn ook?) anyways, ik zal de komende vijf dagen weer niet kunnen reageren, dus love you en zorg goed voor dex ❤️

Sem A: Halllooo allemaal. Oei, 3e? word nog spannend met het WK dan. Heeft Ajax nog wat bijzonders gedaan? En hoe is het met Airen? Anyways, het werken gaat hier prima. Het shack repair eergisteren was best wel heftig. Hele gezinnen in een ruimte zo groot als een slaapkamer enzo. Gisteren naar de bouw, ging wel prima, ik heb na een dextrotje gegeten te hebben 2 uur besteed aan berekenen hoeveel stenen er nog nodig waren en die te versjouwen van A naar B. Ik moet wel veel aan jullie denken. Bij de kinderen bij het shack repair, hoe die aan je hangen en met je willen spelen. En op de bouw kicken de grote broer instincts de hele tijd in, waarschuw ik mensen voor dingen die eigenlijk helemaal niet gevaarlijk zijn, omdat ze daar best zelf over nadenken, en haal ik alles wat gevaarlijk zou kunnen zijn van de grond en steigers af enzo. Dus dat was wel even lastig toen ik dat ging opschrijven. Ik heb al wel wat leuke souvenirtjes voor jullie gehaald hoor😉. Geef ze thuis allemaal een dikke knuffel van mij. En loop voor mij even mijn rondje met Jackie alstublieft. Dan voelt het voor mij nog een beetje alsof ik wat met haar doe, in plaats van alleen met alle leuke honden hier bij de mensen die we bezoeken Over de brug na de glascontainer, dan gelijk rechts, na de bocht over de brug recths en door de steeg rechts weer terug.

Hou van jullie❤️. Sem A

Noa: Heej lieve allemaal! Vandaag is het precies een week geleden dat we vertrokken naar Afrika en ik vind het nog steeds zooooo leuk hierr! We hebben echt een hele gezellige groep met super leuke leiding en we doen echt hele leuke dingen. Zelfs het bouwen vond ik echt heel leuk, dat had ik van te voren eigenlijk niet verwacht😊 Gisteren heb ik kinderwerk gedaan dat was zoo super leuk!! Alle kindjes kwamen knuffelen en kusjes geven en wilden allemaal tegelijk opgetild worden en op schoot❤️ Veel van deze kindjes liepen op blote voetjes over de scherpe stenen en het glas. Het was best naar om te bedenken dat al die kinderen woonden in die kleine wankele hokjes waar overal vuilnis omheen lag! Het was heel leuk dat we deze kinderen een leuke dag konden geven! Vandaag was ook weer een hele gezellige dag en ik heb heel veel zin in de dingen die we verder allemaal gaan doen!
Dankjulliewel voor alle lieve reacties! Nog eventjes over de foto’s ik sta vooral op foto’s die bij de blogs staan die door ons groepje geschreven zijn dus het is niet gek dat jullie me niet op elke blog zien staan!
Hou van jullieee💕
Xxx Noa

Hannah: Heyy lieve allemaal, we zitten er al een week inmiddels en ik heb het zo enorm naar me zin hier. Allereerst vind ik alle berichten van iedereen zo lief en dat motiveert me ook weer echt, dus blijf dat zeker door. De drukte die jullie nu thuis missen zet ik hier lekker door hoor maak je maar geen zorgen. Allereerst mam bedankt voor al je berichtjes elke dag, die heb ik af en toe wel ff nodig hier ik hou van jou 😉 En papa ik ben zo trots dat je die 5km heb gehaald, binnenkort samen marathon;) en oh ja ik mis je wel elke ochtend met baantjes zwemmen hoor, maar heb hier gelukkig andere gezelschap in de ochtend. En Saartje zooo goed gedaan met je voorleeswedstrijd, gewoon je zus achterna gaan en storm in bad lezen hihi. Bewaar die mandarijnen maar goed, want die mis ik nog het meeste. Elies en Lau ik mis jullie ook echt, maaarr binnenkort komt die ijskoffie er weer aan hoor. Ik heb gister me eerste shack repair gehad en het was echt heel gaaf, maar ook wel heftig om die mensen zo te zien leven en in het echt de sloppenwijken te zien en al die kinderen zijn zo lief echt bizar, ze komen op je af gerend met allemaal knuffels ik denk dat ik binnen een kwartier 5 verschillende kinderen op me nek heb gehad terwijl ik andere vasthield. Morgen weer lekker aan de bouw(je powervrouw in een roze tuinpak komt terug), maar zaterdag gaan we eindelijk op safariiiiiiii!!!! Ook de eerste giraffen in het wild gezien gister van dichtbij, in Barneveld zie je dat niet echt snel op de fiets naar school. Mijn notitieboekje begint ook vol te raken, dus genoeg verhalen al voor thuis. Ik mis jullie wel heel erg en ik hou van jullie,

Liefs hannie  💕

Eva: Hee lieffiess, na een week hier in Zuid-Afrika begin ik jullie toch wel echt te missen hoor. Ik heb ook zondag voor de eerste keer hier de was gedaan. Maar toen we alles op wouden hangen begon het opeens te onweren. Geen groot succes dus. Maar op zich ruikt alles wel fris, dus we doen het er maar mee hahah. Maandag had ik kinderwerk. De kindjes hier zijn zó schattig en zijn zo blij. Ik vind het echt lief om te zien. Het was toen ook mijn eerste keer in een sloppenwijk. Ik vond dit best wel heftig om te zien hoor. Er ligt overal zoveel afval en glas. Gisteren ging ik metselen. Ik moest even inkomen, maar het is zo veel leuker dan ik had verwacht. Dus dat is ook zeker geslaagd. Ik vind t zo gaaf om hier te zijn en ik geniet echt van de omgeving hier. De eerste souvenirtjes voor jullie heb ik ook al gehaaldd❤️

Mam: ik heb zin in poffertjes, wil je dat halen voor als ik terug kom? 🙂

Nien, Hilde en Ant: Ik mis jullie wel hoor schatjess. Normaal kan ik jullie gewoon vlogs sturen, maar nu moet t maar ff zo. Hoe gaat het op werk? Doet de pouleermachine zijn werk al beter?

David: Ik zag dat je een pijl en boog voor je verjaardag hebt gehad, wat super gaaf!

Noa: Ahh, het spijt me dat ik je geen motivatie kan geven voor de toetsweek. Bij deze dan maar, succes nog ff met de laatste toetsen! En de rest ook natuurlijkk

Sara: Ik mis mn lieve zusje wel hoor, ik zie je weer op 1 november 💕

Papa: Je mag zeker jaloers zijn hahah. Wij gaan wel samen even een keer op vakantie naar een gebied met ook zo’n mooie omgeving!

Hou van julliee,
Liefs van mijjj

Tja, wat moet ik nu nog toevoegen. Ik ben onder de indruk van werklust, enthousiasme en vrolijkheid. Oftewel “een feestje” om met deze leerlingen in Afrika te mogen zitten.
Voel me een gezegend mens.
Gelukkig gaat alles goed en kijken we iedere dag weer uit naar wie we nu weer kunnen en mogen helpen.
Wat mij wel erg opvalt is het “geestelijk gehalte” in deze groep. Welk plan heeft God nu met deze reis. Bij de maaltijd openingen, die door de leerlingen worden verzorgd, speelt dat een grote rol. Een rol in de bijbel teksten en een rol in het gebed.
We weten dat we het niet alleen hoeven te doen. Dit wordt mooi verwoord in het lied van Martijn Buwalda uitgevoerd door Sera.

We kunnen moedig voorwaarts!!!
Wim

68 Responses to “Je draagt het niet alleen

  • Hey Charlotte, En weer een mooie dag in Afrika, jullie maken bijzondere dingen mee! Slaap lekker voor straks. Hou van je!

    Liefs Mam

  • Wim van Maanen
    14 hours ago

    Hoi Rozie, grappig dat we allemaal uitzien naar jullie berichten elke avond. Nu is het avond en Geke is hier en hoorden we een “pling” op de telefoon. Allemaal keken we elkaar aan , weer een nieuwe berichten van Rozie.
    Ps weten jullie nog wat een telefoon is? Hoor er niets meer van.
    Dikke hug van je vadertje

  • Johan Bakker
    14 hours ago

    Hi lieve Han,
    Wat een heerlijk bericht van je vandaag. En wat een prachtige foto zeg. Heerlijk dat je zo geniet! Wat een avontuur. Ik ben trots op je ❤️.
    Prachtig algemeen bericht ook, met een mooi lied. Heel veel zegen gewenst daar!
    Heel veel liefs, papa.

  • lieve Noa,

    wat ontzettend fijn om te horen dat je het zo goed naar je zin hebt!! we hebben genoten van je bericht!
    fijn dat je het bouwen zo leuk vindt, kun je thuis zo verder 😉
    echt een hele mooie foto waar je nu op staat. jullie zijn al weer bijna op de helft. nog eventjes genieten daar, we missen je hier.
    Geef al die kindjes maar veel liefde, dat kun jij lieverd 🩷

    xxx

    liefs papa en mama

  • Kees Wolswinkel
    13 hours ago

    Lieve Anne W. en hoi anderen,
    Gelukkig zie ik dat alles nog steeds goed gaat bij jullie. Ik kijk al uit naar je verslag en foto’s. Ik denk dat je al veel herinneringen hebt gemaakt. Wat een bijzondere reis is dit. Het begon al met je eerste keer vliegen, maar ondertussen heb je al veel onvergetelijke dingen gedaan en gezien.
    Stiekem kijk ik al voorzichtig uit naar 1 november 😉 maar gelukkig heb je nog meer dan een week in het verre Zuid-Afrika.
    Nog een mooie en bijzondere tijd gewenst!
    -x- pappa

  • Geraldine
    13 hours ago

    Hoi Rhodé, zo blij om weer mooie verhalen te lezen. Jullie doen zoveel moois elke dag! Ik ben benieuwd wat je morgen gaat doen! Heel dikke knuffel van hier. Ik hou van je en ik mis je… Liefs mams

  • Remon en Evelien
    13 hours ago

    Hey lieve Niels. Weer een dagje voorbij, de tijd vliegt voorbij! Geniet ervan en je moet af en toe wel opstaan hè als ze je omver gooien 😉

    Ik zie je niet in het lijstje zwemmers staan? Hoe kan dat nou? Lekker frisse duik in de ochtend, heerlijk, toch?

    Nou maak er weer wat leuks van.

    Groetjes en knuffel papa, mama en mark!

    • Jessica
      5 hours ago

      Heyyy lot,

      Wat een mooie en leuke foto’s.
      Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.
      Geniet er mog ff van want het is zo weer voorbij.
      Maar we zijn ook blij als je weer veilig thuis ben😉

      Groetjes jeroen, Jessica en joery

  • Hé lieve meid, Bo
    Meissie ik mis je wel hoor, papa natuurlijk ook. En zelfs Guusje die op je bed springt en jouw knuffels om haar heen verzamelt.
    Ben benieuwd wat je de afgelopen dagen hebt gedaan, kijk ook uit naar foto’s van je.
    Vandaag een mooie dag gehad begrijp ik. Je zult wel hebben genoten van de kinderen daar.
    Ook las ik dat jullie zaterdag op safari gaan, super. Vergeet vooral je camera niet.
    Nou lieffie nog een mooie tijd daar,
    Dikke zoen en knuffels ❤️❤️❤️🐾👄

  • Hé Niels
    Wat een aantrekkingskracht heb je op de kinderen daar, je valt er zelfs van om. En op die foto van de week waren er ook al zoveel kinderen bij je. Mooi om te horen en zien.
    Vandaag dus een wat minder vermoeiende dag begrijp ik en morgen er weer tegen aan.
    Succes jongen
    Knuffels van ons, Miranda en Mario 🐾

  • Hee lieve hann💕 van ons ook even een berichtje we willen even zeggen dat we je super erg missen:) en dat we echt supertrots op je zijn dat jij dit doet! we hopen dat je het naar je zin hebt. We houden heel erg van je en zien je hopelijk weer snel. Lieve han we love you liefs Esther en Corina:)😘

  • Milou Blijdorp
    13 hours ago

    Lieeevee lieve schatjes,

    Ik zit er met die hele toetsweek wel een beetje doorheen hoor en
    dan zitten jullie ook nog in Afrika. Dus mijn boodschap voor vandaag is:
    KOM SNEL TERUG ALSJEBLIEFT. Ik heb jullie knuffels heeeel hard nodig!!
    Ik hou van jullie schatjes <33

    Liefs Milou

  • Hoi lieve Charlotte, jullie hebben weer een hoop werk gedaan vandaag👍 en.. zaterdag op safari, klinkt fantastisch. Werk en geniet ze knuffie. Veel liefs oma kip♥️🍀

  • Hallo Laura. Wat fijn dat je het zo naar de zin hebt. Geweldig en je krijgt nog spierballen van al dat werk daar. Wij zitten momenteel met vakantie in België en gaan vrijdag naar Duitsland samen met Brenda Karel en Niels. Verschil moet er zijn. Elke dag kom je in gedachten wel even voorbij en vinden het heel fijn weer iets van je te horen. Geniet vooral van alles wat je daar doet en ziet. Liefs Opa en Oma en een dikke knuffel

  • Lieve Romy,
    Vandaag is het alweer een week geleden dat ik jou uitzwaaide. Wat gaat de tijd snel, hier is het bijna vakantie…..
    En jij maar hard aan het werk! Hoe bevalt dat? Het valt me wel een beetje van je tegen dat je ’s morgens geen baantjes zwemt …;)
    Morgen trek ik je onesie aan naar school . Dat vind je vast wel goed. Iedereen mag eigenwijs verkleed naar school.
    Werkse en vergeet niet om te genieten.
    Liefs, papa en mama

  • Jan en Linda
    13 hours ago

    Ha lieve Noa,

    Wát een prachtige foto van jou zeg met dat lieve kindje. Zo mooi om de kinderen zo blij te zien lijkt me! Ik snap ook heel goed dat het lastig is om dan weer te gaan en ze daar achter te laten.
    Heel leuk om zo’n uitgebreid bericht van je te lezen. Wát gaat de tijd snel hè… Pas goed op jezelf meis, we volgen je!

    Liefs van ons allemaal,

  • Hoi hoi Elena,
    Kun je het allemaal nog een beetje volhouden? Gelukkig ben je vandaag eens een keer op de foto gezet. Ook hier ontkom je er niet aan 😉. Heb je de pennen al kunnen uitdelen?
    Hier gaat alles goed. Marieke zit weer in de Titus en Fien modus en springt weer met huil huil huil door de kamer 🤣.
    Welke taak krijg je morgen?
    Groeten ook van mama, Jan Willem, Marieke en papa natuurlijk

  • Heeyy lieverdsss,
    Weer een berichtje van Noaaaa (met hulp van Milou en Lisette )
    Wat een leuke berichtjes weer!
    Eef: thanks voor de motivatieeee die ga ik nodig hebben laatste 2 toetsjes… Wat een ontzettend leuke foto van jou trouwens, heeeeeel erg cute!!❤️❤️❤️. Ik mis je echt wel hoor, dus kom maar snel weer terug!! Gaan we weer lekker Jeu de Boules doen, want daar zijn we nu wel talentjes in geworden🤓!
    Voor alle Braters: ik heb weinig updates over de groepsapp, want mevrouw Hardeman-Pieters heeft de groep op stil gezet, dus er is vandaag niks leuks gezegd helaas…🥲 Maaaarrr morgen gaat de app weer open, anders halen we de 10.000 appjes nietttt
    Wel hebben we gister weer een leuk date gehad met Braatkinders, dus dat was heel gezellig!
    Anne W, laat je hoofd eens effe wat vaker zien meid, ik kan je nergens vinduhhhhh!
    Lente, ik mis je gezelligheid🥲, af en toe schreeuwen door de dag kan nu even niet… Kom maar weer snel terug❤️, because I need you for the spring productionssss
    Ik krijg net een appje van Milou, die mist jullie echt niet normaal erg… Ze is op dit moment dat ik dit typ aan het huilen, dus we denken heel erg aan jullie❤️
    Over 2 daagjes is de toetsweek eindelijk voorbij en hebben we weer Braaaaaattttt, dus ik denk dat we dan weer hele uitgebreide Braatverslagen kunnen schrijven!!
    Ook gaan we vrijdag Keano even confronteren, want die heeft z’n script weer eens een keer laten liggen, dus we gaan nog even bedenken wat hij moet doen om zijn script terug te krijgen…🙃
    Nou Anne ik ga weer even je streaks bijwerken (de helft die ik niet verloren ben tenminste), ik hou heel veel van jullieeeeee kusjessss
    Xxx onsss❤️❤️

  • Mirthe van Setten
    13 hours ago

    hee lieve braatkindertjes!
    wat klinkt het daar toch telkens weer top! Morgen hier in Nederland lekker een twee-uur toets NL, dus daar heb ik zin in natuurlijk (send help). Ik ben nu wel behoorlijk benieuwd naar de fotoshoot!
    Ik zeg steeds dat ik jullie mis, maar dat blijft gewoon zo, dus kom maar snel en heel en het liefst levend weer terug! Maar voor zolang dat nog niet op de planning staat, blijf genieten, mensen helpen, en bovenal blijf jullie geweldige zelf!
    Hou van jullie en heel veel liefs,
    mirthe💕

  • hooi lieviess
    de toetsweek is bijna fgelopen, nog 2 daagjess, ik ben er eigenlijk wel klaar mee
    aaa, ik mis jullie zooo erg, jullie zijn nu nog maar een week weg dus ik moet nog een week wacht <3

    snel terugkomen!!

    liefs Hava<3

  • Lieve knappe muzikale Anne, 🩷❤️

    Heb je al in de bouw gewerkt of woningen gerepareerd? Wat vond je daarvan?
    Je eerste week in Afrika zit er alweer op!

    Nikki is heel schattig, maar ze slaapt ook veel nu jij weg bent. Ik denk dat ze héél blij is om jou op 1 november weer te zien. Net als wij natuurlijk. 💕

    Wij werken nog een paar dagen en dan start de vakantie! Eens kijken wat voor leuke dingen we dan gaan doen. In december gaan we nog een keer naar de ‘kunst escaperoom’ in Utrecht, goed?

    Oma knapt goed op van de (grote) operatie.
    Ze moet wel héél rustig aan doen en dat is natuurlijk moeilijk voor haar. Ze krijgt veel bezoek.
    Opa is druk in de bouw bij de kerk.
    Ook de andere opa en oma lezen de berichtjes en leven met je mee. 💕

    We zien oma H. weer in de vakantie. Zara komt dan ook mee en zij vond het jammer dat jij dan niet thuis bent. Je krijgt de groeten van de hele familie! 🤗

    Omdat ik vandaag aan het werk was, heeft papa een nieuwe wasmachine gekocht vandaag. De vorige stopte er gisteren namelijk mee.
    Als hij terug bent, kunnen we alles dus weer lekker schoon wassen. Ik ben benieuwd of je nog schone kleren over hebt straks.

    Hoe ziet je tas er inmiddels uit nu je een week onderweg bent? Kan je alles nog een beetje vinden?
    En staat er al veel in je dagboek? Hoeveel foto’s heb je al gemaakt?
    Ik ben zooo benieuwd naar je verhalen!!

    Ik ga Nikki uitlaten en dan lekker slapen.
    Morgen kunnen we weer een berichtje van jou lezen. We kijken er naar uit. Enne… lachen voor dd foto hè. 🤩

    Luv you heel erg! ❤️💖🤎💞💛🩷❤️
    X Mama en Nikki

  • Hoi lieve Noa

    Eindelijk een bericht van jou waar je zelf in verteld hoe leuk je het vind.
    Fijn dat je het zo gezellig met elkaar hebt.
    Je zult wel heel gespierd terug komen na al dat metselen.
    En leuk met al die lieve kinderen met die mooie gezichtjes echt heel schattig .
    Al weer een week voorbij wat gaat het snel het is nog maar even geleden dat we jullie uitzwaaiden.
    Maak maar veel foto’s op safari om ons mee te laten genieten.
    Veel plezier met elkaar en lekker genieten vooral .
    Groetjes en knuffels van opa en oma

  • Thirza Oskam
    13 hours ago

    Bonjour mes amies,

    Ik moet nu eigenlijk leren voor mijn Frans mondeling maar het nieuwe dagverslag lezen is veel leuker natuurlijk. Die foto’s van jullie met de kindjes, ik smelt❤. Volgens mij hebben jullie weer een hele hele leuke dag gehad vandaag, ik vraag me af of jullie nog terug willen komen. Wel doen hoor, ik mis jullie hier!! Het is echt veel te saai op school. Gelukkig zit ik ook maar 1 uur per dag op school hahaha, maar ik mis het wel om voor en na de toetsen te kletsen en om met jullie te fietsen. Jullie zijn daar nu gewoon al een week, echt zo gek. Aan de ene kant is dat natuurlijk veel te lang zonder jullie maar aan de andere kant ging het ook wel weer heel snel. Voor jullie is het waarschijnlijk omgevlogen. Gelukkig heb ik nog mijn reep chocola en tissuedoos als ik jullie teveel mis (ja je leest het goed, die reep chocola is nog niet op!!!! het is echt een wonder!!!). Fijn om te lezen dat jullie het zo gezellig hebben met elkaar. Gaan julllie wel een beetje op tijd slapen meisjes? En Thirs, houden jij en Joëlle het een beetje uit met die twee op een kamer?
    Morgen weer aan de slag, veel succes meiden! Ik ga nog even strijden voor de toetsweek. Morgen heb ik maatschappijwetenschappen, leren daarvoor is echt dramatisch maar gelukkig wordt het wel weer ietsje leuker van al die debiele tekeningen achterop mijn boek Tum :). Doei doeiiiiiiii, dikke knuffel van mij!

    -xxx- Thirza

  • Noa reemst
    13 hours ago

    Hey ted!

    Wat ziet dat er leuk uit zeg…..leuk voor je allemaal. nog lekker genieten van de laatste week en dagen, want als je het naar je zin hebt gaat het reuze snel allemaal. Love you

    xxxxxxx

  • Lieve Hannah
    Wat fijn dat je het naar je zin hebt daar. En ik maar leren hè! Ik kan niet wachten om al je verhalen te horen hoe het daar is. Ik ben stiekem wel heel jaloers dat je met kinderen werkt😊 en Hannah wat een leuke foto met die kinderen🥺 ik kan niet wachten om je weer te zien
    Oh ja trouwens je krijgt de groetjes van m’n ouders
    Groetjes Elise❤️

  • Ha Lieve Han,

    Wat een prachtige foto van jouw zeg met de kinderen. Past echt helemaal bij je😘.
    Bedankt voor je lieve berichtje. Echt fijn om even wat van je te horen. Zo lief🥰. Wat leuk dat je elke morgen gaat zwemmen. Knap hoor.
    Je zal wel weer een bijzondere dag hebben gehad vandaag . Heel mooi wat jullie allemaal doen daar. En wat je ziet . Zal wel heel indrukwekkend zijn.
    Je zal wel zin in zaterdag hebben. Eindelijk op Safari. Lieve Han we hopen dat je lekker slaapt vannacht en we kijken weer uit naar morgen.
    Heel veel liefs en een hele dikke kus van je moedertje😘😘

  • Annelies volkers
    13 hours ago

    Lieve laura,
    Wat fijn om jou op de foto te zien stralen. Fijn om via de blogs mee te kunnen lezen met wat je allemaal meemaakt. Vandaag met dex naar dierenarts geweest, vaccinaties en zalf voor oorontsteking gekregen. Hij deed t supergoed.
    Jouw berichtjes delen we via WhatsApp app dus komt goed. Nog heel veel plezier en succes met spierballen kweken.
    Liefs mama

  • Hee, lieverdje
    Als je dit leest, dat weet ik niet maar ja misschien wel! Ik mis je echt best wel erg! Maar je bed ligt we echt heel erg lekker! Ik heb je weet wel vandaag geholpen! Maar waarom ik nog een keertje reageer is omdat jij baantjes in de ochtend zwemt?!! In de ochtend snap ik maar zwemmen! Knap van je! Maar ik begin er niet aan! Verder wil ik graag nog een keertje gaan shoppen met je want iedereen doet dat nu behalve ik!
    Maar ik ga slapen! Slaaplekkerrr, hou van jou! En dikke kus van mij! 💋💋💋💋

  • Idelette
    13 hours ago

    Hey lieve Maud,
    Wat een avonturen weer vandaag! Knuffel jij ook al die honden die jullie tegen komen als een soort vervanging van Cody?? Hij mist je hoor! En wij natuurlijk nog veel meer!!!
    Vandaag een woensdag zoals zovelen, maar nog 2 daagjes en dan begint de herfstvakantie 🥳. Nou daar hebben we wel zin in!!!
    Ik mis je bij het eten, gewoon nassen wat de pot schaft, zonder gezeur 😅.
    Fijn dat je zondag toch ff de dienst kan kijken.

    Tijd om te gaan slapen voor ons. Lief vir jou😘

  • Roos Wassink
    13 hours ago

    Hey Daaf en alle andere braaters!

    Over 8 nachtjes slapen zijn jullie weer terug! (Jaa er hangt een aftel kalender op mijn kast!!) Ik heb nog 4 toetsen en dan ben ik eindelijk van dat gezeik af. Ik heb mijn 1e cijfer terug. Een 8,4 voor Engels en verder gaan de toetsen prima(heb Natuurkunde alleen echt verkloot denk ik)
    Maar ja, jullie moeten eigenlijk gewoon nu op het vliegtuig stappen en terug komen want ik denk niet dat ik het nog lang trek.
    Nou dat was het wel weer denk ik

    Doei doei
    Groetjes Roos

  • Ha lieve Marleen weer een dag voorbij. Een wat rustigere dag lees ik ook fijn. Mooi om te zien dat dit project zoveel waarde heeft en de kinderen nu onderwijs kunnen ontvangen. En straks als het project waar jullie mee bezig zijn klaar is een veilige plek voor moeders en kinderen. Hoe waardevol en mooi is dat!
    Mooi om je weer te zien stralen op de foto met de kinderen. Wat een lieve koppies allemaal. Geef ze maar veel knuffels en liefde dat is jou wel toevertrouwt.
    Mooi om te lezen dat jullie als leerlingen ook de dagopeningen verzorgen denk dat deze reis je geloof sterker zal maken. Jullie hoeven het niet alleen te doen. Mooi dat jullie elke dag een ander lied met elkaar zingen en die ook gedeeld word hier. Denk dat jullie nu uit volle borst het lied praise steeds zullen zingen! Anders als de eerste keer op school😉.
    Gelukkig dat vandaag coco in de bis keam toch even een hondje ontmoet dan mis je Luna vast even wat minder.
    Hier hebben ze ook honden maar straathonden. Bij de lidl zit een zwerver met een grote hond en een heel lief puppy zo leuk.
    Ben wel benieuwd hoe je het vind in de sloppenwijken als je daar aan het repareren ben. Lijkt mij echt moeilijk om dat te zien en te weten dat ze elke dag zo leven. Wat hebben wij het dan goed. Nou lieverd succes weer bij wat je morgen ga doen. Geniet ervan van alles wat je zie en mag doen. En dan zaterdag op Safari maak maar heeeeeeeel veeeeeeel foto’s kunnen we hier straks ook van mee genieten. Hoop dat het lukt om foto’s te maken of heb je het daar te druk voor? En ben jij nog niet wezen zwemmen?
    Lieverd slaap lekker weer fijn dat je zo goed slaap daar. En het eten is ook echt een feestje zo te lezen elke dag. Wat zal je straks weer moeten wennen aan je boterham elke morgen. Of misschien wil je nu wel dat mama elke morgen mee op gaat en zo’n lekker ontbijt voor je klaar maakt😉. We houden van je lieverd❤️❤️

  • Harm en Willy Brand
    13 hours ago

    xxx

    • Harm en Willy Brand
      5 hours ago

      Ha Esri, die xxx was een testje van Harm 🤭 wij zijn inmiddels veilig geland op Johannesburg en zitten vannacht in een B&B. Morgen rijden we naar onze vrienden in de buurt van Koster.
      Maar …. we willen wel onze traditie in ere houden om je elke dag een berichtje te sturen 🥰. Net jullie blog gelezen en de eerste week zit er al weer op. Wat een bijzondere eerste week ervaring hebben jullie gehad.
      Heb je al veel foto’s gemaakt? Na deze mooie ervaring horen we in Nijkerk graag je belevenissen en je foto’s die gemaakt zijn.
      Bijzonder dat we vanaf morgen heel dicht bij je in de buurt zitten (Rustenburg/Koster) voelt vertrouwd.
      We zijn benieuwd weer naar het verslag van morgen. Wij gaan slapie doen 😄
      Drukkie van Harm en Willy ❤️

  • Hi lieve Thamar Wat ontzettend leuk om jou op de foto te zien met al die kindjes. Ik snap helemaal dat ze bij jou op schoot willen. Fijn te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Geniet maar lieverd, love you!!!! X tante Janny

  • Daan de Glee
    12 hours ago

    Hee Tumpie (of Tum, Mort, Thamar de Glee, kleine niffo of iets anders waardoor je dit bericht kunt vinden),

    Wat gaaf dat je bij Antoinette bent geweest! Ik weet nog hoe bijzonder en ontroerend ik het vond om al die kindjes daar te zien. Je hebt er hopelijk geen een laten vallen (dat zou ik namelijk ook nooit doen…). Je staat erg goed op de foto btw ;).
    En super cool dat je bij Koos en Willemien bent geweest! Mochten jullie ook op een kar achter de trekker om een rondje te rijden en bij de koeien te kijken?

    Ik kan niet wachten om meer foto’s van je te zien! Stiekem mis ik je ;).

    Dikke knuffel van de prinses

  • Opa en Oma van den Brink
    12 hours ago

    Hoi Niels .
    Alles goed na de om ver gelopen door de kids .
    Was vast wel heel gezellig .
    Wat ga je nu weer doen .
    Groetjes van opa en oma v d brink 👍👍🌷👍

  • Opa en Oma van den Brink
    12 hours ago

    Hoi Bo .
    Alles oke .
    Geniet van de reis .
    En succes met de bouw .
    Alweer een week voorbij .
    Het gaat wel heel snel .
    Groetjes opa en oma v d brink .
    👍👍🌹🌹👍👍

  • Hey lieve Thirza,
    Het wordt zo een heel avondritueel: wachten op het blog, foto’s kijken en daarna nog even, voordat ik in slaap val, jou nog even een berichtje sturen.
    Op dit tijdstip (23 uur) lig jij waarschijnlijk al rustig te slapen, na weer een mooie dag met weer heel veel nieuwe dingen. De bezoeken en ontmoetingen, en het met de kinderen samen zijn in de ochtend. En vrijheid in de middag om zelf de uren in te vullen. In het blog en andere berichten (zoals nu van Thamar) lees ik dat jullie het goed en gezellig hebben met elkaar! Echt superfijn!!
    Hier gaat alles de gewone gang. Jonneke en Mirthe zullen vast morgen weer even een berichtje plaatsen! En ik ook vast, want ik ben morgen vrij…
    We denken aan je! Ik zou je nu graag even een dikke knuffel geven. Trots op je❤️ liefs mama

  • Hoi lieve Noa,

    Wat een super schattige foto van jou met dat kindje bij jou op schoot.💕
    En leuk om te horen dat je inmiddels ook kinderwerk hebt mogen doen!
    We begrijpen dat het ook dubbel is als je ziet in welke omstandigheden deze kinderen leven. Extra mooi dat jullie iets voor ze kunt betekenen!🥰
    Haha, wie had kunnen denken dat je metselt met plezier.
    Echt leuk om je enthousiaste verhaal te lezen!
    Geniet nog maar lekker!
    Liefs, opa en oma😘

  • Hey Mort,
    Jaaaaaaaaaaa!!! Nu sta je nog duidelijker op de foto. Wat een poepige foto. Je straalt ook helemaal Thumpie. Ik ben zo ongelofelijk trots op je! Wat fijn dat je de tijd van je leven hebt. Zuid-Afrika is een bijzonder land hé! Het gaat echt in je hart zitten. Hoe meer ik lees op dit blog, hoe meer ik terug wil. Alvast een plan voor later 😉
    Ik kijk elke dag even bij Swiffer (of Stoffer in Han’s woorden). Ik zie hem alleen nooit, echt teleurstellend. Niet dat ik hem aan durf te raken hahahah. Ik zal wel aan hem vragen of hij tijd heeft om binnenkort een berichtje op het blog te schrijven! I lof joe very veel <333

    Liefs Sief

    Ps: ik heb ondertussen echt zoveel tea. Ik mis onze yap sessies echt moker erg. Ik doe mn best om alles te onthouden 🙂

  • Ha lieve Thaam, Wat geweldig fijn om je lieve, stralende hoofdje te zien♡ ♡
    En ook om te lezen dat je de tijd van je leven beleeft! Het is hier nu bijna 24 uur en dus hoogste tijd om te gaan slapen, morgen stuur ik nog een berichtje. Ik hou van je liefje. Dikke knuffel mama xx ps Met Swiffer gaat het prima!

  • Bian Klümann
    11 hours ago

    Hoi lieve Selena,
    Vandaag heb ik Logan lekker geborsteld…toch kan ik dat lang niet zo goed als jij 😅. Bij mij blijft hij echt niet zo goed stil liggen.
    Hier was het vandaag mistig en herfstig… niet koud hoor maar ik moest vanmiddag wel even aan jullie denken…hard werkend in 30 graden!
    De eerste week zit er al op…voor jullie vliegt de tijd waarschijnlijk maar hier vind ik het best wel lang duren ⏰. Wel heel fijn om te zien en lezen dat jullie een geweldig team zijn❣️
    Het is inmiddels al veel te laat dus voor nu welterusten schatje ik ga slapen 💤..
    tot morgen lieve Selena.

  • Lieve Hannah
    Wat super leuk dat je het naar je zin hebt 💗 en ik ben echt stiekem wel jaloers op jou hoor. Echt heel veel plezier nog en ook met de safari natuurlijk! Maak er nog het beste van en Gods zegen toegewenst ❤️❤️
    En die foto’s zijn trouwens echt prachtig 😍
    Mis jou en tot snel

  • heyoo braatbruggersss
    vandaag ook weer lekker op tijd met het bericht (03,00)
    mr goed yk de toetsweek gaat natuurlijk ook weer lekker (ik heb 3 cijfers binnen waarvan er geen boven de 4 zijn :D)

    kunnen jullie al terug teleporteren ofzo 😭
    P.S. (Selena en Ingmar) IK HEB WEER 3 NIEUWE STROPDASSEN BINNEN WAAAAH (ze staan oprecht zo goed)

    ciao ciaoo en tot morgen hopelijk

  • Heyyy lieve Sem,

    Als ik dit bericht schrijf is het 0315 in de nacht. Lig ergens op de heide onder de mooie heldere hemel. Denk aan jou waar het nog veel mooier is als je naar boven kijkt en waarschijnlijk de melkweg kan zien. (En de temperatuur zal ook beter zijn 😂).
    Volgens mij zijn er vandaag weer veel liefdevolle knuffels uitgedeeld! Zo bijzonder dat je dit nu ook mee magen kan maken.
    En ben je weer “los” gegaan met gekke foto’s🙈🙈 wil ik het weten 🤔😂.
    Je bent alweer weer een week weg…. Wat gaat de tijd snel. Denk aan je lieverd en geniet van al dat moois wat Afrika jou geeft.
    Liefs ❤️Y papa

  • Rob en Ria

    Ha Merel, wat leuk om jullie berichten te lezen. Je bent al weer bijna een week in Zuid Afrika. Veel gedaan en gezien zeg! Succes komende week met alles wat jullie gaan doen. Lieve groetjes uit Vlaardingen

  • Sandra Brüning
    5 hours ago

    Hé lieve Es, goedemorgen.
    Het is nu 6.00 uur in de ochtend en zit met
    Aron aan het ontbijt om daarna allebei
    aan het werk te gaan.
    Waarschijnlijk ben jij ook al wakker gemaakt.
    Ik wens je een hele fijne dag en veel succes
    met het werk wat je mag doen vandaag.
    Dikke knuffel van Aron en mama

  • Arjan Joke Joy
    5 hours ago

    He lieve Sem B!
    Hoe gaat het daar, aan de andere kant van de wereld? Als je dit leest is het weer avond en ben ik heel benieuwd hoe je dag weer was! Wat zul je allemaal weer meegemaakt hebben?! Zo mooi om daar te mogen zijn Sem! En je bent gewoon bij Koos en Willemien geweest! Hoe gaaf is dat!!! Wat een schatjes zijn dat he! Heel benieuwd hoe je dat vond! En bij Antoitette haar school! Super gaaf dat jullie dat gedaan hebben zeg! Vandaag zullen jullie vast weer aan het werk gaan. Heel veel succes jongen! Maak mooie herinneringen en geniet met volle teugen! Prachtig om te lezen hoe goed jullie het hebben als groep! Geef iedereen maar een dikke knuffel!
    We houden van je jongen! Blessings!

  • Oma en opa van Gammeren
    4 hours ago

    Ha Bo wat zijn jullie druk met z’n allen bezig. Wij denken dat jij straks een ervaring rijker bent , wij hopen snel weer een foto en berichtje te zien. Wij houden heel veel van jou maar dat weet je wel veel liefs en een dikke knuffel van on oma en opa

  • Jonneke
    3 hours ago

    heee lieve thirzaaaa,
    echt fijn dat het zo leuk is!! bij ons gaat het ook goed, heb je vandaag weer een leuke dag gehad? (ik heb een 8,2 voor na:) maar de toetsweek is over 2 daagjes afgelopenn. veel plezier ook morgen weer!

    liefs jonneke💗💗

  • Judith en Gideon
    3 hours ago

    Lieve Merel,

    Wat een mooie verhalen weer in de blog.
    Fijne dag toegewenst en denken aan jou.

    Xxx papa en mama

  • Hey lieve Rosalie, wat gaaf om jullie verhalen elke dag te lezen. Lijkt me echt fantastisch wat jullie daar allemaal meemaken! Ik hoop dat het goed met je gaat en dat je er veel van geniet! Ik kan me zo voorstellen dat je helemaal gek bent op die kinderen die we op de foto’s zagen. Nou, succes met jullie mooie plannen, topper!
    We zien alweer uit naar een berichtje van jou!

  • jan volkers
    3 hours ago

    He Laura,

    Wat een onwijs leuke foto, duidelijk te zien dat je het erg naar je zin hebt.
    Vandaag bij het ontbijt viel me een zin op die op de muur geschreven stond (nu is duits niet je meest favoriete vak, maar misschien kun je deze waarderen).
    “Fremd ist der Fremde nur in der Fremde” (Karl Valentino).
    Misschien wel passend voor je reis. Want de mensen waar je nu bent waren misschien wel vreemden, maar nu bekenden. En wat wij misschien nog vreemd vinden is nu minder vreemd.
    Damn das wel heel veel diepgang op de vroege morgen..haha
    Ja ik weet het is Reeting… maar in een dagverslag zag ik Rating… dus ik denk laat ik beide maar meenemen anders wordt de verwarring nog groter.
    Ik nu laatste dag in Berlijn en dan morgen weer naar huis bij Mama, Ilse Stijn (Djaela en Tess) en Dex. Jij dan nog een weekje te gaan, maar je weet die laatste dagen gaan ineens onwijs snel vaak.
    Maar spierballen… kun je mooi helpen met klussen….haha of was dat gelijk te positief gedacht. ach wie weet waar je het nog voor kunt gebruiken. Je hebt ze nu dus.. Hop Hop aan de slag.
    Wim (en Opa en de Oma’s) zou waarschijnlijk zeggen Maak An, An’t Wark…. of begint het spreken ook al zuid-afrikaans te worden en wordt het: Kom Saam By die Werk….
    Geniet er van. Sla al de herinneringen op en die er je voordeel mee.
    Groetjes Papa

  • Yvette van Rheenen
    3 hours ago

    He lieve Ingmar,

    Wat een leuke dag hebben jullie weer gehad gisteren! Het lijkt me een heel gezellige groep. Ik ben benieuwd naar alle foto’s die je hebt gemaakt!
    Het is hier nu een strakblauwe lucht, bij jullie waarschijnlijk ook maar dan ook lekker warm? Geniet nog van alles daar en fijne dag!
    Knuffel v mama

  • Opa en oma de Groot
    3 hours ago

    Beste Joelle spannend hé zo’n reis naar Zuid-Afrika. Maar heel goed dat je iets kunt doen voor andere mensen. Samen met je reisgenoten succes gewenst. Wij volgen de reis ook. Nog een mooie tijd daar.

    Groetjes van opa en oma de Groot.

  • Evy vd B
    2 hours ago

    Heeyyy lieverds,

    Het weer in NL is vreselijk!! Ik fiets al 2 dagen door de mist en kom dus op school aan alsof k net onder de douche vandaan komt want haar was doorweekt.
    K heb nog geen 1 cijfer terug en word nu bang.
    Heb zo 100 min NL toets echt dat wordt mn dood.
    Mr k ga na mn toets met wilbert afspreken en we gaan in de avond samen koken dus veel zin daarin:)

    Sem en Ingmar ik wil jullie foto’s ziennnnn!!
    Ik mis jullie en wil de tijd doorspoelen nr 1 november:)

    Knuffels en kusjes van mijjjj

  • Arenda Haan
    2 hours ago

    Hoi, Sem B
    Wat leuk om te lezen dat jullie bij Koos en Willemien zijn geweest. Zulke lieve mensen en Koos kan zoveel vertellen over de natuur rondom zijn huis. Jullie zijn ook naar de school van Antionette geweest. Zo leuk om mee te maken wat de kinderen leren en om met ze te spelen. Al die vrolijke gezichtjes.
    Jullie zien en maken zo veel mee in een hele andere omgeving waar wij vandaan komen maar ook hier is God aanwezig en heeft een plan. Jullie mogen iets van Zijn liefde laten zien.
    Tot het volgende blog hoor ik kijk er naar uit.
    Groetjes van Arenda Haan.

  • Cateleijn
    2 hours ago

    Lieve Ted,

    Lijkt weer een hele leuke dag! Wat zal dat heerlijk spelen zijn met die kids, hoop dat je er met volle teugen van geniet!

    Vandaag (donderdag) zijn we op de helft haha, dus vanaf nu kan ik aftellen. Al moet je daar waarschijnlijk zelf misschien nog helemaal niet aan denken!

    Kreeg net nog leuk compliment van studenten over mijn jas. Eh… jouw jas dus haha.
    Een van de voordelen van je afwezigheid 😇😇.

    We zijn gek op je, missen je vrolijke geklets en heerlijke knuffels. Een dikke zoen, mama!

  • Heyy Noaaa, wat een super gave foto’s en verhalen!! Zoo cool! De toetsweek zit er bijna op en ik heb alles helemaal, grondig verpest, maar dat ontkennen we! Ik heb zometeen nederlands met bestie bertus, dus dat maakt het iets beter! We missen jullie!
    xx Janna

  • elisha
    1 hour ago

    hoi anne en david, ik heb nu geschiedenis dus dat is best wel saai gelukkig gaan we nu wel een film documentaire dinges kijken ik las het berichtje van keano maar kregen jullie nou neon roze yoghurt of las ik dat verkeerd lijkt mij niet fantastisch eigenlijk haha, is het niet zwaar zo in die hitte bouwen ik zou het niet vol kunnen houden hoor…(oh nee dat moet ik natuurlijk niet zeggen als ik de volgende keer mee wil) oh ja hoe was de kerk bij jullie ik ben heel benieuwd bij ons kwam mijn docent van vorig jaar preken dat was echt leuk.
    david het verbaast mij echt dat er nog geen debiele quotes van jou zijn(;
    in de pauzes is het behoorlijk stil als ik beneden ben lola denkt volgens mij nog steeds dat ze een vogel heeft gevangen(niet dus tis gwn een veer van 2 weken geleden) veel plezier daar nog ook de braaters ofc doeiii

  • elisha
    1 hour ago

    hoi anne en david, ik heb nu geschiedenis dus dat is best wel saai gelukkig gaan we nu wel een film documentaire dinges kijken ik las het berichtje van keano maar kregen jullie nou neon roze yoghurt of las ik dat verkeerd lijkt mij niet fantastisch eigenlijk haha, is het niet zwaar zo in die hitte bouwen ik zou het niet vol kunnen houden hoor…(oh nee dat moet ik natuurlijk niet zeggen als ik de volgende keer mee wil) oh ja hoe was de kerk bij jullie ik ben heel benieuwd bij ons kwam mijn docent van vorig jaar preken dat was echt leuk.
    david het verbaast mij echt dat er nog geen debiele quotes van jou zijn(;
    in de pauzes is het behoorlijk stil als ik beneden ben lola denkt volgens mij nog steeds dat ze een vogel heeft gevangen(niet dus tis gwn een veer van 2 weken geleden) veel plezier daar nog ook de braaters ofc doeiii hij zegt dat ik deze al vaker heb gestuurd als dat zo is sorryyyy

  • Goedemorgen Teddie,

    Een hele fijne dag gewenst, ik hoop dat je ervan geniet!

    Houd van je

    Pap

  • Mirthe vd end
    60 mins ago

    heee thirzz💗
    hoe gaat het vandaag? fijn dat je het zo gezellig en leuk hebt!! en echt heel veel plezier met de safari!! wij hebben vandaag nog 2 toetsen, wiskunde en nederlands:(. en we hadden ons 1e cijfer van de toetsweek terug. dat was natuurkunde….. maar ik heb een 4,9:). gelukkig is over 2 daagjes onze toetsweek voorbij en dan hebben we vakantieeee. jij komt dan ook weer over een weekje thuis (ik mis je eig wel een beetje, dus ik heb daar best wel zin in🙃)

    kusjes mirthe💗💗

  • Heeyy Hannah,

    Die foto met die kindjes is zooo schatig en lieff!! Ik ben ook echt wel een beetje jaloers op jou, het lijkt me echt heel mooi daar!🤍 Geniet ervan en ik hoop dat ik straks alle verhalen mag horen!!

    Heb je trouwens je stopwoordje al afgeleerd?😉

    Groetjes Jasmin💗

  • Linda de Groot
    40 mins ago

    Heeey Joëlle, wat leuk om heel vaak in jullie blogs te lezen wat jullie eten…! Dat klinkt namelijk helemaal niet zo verkeerd en zelfs voor jou als kieskeurige eter zit hier volgens mij heel veel lekkers bij😉 Ik bedoel: broodjes, muffins, wentelteefjes, puddingtoetjes, verschillende soorten avondeten….dat wordt straks thuis weer wennen aan een gewoon schaaltje yoghurt bij het ontbijt en eten wat de avondpot schaft 😜

    Fijn om in het berichtje van Thamar te lezen dat jullie het gezellig hebben met elkaar als kamergenoten 😊 Dat stelt een moederhart weer gerust 🥰

    Ik ga even boodschappen doen…en ik pak ff jouw fiets ja?! Gewoon omdat het kan 😅

    Liefs je moeke 😘

  • liesbeth bremer
    35 mins ago

    Opa en oma hier: Wat goed zijn jullie bezig Anne en en David. Leuk dat we jullie kunnen volgen zo! Lekker zwemmen en zingen in de bus. Vandaag ben ik jarig, dus ik mis jullie nu wel😁😊

  • liesbeth bremer
    34 mins ago

    Mooie natuur en een leuke groep als ik het zo zie.
    Liefs opa en oma

  • Oma Marga
    30 seconds ago

    Lieve Ted,

    Weer een dag voorbij, wat zul je genoten hebben met al die kinders. Eén dagje zonder gesjouw met stenen of reparaties aan de huisjes. Ook weer fijn . Nu alweer donderdag , ook hier op G.C. is het aftellen al een beetje begonnen. Maar nog 4 volle dagen te gaan. Geniet van je Safari. Liefs van oma Marga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish